ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 580
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Блу и при мен дойде в последствие. Аз просто не си позволявах да го обичам това дете, защото се страхувах, че няма да го имам. Но после разбрах, че и с други майки е било така. Не е толкова рядко срещано. Няма място за обвинение или за мисли, че детето сега не усеща тази обич.

# 91
Мале колко сте изписали, не мога да насмогна да прочета всичко..Grinning

Ние бяхме на море 1 седмица и мина изневадващо добре. Детето се радваше много на всичко ново, първите два дни не спря да пищи буквално от кеф..на плажа, в квартирата, на разходки, в заведения..не се спря😃
Ходехме на плаж към 8и30-9 до към 12..почти не е излизал от под чадъра, само в ранните часове ат 8 до 10 го гушках за разходки по брега. Бяхме взели палатка за да стои в нея на сянка и завет, но много задушно ставаше и само 1 ден я мъкнахме. Къпехме го главно в едно басейнче,но и в морето му топках крачетата и му хареса..и той похапна пясък малко, ама нищо му няма. Явно при всеки е различно,но той много се уморяваше явно от новите неща и емоции,защото спеше през час и половина през деня...имам чувствато,че нон стоп го приспивах,а пък през ноща се будеше често..
Той и преди си пиеше вода, но се радвам, че преди да заминем му взех тази чашаhttps://www.google.com/search?q=%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82+% … rc=F2yHw_TUcl4XJM и започна да пие много повече вода с нея, около 100мл на ден и в жегата на морето много добре се получи смяната на шишетата.

Сега чакам да минат 2-3 дни и ще започвам да го захранвам с месо, защото беше наддал само 200гр, а и желязото му е по-ниско и педиатъра ни каза, че вече е важно да си яде месце и въпреки,че не сме вкарали много зеленчуци, месото в момента му е по-важно и ще го започваме.

Трябва и на нефролог да го заведем..мамите от София,може ли да препоръчате някой добър по здравна каса? Имам една препоръка за др Цанова, някъде на бул. България, ако имате отзиви и за нея ще се радвам.
Александра, на плажа къде спеше? На кърпа ли? Аз се чудя дали да не нося столчето за кола, то ни е малко. За да може да го връзвам, най-вече като ядем след плажа. А и си мисля, че ще му е по-удобно да спи на него. Не знам ... чудя се, кое е по-удобно.

# 92
Според мен ще се спарва яко ако спи в столчето. Ние като го возим в колата с климатик и подложка против изпотяване се случва да се изпоти, с какво остава на плажа. При нас ако има море се очертава да е септември, когато ще е вече на 9 месеца, предполагам ще има промени в режимите на хранене и сън, и ще го мисля тогава.
Скрит текст:
Бях ви споменала, че може би ще пътуваме до Турция, но няма да е за море или почивка, а искам да вземем още едно мнение за сърцето на детето. По принцип му имам пълно доверие на др. Маринов, но просто нещо ме рове отвътре и не ми е напълно спокойно още, та по-добре да направим още една консултация, все пак медицината там не може да се сравнява с тук.

# 93
И ние се гласим за септемврийско море. Хем не е таква жега, каквато сега, хем по-малко хора, пък и ще е по-голям, което всъщност не знам дали е по-добре или по-зле.

Аз не знам как някой би се наслаждавал на детето си, когато денонощно не знае на кой свят се намира от изтощение. Според мен случаите, в които има силна любов от пръв поглед с бебето са изключенията, а не обратното. Аз за себе си определям пътвите месеци като инстинкт, че трябва да се грижа за някого, а вече след 3тия месец, даже 4ти започна да ми става по-осъзнато.

Нашият мъник май иска да минава на две дремки. Последната седмицапропуска третата дрямак или реве супер много за нея. Интервалите на будуване стигат по над 3 часа и то без рев, без раздразнение. Един ден дори изкара 5часа точно буден (защото не заспа за трета дрямка). Малко се притеснявам да не разчитам погрешно сигналите, защото ми се струва още малък за две. Нещо много са ми трудни тея спанета.  Сега пак на ново нагаждане за сън и всичко отначало 🫤

