ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 610
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
И Алекс мина на две дремки. Нали скоро писах тук, че не знам как ще стане, и са твърдо 3. Един ден стана от следобедния сън в 15:30 и до 20:30 без проблем. Накрая вече нямах търпение да си легне, бях пребита 😂.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
А регулира ли си сам първите два интервала, за да се регулира и третия? 5-6 часа е много за 8-месечни. А тя си го издържа снощи, даже спа спокойно тази нощ.

# 602
Уау, като чета за изправящи се още от преди, еха! Нашият едва наскоро седна стабилно и от време на време редува войнишкото пълзене с такова на четири крака, от горе-долу 2 дни. Днес навършва 8м. Иначе се чепати нещо, дупи се, прави йога, но изправянето му е далеч.

Да ви питам и за ядките - кога мислите, какви и под формата на тахан?
Каква мазнина слагате в пюретата? Харесва му кокосово масло и го слагам често. Искам да взема гхи и все забравям.

# 603
А регулира ли си сам първите два интервала, за да се регулира и третия? 5-6 часа е много за 8-месечни. А тя си го издържа снощи, даже спа спокойно тази нощ.
Първия да, става в 6:30 и в 10:00 заспива. Става в 11:30.Това е всеки ден. Втория обаче варира, понякога заспива в 14:00, понякога в 14:30. Пак има час и половина дрямка и като стане, вече ляга вечерта. И аз мисля, че тоя последния интервал е голям, но само една вечер се разкисели към 19:30, та с песни откарахме до 20:00.

# 604
Моето се изправи, но не може да седне сам, но и аз не го слагам, осевен докато яде, когато седне сам - тогава.Не може и да лази на четири крака. Мисля, че ръцете са му много здрави, затова успява да се изправи. Хваща се за нещо по-високо и се набира с ръцете си.

Ядки ще му дам под формата на тахан, но не знам кога точно. Знам със сигурност, че ще е преди да навърши година. Откакто му давам глутен (овес) има малки релефни пъпки на врата, точно пък от глутена не го очаквах. Иначе бях решила след глутена да му дам ядките, но май ще ги оставя след млечните.

Мазнина ползвам масло и зехтин. Имам и рапичното масло на хип, но не знам защо не го ползвам. За ГХИ знам, че за бебета не е ок, защото след преработката изчезвали някакви вещества.

# 605
За мазнина, в обяда слагам гхи или зехтин. Гхи е чудесна мазнина и нищо не му изчезва на маслото, освен казеина, който алергизира в млякото. Едно време нашите баби така са съхранявали маслото, защото не е имало хладилници. В България много се е ползвало. В кашата или в плода кокосово масло, но слагам е силно казано, защото следобед все забравям.
Нашето захранване върви бавно, че на море бяхме десет дни, сега бяхме и пет на балкан. Като добавим и закъснелите ваксини. Както и да е, дадох аз жълтък най-накрая, четвъртинка в пюрето. Яде, нищо не каза😀. Другата седмица ще дам и заек и смятам да започна глутена.
Ядки или тахан нямам намерение да давам. След година и половина - две ще дам може би тахан да опита.
Как давате пресните плодове? Моята не иска вече нищо в мрежичката, иска да смуче парчета. До сега давах слива, ябълка, круша, пъпеш, краставица, смучеше си ги, но вече има два зъба и откъсва парчета бързо и спрях да давам.
Опитах да дам пъпеш на малки парченца колкото ориз, но още на първото повърна. Пасирах нектарина и дадох днес,  такава физиономия направи, че се смях много. Все едно лимон яде.

# 606
Уау, като чета за изправящи се още от преди, еха! Нашият едва наскоро седна стабилно и от време на време редува войнишкото пълзене с такова на четири крака, от горе-долу 2 дни. Днес навършва 8м. Иначе се чепати нещо, дупи се, прави йога, но изправянето му е далеч.

Да ви питам и за ядките - кога мислите, какви и под формата на тахан?
Каква мазнина слагате в пюретата? Харесва му кокосово масло и го слагам често. Искам да взема гхи и все забравям.
Овесени ядки вече може да се дават, но аз ще изчакам още. А за други ядки е рано.
 В пюрето слагам много на рядко масло. Зехтин ще започна да слагам в супичките.

Днес Митко ме учуди, събуди се в 8:30 и заспа в 14:30. Досега за това време спеше по два пъти. Не знам как издържа. Очите му бяха чисто червени. Опитвах се да го преспя в количката, но без успех, заспа в кошарата, след като се прибрахме от разходка.

