ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 587
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Fairytale браво дали сте хляб,направо започна с него или въвежда по някоя схема?
Направихме по рецепта, която ние си правим, само сол и захар пропуснах, замених млякото с вода, а маслото със зехтин. Стана доста безвкусен, но чудовището го хапна. Бухтата се потресе, но го повъртя в ръката. Направо го дадох, но днес започваме с въвеждането по схема.
Вие след даване на нещо ново гледате ли специално за реакция? Аз не знам дали ако се обринат по гърба или корема ще видя, ако се появят за 10мин и се махнат.

# 121
Fairy, според мен няма как да ги пропуснеш и ще видиш, едва ли ще са махнат толкова бързо - сега са с къси ръкави и крачоли и се виждат крайниците, а при смяната на памперса ще видиш коремчетата. Баткото някога беше направил реакция от моркови в началото - целият стана на големи червени петна, които не изчезваха толкова бързо.

# 122
  • до най-прекрасния мъж
Доколкото знам от глутен специално реакцията се изразява в коремни болки, подуване и разстройство. И аз се чудя как ще разбера, като и от зъбки може да има разстройство. Дано не ни се налага да разбираме. Имам позната с внуче с цьолиакия, доста неприятно е, а никой в семейството му няма непоносимост.

# 123
Купих Бисквити млечна каша и Банани и бисквити на Ганчев в бурканчета, но ме е страх да ги дам. Пише обезмаслено и пълномаслено мляко на прах, както и захар. Захарта сигурно е малко, но млякото ме притеснява. Пише, че са за 6 месеца.

# 124
И аз дадох направо хляб. Гризка си (по точно смуче) и го харесва.

От готовите пюрета давам само 100% зеленчук или плод, чета преди да купя.

От вчера обаче  ми е с температура 38.5 и си я държи, само през деня беше паднала към 37.5.
Сега дадох Панадол,обаче сънят е мираж тази нощ. Имам час за лекарката утре, бях планирала детска консултация и ваксина, но ще е само преглед очевидно...

# 125
  • до най-прекрасния мъж
Амандин, бързо оздравяване. Има нещо тези дни. На приятелка детето е само с Т, изследванията са идеални, няма данни за инфекция, а Т е факт. Но то е голямо, не може да се предполага зъб или нещо подобно.
И аз установих, че чистите пюрета 100 % зеленчук най-много й допадат и вече никакви експерименти с готови ястия няма да правя. Нишестените пюрета изобщо не са й по вкуса, което за мен е супер. Аз готвя без брашно, освен ако не е заливка на мусака или сос бешамел за лазаня.
Снощи за СЗ дадох пюре ябълка с дюля, което се води 4+ и чак после се усетих, че дюлята има мъх. Няма реакция и днес отново ще дам, поне да знам, че е въведена.
Някой даде ли боровинки? Имах пресни, но се зачудих и не дадох. Термично обработени, разбира се, поне в началото. Има комбинации на Бейбибио и бих пробвала. Имам още 3 дни, в които мога да въведа нещо ново и искам да се възползвам да дообогатя менюто.

# 126
Не знам какво да правя вече. Вчера бях на лекар и съм 7+5 дни, чухме сърчицето и ми трепна, за момент забравих за ситуацията.

# 127
Блу има едно пюре на Хип морков, картоф и пиле. Взех го само защото няма нишесте, дано е хубаво, иначе и аз предпочитам 100% плод или зеленчук. Въпреки че за захарта в пюрето от синя слива, майка ми ми обеснява, че ако нямало поне малко, щяло да е кисело и никое бебе нямало да го иска 🙄 Ние имаме сини сливи домашни по принцип, и когато станат мислех да давам, но ако вярно киселеят сигурно няма да ги иска 🙄 Някой почна ли да слага някаква мазнина в пюретата вече? Аз май направо масло ще слагам. А за мъхестите плодове и аз много се чудих, защото има праскови и кайсии също от 4 месец. Пък и бях чела че при купените пюрета го нямало проблема с мъха, нещо си при производството го махали, което в домашни условия нямало как да стане

# 128
Али, ние онзи ден много мислехме за мазнината в хляба и стигнахме до извода, че е по-добре зехтин, защото маслото е млечен продукт. Имаме уж хубав зехтин от Гърция и сложихме от него. Иначе в схемата на хип пише рапично масло, но пък една приятелка, която е с такова образование (такова = не знам точно какво, но уж ги разбира) каза, че никога не би дала рапично масло на детето си.

