ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 600
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Моят върти гумите на колите на брат си и гони шишета и топки из стаята.
И кутия от чипс прингълс гони, много го дразни Joy
И разни пликове и торбички също са му много интересни.
На батко му бях взела един балон о го гоних из стаята, когато беше на неговата възраст. Трябва сега и на малкия да взема.
Общо взето вече опознава сам и моята задача е да го вардя да не се претрепе.
Оставям го сам да се запознава със средата.
Като започне сам да сяда, имам някои игри предвид.
Сега нека се движи.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 21:19 от Лайкa

# 151
  • София
Аз сутрин не успявам да се организирам с излизанвто на този етап. Излежавам се с нея на спалнята 15-20 минути след като се е събудила и играем. После докато я оправя, докато яде и то е минал един час. Държа първата ѝ дрямка да е у дома в кошарата и на тия 2ч., 2ч.и 20 мин.първи интервал докато излезем ще трябва да се прибираме. Излизаме вечер за последната дрямка или след нея. Зависи колко е жега навън.

Предстои ни една седмица да сме при баща ми в къща с голям двор и се радвам, че ще е максимално време навън.

Добавянето на мазнина в пюрето е важно, за да е балансирано храненето (белтък+въглехидрат+мазнини). Но и не само - за усвояването на мастноразтворимите витамини (напр. А и Е) е необходимо да присъства мазнина. Допълнителен плюс е, че предпазва от запек. Simple Smile

Аз слагам рапично олио. Вкъщи зехтина не е много на почит. Предпочитаме шарлан, но не съм търсила информация кога мога да го давам. Вероятно няма да я бавя.

Гхи също мисля да започна да слагам. Аз самата много го харесвам. Много по-ароматно и вкусно ми е от обикновеното краве масло, а и не е толкова тежко. Кокосово масло също мисля да добавям, но по-скоро на сладки храни.

Таблицата, която Блу е пуснала, използвам само за ориентир коя храна запича и коя разхлабва. Според нея кайсия се дава на 10м.,а аз вече дадох. С изключение на глутена и млечните, не мисля да спазвам правило за въвеждане по месеци. По-скоро ще следвам последователността на въвеждане на храните.

Аз също постоянно съм в търсене на нови забавления и игри. Активната гимнастика прибрах отдавна. Бебка изобщо вече не иска да седи по гръб. Или лази, влачейки се, или играе седнала. За около една седмица започна да седи сама доста време стабилно. Ако не съм около нея слагам по някоя възглавница от всички страни, защото понякога се килва на една страна и бързо обръща в режим лазене след това. Grinning

Имам огромното желание да ѝ чета книжки, но нейната единствена цел е да ги докопа и да ги набута в устата. Меката книжка не ѝ е особено интересна.

Ние също имаме игра с една пелена. Крия се аз зад нея или я мятам отгоре ѝ и се смее на "Къде е мама?" и "Къде е бебето?"

Миналата седмица ММ ѝ наду един балон - голяма игра пада с него. Най-интересни обаче са пакета с мокрите кърпи и празна бутилка от минерална вода.

От седмица-две бърбори срички бабабаба и мамамама и издава още куп други звуци. Върти езичето на всички страни и прави различни мимики.

Както мислехме, че скоро няма да има зъби, така двата долни резеца почти се показаха. Единия вече драска, другия е аха-аха.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 21:49 от Рошличка

# 152
При нас също тази вечер се случи така. Започнах да му чета, а той се опитваше да хване и да лапне книжката. Прочетох само началото. С бебешките книжки е по-добре. Обяснявам му по картинките, а той си ги пипа и лапа.

# 153
При нас основно баткото е аниматорът, а тя е много щастлива когато играят заедно 😆 Бебка вече пълзи доста добре и се повдига до полуседнало положение сама, като се държи доста стабилно подпряна на една ръка. Любимото й занимание е да се търкаля и да лази, гони топчета и колички, много се интересува от играчките на брат си и като го види, че играе някъде наблизо се придвижва до него. Естествено всичко до което се докосне се слага в устата.. Много и е интересно да я гушна, да обикаляме апартамента и да разказвам какво разглеждаме. Обича да правим гимнастика. Приказки специално на нея не чета, но слуша когато чета на баткото, съответно с него слушаме и детски песнички, тя също слуша.

# 154
Тази, която аз му чета (тя е една и съща от както се е родил) е с твърди страници и му давам малко да я захапе, той обаче повече иска да я хване, все едно картинките иска да хване и му обяснявам, че не са истински, а само картинки Grinning
То е много готина поредица и мисля да му ги купя в един момент всичките "Какво прави мишлето в понеделник..вторник и т.н. Ние имаме за събота и е много сладко, как мишлето ходи на гости на баби, точно както ние правим и описва точно нашите съботи Grinning

# 155
Малката е на антибиотик от вчера... температурата е по-ниска, но си кашля, тече нослето... освен антиобиотика пие фенистил, грип стоп капки за нос и сироп с бръшлян хеделикс за кашлицата. Във вторник сме на проверка. Дано се оправя, защото чакаме гости в сряда, а от четвъртък имаме планирано море....

