Рим - 25 тема

• 49 054
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Всеки човек се впечатлява от различни неща.
Едни искат да гледат азалии и цъфнали цветя, аз пък имам алергия и дори избягвам сезонът на цъфтежа.

Както писах, всеки може да реши сам за себе си какво му е важно и какво търси от едно пътуване.

Ходила съм есента,  зимата и лятото в Рим.
Категорично лятото не бих повторила.

Не бих нарекла април лято. Simple Smile
Понякога е хубаво да се чуват чуждите мнения и примери.
Аз пък не бих направила компромис с периода на посещение, само защото искам да спестя и да бъда в мъртъв месец. Зимата не бих отишла в Рим отново, защото времето е нестабилно и вероятността да ме вали дъжд цял ден е повече от голяма. А аз съм обиколила вече почти всички затворени обекти и искам в голяма част от деня си там да се разхождам навън.

Галактик, първия път обикалях Форумите в проливен дъжд точно в края на февруари. И това ми посещение нямаше нищо общо със следващото след години в края на слънчев и топъл май. Ама нищо общо като възприятие и удоволствие от историята и архитектурата. Та не е все едно в кой сезон си.

И не разбирам полемиката. Няма как да се отрече, че цените са се вдигнали, при това драстично.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 10:01 от Fancy

# 616
Здравейте ,днес се прибираме от Рим и преди  това изчетох няколко теми назад и искам да благодаря на всички за информацията която получих тук Simple Smile
Уцелихме страхотно време и си изкарахме чудесно, нищо че е извън “сезона”.
Не не се даваха много пари за хотел , защото ние буквално по цял ден бяхме навън и обикаляхме и се прибирахме само за съм ,
Но апарамента който наехме не беше изобщо лош за 600 лв - 5 нощувки - на 2 Мин от метрото и спирка на автобуса.
Посетихме и Ostia и Тиволи. Видях , че някой по назад беше питал за Ostia , та да споделя , че не си заслужава сега да се разкарвате до самото градче , супер пусто е , но попаднахме на хубав ресторант с много вкусна прясна морска храна Simple Smile Пътува се с градския транспорт до там - 1 час в пътя Simple Smile

# 617
  • plovdiv
Здравейте, има ли така наречената карнетка -10 билета, които могат да се използват от различни човека?
Колко време да предвидим към летище Чампино с градския транспорт?
Благодаря,

# 618
  • София
Някой купувал ли е билети от този сайт
https://www.getyourguide.com/vatican-museums-l2738/skip-the-line … 023-03-25&_pc=1,2
Понеже няма билети на официалния сайт на Ватикана,търся от къде да купя за края на март.

# 619
Аз купувах, за Ватиканските музеи миналото лято. Всичко беше точно.

# 620
  • София
https://www.getyourguide.com/vatican-museums-l2738/skip-the-line … 023-03-25&_pc=1,2
Понеже няма билети на официалния сайт на Ватикана,търся от къде да купя за края на март.
Ние купихме за 27.03.билети без гид за Ватиканските музеи и Сикстинската капела.Веднага ни изпратиха нещо, като фактура с баркод и на място ще ни бъдат дадени билетите.Имат такса 5 Е на билет без значение дали е за възрастен или деца.
Благодаря на момичетата за чудесната тема и изчерпателните отговори.Беше ми много полезна за организиране на екскурията, която ни предстои на 26.03.Има един въпрос за багажа.Ще летим с Уиз еар и ще имам ли проблем ако ходя с този сак за пътна чанта:
Параметрите са следните - Обем: 30 л.
Височина: 30 см.
Ширина: 42 см.
Дълбочина: 21 см.

# 621
  • София
Сакът е ОК за ръчен багаж. И малко повече може дори когато не е с твърди стени.

# 622
Към някои посетили скоро Ватиканските музеи - какъв час е по-удачен за посещение - преди обяд , по обяд или  следобяд, кога би имало по-малко хора?

# 623
Към някои посетили скоро Ватиканските музеи - какъв час е по-удачен за посещение - преди обяд , по обяд или  следобяд, кога би имало по-малко хора?
Не спира потокът от посетители.

# 624
  • София
Ние купихме за 27.03.билети без гид за Ватиканските музеи и Сикстинската капела.Веднага ни изпратиха нещо, като фактура с баркод и на място ще ни бъдат дадени билетите.Имат такса 5 Е на билет без значение дали е за възрастен или деца.
Благодаря на момичетата за чудесната тема и изчерпателните отговори.Беше ми много полезна за организиране на екскурията, която ни предстои на 26.03.Има един въпрос за багажа.Ще летим с Уиз еар и ще имам ли проблем ако ходя с този сак за пътна чанта:
Параметрите са следните - Обем: 30 л.
Височина: 30 см.
Ширина: 42 см.
Дълбочина: 21 см.
5Е се плаща на място ли? Не виждам да пише в сайта за доплащане.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 18:43 от mary81

# 625
  • София
Mary81, сайта, който сте посочили е на тур агенция и тези 5Е са вкл.в цената, която предлагат на билет.Като изберете билетите, които харесате ги плащате веднага онлайн и получавате документ на имейла с баркод.Разпечатвате документа и с него в музея да сканират баркода и да ви дадът билетите без да чакате на опашка.

# 626
  • София
Благодаря и аз така мислех ,но реших да попитам . Сега чакам на 24.02 да пуснат билетите за Колизеума и съм готова. Вече нямам търпение

# 627
  • София
Здравейте, има ли така наречената карнетка -10 билета, които могат да се използват от различни човека?
Колко време да предвидим към летище Чампино с градския транспорт?
Благодаря,

Ако не е късно, билети в подлеза на метрото, има машинки и можеш накуп 10 билета да купиш, важат 100мин.от момента на валидиране, ако се прекачваш и си в рамките на 100мин., използваш същия билет. Има опция и от каса също да купиш, но препращат към машинките, защото им е по-лесно /ние от машинките взех/не е трудно и платих с евро, не с карта. Освен това на където има будки за магнити и дребни неща, също продават билети.

Аз си предвидих повечко време за към летището, беше ме страх да няма задръствания, но нямаше, но беше май 2022г. тъкмо поотпадаха мерки, но сега не знам как е. Имай предвид, че летището е малко, минеш ли проверките вътре е възможно да нямаш място да седнеш и не можеш да се върнеш да си купиш нещо от магазина. Ние стояхме прави. Има тоалетни, след като влезете след проверките, защото като гледаш залата си мислиш, че няма тоалетни. Да, допълня, ако имате паспорти минете с тях там където е за паспорти и го чекираш и те снима, много по-бързо става, отколкото на физическата проверка.

Приятно посещение на Рим на всички, който ще ходят. Прекрасно е. Ходи ми се пак Simple Smile Ще ровя май пак за билетчета.

# 628
  • plovdiv
На Чампино минахме с паспорти супер бързо и после на 520. Много бързо е придвижването с градския транспорт. В момента туристите не са прекалено много. И времето е разкошно!

Днес във Ватиканските музеи дори стаите на Рафаело бяха празни. За разлика от предишното ни посещение през април, нямаше възможност да мръднеш от народ.
За около 20-30 минути минава опашката за Св. Петър.
Отворили са изхода за групи на Сикстинската капела, но гида застава и брои хората.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 06:55 от arev

# 629
  • София
arev Поздрави на Рим от мен Simple Smile Наслаждавайте се.

Общи условия

Активация на акаунт