ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 582
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • до най-прекрасния мъж
Денц, аз си давам млечни каши, само елдата е безмлечна, но като свърши, ще купя направо млечна да не се занимавам да правя АМ. Пише си след 4 м, предполагам млякото вътре е АМ, едва ли да не е. Приемат се добре, няма реакция, значи за мен всичко е наред. Ориз и царевица си давам млечни от самото начало на приема на каши, защото безмлечни не открих при нас.
Титанка,  от 8 навършени ми каза педиатърката, че ще въвеждаме закуската. Тоест, целия период от 7 до 8 глутен и на 8 вече закуска - попара, кус кус, макарони и разни подобни. Тогава ще въведа маслото и сиренето, за да мога да ги давам на закуска. Във вторник сме на консултация и ще я питам, че предния път Мария не спря да реве и нищо не можах да питам.
От два дни вечер, докато се храним, й давам мънички парченца краставица. Мъчи се да дъвче, много е смешна и си иска да й дам. Не мога да измисля какво друго да й давам, докато вечеряме. Ще й дам също диня, пъпеш и зелена чушка тия дни и вече от понеделник почвам с овесена каша. Поне да има разнообразие в този 1 месец. Имам и 1 пюре ябълка с дюля за 4+, може и от него да й дам, да въведа и дюлята. Погрешка съм го взела и така си седи.

# 106
Лайка, малко със закъснение, но.. честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие и спокойствие! 💐🎂

Със закуската и аз като blue ще процедирам, но при нас понеже малко се забавих с някои неща може би ще се падне към средата на 8мия месец да започна да предлагам. Имам още няколко неща да въведа преди глутена, днес започвам с жълтъка (заради морето се забавих с него..) и до една-две седмици ще започна с глутена.

# 107
Момичета, които пробвате и ЗВБ- как върви, какво давате и как го приготвяте?

Поредна издънка при нас - опит за ЗВБ банан беше катастрофа 😂 Разгледа, близна, смукна и ревна 😂 Като с авокадото. Накупих био, мрежичка за плодове, всякакви пособия да предлагам и под друга форма. Домашни череши също се близнаха с голям зор. Мислех, че поне сладкият банан ще се хареса за гризане. 🫣

# 108
Бухтата харесва банан и пъпеш, не харесва хляб, броколи, пилешко, ребро, тиквичка.
Чудовището харесва хляб и ребро, на останалите не обръща внимание.
Ние даваме от време на вземе каквото се сетим. Не си даваме зор.
Аз вече не слагам мляко в кашата. Задължително ли е?

# 109
Досега само два-три пъти съм давала парчета, не ЗВБ, защото реално не е имал избор 😅 Приготвям на пара (засега тиквичка к сладък картоф)
Та … до тук само взима храната и я мачка без изобщо си доближи, заразлика от всички останали боклуци, които докопа. Иначе я оглежда, пипа, мачка, плеска по косата си. Абе всичко друго само не и да яде. Мисля, че не ми се получи, защото парчетата бяха малки за него - колкото един мой показалец и мнооого меки. Той докато хване в ръката парчето и то вече е на пюре. Не че има значение, понеже не си го носи към устата.
Днес пак ще давам така, но този път ще направя по-големи парчета, по-кратко готвени.
Относно тези неща, с мрежичката, където се слага нещо и той смучи не е моето. Нали идеята е да опита различните текстури да ги “върже” с различен вкус. Мисля, че тази мрежичка лишава детето от този опит.

Опитвал е банан, докато аз ям, така обелен му го подадох. Посмука, посмука и направи физиономия тип “как я ядеш тази отврат” и това беше. А когато аз или баща му ядем нещо, издава един много странен звук с устата - нещо като мляскане, но е някакси гърлен звук, не знам как да го опиша. Може би ни имитира и тренира дъвкане.

# 110
И на мен мрежичките са ми странни. Това е като пюре, но без да го правиш ти. А и някак не мисля, че може да се измие хубаво тази мрежичка. Има едни, които са само гума, но пак ми се губи идеята.

# 111
Благодаря ви момичета за прегръдките. Таткото искал детето. Не можел да живее с мисълта, че ще си убие детето...

# 112
  • до най-прекрасния мъж
Габи, кураж и дано се е осъзнал и да сте истинско щастливо семейство, ако и ти го искаш.
И ние взехме мрежичка, но освен да я бие в столчето и да омаже всичко, друго не постигнахме. Прибрах я, ще й дам шанс с меки плодове и ако не стане, ще остане за гризалка.

# 113
Момичет въвела съм картоф, но сладкият картоф не е ли същото или пак да въведа за теи дни?

# 114
Уж не е същото. Аз вече въвеждам по два дни като първия е 5-6 лъжички, втория вече доста повече и считам за въведено. Само с глутена ще бъда малко по-прецизна.