Премериха я 6 кг (не беше яла), очаквах да е повече, но нищо не казаха за теглото.
Повече ме притени, че гърдичките са леко уголемени - аз бях забеязала, но мислех че понеже е кърмена е взела някой от моите хормони. Педиатърът каза, че не от е това и вероятно ще ни изпратят на ендокринолог... Прехвърлих набързо в гугъл, споменава се месо с хормони, като евентуална причина, обаче аз още не съм захранила с месо изобщо... също нещо за пластмасите, чудя се дали е възможно да се получи от лапане на некачествени играчки Rolling Eyes

# 156
Ох, Amandine бързо да минава! Защо е този антибиотик?
За хормоните, ако са от месото, си го обяснявам само с това какво сме приемали по време на бременността и сега също. Иначе по друг начин няма как...

# 157
Явно има нещо, но аз почти не ям месо, или съвсем малко, точно заради качеството му, пилешкото, което е всеизвестно напомпанио с хормони, ако се събира 4-5 пъти годишно да ям... Наистина не знам от какво може да е. Моите щитовидни хормони са разбутани от бременността, но за нейните симптоми май се гледат полови хормони.

# 158
Явно има нещо, но аз почти не ям месо, или съвсем малко, точно заради качеството му, пилешкото, което е всеизвестно напомпанио с хормони, ако се събира 4-5 пъти годишно да ям... Наистина не знам от какво може да е. Моите щитовидни хормони са разбутани от бременността, но за нейните симптоми май се гледат полови хормони.
Бързо оздравяване. Чувала съм за гърдичките, че понякога им се получават топчета и болят. Явно се втвърдяват. Пипни ги, за да разбереш дали е това. Хубаво е да се направят в такъв случай изследвания на хормоните, но не мисля, че е от това.

# 159
  • до най-прекрасния мъж
Влизам само да ви кажа да не ги оставяте и за милисекунди без надзор. Мими падна от спалнята, изкарах си акъла. Като парцалена кукла се строполи по корем на ламината. Видимо нищо й няма, поплака малко, аз май повече от нея.

# 160
Влизам само да ви кажа да не ги оставяте и за милисекунди без надзор. Мими падна от спалнята, изкарах си акъла. Като парцалена кукла се строполи по корем на ламината. Видимо нищо й няма, поплака малко, аз май повече от нея.
Така растат. Митко и той веднъж падна от спалнята. Затова го оставям или в кошарата или на земята. На леглото много се търкаля. Въпреки че вече излиза от килимчето и ме е страх да не се удари на стол или другаде. Няма как да не го оставям сам.

# 161
Блу, представям си какво ти е. Важното е, че Мими е добре. На мен не ми се е случвало, за малко веднъж да падне от количката и сърцето ми замръзна направо.
За твое успокоение, децата на всички мои близки са падали от леглото...и естествено шока за майката е по-голям от този на детето.

Имам една смешна случка с паднало дете от леглото, племеницати ми...малко по-голяма, на около 6 години паднала от леглото докато спи, ама изобщо не се събудила и кучетата им (2 йоркшита) легнали върху нея да се топлят.😀  На сутринта се уплашила и се разплакала,защото се е чудила какво става.

# 162
Моя хубостник днес щеше от количката да падне...не знам колко време ми тупка сърцето в гърлото след това. 😂 Въпреки че нищо не се случи, за щастие. Наистина беше за секунди работа. Сложих го, обърнах се да си оставя раницата на пейката и вече висеше наполовина, докато сваря да го завържа с коланите...

Редактирам се, че с Александра сме писали едновременно. С глас се смях на историята с йоркитата хаххаха
За протокола каката падна за първи път на 10 м от спалнята на хотел. После цялата почивка беше с цицина и одран нос.

# 163
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, разсмяхте ме. Особено това с йоркитата. Но наистина са много бързи. Аз буквално се наведох да взема нещо от пода и ми тупна пред очите. Не знам къде се намирам, наистина. Изкарах си акъла. Тя си бръмчи на пода в момента и се смее, но мен ми е свито сърцето. Иначе, обядва, изяде си всичко, видимо си е адекватна. Изгледах и записа от камерата няколко пъти. Добре че се е превъртяла във въздуха и падна по корем. Иначе, от корем на леглото се извърта и тръгва да пада по гръб. Поне главата не си удари. Дано, малкият дявол да е. Сега поне няколко дни ще ми е свито, да й няма нещо.

# 164
И моята се е изтъркулвала. Да не говорим че и каките са я изпускали. Едната от тях се возеше постоянно права в летния кош и се държеше за облегалката. Не искаше да сяда, ревеше, аз с една ръка я държех, с другата бутах количка... Иначе всички са падали, и не по веднъж, ако ме сега като проходят.

Общи условия

Активация на акаунт