ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 592
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Зехтинът не търпи термична обработка. За момента по-добрият вариант е масло. Има изчистено био масло по детските магазини (в шишенце). Още не съм купувала, но мисля да въведа маслото със сиренето в попарата. Понякога съм слагала от немското масло в пюретата ( 3, 4 пъти). На баткото слагах зехтин при манджичките, но след като е сготвено и в салатите.

Рецепта, сухари, които съм правила на баткото:
250 мл вода, 3 с.л масло, 400 гр бяло брашно, 100 гр царевично брашно ( или микс от царевица, ориз и елда) може и само бяло брашно, 1ч.л сол, 3 с.л. захар ( аз не съм слагала сол и захар), 1 и половина ч.л. мая.
Програма за хляб и сандвичи.
Докато е топъл се режи на тънки филийки и се суши във фурната. На 100 градуса за 2 часа, като периодично се обръщат филийките. Може да се сложат филийките на хартия за печене върху скарата. Аз съм ги слагала в тава.

# 136
Titanka, много благодаря за рецептата за сухари - ще си направя! На купешките хич не ми харесва съставът, пък не съм се сещала да си направя.. 🤷‍♀️

А зехтинът аз го капвам към вече сготвеното пюре.

# 137
Titanka, много благодаря за рецептата за сухари - ще си направя! На купешките хич не ми харесва съставът, пък не съм се сещала да си направя.. 🤷‍♀️

А зехтинът аз го капвам към вече сготвеното пюре.
Да, така е най-добре.

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Мазнина и аз не слагам, ще питам вдругиден педиатърката дали да слагам и какво да бъде. После ще погледна Гербер дали има захар в синята слива, мисля, че не. Тая година и ние ще имаме, дървото е родило доста. Дано оцелеят и станат, та да затворя някой и друг буркан.
Габи, разчувства ме. Пожелавам ти кураж и дано, дано, дано имаш най-прекрасното семейство, било със или без таткото. За мен би било голяма обида и аз трудно бих простила, но това съм си аз, с моята си история и борба за бебе. Прегръщам те силно и бъди силна заради детенцето, което имаш и заради това, което носиш в утробата си.

# 139
Габи, кураж, мила, и късмет. И аз не бих му се доверила, но разбира се не съм там и знам малка част. Важното е какво ти чувстваш. Постави себе си на първо място. Ако решиш, че няма да можеш да справиш, никой не може да ти внедрява вина! Това е твоето тяло и детето(децата) имат нужда от здрав ментално и физически родител.
Помисли, почувствай, споделяй на доверени хора, виж и каква помощ ще имаш. Каквото решиш, в пълното си право си! Твоето тяло е подложено на такъв емоционален и физически стрес, ничие друго! Не на бащата, не на свекърите, не на някоя леля. Решението е твое, а ембриончето все пак още не е чувстващо дете, както е момченцето ти сега, което осъзнато търси любовта и вниманието на мама. За него тя трябва да е добре.

# 140
Аз все по-рядко се включвам да пиша,не смогвам изобщо, но пък чета постоянно. Незнам вие как сте, но аз много държа детето да прекарва повече време навън, а в тея жеги не ми остава друго, освен да излизам рано сутрин (8:30-9 вече сме навън) с него и късно следобед, та това излизане, хранения, грижи, домакинска работа и от скоро започнах да се опитвам да спортувам вкъщи не ми оставят много време.

Иначе пюрето от синя слива на бебелан няма добавена захар,но има нишесте. Киселко е, но моето дете си го хапва.

# 141
Имах проблеми с първата бременност и трябваше да лежа. Относно изневярата, не съм му простила и скоро няма да му простя. Доверието изчезна и няма как скоро да се върне...

# 142
И аз излизам сутрин към 8:30 до към 11:30-12 макс. И после следобед от 17-17;30 до 19-20 ч според зависи как са дремките.

