Рим - 25 тема

• 48 835
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Билети за ватиканските музеи продават ли се на място, независимо от опашките? За 14 март в сайтовете са останали единствено с аудио гид.
Да.

# 661
Здравейте!

Бях писала преди няколко дни в темата, че подготвям пътуване до Рим и имам нужда отново от вашите съвети. Бяхме харесали един хотел, но поради няколко причини той отпадна като вариант. Та, сега съм отново в търсене на хотел/Airbnb, но направо се загубих, не знам къде да търся.. Можете ли да ме посъветвате кои квартали да гледам ? Ако имате препоръка за някой хотел или Airbnb, от който сте доволни, също ще ми е от помощ.

Благодаря ви 🤗

Препоръчвам https://www.booking.com/hotel/it/juno-pantheon-b-amp-b.bg.html?a … =total&aid=932865
На пешеходно разстояние е от всички забележителности.

# 662
Здравейте,бих искала да попитам как и къде мога да се регистрирам за да влезна в Галерия Боргезе на 2 април /оказва се ,че е безплатен входа тогава /? Доколкото разбрах все пак ще трябва да имам регистрация.

# 663
Здравейте,
безпл. вход за музеите и вила ,,Боргезе,, важи през целия ден?

Обмислям еднодневна екскурзия до Флоренция- някой пътувал ли е до съседен град и ако да, може ли сайт, моля?

Благодаря!

# 664
Скрит текст:
quote author=Dreamer.Everywhere link=topic=1461194.msg46137964#msg46137964 date=1678655678]
Здравейте!

Бях писала преди няколко дни в темата, че подготвям пътуване до Рим и имам нужда отново от вашите съвети. Бяхме харесали един хотел, но поради няколко причини той отпадна като вариант. Та, сега съм отново в търсене на хотел/Airbnb, но направо се загубих, не знам къде да търся.. Можете ли да ме посъветвате кои квартали да гледам ? Ако имате препоръка за някой хотел или Airbnb, от който сте доволни, също ще ми е от помощ.

Благодаря ви 🤗

Препоръчвам https://www.booking.com/hotel/it/juno-pantheon-b-amp-b.bg.html?a … =total&aid=932865
На пешеходно разстояние е от всички забележителности.
[/quote]
Благодаря за предложението 🤗

# 665
  • София
Да, отскочихме до Флоренция за 1 ден. Хванахме ранен сутрешен влак и се върнахме с вечерен. С Фреча роса разстоянието се минава за 3 - 3.5 часа.  Времето ни стигна само за Уфици и една разходка в центъра и обяд. Но определено си струваше!

# 666
  • София
Да, отскочихме до Флоренция за 1 ден. Хванахме ранен сутрешен влак и се върнахме с вечерен. С Фреча роса разстоянието се минава за 3 - 3.5 часа.  Времето ни стигна само за Уфици и една разходка в центъра и обяд. Но определено си струваше!
От Рим ли? Час и половина е със скоростните влакове.

# 667
  • София
Да, отскочихме до Флоренция за 1 ден. Хванахме ранен сутрешен влак и се върнахме с вечерен. С Фреча роса разстоянието се минава за 3 - 3.5 часа.  Времето ни стигна само за Уфици и една разходка в центъра и обяд. Но определено си струваше!
От Рим ли? Час и половина е със скоростните влакове.

😱 Големи глупости съм написала снощи 😀, точно така, влакът ни е бил в 6:50 и по разписание пристига в 8:27ч.
После на връщане сме взели влака в 18:48ч и сме пристигнали в 20:30 ч.

# 668
  • Благоевград
Здравейте!
Сега проверих в сайта на първа страница за билети за Колизеума, но за датите, на които ще сме там са оцветени в червено. Това означава, че все още не са активирани или че няма наличност? Ако в сайта излезе, че няма билети, може ли да се купи ня място?

# 669
Здравейте!
Сега проверих в сайта на първа страница за билети за Колизеума, но за датите, на които ще сме там са оцветени в червено. Това означава, че все още не са активирани или че няма наличност? Ако в сайта излезе, че няма билети, може ли да се купи ня място?
Не продават билети на място. Или следете сайта, ако пуснат евентуално билети или от други сайтове, но ще е по-скъпо.

# 670
  • София
Здравейте и благодаря за темата и на всички споделящи своя опит.
Нашето пътешествие наближава-летим на 03 април и сме до 09.
Вече купих билети за колизеума и за Ватиканските музеи, през сайта на https://www.tiqets.com/, съответно
ми излезнаха по 24 и 31 евро на човек. Сега предстои да взема билети и за Св.Петър и Borghese Gallery , приемам съвети за по-евтини билети.
Хубав ден!

# 671
https://saveti.bg/vatikana/

Предварително купените билети имат начален час и се влиза от друг вход.

Как мога да се ориентирам коя опашка е за предварително закупени билети? Кой е този друг вход?
На ваучера ми пише:
1. Вход за музеи - представете ваучера на персонала за обслужване на клиенти отвън
2. Представете ваучера на каса "Гид турс"
3. Вземете входни билети

# 672
modana - като наближите ще видите опашка покрай стената, вие си я подминавате и отивате най-отпред, няма начин да се объркате, ще видите със сигурност и други хора, които подават листчета на служителя, вашия вход е малко пред останалите. След това се влиза в сградата има проверка на багажа /като на летището/ и тогава вече в широкото фоайе се огледайте и ще видите гишета, там трябва да подадете вашите ваучери и срещу тях ще получите билетите. После тълпата ще ви води.

# 673
  • Milano
Има споразумение между Министерство на Културата и Римската Епархия за платен вход на Пантеона - 5 евро.

Литургиите ще са безплатни, платените посещения ще бъдат през останалото време.

Както при останалите музеи безплатен вход под 18г, ученически групи, инвалиди и т.н., както и за граждани на Рим.
18-25г - 2 евро.
70% от приходите - за държавата, 30% - за църквата.
Няма точна дата - "когато бъдат извършени всики технически пасажи по въвеждането".

Преди години също се говореше, да видим този път.

# 674
  • София
Здравейте!
Благодаря на всички за полезната информация!
Предстои ни пътуване до така очаквания и мечтан Рим.
Имам два въпроса:
1. Закупих онлайн билети за ватиканските музеи, часът ми е от 11. възвожно ли е да отидем по-рано, напр 9:00/8:30 и да разгледаме забележителности със свободен достъп преди това и когато наближи часа, да влезем за разглеждане на музеите?
2. Някъде в темата прочетох за приложение за таксита, през което може да се заяви такси в посочен ден и час. Една дама беше споделила, че така е поръчала такси преди кацането й със самолет. Може ли линк на приложението.

Общи условия

Активация на акаунт