# 94
Габи, и аз пожелавам да вземеш правилното решение и да намериш сили да продължиш, каквото и да предстои Heart

Най сетне и аз днес получих превод от НОИ, също имам значителна сума повече. Мислих доста, защото е така, в крайна сметка заплатата си е заплата заедно с бонусите от миналаата година - не са нещо ново което да излезе сега, в средата на годината и да се изравнява.  И се сетих, че когато използвах калкулатора на НОИ ми даваше изчисление за стредно дневно възнаграждение, не месечно. Съответно, според броя работни дни в конкретния месец, се изчислява колко ще получим. Април и май имам еднаква, по-ниска сума, тези месеци са с по 19 работни дни. Юни, който сега ми изплатиха, е с 22 работни дни, т.е 3 дневни обезщетения повече, сравнено с предишните 2  месеца. Мисля, че сумата излиза така.
Странна е тази система, преди като бях в майчинство си получавах твърдо обезщетение през 12-те месеца...

Също все съм си мислела, че като майка разбирам бебето си и когато плаче мога да разбера защо е.  Ами не. Това последно дете има неразбираеми за мен изблици, иска и настоява за нещо понякога, но аз не успявам да разбера какво е. Това са каратки моменти, иначе ми е много мило и спокойно дете. Даже околните питат как правим така, че всичките ни бебета са били спокойни..

Днес дадох домашна краставица. Настъргах я сурова на ситното на рендето, минах и през пасатора. НЕ стана идеално пюре, но достатъчно. Сущо пусна много сок, който си изпи с лъжичката Simple Smile

Ще ходя да купувам каши, искам да измисля засищаща вечеря и да си спи нощем, обмислям да я местя в нейното легло вече, защото все още спи с нас и суче безразборно. Всъщност, 1 или 2 пъти нощем, като Мими на Блу се буди всяка сутрин към 6 или по-рано. После заспива пак и ставаме по-късно. Вероятно като я преместя
 ще започна да ставм в 6...

# 95
Така е, Amandine.
Нашият не се буди нощем, но пък става в 6.
Малко хумор Joy

Днес съм рожденичка и съм без деца

Току що си направих подарък - 3 дни в готин хотел, ол инклузив, панорамен басейн с джакузи и скай бар, без деца, само ние с мъжа ми и зълвата и зетя и който още успее да резервира на тая цена. Надявам се да се съберем голяма група приятели.
Ако някой търси нещо подобно- веригата на Мелиа имат намаление през приложението им.
На нас ни излезе 120лв нощувка за двама в периода 22-25 септември.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 14:26 от Лайкa

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Честита да си, Лайка и твоите мъже много да те обичат, да те ценят и да те носят на ръце.
Жожи, и според мен столче за сън на плажа не е ОК. По-добре в количката, по-проветриво е.
Амандин, аз също се учудих. То за дните ясно, но при мен има разлика в сумата на ден. Пък аз нямам нищо по-различно като суми от заплатата. При нас бонусите се начисляват към ежемесечната заплата и нямам 13та заплата или нещо друго, което се плаща еднократно. Затова се и учудих. Но пък лесно наместих увеличението Simple Smile

# 97
Честита да си, Лайка! Благородно ти завидях! Още много такива приятни и споделени моменти да имаш!

Аз да измрънкам, че моя син и вечер не спи и пак става между 5 и 6. Изби му и четвъртият зъб, та се надявам да се подобрят малко нещата. 😄

За плажа мога да добавя, че Гого спеше на хавлията.

За преизчисленията на НОИ също не мога да им хвана спатиите, ама щом дават нещо отгоре, не се оплаквам. 😂

# 98
Лайка честит рожден ден! 🍀 Повече време за почивка ☀ Наздраве от мен!

Хумора за 6 часа мисля, че може да се класифицира като мантра на групата. 😄 като гледам всички сме в тоя отбор.

Ами всъщност Alison е написала за столчето, но определено съм на същото мнение. Ако има шезлонг на плажа - бих го оставила да спи на него.

Аз нищо не мога да разбера от тези изчисления и особено много ме дразни, че всеки път получавам превод на различни дати, еин път на 5ти, друг път на 15ти, да не говорим, че имаше месец на 28чми някъде и се бяха получили близо два месеца без превод. Много неприятно.

