Рим - 25 тема

• 49 073
  • 745
  •   2
Отговори
# 600
  • В офиса
Да, повишението е факт, плюс че читавите места, даже и на завишените цени, свършват изключително бързо, особено за по-атрактивни дати и сезони. Essential буквално трябва да сподели tips and tricks. То се вижда в букинг като зададеш дати и сложиш някакви базови критерии за филтър (оценка над 8, право на канцелиране, близост до центъра..) и отвориш картата, вижда се колко са червените/заети и колко зелените. И повечето зелени са ултра скъпи.

# 601
Нашето настаняване излезе 700 евро за 5 нощувки, апартамент с 2 спални - трима възрастни сме. Далечко е от центъра, но метрото е на две крачки. В интерес на истината, предпочетохме по-просторно място с нужните удобства, в по-спокоен квартал, за сметка на няколко минути повече път. Не знам скъпо или евтино се води, не съм се интересувала досега. В центъра всичко читаво беше заето вече за нашите дати.

# 602
  • plovdiv
Така е, но тук все пак говорим за обща тенденция, и повишението е факт.
Ние запазихме на 02.01.2023 за 22 февруари 2023г. - 4 нощувки за 6 човека, апартамент с 3 спални и 3 бани за 1760 лева с всички такси, до министерството на икономиката и финансите.
https://bg.airbnb.com/rooms/630998316994690704?c=.pi80.pkaG9tZXN … _G8yjTt6AlkUbUmgE

# 603
Така е, но тук все пак говорим за обща тенденция, и повишението е факт.
Ние запазихме на 02.01.2023 за 22 февруари 2023г. - 4 нощувки за 6 човека, апартамент с 3 спални и 3 бани за 1760 лева с всички такси, до министерството на икономиката и финансите.
https://bg.airbnb.com/rooms/630998316994690704?c=.pi80.pkaG9tZXN … _G8yjTt6AlkUbUmgE

Февруари е мъртъв сезон. Същото през април за 4 нощувки вече е 1463 ЕВРО.

# 604
Какво значение има сезонът ако човек все пак търси изгодни цени.
Когато и да отидеш ще видиш същите неща.
Аз предпочитам нетуристически сезон и категорично не лятото ако става въпрос за Италия.
Не издържам на жеги и пек и това за мен е ок.

# 605
  • София
Essentiall , самият факт, че съществуват силни и слаби сезони, е доказателство, че значението съвсем не е малко.
Уважавам всяко мнение, но и да не забравяме, че то е субективно.

# 606
Да, едно и също е да видиш Испанските стълби с азалии и без, примерно. Да се разходиш покрай стена от цъфнал жасмин или розова градина...
Освен през януари, съм била  Рим през всички останали месеци на годината, в някои и по два пъти и има голяма разлика повярвайте, нищо че виждаш едно и също.
Цените са ужасно на горе навсякъде, но в Рим е страшно. Моето любимо място за отсядане за същото време като миналата година е със 600 лв. по-скъпо и то, ако платиш веднага.
Сега организирам пътуаване до Неапол за април и там не е много евтино вече. Исках да резервирам стаята на Роже Simple Smile с хубавата гледка, но нямам шанс за моите дати. Та 4 нощувки 1160 лв., но аз си имам претенции и съм склонна да заплатя за тях.

# 607
Всеки човек се впечатлява от различни неща.
Едни искат да гледат азалии и цъфнали цветя, аз пък имам алергия и дори избягвам сезонът на цъфтежа.

Както писах, всеки може да реши сам за себе си какво му е важно и какво търси от едно пътуване.

Ходила съм есента,  зимата и лятото в Рим.
Категорично лятото не бих повторила.

# 608
  • София
Е, баш за лятото никой не говори. Но пролетта, в който и да е град, е друго нещо - с галещо слънце, искрящо небе, чуруликащи птици и буйна зеленина навсякъде, усещането е различно. 😃 Затова и цените са в тон с настроението. 😂

# 609
За всяко време си има туристи и за всяко място - портфейл. В Рим съм била няколко пъти, последно през ноември 22, а след 10 дни отново заминавам. В този град винаги има динамика и много туристи. Най-прекрасно прекараното време е времето на път и Ви желая да пътувате и откривате - кой когато има възможност и с какъвто бюджет разполага.

