ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 608
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Аз оздравях буквално за два дни, но след още два започна ужасна хрема, която продължава, е, не както в началото, де, а теста е отрицателен.  Много е смотан тоя Ковид, наистина.

Мисля и аз да взема гхи. Явно информацията ми е грешна или стара.

Аз да ви питам за млечните - с кое и как ще започнете?

Дописвам, че сега се сетих: Блу, честита Мими! Да е благословена! Честит празник и на всички празнуващи! Да сте здрави и щастливи! ❤

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 14:12 от Жожи

# 616
  • София
И аз се възхищавам на изправящите се и пълзящи бебета!

Има ли такива които са още не са стигнали до тези дейности?

От мазнините дава зехтин, овесени ядки също вече за закуска - варени. Също няколко дни по четвърт жълтък, сега пауза защото пътуваме и основно бурканчета и каши ще давам. В крайна сметка след два месеца ще хапва повече от нашата храна, тъкмо повод да готвя здравословно за всички 🙂
Моят нито седи самостоятелно, нито пълзи, за изправяне и дума да не става. Скоро става на осем месеца. Чудя се да се притеснявам ли.

# 617
Мисля че няма място за притеснение (моята е на 8м и половина) , просто тук сякаш мнозинството вече го правят това. Различни са и с различно темпо учат нови умения, някои развиват речта повече вместо придвижването.

# 618
  • до най-прекрасния мъж
Слагай максимално дълго на пода, седнал, легнал, нека се търкаля. Аз докато се притеснявах, че не може нищо, буквално за 10 дни взе да прави много нови неща. Сега си гледам клипчетата, преди 20 дни е започнала да се изправя на 4 крака и да се люлее напред-назад. Тези упражнения им помагат много. Тя както нищо не правеше, сега не се спира. Постоянно е или на колене, или се търкаля активно, или сяда, после се спуска отново в поза за лазене, върти се на всички посоки и мъчи да лази, вече успешно назад, а от снощи опитва и напред. Но будна ли е, гледам бързо да свърша, каквото имам и да я оставям на земята или на дивана до мен да играе. Всяко движение им е от полза и ги развива. Ако се върти свободно в двете  посоки, скоро ще започне да прави и други неща.

# 619
Не иска на пода. Веднага мрънка и плаче.  Мисля не се е сетила колко повече свобода има там. Обича си в леглото с гимнастиката, но у дома само. Сега сме при всеки и пробвам на пода тук, пак с гимнастика - не иска, само да е гушната.

# 620
  • София
Вярно, че не го оставям за дълго на земята, защото бързо се изнервя. Придвижва се с търкаляне и като хеликоптер пери ръце и крака.

# 621
  • до най-прекрасния мъж
Да, трудно свикват, и Мария не искаше. Но сядам до нея, подавам играчки и свикна. Докато беше болна, не я слагах на пода, а на дивана. Но от днес я пуснах отново долу, голяма игра му направи. Размрънка се като се умори и й се приспа. Макар и на дивана, на спалнята, просто да е на широко, за да играе. И тя беше като хеликоптер, лягаше по корем и блъскаше с крака и ръце, даже на пода не искаше да се изправи на колене. Но вече го прави, въпрос на време, ще свикнат. Като видят, че долу могат да правят много неща, ще проявят интерес.

# 622
Тази поза/упражнение, което правят - като хеликоптер, мисля че е основополагаща. Предполагам така си развиват мускулите. Това е супер трудно, някой пробвал и е да го прави? 😄
По едно време и малчо ревеше като го оставяхме на пода и се оказа, че има мазоли на ръцете и краката от лазенето. След като му минаха няма проблем с пода. Мислълта ми е, че може да има някакъв дискомфорт и затова да не иска на земята.

# 623
Няма място за притеснение. При мен каката изобщо не прoлази, а започна да се изправя към 10-я месец чак. Различни са си дечицата и различно се развиват.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 09:51 от pgeober

# 624
Оставете ги близо до пералнята, когато работи.
На моят му е толкова интересно, че я катери цялата, колкото може и може цяла програма да откара на нея Joy

# 625
Нашата пералня е на недостъпно място за такива забавления, но сушилнята върши подобна работа. 😂 С тази разлика, че на 5-тата минута вече му е скучно и се е захванал с някоя друга пакост.

# 626
  • до най-прекрасния мъж
От сушилнята я е страх, само се навдига да я гледа и мрънка. А пералнята е  коридора на сравнително тъмно и не може много да я види добре. Държала съм я да гледа, но губи интерес. Виж за някой кабел, дистанционно, телефон, ще се научи и да пълзи и да се катери.

# 627
Слагаме понякога и сгъваем матрак на пода и му харесва да се катери върху него или да го ползва за възглавница. Иначе отдолу е килим плюс от тези меките пъзели. Редовно коленете са му червени, но е свикнал на пода от около 3ти месец. Тогава го оставяхме да дрънка на гимнастиката и можеше да свършим нещо за 5мин...😀 Слагах и допълнителни одеяла, че беше студено.

Играят ли си с някакви малко по-сложни играчки отвъд бебешките меки и дрънкащи неща? Взех му една дъга от няколко части (6+, но със сигурност е малък да разбере, че се слагат една в друга). Бута я, клати я на паркета. И една малка мека топка, побутваме я горе-долу. Човърка пъзелите от килимчето, търси си бебешките гризалки и дрънкалки, чепати се нещо и гони заека общо взето.

# 628
Тази поза/упражнение, което правят - като хеликоптер, мисля че е основополагаща. Предполагам така си развиват мускулите. Това е супер трудно, някой пробвал и е да го прави? 😄
По едно време и малчо ревеше като го оставяхме на пода и се оказа, че има мазоли на ръцете и краката от лазенето. След като му минаха няма проблем с пода. Мислълта ми е, че може да има някакъв дискомфорт и затова да не иска на земята.
Преди седмица забелязах, че на палците на краката има мазоли. Явно е от лазене и от свиване на пръстите. Не зарастват, явно чак като сложа чорапи, ще се оправи.

Също често прави поза хеликоптер. Вече не пада толкова често, като е изправен в кошарата. Даже се държи само с една ръка и се опитва да обикаля в кошарата.

Често го слагам на пода.

# 629
  • до най-прекрасния мъж
Нас май ни тресе поредният скок в растежа. Трудно издържа интервалите и май скоро няма да мине на 2 спанета, но пък е протест като я сложа да спи. Но пък й се спи и не отказва 3та дрямка. Оф, много е тегаво това приспиване  откакто преболедува, почна с номерата. Заспива все с мрънкане, постоянно и монотонно. Изправя си на кошарата и понякога ставам вир вода да я връщам в легнало положение. Хем й се спи, хем ентусиазмът от това, че може нови неща, я тресе. И изобщо не мога да я успокоя вече на ръце. Бие, бута, блъска, като реши, че няма да спи. Много труден преход, така и не се научих да ги правя като хората. При нас няма редуване, обикновено изведнъж минава на по-малко дремки, а това е много изтощително. Все съм в очакване и най-вече като не издържа много, все закъсваме с храненето. Ако заспи рано, ще ми пропусне хранене и не знам какво да правя. Много тегава история. Да минават на 2, че после да чакаме и 1та и да се приключва с тая драма.

Общи условия

Активация на акаунт