ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 623
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Вода не преварявам вече,давам Девин розов етикет и също нищо не стерилизирам.
За риба мисля си че още й е рано и ще изчакам,поне да прочета нещо за тях.Иначе аз давам кисело мляко от около 10 дни ,давам го с плод ,дадох й зелен фасул ,сирене също.Виждам трудности при закуската защото тя не иска нито попара,нито кус кус.
Мисля утре да й направя някаква супа,после да дам и червена леща и така лека полека да минава на обща храна,че да стане по лесно.Скоро приключвам с глутена тоест един месец го давах и вече спирам да го следя,дадох и праскова ,но със пюре не знам дали е достатъчно да се зачете че е въведена,тъй като беше само 20% .

# 586
Бързо възстановяване на болните! 🍀

За сиренето аз и преди бях писала, тъй като още обезсолявам на баткото, защото обича и си хапва доста - за мен е най-удобно в стъклена кутия режа на парченца направо половин буца, сменям няколко пъти водата и си имам обезсолено сирене направо за няколко дни. Днес дадох и на бебка за първи път 😁

Не стерилизирам и не преварявам.

Fairy баткото се изправи на крачета на 8м и първите стъпки сам направи точно на рождения си ден, но после отне още 3-4 месеца, за да стане по-стабилен и да ходи без да го държа или пазя.
Ортопеда ни беше казал така "детето е готово да ходи само (не за ръчичка), когато вкъщи се научи да пада напред и да се подпре на ръце" - оказа се много вярно, защото синът ми отначалото падаше назад направо на глава..
Най-доброто, което може да направиш е колкото е възможно повече време да ги оставяш на земята сами да се изправят, подпират и придвижват по мебелите - така започват да си усещат баланса и тялото по-добре.

# 587
Моят днес си игра с едни цифрички магнитчета по хладилника.
Все високите искаше да докопа.
Болни са ми и двамата и е някакъв ад вкъщи.
Малкият вдигна температура над 38,5, повърна си панадола. Добре че се сетих да му сложа свещичка, че съвсем съм забила вече...

# 588
Мерси, Бътърфлай, така ще правим. Те и така се научиха - не искаха в тяхната стая на ограденото и бяхме спряли да ги слагаме на пода, а и на село уж нямаше как. Е, оправих хола вкъщи да става за тях и започнаха да обикалят - бухтата си лази на 4 крака, чудовището още е като пехотинец. Четох и че всякакви обръщания помагат на вестибуларния апарат да заработи както трябва. Започнах от легнало положение, в седнало, в изправено, вдигам я нагоре и после все едно лети по корем във въздуха. Естествено под формата на игра и всичко е плавно и внимателно.

Лайка, бързо оздравяване. Не знам как се справяш с две малки деца...

# 589
  • до най-прекрасния мъж
Лайка, бързо оздравяване и от мен. Ужасно е с болно дете вкъщи, а още по-ужасно е сигурно с две болни деца. Каквото е, да минава. Пази се и ти да не се накачиш, много е неприятно да не можеш да станеш да си оправиш детето.

# 590
Лайка, бързо оздравяване!

# 591

# 592
Много ви благодаря, момичета Heart
Малкият не иска да яде нищичко!
Само вода пие мъничко.
Направо е кошмарно!
Май са им различни вирусите и на двамата- ей така, още по-весело да ми е!
Свекърва ми онзи ден дойде да постои вкъщи, че мъжът ми пак го задържаха в работата и се прибра, когато децата вече бяха заспали (то заспали силно казано де).
Направи пак една интрига и не знам вече какво са правя с тази жена!
То не бяха кротки обяснения да се спре, дори и бе чак толкова кротки имаше, спирах да ѝ говоря, но тя не и не!
Елементарни лъжи и интриги върти исе прави все на неразбрала!
Не ми стига другото напрежение покрай децата, ами и с нейните простотии да се занимавам!
Оплаках се...

# 593
Лайка, не можеш ли да я игнорираш? То с такива хора на глава не може да се излезе. Макар че мен много ме напрягат подобни неща и винаги правя скандал и обикновено е до там. Но пък като е от семейството … мъжът ти дали не може ли да се справи?
Ние докато бяхме болни, особено пък детето докато беше болно нищо не ядеше. Само на кърма 4-5 дена. После явно се отприщи, защото вече стигна огромното количество от около 130 гр.

Аз се включвам с ново 20. Днес обръщам се да видя защо стана тка тихо и гледам малката маймунка се подпрял на масата в хола и стои изправен. Гледа ме и се хили. От тогава само гледа за какво да се хване и да се набере и като не успее се ядосва 😃 Ортопеда каза да отложим касимално изправяне и ходене, ама то как да го контролираш?