# 610
  • София
Да, едно и също е да видиш Испанските стълби с азалии и без, примерно. Да се разходиш покрай стена от цъфнал жасмин или розова градина...
Освен през януари, съм била  Рим през всички останали месеци на годината, в някои и по два пъти и има голяма разлика повярвайте, нищо че виждаш едно и също.
Цените са ужасно на горе навсякъде, но в Рим е страшно. Моето любимо място за отсядане за същото време като миналата година е със 600 лв. по-скъпо и то, ако платиш веднага.
Сега организирам пътуаване до Неапол за април и там не е много евтино вече. Исках да резервирам стаята на Роже Simple Smile с хубавата гледка, но нямам шанс за моите дати. Та 4 нощувки 1160 лв., но аз си имам претенции и съм склонна да заплатя за тях.
И аз мисля, че има голяма разлика в различните сезони. Едно е да се разхождам свободно и усмихнат на 20 градуса, друго е да съм се увил от глава до пети, треперейки от студ и мокър от снега или дъжда... И всичко около мен да е сиво и мрачно.
Както има разлика и в това къде ще отседнеш в един град.
Обиколили сме повече от 50 страни по света и никога досега не съм направил компромис с местоположението на хотела или апартамента, в който отсядаме. Нали съм отишъл да се забавлявам и да почина, значи трябва да ми е хубаво и комфортно.
Защото не  е все едно ако си турист чужденец дали ще отседнеш на пл. Света Неделя в София или в Люлин / не че имам нещо против Люлин, ама не зная някой турист да се затичал натам/. А цената на един хотел или апартамент се определя от три неща: местоположението, местоположението, местоположението
Така е с всеки един град.
И не случайно има градове, в които можеш да се влюбиш ако отседнеш в място, което разкрива по най-добрия начин красивите му страни и да го намразиш ако се навреш и отседнеш  в неговите мизерни места.
Lady Vengeance, предполагам, че говориш за стаята в Неапол с хубавата гледка, която бяхме наели при престоя ни там. Жалко, че няма места, ако отседнете в нея е гарантирано, че ще се влюбите в Неапол Simple Smile, защото е в най-красивия район на града

# 611
Да, Роже за нея. Всъщност запазих в съседната сграда и на по-нисък етаж, гледката е долу-горе същата, но не се вижда толкова морето и балконът е малък, но това е положението.I Giardini Del Re
        https://www.booking.com/hotel/it/i-giardini-del-re.html?aid=3231 … =2&req_children=0

# 612
В този отседнахме в началото на февруари. Три нощувки бяха 380 лв. Намира се на 250 м от Пантеона. Страхотен!

https://www.booking.com/hotel/it/juno-pantheon-b-amp-b.bg.html?a … =total;type=total&
Много ми е интересно как цената е била по 130 лв. на вечер /казвате 380лв за 3 нощувки/, а след това скача на 400 лв. на вечер в началото на март и на твърдо 700 от април до края на септември за двете стаи, които са необходими за резервация на посочената от Вас конфигурация 2+ 2 деца / 7 и 12 години/. Това ми показва Букинг, като едва ли Вашето Genius Ниво е чак пък толкова по-високо от моето.

Двама възрастни бяхме, в една стая. На място оставихме 21 евро туристически данък.
А защо цената се променя и как, не съм аз човекът, който може да Ви отговори.

# 613
На всички е ясно как се пътува с много пари.
Аз не съм тук да изтъквам къде съм спала, за колко пари и т.н.
За мен смисълът на темата е съвсем друг.
А и мисля, че всеки си има критерии, които са му важни и други не толкова.

С дъщерята бяхме в началото на декември  лпълно с туристи, страхотно слънчево време и 15С.
И изобщо не съм и мислила какво ще е през пролетта или друг сезон.
Наслаждавахме се на култура, забележителности, храна.

# 614
  • Beyond the Frontiers
Не коментираме пътуване с неограничен бюджет. То такива хора няма да пишат тук. И...о ужас, шок, драма, обикновенно ползват агенции или специализиран служител, който организира всичко.
Коментираме бюджетно и среден клас пътуване.
Аз обичам новите места и преживявания и сезонът не е водещото.
В Рим заведох семейството ми с основна цел да види история - а тя, не се влияе от климат и сезон.
Има и един друг момент: да плащаш за двама е едно, за четирима ...
Така че да не се делим на ...богати и бедни. Защото е много относително.

Като туристически агент, с достъп до максимално ...изпилени цени и условия, категорично мога да кажа, че цените нарастват сериозно. По всички дестинации, така че няма какво да се жалваме и изненадваме.

Общи условия

Активация на акаунт