# 99
Честит празник, Лайка! Много да си обичана и обгрижвана, а момчетата да са твоите герои!

Жожи, +1 за странна последна дрямка с повече рев от другите. Обаче се изморява бързо през деня, около 2рия час, та става малко парадокс. Мисля си, че е и защото е страшно физически активен и хаби доста енергия. Затова му давам да ляга на къси интервали като иска, белкем не изтрещи 🤣Не знам вече 🤣

Едит: след опита днес и вчера като че ли става по-лесно като се падне да заспи около 16.30. Като мине 17ч (гледам задължително да не е по-късно от 17.30 в краен случай), е много по-раздразнителен.

Фрустрирам се повече по захранването напоследък. Не знае какво да прави с парчетата, дави се, а да видиш как дъвче предмети. 🙄 Пък мрън и рев на всичко, що не е мляко. Давам пълна доза мляко първо (иначе ще ме изяде с парцалите) и после ако пробутам друга храна в минимум количество.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 16:34 от dее92

# 100
Лайка, честита да си! Много спокойствие 😀.
Не съм мислила на плажа на какво да спи. По-скоро си мислех да ходим на плаж, когато е будна и ако е време за сън, да сме се прибрали 🙄. Ще видим как ще стане на практика, защото както всичко останало не е като теорията.
Дее, моята също започна да се изморява ва по-кратки интервали от време на време. А ти защо твоето момче го караш да яде парчета? Пасирано гладко не иска ли?

# 101
Лайка, честит рожден ден 🤗 Пожелавам ти щастие и спокойствие. Звучи невероятно тази твоя почивка 😳

# 102
Габи, прегръщам те. Как реагира твоя на новината?

Лайка, честито и весело изкарване! Аз не мога да си представя на този етап да дам малката на някой друг дори и за няколко часа, въпреки умората. Може след още няколко месеца да не мисля така, ще видим. Grinning

Ние, където почти не излизахме от квартала за разходки, накрая се вдигнахме на 8-9 часов път (с почивките) до село. Решихме се, тъй като дядо ми, на когото е кръстена малката, ме питаше кога ще идваме да я види и ми намекна, че уж е добре със здравето, ама само той си знае. Беше голямо приключение - пътят не толкова, колкото престоят. Като дете прекарвах там ваканциите и знаех, че липсват доста удобства - има външна тоалетна, няма  течаща вода в банята, подът е с черги, фурна на дърва, уж работещ хладилник, ама изключен т.н., но все пак това е дискомфорт основно за възрастните. Grinning  Напълно забравих за всичките жужащи и пълзящи гадове, които излизат лятно време, за ужасната жега в моя край, за варовиковата вода. Бяхме като в Сървайвър с баща й, защото къщата беше като жив организъм сам по себе си. За капак последния ден от престоя правиха профилактика на тока и водата и трябваше да търчим до баща ми в града. Бебка поне се радваше и разглеждаше с интерес - нови неща, нови хора, нови места. Ние бяхме мръсни и гладни, но каузата си струваше. Вече излизанията извън квартала не могат да ни изплашат. Grinning

Спането в количката продължава да е много трудно и рядко явление, затова като сме навън и наближи времето за сън - в колата за две три кръгчета, спираме и изчакваме да се събуди. Иначе снощи се събуди, точно като аз реших да легна и близо два часа не можа да заспи отново. Имаме вече зъбче, но май в случая беше от жегата, защото се успокои като пийна вода. Кофти тръпка.

Да ви питам - давате ли млечни каши на бебетата? Днес с такъв ентусиазъм взех каша от Елда на Хип, нали е рядкост на пазара, че едва в последствие видях в съдържанието мляко на прах, лактоза и още куп други неща. Какво е това мляко на прах сега (като АМ или не), трябва ли да са въведени млечните продуктите първо? Уж е за след 4тия месец кашата, ама чудя се...

# 103
Лайка, честит рожден ден.
Мислите ли да давате попара и кога?
Вече много се изтощавам от кърменето, понеже още не сме премахнали и нощното хранене.
Решила съм докато отидем на море да съм захранила с глутеновите каши и към края на месеца да започна да давам попара, да остане само нощното мляко и сутрешното. Началото на август ще е на 8 месеца.

Купих млечна пшенична каша за завършек на захранването на  кашите. Другите каши ги купувам безмлечни.

# 104
Благодаря ви момичета Hug
Живи и здрави да сте вие и семействата ви Heart
Аз имам много да казвам за днешния ден, но ще замълча.

Общи условия

Активация на акаунт