Някой друг имал ли е проблеми с колики при захранването? Втора седмица захранвам като до преди 2-3 дни (докато избие хубаво и 4-ят зъб) хапваше едва по 2-3 лъжички, вчера и днес хапна 30 и 40/45 гр, респективно. Обачеее е едно гънене, един рев, дето не е бил и новородено като беше. Предната вечер през 15-20 Мин се будеше с такъв рев. Вчера започнах пак да давам лефакс и снощи беше сравнително по-спокойно, въпреки че пак се буди 3-4 пъти.

В пюретата на каката май слагах кокосово масло, за сега още нищо не съм купила. Ама аз съм въвела и 3 зеленчука само до момента.

Габи, стискам палци всичко да се развие по най-добрия за теб начин. Каквото и решение да вземеш мисли за себе си и малкия човек, който вече е при теб, а не за какви са били, са или ще бъдат отношенията ти с баща им.

# 143
Някой знае ли кога се въвеждат
телешко месо и домати?
Относно мазнина нямам намерение да слагам така известното ГХИ или рапично олио,малко ми идват в повече.
Блу аз дадох боровинки с пюре на Гербер ,сега и малините така ще ги дам,дори мисля че взех пюре на Хип с ягода.
Габи ,а ти до къде си със захранването,напредва те ли?

# 144
Някой знае ли кога се въвеждат
телешко месо и домати?
Относно мазнина нямам намерение да слагам така известното ГХИ или рапично олио,малко ми идват в повече.
Блу аз дадох боровинки с пюре на Гербер ,сега и малините така ще ги дам,дори мисля че взех пюре на Хип с ягода.
Габи ,а ти до къде си със захранването,напредва те ли?
Първо се въвежда пуешко, заешко, телешко и свинско. Домати в пюрето вече давам. Стържа по половин домат ( от средните) в пюрето. А домати на салата се дават в 8 месец. Аз ги стържа със краставица, сирене и малко зехтин, и готова салата. Ако яде по-едро може и нарязани.

Ягодите са алерген и не бих дала до третата година на детето. На пюре съм давала боровинки, но ягоди ме е страх да дам.

# 145
Захранваме от 25.05 и още нямаме заместено хранене иска си млякото на обяд и от 2 дни не иска да яде пюрета зеленчуци и месо...

# 146
  • до най-прекрасния мъж
Руми ,  благодаря, ще видя какво ще й избера в събота. За ягода и малина е рано. Педиатърката ме предупреди да не ги давам преди 1 г.
Сега проверих синята слива на Гербер, няма захар, само сливи и вода. Киселко е леко, то и ябълката и крушата са киселки, но с кашата се ядат.
Аз се водя по тази таблица:
Скрит текст:
Но дюля и грах дадох, малко не съм догледала Simple Smile

# 147
На какви игри играете с бебето?

# 148
Въпроса с игрите е много добър, аз съм се поизчерпала вече.

Напоследък се скривам е се показвам с  "тутуу" и така се забавлява много време.

Казвам му как правят котката, кучето и всяко животно, което се сетя и му харесва.

След като се е наял, за да не се върти по корем и да не повърне хващам една пелена, лягам до него и я мятам върху главите ни докато си говоря някакви щуротии, много помага като започна да мърдам пръсти над него, много се забавлява и се смее на това.

Имаме едва детска свижка с шарени рисунки, слагам над него и му чета.

Отделно още се кефи на активната гимнастика.

Правим упражненията под формата на игра, за да му е весело.

Пея му "онче бонче..." и му правя пет първо на едната ръчичка, на  другата и едновременно на двете и това го развеселява.

Хващам го и обикаляме апартамента, отварям му шкафовете и му разказвам какво има вътре.

Това се сещам за сега..

Ами мие Тitanka, на какво играете?

# 149
Пея му детски песнички, чета му приказки, кърпа слагам на лицето му и с ръце се крия. За онче бонче не съм се сетила, както и за шкафовете, но после като тръгне да лази може да ги отваря. Митко още от сега отваря чекмеджетата на кошарата.
Нареждам кофички една върху друга, а той ги бута, посъщият начин и с бебешки конструктор. Казвам му и как казват животните. Правя и фър фър пате. Има и воден дюшек с рибки, тупа с ръчичките, за да мърдат рибките.

Общи условия

Активация на акаунт