# 129
Аз когато се сетя слагам зехтин, бяхме свършили зехтина и няколко дни слагах слънчогледово олио. С маслото ще изчакам още малко, защото е млечен продукт.

За плодовете и аз мисля скоро да въведа праскови и кайсии от готово пюре. В края на месеца ще ходим на почивка на планина и ще потърся на едно пазарче дали имат пресни боровинки - ако има ще дам направо от тях, ако нямат ще ги дам от готово пюре.
Алисън, аз правих пюре от домашни череши без да слагам никаква захар и леко киселееше, но си го хареса и го яде - може да пробваш дадеш сливите и без захар. И ние ще имаме домашни сливи и ще пробвам така да давам.

# 130
Ами то в готовите пюрета, когато има, е рапично олио. Уж пише от биологично производство. Аз иначе такива коментари от типа “никога еди какво си моето дете” ги подминавам. А за маслото мисля него да давам, защото така или иначе давам мъничко парченце сирене, но пък миже и зехтин, или да ги редувам 🙄 Голямо чудене пада с това захранване и накрая като пораснат нищо не искат да ядат от инат 😂

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 09:36 от AlisonParker

# 131
Не знам какво да правя вече. Вчера бях на лекар и съм 7+5 дни, чухме сърчицето и ми трепна, за момент забравих за ситуацията.
Ситуацията ти е много сложно, наистина. А и той ако толкова искаше да е баща, нямаше да се въргаля в леглото с други, докато ти се грижиш за наследника му. Обаче съм убедена, че ако махнеш второто, цял живот ще го мислиш и ще се самообвиняваш. Щом ти е трепнало, дай му шанс на човечето да получи живот...

И палмовото масло се отрича като канцерогенно, но го ползват за адаптираните млека, пък уж било преработено по друг начин. Почти е невъзможно да се избяга от отровната храна, дори в бебешките храни, за съжаление.

Моята вече не знам коя нощ подред ме буди в 3-4 часа, все едно е новородено. Не изглежда да има дискомфорт или болка от зъбите, просто сякаш й се играе. Беше овършала всичко в кошарата, чак възглавницата против въртене беше изхвърлила на моето легло. Flushed Дадох водичка, смених мокър памперс, намазах за всеки случай венците и след час и нещо я приспах наново. Вечер съм все с голяма чуденка да слагам ли чорапи, да я завия ли с пелена, да оставя ли прозореца открехнат. Постоянно се отвива и изритва пелената, но не мога да си представя да я оставя незавита, след като аз спя с чаршаф. В стаята е 28-29 градуса, но не се усеща, както през деня, когато има слънце. Вие как процедирате?

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 11:16 от Dentz

# 132
Габи, :/ искрено ти съчувствам. Много сложно е положението. Как се справяш - не знам. Дано някой ти помага и физически и психически и всякак. Стискам ти палци, всичко да се подреди по най-добрия начин.

Това със захарта в сините сливи да слега, че иначе били кисели идетето нямало да ги яде ми звучи точно като “тури му малко захарчица във водата и ще видиш как ще пие”. Добавената захар мисля да избяхвам максимално дълго.

Мазнина бях взела на хип и добавям по половин бебешка лъжица, ако правя аз зеленчуците. И аз четох много противоречиво мнения по темата, ама захарта в пюретата да не е по-добре. Маслото ще му го дам венага щом започне да яде около 100тина гр пюре. 

Обличането за нощен сън е сложно изчисление, почти колкото и интервалите на будуване 😄 Първо е завит с дебела пелена, после като спра климатика слагам една муселинова, а накрая отварям прозорците и евентуално махам всичко.

# 133
Аз съм почти 100% сигурна, че моето дете няма да пие водата и със захар 😁 Ще ги пробвам сините сливи, когато станат, бурканчето на Хип иначе го изяде.
Fairy ти беше питала малко по-назад за млякото в кашата дали още се слага. Аз вчера я направих само с вода (сложих и плодове пюре, де) и не я изяде 😬 потрисаше се, а направена с мшяко му беше много блага

# 134
Габи, а ти нямаше ли проблеми с първата бременност и трябваше да лежиш? Или се бъркам с някой друг? Ако се е налагало да лежиш вероятността да трябва и с втората бременност да лежиш в много голяма (особено като са така близо) - дано да има кой да ти помага ако решиш да оставиш бебенцето, защото не мисля че може да разчиташ на таткото.. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт