Рим - 25 тема

• 49 088
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Роже, Ако сте повече 4ма човека си е ок.
Особено ако са всички възрастни.

Аз гледам да не хвърлям много пари за нощувки
, защото целта ми е не да стоя в апартамента като отида някъде. Него го ползвам само за сън, през останалото време съм навън.

# 586
И аз не забелязвам тенденция за спад на цените в Рим ... А и не само там.

# 587
  • Beyond the Frontiers
Аз съм доволна от този: Rome Times
Удобно място, чистичко. Джуниър суит за 3+1 за 3 нощувки декември - 504 евро. Анекс сградата. Имат на покрива страхотна площадка с чадърчета, маси...

# 588
  • София
Пътувам всяка година до Рим минимум по веднъж. Всеки път проверявам първо едни и същи места за настаняване, от които сме доволни, за цени и свободни места за нашите дати. Често ги препоръчвам и резервирам за приятели или познати. Винаги цените са нагоре при всяка следваща резервация. Понякога в рамките на една и съща година. Тенденция за спад надолу на цените за настаняване в Рим не съм забелязала. И като цяло за Италия. И не само. Вярно е също и че зависи от периода - има висок и слаб сезон, празници, отпуски или други събития и фактори, от които се влияят цените. Но, определено, не са надолу. 😂

# 589
Цените са много нагоре. Помня предишните пъти какви са били рейнджовете и сега. Имам резервация за апартамент, който за 5 нощувки е със 166 евро по-евтин от хотела на Галактик и пак ми се вижда много скъпо. Над 300 евро за нощувка си е твърде много. Преди в същата конфигурация и изисквания за апартамент не сме плащали повече от 130 на нощувка.

За съжаление не е само в Италия тази тенденция.

# 590
  • София
На мен и 200 ми се вижда много, а сме за 6 нощувки. Но колкото-толкова, важното е да се отиде. Simple Smile

# 591
В този отседнахме в началото на февруари. Три нощувки бяха 380 лв. Намира се на 250 м от Пантеона. Страхотен!

https://www.booking.com/hotel/it/juno-pantheon-b-amp-b.bg.html?a … =total;type=total&

# 592
И аз съм на мнение, че се намират много добри места на много прилична цена.
Сега ако човек е свикнал да дава по над 500лв за нощувка и търси подобно настаняване, ще гледа само такива апартаменти и хотели.
Както писах, на мен ми е важно да има удобно легло и да е чисто.
Няма да живея там.
Планирам пътуване поне 3месеца па-рано и винаги се намират много добри оферти.

# 593
  • София
В този отседнахме в началото на февруари. Три нощувки бяха 380 лв. Намира се на 250 м от Пантеона. Страхотен!

https://www.booking.com/hotel/it/juno-pantheon-b-amp-b.bg.html?a … =total;type=total&
Много ми е интересно как цената е била по 130 лв. на вечер /казвате 380лв за 3 нощувки/, а след това скача на 400 лв. на вечер в началото на март и на твърдо 700 от април до края на септември за двете стаи, които са необходими за резервация на посочената от Вас конфигурация 2+ 2 деца / 7 и 12 години/. Това ми показва Букинг, като едва ли Вашето Genius Ниво е чак пък толкова по-високо от моето.
И аз съм на мнение, че се намират много добри места на много прилична цена.
Сега ако човек е свикнал да дава по над 500лв за нощувка и търси подобно настаняване, ще гледа само такива апартаменти и хотели.
Както писах, на мен ми е важно да има удобно легло и да е чисто.
Няма да живея там.
Планирам пътуване поне 3месеца па-рано и винаги се намират много добри оферти.
Моите пътувания се планират от 9 до 12 месеца по-рано, а не 3. И не е до свикването да давам по над 500лв. на вечер, а по това къде се намира апартамента и в какво състояние е.
И добрите места са резервирани почти изцяло за не три, а 9-10месеца напред.
Ето Ви и доказателствата, със скрииншотове от резервационната система на апартамента, който ние сме наели за средата на септември. Вижте дали ще си намерите дати
Ето това е апартамента https://bg.airbnb.com/rooms/10815957
А това са свободните дни /то почти няма такива/ по месеци. Уверете се сами
Скрит текст:

за февруари няма, за март има на два пъти по два дни свободни- от 8 до 10 и от 13 до 15 март

от април до края на юли няма свободни

за август имате от 4 до 7 свободни, за септември от 19 до 22 свободни дати

октомври от 27 до 31 и ноември от 1 до 14

# 594
Аз апартаменти винаги намирам и то на добри цени, както и в добри райони. Винаги гледам да не е около гарата, да е в централната част и близко до транспорт, за да може по лесно да се обикаля.
Или имам ниски критерии, или просто голям късмет.
Няма да споря за цени, всеки търси каквото му е по джоба.
Досега не съм спала на кофти място.
Нито ми се е налагало да търся година напред настаняване.

# 595
  • София
Наистина хубавите места за отсядане почти винаги са заети, и повечето от препоръчваните от вас - също.
Сравнявах една от нашите предишни резервации - преди сме платили 1100 лв. за 6 дни със закуска, в момента същата стая се предлага за 5600 лв. Ами много ми е, иначе бях супер доволна от престоя си там и от мястото, на което се намира.

# 596
  • Beyond the Frontiers
Аз лично резервирах хотела около 5 месеца преди пътуването. Когато взех и билетите.
В последния момент заради информацията за стачки тук, си мислех да добавя още една нощувка и цената беше колкото за 3-те общо.

Определено цените на хотелите растат, но мисля е логично, когато всичко се увеличава.

# 597
Ами не съм свикнала и определено бих предпочела да платя 80 евро вместо 200-300, но няма. Изискванията ни са ясни - апартамент на удобно място до транспорт или централно до забележителности, удобна кухня за закуска, една спалня с разтегателен диван или две спални(защото сме 2+1), чисто(т.е. висок рейтинг).
В момента резервирах 3 месеца по-рано. Но гледайки напред цените, са си все същите, че и по-високи.

Пътуваме постoянно и не е като наблюденията да са ми само от Рим.

Няма да ви казвам какви цени ми обявиха от Лимнос, Гърция за това лято.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 11:14 от Fancy

# 598
  • София
Едно и също място за настаняване съвсем логично може да е Х пари през февруари и 2Х през юни.
Този фактор не може да се пренебрегва когато сравняваме оферти.

# 599
Така е, но тук все пак говорим за обща тенденция, и повишението е факт.

Общи условия

Активация на акаунт