Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 359
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Ако целта е качване на ПИ, действително не е редно да са публични във фейса. Много школи дори не ги дават обратно по същите причини. И си ги пазят с цел издаване в сборници.
Пощата е по-добрият вариант за тази цел.
Друг тип файлове, освен чрез пощата, могат да се споделят и чрез линкове.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 10:05 от Fancy

# 271
Протоколът за достъп до пощата преди 2г. беше писане в 3 поредни теми /изключваше - "Запис", "Следя" ,"Благодаря за темата" и пр./ Допускам, че и предходни години е имало някакъв тип филтър.

# 272
Аз също не виждам смисъл от групата във фейса.
Ако целта е споделяне на ПИ все си мисля, че пощата е чудесен вариант.
На дали ще се споделят хиляди.
И това с писането в три поредни теми, не го разбирам. Още в тази тема се включиха потребители. които до сега не са писли. И най-вероятно още много ще се включат. Пък чак да разчиташ на една поща у БГ-мама за да си подготвиш децата - хич не го вярвам.

# 273
По-скоро е за тип сигурност. Преди, доколкото помня, имаше инциденти с триене на файловете в пощата.
А и е рано още да се брои участие. Три теми ще се изпишат до към края на септември.

# 274
Просто споделих как бе възприето да бъде тогава получаването на входните данни. И да, пощата е допълнителен ресурс - също не вярвам някой да опре на нея за основна подготовка.

# 275
  • Пловдив
А защо са ви тези ПИ? На школите/частните уроци, както и в училище няма ли да им дават достатъчно на децата, че и допълнително вкъщи да ги карате да правят? И кога ще правят допълнителните ПИ, свалени от форума или групата? И с каква цел? За успокоение на родителите? Или за затвърждаване на броя точки, които детето си изкарва по принцип на ПИ?
Освен това, децата ще имат и домашни от училище. Сега започват химия, физика, биология... Все изключително полезни и основополагащи предмети с много по-ценно значение за общата култура и критичното мислене на децата отколкото наизустяването на анализи на критици на определени части от литературни произведения...
Питам сериозно, защото още не си представям напълно ежедневието на седмокласника, ако искам да включа спорт, почивка, школа и 7ч в училище ... Rolling Eyes

# 276
Не всички ще посещават школи!

# 277
Въпрос на разнообразие най-общо казано. Ако детето е в школа Х, може да види изпитите в школа Y, Z.
Всъщност достъпът до пощата в никакъв случай не е задължителен Simple Smile .
Допълвам - в някои училища правят по един ПИ в края на годината, толкоз.
Качените материали с предварителни изпити са с надграждане спрямо взетото в училище - всеки месец ПИ са различни по съдържание на база изучения до момента материал.

# 278
  • Пловдив
Ок, ясно.
Аз мислех, че ПИ се правят към края на учебната година - април/май месец. И ми се стори, че ще е страшно натоварващо да му изсипвам всеки ден, освен всичко, и по някой ПИ преди лягане Laughing

# 279
И в крайна сметка всеки си преценява колко и какво може да поеме детето му. И какво ще му е от полза.
А според мен имат достатъчно време за всичко, при добро желание. Особено, ако не са целодневно, като нашите.

# 280
  • Пловдив
Да, да ... то уж са по половин ден, ама със 7 часа... Първа смяна свършва към 13.30ч. Обяд, прибиране (или обратно) и е станало към 14.30-15ч в най-добрия случай. Ако трябва да се излезе за тренировка или просто да почине детето...и домашни...
За втора смяна изобщо няма какво да коментирам. Тя е някакво недоразумение в нашата образователна система, ама ... няма как ... ще я изтърпим.

# 281
  • Пловдив
Един решен сборник по математика е много по-полезен от 10 пробни изпита. Номерът е да се научат как се решават задачите в теста, а не колко теста си отметнал с грешни отговори.
Иначе благодарности на тези, които качват материали. Със сигурност на някого бихи били полезни.

# 282
Aми не всички деца ходат на школи и уроци.
Ясно е, че най-вероятно и в училище ще правят ПИ, но пък е хубаво децата да се сравняват с останалите.
За много деца от провинцията, точките не са толкова високи за прием.
Защо да не направят някое и друго ПИ.

Аз освен ПИ-та се чудя какво друго споделят в групите във фейса.

Един решен сборник по математика е много по-полезен от 10 пробни изпита. Номерът е да се научат как се решават задачите в теста, а не колко теста си отметнал с грешни отговори.
Иначе благодарности на тези, които качват материали. Със сигурност на някого бихи били полезни.

Двете неща са коренно различи и трудно биха се сравнявали.
Моето дете се справя страхотно с математиката, но е бавен.
И на пет минутките в училище не е перфектен, защото обикновено не му е стигнало времето за последната задача. Ама никой не дава 5 минутка за 30 минути.

# 283
  • ВАРНА
Аз съвсем тихичко да попитам  - няма да има промяна във формАта и съдържанието на нво-тата, нали? Могат ли все още да ни изненадат от мон?

# 284
Надявам се Дидева да ни сподели какво се "готви" по този въпрос.
Аз съвсем тихичко да попитам  - няма да има промяна във формАта и съдържанието на нво-тата, нали? Могат ли все още да ни изненадат от мон?

Общи условия

Активация на акаунт