Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 065
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
И при нас не си дават зор. По математика 2 зад.за домашно, по БЕЛ и толкова нямат. Само по английски госпожата е млада и амбициозна и дава сериозни домашни.
Днес са правили входно по биология, другата седмица също имат няколоко контролни, но само това по география е отбелязано в школо кога е.
Моето дете не ходи, засега, на уроци, школи тук нямаме, но мисля, че ще има нужда от допълнителна работа по математика и ще търся учител.

# 691
При нас е многооо лежерно. Нито входни има, нито някакви домашни особени. По мат 3-4 задачи, по БЕЛ нещо за 10 минути. Накупих днес помагала и учебни тетрадки за 100 лева. Ако ги реши, ще бъде много хубаво Simple Smile
При нас пък се съсипаха от входини нива. Вече почти по всичко ги направиха и част от тях даже върнаха.
Та домашни още нямат.
Нашите помагала и учебни тертрадки са 130 лева. Всичко се попълва и решава от корица до корица. Миналата година едно по БЕЛ мислех, че не е отваряно. На края на годината се оказа, че цялото е изрешено Simple Smile Но всичко това е от училище, аз лично няма сили да се боря с него. Пубертет го тресе та не е истина Simple Smile

# 692
И нашите помагала и учебни тетрадки излязоха 120 лв. До сега всичко са си изписвали, че и се е проверявало периодично и е имало тежест особено, ако някой е бил между две оценки. Ще видим тази година как ще стоят нещата. Годината започна с пълна пара, домашни имат и за китайския народ както се казва. Учителите по новите предмети са се представили и са предупредили, че им ясно, че са 7. клас и наблягат на подготовката за НВО, но да не забравят и другите предмети, че да няма после дертове Simple Smile
На наборката за сега най-много ѝ е харесала химията и биологията, физиката - много формули трябвало да се помнят Sad .
Имат 4 дни по 7 часа и един с 8 часа, като през седмица ще имат 9 часа заради модул Спортни дейности. Дублирахме учебника по математика, че да не се разнася всеки ден. Направиха си график с детето, с което е тази година на чин да си редуват учебници и помагала, така че да не носят всичко. Практитуват го от 5. клас и това олекотява раницата, макар и не драстично. Имат шкафчета и част от  нещата стоят и в стаята, но пак мъкне доста неща (няма как да не се носят учебните тетрадки и помагалата, в които се пише Sad ). Не съм мерила раницата,  но сигурно ще стига в някои дни и до 40%  от нейното тегло, а може и нагоре да е.  Хубавото е, че в повечето дни я караме/връщаме и не се налага да мъкне раницата по автобуса, но за съжаление има и дни, в които няма как - ще се мъчи с тежестта.

# 693
  • около Варна
Колкото и да отлагам, време ми е да се запиша и тук. Скачам от миналогодишната седмокласна в тази, та ми е прясно всичко.
Годината я започна лежерно младежът, помагала не им искат допълнителни, дори на школи и уроци не ходи. Май сме единствени. Сестра му миналата година се подготвя сама по български и постигна висок резултат, по математика посещаваше онлайн школа. Седмокласникът също ще разчита на собствените си сили и на наследените сборниците, ако закъса, тогава ще търся помощ.

# 694
  • София
FortyTwo, нима имате Школо?
Досега не съм чула да е актуализиран при някой.., нали уж ще има нова система и не е ясно нищо?

Входни нива още няма.

# 695
  • София
И ние имаме Школо. Даже първа оценка се появи по повод, на която си поведох кореспонденция с новия учител по АЕ Simple Smile
Входни май ще са другата седмица. Засега активно се преговаря по математика само. Другите входни ще ги кара колкото толкова, но по математика следя изкъсо усвояването, за да няма после оле-мале.

# 696
  • София
И ние имаме, и по този повод, знае ли някой какво означава "5 мин. по БДП"?

# 697
И при нас върви лежерно. Още те са имали входни, постоянната им програма не е готова, карат по някаква временна, в която няма час по физика тази седмица.

# 698
И ние имаме, и по този повод, знае ли някой какво означава "5 мин. по БДП"?

БДП вероятно е безопасно движение по пътищата.

# 699
Здравейте и от мен, четири години по - късно отново имам седмокласник, така че ще следя темата.
И ние имаме Школо, проведохме и родителска среща, която за мое учудване беше он лайн. Входните нива започнаха, ще видим как ще я караме.
Здрави нерви и спокойствие на всички!

# 700
Днес цъфнаха в Школо 11 контролни + 2 класни по математика за срока, почти всяка седмица е това, отделно правят и 5минутки...напрегнато започва годината, нещо не се е харесал с физичката и химичката, та ще видим Simple Smile

# 701
И при нас нещата тръгват по-скоро лежерно. Вчера имахме присъствена родителска среща в двора на училището. Входните стартират другата седмица. За сега се въздържам от частни уроци ( в нашия град няма школи). Аз ще й помагам по БЕЛ, баща й по математика. Само дето вчера са преговаряли деление на обикновени дроби и той бил забравил как става 😁 Та заедно са чели и гледали онлайн урок 😁 Ако видя, че закъсват ще търся частен учител. Взела съм тези помагала:

Днес ги получих, още не съм ги отваряла.
(В неделя сложихме 100кг от “белото” и 100кг от червеното. Подготвила съм се за НВО 😁)

# 702
При нас Школо си работи от началото на учебната година. Входящи още не са правили и не знае кога ще бъдат. Не са им казали.
Ходи на уроци по математика при учител от шести клас, защото в училище беше много зле подготовката в пети и шести и има пропуски. Този година са с други учители по БЕЛ и математика и са добри и двамата. По БЕЛ ще разчитаме на учителката.
Отделно ходи на футбол няколко дни в седмицата и мачове през почивните дни и се скатава здраво с ученето. Като се надъха и все обещава, че от утре почва 😁
Засега съм мека, но съм дала ултиматум до понеделник и събирам всички устройства Simple Smile
Взела съм помагалата на Регалия, но тестовете започват от януари.

# 703
И нашето школо работи
 В него за сега е отбелязано само 1 входно по английски, но от детето знам, че в петък имат и по математика.

# 704
При нас нещата тръгнаха с пълна пара. Още на втория ден контролна по математика от 20 задачи. За домашно по математика между 100-150 примера на ден. По БЕЛ същи има големи домашни.

Общи условия

Активация на акаунт