# 115
Митко също е опитал в мрежичка: краставица, череша, диня, пъпеш. Отначало му е странно, но после си смуче няколко капки, колкото да опита вкуса. То не може да се нарече хранене, а опитване.
Митко на 2 ри август ще стане на 8 месеца, а аз няколко дни преди това ( почти седмица) ще се опитам да заместя закуската в 9 часа, отначало с млечни каши, а после с попара. На морето искам да си има закуска, но най-вече, че ослабнах много, 47 кг съм. Хормоните на щитовидната жлеза (ТСХ) не са добре. Ще оставя само сутрешното и вечерното кърмене, за да се възстановя малко.

# 116
Лайка със закъснение,
Бъди много здрава, много щастлива и много обичана!
Титанка, как отслабена бе моме, аз почти не ям и не мърдам грам, а да, освен на горе не мърдам.
Габи, не че нещо но ти мислиш ли да му простиш и отново да ги прибереш при теб? Извинявай, но ако си мисли за децата нямаше да направи всичко това, така те нарани много, те децата още нищо не разбират, но веднъж направено такова нещо не знам дали няма да се повтори.. Извинявай, просто темата изневяра ми е Табу и малко ме напряга поради ред причини..
И така моята от близо седмица не иска да си яде пюретата, а си ядеше всичко супер, не виждам зъби и видима пречи на, но не ги иска. Съгласна е на банан и пъпеш и жълтък и до там, даже вчера и пъпеша не иска. Направо ме върна в първи клас и не знам какво да правя. И на пара правих зеленчук и дадох тя да си го мачка уж да яде и единственото което стана, че трябваше да я измия цялата от главата до краката и столчето беше направо за пералнята...
Уж бях заместил ядене.. Сега вече май не съм.

# 117
Лайка със закъснение,
Бъди много здрава, много щастлива и много обичана!
Титанка, как отслабена бе моме, аз почти не ям и не мърдам грам, а да, освен на горе не мърдам.
Габи, не че нещо но ти мислиш ли да му простиш и отново да ги прибереш при теб? Извинявай, но ако си мисли за децата нямаше да направи всичко това, така те нарани много, те децата още нищо не разбират, но веднъж направено такова нещо не знам дали няма да се повтори.. Извинявай, просто темата изневяра ми е Табу и малко ме напряга поради ред причини..
И така моята от близо седмица не иска да си яде пюретата, а си ядеше всичко супер, не виждам зъби и видима пречи на, но не ги иска. Съгласна е на банан и пъпеш и жълтък и до там, даже вчера и пъпеша не иска. Направо ме върна в първи клас и не знам какво да правя. И на пара правих зеленчук и дадох тя да си го мачка уж да яде и единственото което стана, че трябваше да я измия цялата от главата до краката и столчето беше направо за пералнята...
Уж бях заместил ядене.. Сега вече май не съм.
От няколко месеца ТСХ ми е 0,05. Явно от това, че кърмя. Не пия никакви лекарства. По принцип съм с хипотериодизъм.

Митко всичко си изяжда, без значение дали е купено пюре или домашно. По- често му ги правя. Все е гладен. И млякото си търси и през нощта.

От няколко дни му давам овесена каша, но имах останало от кашата от елда и от царевица. Слагах по една лъжица от трите, за да е по-малко глутена. Не знам дали е правилно да се смесват кашите, но така реших. Аз с кашите не захранвам лъжичка по лъжичка, а давам колкото изяде. Важно е да се дава по-продължително. Най-вече глутенът трябва да се дава по-продължителто, преди да се даде хляб ( най-добре месец).

Купила съм едно бурканче с йогурт, и аз не знам, защо го купих. Давате ли йогурт?

# 118
Titanka, и аз ще трябва да пускам изследванията за ЩЖ и да посетя ендокринологът - аз съм станала 48кг/170см, косата продължава да ми пада супер много, цикъла ми много варира ту по-къс, ту по-дълъг.. май нещо с хормоните не е наред 😔
За кашите и аз смесвам, така ще започна и с глутена - ще добавям към друга каша и постепенно ще увеличавам количеството.

Аз парчета за сега не съм давала, но мисля да пробвам скоро докато ние ядем да и дам нещо, защото доста сериозно ни гледа. 😁 Обаче на няколко пъти пробвам да дам не фино смляно пюре и тя направо се потриса все едно ще повърне и започва рев, съответно отказва да го яде..

# 119
Fairytale браво дали сте хляб,направо започна с него или въвежда по някоя схема?

Общи условия

Активация на акаунт