# 607
  • до най-прекрасния мъж
Ние днес ще си имаме трета дрямка. Това вчера никой не знае какво беше, аз предполагам зъб. Днес баща й каза, че я е чул да трака зъбки, а то двата долни няма как да ги трака. Освен да е пробил горния най-накрая, но тя не дава да погледна, даже не дава да й избърша устата, след като е яла. Явно я боли венеца, затова е била и такъв лимон тези дни и й гъгне носа, чак похърква. А няма сополи, с аспиратора нищо не вадя, въпреки че тя се дере и не дава нито да й накапя разтвор, нито да дръпна секрети.
Днес купих ситна паста, тези дни ще започна да давам, като успея да обезсоля сирене, че снощи забравих да сложа. Мислех да й купя Био масло от Лидл и забравих, ще й взема другата седмица, засега ще давам само сиренце, ако въобще яде пастата, де.
Да ви разкажа да се посмеете на мой гръб. Започвам от далече - кухнята ни е на усвоена тераса и е мъничка, но практична. Само че, понеже се събраха доста уреди на плота, само ги местя насам-натам. Днес Мими стана от 2ра дрямка, вдигнах я и излизам в кухнята да стопля за яде. В момента, в който вдигам кукъра да го преместя от котлона, за да го включа, изпод него изпълзява едно мъничко гущерче, голямо колкото да речем кутрето ми, даже по-мъничко. Така се уплаших, че захвърлих всичко и се скрих вътре. За зла беда днес ММ беше на работа, звъня му на пожар и го питам кога си идва, защото детето трябва да яде, а имаме звяр, който се разхожда край котлоните и мен ме е страх. Каза след 30 мин си идва. Да де, ама дятето гладно. Ми сега?! Грабнах 1 буркан, ще похлупвам пришълеца и после ММ ще го изнесе навън в тревата. Да, ама то милото избяга и се скри в другия край на плота, под поставката с ножовете. Въоръжена с буркана в ръка успях да стопля на детето и да го нахраня. ММ си дойде, хвана гущерчето и го пусна на свобода. Ама такъв страх брах...и от къде се е взело, никой не знае, при все че имаме комарници.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 17:52 от blue.angel

# 608
И аз се възхищавам на изправящите се и пълзящи бебета!

Има ли такива които са още не са стигнали до тези дейности?

От мазнините дава зехтин, овесени ядки също вече за закуска - варени. Също няколко дни по четвърт жълтък, сега пауза защото пътуваме и основно бурканчета и каши ще давам. В крайна сметка след два месеца ще хапва повече от нашата храна, тъкмо повод да готвя здравословно за всички 🙂

# 609
Божидар вече лази и се изправя, само са се хване някъде. Новото при нас е, че сме с Ковид аз и баща му... Под карантина сме за втори път тази година. Тая гад Ковида е опасно нещо... Относно храненето яде си пюретата зеленчукови, плодови, месни, каши, бисквитки. Опитвал е сирене, диня, праскова, краставица. Хапвал е и жълтък. Като навърши 8 месеца планирам да въведа млечни.

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Габи, бързо да минава и да е безсимптомно. Ние точно оздравяваме от тая гадост. Уж сме добре, а ето, днес ММ на 8ми ден от разболяването е с жестока хрема и взе да кашля. Аз също си влача кашлица. Не знам вече как да се опазим от това нещо. До сега устискахме, но това си говорихме с баща й, че от 10.5 години сме заедно и не сме боледували така. Уж бързо свалихме Т, а аз съм вече 10ти ден и още не съм топ. Потя се ужасно и от време на време ми е отпаднало. Много гаден вирус, много. И уж това било леко протичане, не искам да знам какво е тежкото, дано не разбираме никога.
Днес Мими направи опит да пролази напред, до дни я очаквам да стане по-уверена. Премести два пъти крачетата напред и се пльосна по корем. Станала е много бърза, не мога да секунда да я оставя без надзор. Само се обръщам и веднага си е променила позицията.

# 611
blue.angel Благодаря ти и вие да се оправяте бързо. Какво ти без симптоми, само се чудим в кой ъгъл да умрем. Боли ме главата вече втори ден. Температура нямаме, но всичко ни боли.

# 612
  • до най-прекрасния мъж
Безсънието и главоболието първите дни бяха наистина много гадни. Две нощи лежах със затворени очи без да мога да заспя. Добре че ММ се разболя 2 дни след мен и гледа малката, която също беше с 39 Т. Аз бях парцал първите 2 нощи, ставах само да дадем Панадол на детето. Пазете бебчо, много е гадно и за тях. Особено като не могат да си кажат.

# 613
Малкия и той имаше температура. Първия ден беше с 39 градуса. Сега кашлицата остана и има разстройство. Кафяво е акото. Беше зелено ден два. Оправи се цвета.

# 614
Бързо оздравяване на всички!

Не се възхищавайте и радвайте толкова на пълзящите и изправящи се. 😂 До тоалетната ходя с него. Няма още 8 месеца, а от месец и нещо обрисва навсякъде... постоянно иска да е изправен и съответно се пребива, защото не стои стабилно и не знае как от право положение да седне сам. Освен това не седи абсолютно стабилно сам, макар че последната седмица укрепна малко и в това отношение.
За сметка на това, аз пък завиждам благородно на ядящите...това са всякакви видове пюрета, каши и т.н., парчета, в мрежи...НИЩО не признава. Sad Постоянно плюе, пърди с уста или стиска зъбите. Направо в чудо съм се видяла.

Общи условия

Активация на акаунт