Рим - 25 тема

• 48 855
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Правя такива упражнения всеки ден, когато съм на път.
И Неапол, и Флоренция са напълно постижими за дневна разходка докато сме в хипотезата, че не искате да разгледате всеки един музей обстойно, а да усетите атмосферата.
Конкретно от Рим съм правил Перуджа - много приятен град!

# 181
Според мен - или Неапол, или Помпей и Везувий. И трите в един ден не е възможно.

# 182
Момичета, дайте съвет! Искам да уплътня един ден с пътуване извън Рим. Децата искат да идем до Неапол (познайте защо! - заради пицата), а аз гледам, че пак за същото време може да стигнем и до Флоренция.
Правил ли е някой такива упражнения? Ако идем до Неапол как бихте посъветвали да си разпределим времето? Ще ни стигне ли за един Помпей или Везувий, освен за прословутата пица?

Защо не отидете до Тиволи? На трийсетина километра е от Рим. Много красиво градче, с много история. Има какво да се види, чудни паркове за разходка, особено ако харесвате фонтани. Погледнете  Вила д'Есте и вилата на Адриан. А вкусна пица има навсякъде в Италия Simple Smile

# 183
Здравейте,
предстои ми пътуване до Рим началото на септември и понеже ще сме там първата неделя на месеца, ако правилно разбирам може да влезем безплатно в Колизеума. Можете ли да ми дадете малко повече информация - трябва ли предварително да резервирам някакви билети или просто отиваме и се нареджаме на опашката? Намирам и различна информацията по различни сайтове и за работното време. Също така свободният вход важи ли и за Римския форум? Ще съм благодарна на всякаква информация, препоръчки и съвети как е най-добре да направя организацията за деня.

# 184
  • столицата
MEB1 Laurentina коя линия на метрото е? От метростанция Cavour до метростанция Laurentina с коя метролиния се достига? Пише MEB и MEB1, ала каква е разликата?

# 185
MEB1 Laurentina коя линия на метрото е? От метростанция Cavour до метростанция Laurentina с коя метролиния се достига? Пише MEB и MEB1, ала каква е разликата?
И двете линии вървят по един и същ маршрут до някъде после линията се разделя. През спирките, които са цитирани минават двете линии

# 186
Момичета, дайте съвет! Искам да уплътня един ден с пътуване извън Рим. Децата искат да идем до Неапол (познайте защо! - заради пицата), а аз гледам, че пак за същото време може да стигнем и до Флоренция.
Правил ли е някой такива упражнения? Ако идем до Неапол как бихте посъветвали да си разпределим времето? Ще ни стигне ли за един Помпей или Везувий, освен за прословутата пица?
Да, вчера се върнахме от шестдневна екскурзия до Рим. Четири дни бяхме в Рим и два в Помпей и Неапол.

Помпей е доста  голям град за разглеждане и поне 5 часа ще ви трябват.
Каменните хора и съдържанието на сградите обаче не са в Помпей ( има само две стъклени витрини с пластики и малко фрески в музея на място, но повечето артефакти и експонати са в музея в Неапол).

Ако ще ходите до Везувий ( в момента не е активен и преценихме, че няма да отидем ) има автобуси и май беше по 30 евро на човек.

Ние бяхме отседнали в страхотен мансарден мезонет в старинен стил чрез Airbnb с огромна тераса на целия покрив с изглед към вулкана в Boscotrecase.

Това е вилно градче близо до Помпей. Там два дни опитвахме неаполитанска пица, морски дарове и паста и сме очаровани. Вкусотия!

На другият ден отидохме на пристанищата и на плаж по път за Неапол, където разгледахме набързо града и музея.

Има доста повече неща за разглеждане и мислехме да отидем и до Капри оттам, но сутринта летяхме рано от Рим и нямаше време да се отклоняваме.

# 187
Здравейте,
Имаме закупени билети за базиликата Свети Петър, но се оказа, че са без качване до покрива, има ли опция за доплащане на място?

# 188
  • столицата
В Св. Петър не се ли влиза безплатно?

# 189
  • София
Безплатно е за св. Петър. Може би има предвид билети за Ватиканските музеи.
За купола се купуват билети на място, има каса като се минат проверките за базиликата.

# 190
Момичета, за достъп до Ватикана изисква ли се зелен сертификат ?

# 191
  • София
Пише само за маска FFP2.

# 192
Нито маски, нито сертификат се искаха във ВАтикана преди дни.

# 193
За вход във Ватикана се интересувам, каква цена е и много ли се чака?

# 194
За вход във Ватикана се интересувам, каква цена е и много ли се чака?
Ние взехме билети онлайн от предишният ден и бяха към 100 евро за двамата и за щерката тийн.

Общи условия

Активация на акаунт