# 594
Ортопеда каза да отложим касимално изправяне и ходене, ама то как да го контролираш?
По принцип е хубаво да си пълзят, и да не се помага с изправяне и ходене, но щом сам си успява - не виждам лошо. Не виждам как ще го спреш като веднъж е научил как става.

# 595
И аз вдигнах ръце от яденето в комбинация с боледуване. Той моят по принцип малко си ядеше...от 3 дни е само на кърма. Вече 8 ден текат тия сополи, какво е това нещо не знам. Sad И е един постоянен рев, дали от зъби, от болестта или нещо друго, ама е почти денонощно. А уж сме на почивка. 😂

Той се изправя от 2-3 седмици и иска постоянно да е прав, не мога да го накарам да не го прави..

# 596
  • до най-прекрасния мъж
От болестта е. И Мария е нервна, само реве, за всяко нещо реве. Събужда се усмихната, вдигам я, реве. Яде, реве, преобличам я, реве, играе си, реве, приспивам я, реве. Сложа ли я в кревата да спи, спира да реве. Усмихва се на баща й, от мен реве. Ама и аз я тормозя, сополи се опитвам да дърпам, лекарства й давах, по едно време чак шишето с мляко буташе, мислеше, че е спринцовка. Днес я изнесох на разходка да види малко свят и тази вечер успях да й направя ритуала за сън без съпровод от рев. Даже ме галеше и се усмихваше.
А за интервалите няма да отварям дума, не успява да ги издържи и си поспива. Но и аз не я закачам, нека спи. Все ще оздравее и ще влезе в ритъм. Взе да подкашля, но не редовно, дано ни размине.

# 597
  • София
Бързо да оздравяват всички!

Ние сме здрави, но пък последните нощи сънят е много неспокоен. Не знам дали е от напиращите горни зъби, от магнитните бури, подредбата на планетите, регресията в 8ми месец или скока в растежа.. Или комбинация от всичко. 😁 Снощи беше кулминацията, пък то бико имало и Супер Луна. 🥴😆

Бебка се научи да пълзи много бързо и също се изправя навсякъде, където е удобно. Засега успявам да я опазя да не се пребие, но едва ли ще е за дълго.

От хапванвто не мога да се оплача. Даже си мисля, че е постоянно гладна.. Пюрето на обяд и кашата следобяд са по 200 грама. Сутрин и вечер пие по 200мл. мляко. Между две от храненията давам и по 100гр. пресен плод или плодове пюре и нощем също още пие мляко. И въпреки това имам чувството, че и през час да ѝ давам нещо ще зяпа с отворена уста да яде.

# 598
Лайка, не можеш ли да я игнорираш? То с такива хора на глава не може да се излезе. Макар че мен много ме напрягат подобни неща и винаги правя скандал и обикновено е до там. Но пък като е от семейството … мъжът ти дали не може ли да се справи?
Ние докато бяхме болни, особено пък детето докато беше болно нищо не ядеше. Само на кърма 4-5 дена. После явно се отприщи, защото вече стигна огромното количество от около 130 гр.

Аз се включвам с ново 20. Днес обръщам се да видя защо стана тка тихо и гледам малката маймунка се подпрял на масата в хола и стои изправен. Гледа ме и се хили. От тогава само гледа за какво да се хване и да се набере и като не успее се ядосва 😃 Ортопеда каза да отложим касимално изправяне и ходене, ама то как да го контролираш?
Митко се изправя сам в кошарата и се смее. Много се радва на постижението си и че и ние се радваме.

Също като беше болен наблягаше на млякото, но си изяждаше и пюрето и кашата. Явно само кърмата не можеше да го засити.

# 599
  • до най-прекрасния мъж
От днес сяда сама. От поза за лазене, се обръща и сяда като пич. Освен това се изправя на колене и се хваща за каквото намери и е много доволна от себе си. Дотолкова, че не заспа за 3та дрямка, а направо в 21.10, като е станала в 15.05 ч от обеден сън. И никакви сигнали за сън, игра на дивана, докато не я изкъпахме в обичайното време. Сяда, гледа ни и се хили. Как издържа 6 часа, не знам. Но, иначе, за днес си спа 3.15 ч, близо 2 ч първа дрямка и 1.20 ч втора. Реших да не я будя, нали беше болничко, викам може още да не й е съвсем добре. Но направо ми скри шапката с тези 6 часа. И накрая, като я сложих, пак понечи да играе, но явно не й стигнаха силите, повъртя се 10 мин и отнесе. Дано удължи първите 2 интервала, че 6 ч последен е като за година и нещо, не като за 8 м

Общи условия

Активация на акаунт