ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 643
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Не е толкова страшно пътуването, да. От вечерта като се приготви колкото е възможно повече багаж и след храненето да се събере останалото и да се тръгне тъкмо за първата дрямка.

При нас последните седмици се върна нощното хранене в 3-4 часа и бях в потрес, защото го махна още на 2 месеца. Пробвах да изместя последното хранене (АМ) възможно най-късно, да слагам 7 лъжици, но не. Давах вода преди да съм сигурна, че е глад. Накрая така си завъртя режима, че пак имаме 6 хранения, но поне спи пак през нощта. От 11 часа пауза стана на 8 някак. Възможно ли е да не й стига храната през деня? Понякога яде по 220 грама пюре или каша на 3 часа и половина.

# 511
  • до най-прекрасния мъж
О, да, Лайка, незаменим помощник ми е. Направих близо 30 буркана домати съвсем сама с него. И ми ги напука за белене, и ми ги стерилизира. И сладкиши вече започнах да правя, и печено месо, картофки пържи, манджи готви, абе всичко. И най-вече като го заредя, имам време за детето, а това ми е най-важното.
Аз все повече започвам да се навивам за почивка в началото на септември, ние тогава си ходим по принцип. Чета отзиви за планински хотели, главно студиа и апартаменти, за да ни е широко и удобно тримата. Ще видим, дано се навия, ха ха.
Денц, много майки чета, че се оплакват за същото. Че уж много малки са отказали нощното и изведнъж отново започват да търсят. Вероятно не й стига, ако не е намалила останалите хранения. Децата вече са ни по-големи и по-подвижни и хабят доста повече енергия. Аз отдавна не слушам педиатърката за количествата. Мария си оставя понякога по малко мляко, но си й давам 200 мл. Кашата следобед малко трудно я яде, не знам не я харесва или й идва повече. Но пък, да чукна на дърво, нощно време е бетон. Имах само 1 нощно хранене преди няколко седмици, когато й избиваха долните зъбки. Но пък тогава спа до късно и пропусна първото хранене, та компенсира. Всяко дете си е индивидуално, кято е гладна, давай. Чела съм и за 250, и за 300 мл порция, обикновено по време на скок в растежа.
Аз от понеделник започвам закуска, да видим как ще се приеме.
Дописвам: Добре, че не тръгнахме на планина. Към 11 ч вдигнах Т, отпаднало ми е и ми е сухо гърлото. Пих Тайлол и легнах с детето. Дано ме размине и да е само настинка. Тя много ми се смя на маската. Дано не съм я заразила, ако е вирус. Уж се пазим и пак. Тя засега е добре, дано е така. Миналата седмица имаше лека Т към 36.8-36.9, отдадох го на зъбки, но може и да не е било. Моята също не е висока, 37-37.2. Повече ми е отпаднало като че ли.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 13:47 от blue.angel

# 512
Слагате ли грах, царевица и зелен фасул в домашните пюрета? На баткото купувах замразен зеленчуков микс с тях и слагах в пюретата. Давала съм на Митко грах и зелен фасул само в купени пюрета.

# 513
  • София
Аз давах домашен грах и зелен боб. Хареса ги.

На нас ни предстои пътуване утре. Няма да сме си вкъщи две седмици. Първият път се притеснявах доста, сега - не. В крайна сметка разбрах, че дори и режима да се обърка за ден-два не е фатално. Децата са адаптивни и намират как да си наваксат.

Първият път даже събирах багажа една седмица предварително. Сега го събирам 2 дни предварително и ще взема по-малко неща.

Аз да помрънкам малко, че тъкмо бебка си беше направила перфектен режим с две дремки и даже се налагаше да я будя от тях, за да непрекалява с дневния сън и бааам. От два дни настана хаос. И то веднага след като се научи да пълзи хубаво и започна да се изправя по мебелите.

И вчера, и днес направи кратка първа дрямка, а предните дни спеше минимум час и половина на нея, даже два.

Отдавам го на новите умения и се надавам по-бързо да минава този пореден период. То аман от скоци, регресии, зъби и какво ли още не.

# 514
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, вече съм с 39.1, детето и ММ се изолираха у баба й. Направих Ковид тест, отрицателен е. Добре, че не тръгнахме на почивка, щеше да е само почивка.
Давам грах и царевица на Бейбибио или Гербер. Бейбибио имат еднокомпонентни пюрета, а на Гербер са смесени грах с тиквичка и броколи. От царевицата слагам по 40тина грама, добре й понася. Тя зеленчуковите ги яде повече, та кашата се мръщи, освен на елдата.

# 515
Блу, направи още един след няколко дни. Моят първи беше отрицателен, въпреки че имах симптоми и знаех, че е Ковид. После стана положителен.

# 516
Блу стискам палци да е летен вирус, но Fairy е права, и при нас два дни след положителния на ММ отчете моят, а съм сигурна че съм била болна заедно с него, защото тогава знам кой ни зарази заедно. Все тая, нека минава лека и да подмине малката 🍀🍀🍀
И аз давам зелен боб домашен и царевица на Бейбибио

# 517
Присъединявам се към другите мнения, моите първи два теста също бяха отрицателни. На третия ден температура ми се насити чертичката. Бързо оздравяване!

Аз не съм давала още нито царевица, нито грах, нито боб, ама както знаете сме по-бавничко. Мъжът ми взел някакво готово на Гербер, гледсм че там има грах, съответно грах така ще дам.

# 518
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета. Цяла нощ поддържам 39, не спада под 38. Болят ме ужасно костите, това не е настинка, определено. Детенцето на кръстницата ми е от вторник така. Обадих й се да й кажа, че съм с Т да се следят и тя ме сюрпризира с новината. Те са добре. Дано навреме да съм отделила детето, като виждам аз как съм, поне дано то да е добре.

# 519
Всичко ще е наред, Блу. Пий нещо за температура, много течности и си почивай.

# 520
Блу, за съжаление точно като Ковид звучи.
Дечицата по-лесно и леко го прекарват, дори да си го заразила, вероятността да има просто леки неразположения ден/два е голяма.

# 521
  • до най-прекрасния мъж
Отивам после на преглед, дано не е Ковид. Малката засега е добре, баща й се справя с хранене, преобличане, сън, което ми е най-голямото притеснение. Аз съм все така, падне до 38, после като мине действието на Тайлола, пак 39. Пия вода много, повече ме е страх за детето.

# 522
blue,стискам палци каквото и да е бързо и леко да минава! И да се размине на Мими 🍀

# 523
Блу, всичко да минава бързо и леко без да дори да усети Мими! 🍀

Присъединявам се към хората с малко ядящи бебета - не го виждам как ще намали млякото. Единствено хапва нещо с плод и слава богу някакси успявам да набутам жълтък. Глутенът успях с плод, но месо и зеленчуци са мираж. И вода не пие, доливам отгоре на пропорцията за АМ, за да има някаква допълнителна хидратация. 🙄

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 11:46 от dее92

# 524
И аз да помрънкам, моята си ядеше пюрета и сега от няколко дни отказва, като види лъжицата и я бута, ако дам нещо с ръка и отваря устата. Слагам същото което и харесва в лъжицата пред нея и не иска. Е с ръка пюре няма как да дам и сега сме на плодове, краставици, сухари и бисквити. За жълтъка няма проблем така си го яде ама той също е от ръка.
Блу, моя роднина тази седмица в понеделник отрицателен, сряда положителен. Леко да минава.

Общи условия

Активация на акаунт