Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 303
  • 586
  •   1
Отговори
# 510
Тествала съм и аз няколко Монтал и не съм много впечатлена. Харесвам Tiare, Wild Pear, Soleil de Capri, но като цяло и аз ги усещам химични и не мои...повечето мострички ги пробутвам на момчетата вкъщи (които са unisex).
За Либре ЕДТ исках да напиша аз, че е страхотен и уникално траен на мен. Вчера в жегата го усещах и след душ в късния следобед. Харесвах много ЕДП, но вече не го усещам като преди. ЕДТ ми е някак по- наситен и същевременно лек. Аз по принцип харесвам лавандулата в ЕДП версията, просто вече не я усещам толкова хубаво и силно. Много женствен, секси и траен е ЕДТ, радвам се, че успях да се сдобия с него.

# 511
Запис в края на темата - много харесвам парфюмите на Шанел. Имат много от това, което търся в ароматите - женственост, елегантност, трайност и качество. Имала съм Tendre EDT и Chance eau Fraiche. Планирам за покупка Coco Mademoiselle и Chance EDP. Винаги ще имат място в парфюмния ми гардероб, щастливи аромати са ми, за повод или без.
От скоро съм в темата и така разбрах, че имат и ексклузивна серия, която не познавам, но ще поправя пропуска при първа възможност Simple Smile
Този месец пак малко ароматни недоразумения имах с покупки на сляпо, от които досега поне 90 процента са пълна греда. Elie Saab Le parfum in white е голямо разминаване между коментари/пирамида/очакване и действителност. Никак не ми беше лесен за носене, доста плътен и някак за по-възрастна дама го усещах. Върнах го, не е за мен..
Pop Bluebell Stella McCartney също не ми допадна много, но се изкуших от противоречивите мнения. Ще му дам шанс пак след време, за разходка в парка пролетта съм го приготвила, но ако го бях подушила преди покупка, нямаше да го купя. Сега в периода на много тестване и купуване, все по-малко съм склонна да се заривам с аромати, които не са уау и да трупам придатъци и компромиси. Но пък 2 нови за мен любови чакат есента - Narciso for her EDT и Chloe Nomade Absolu.   Първообраза на Номад изкара ужасна синтетична нотка на моята кожа, когато времето се затопли и също го бутнах в шкафа. Не ми се беше случвало с друг парфюм - започва добре и след 30 мин следват 2 часа на горена пластмаса и после пак става красив и носим. Чакам няколко мостри за тест с нетърпение, че ми се иска нещо съвсем ново и различно да придобия.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 10:11 от #Arlina#

# 512
  • Стара Загора
Lioness77, имам Montale Intense Pepper, който взех на сляпо, след обстойно четене на нотки и как се държи. Това е единственият на марката, който имам. Парфюмът е повече мъжки. Харесвам в парфюмите ми да има цитруси и пипер, та уцелих. Този е точно е такъв, като пиперът се усеща повече.
Виж и Mancera. За мен те са още по-специфични. Имам 3 техни, но не мога да свикна с ДНК-то, което имат.

# 513
Phoenix_  благодаря за информацията, но откакто взех един арабски на All haramain - Maryam  точно заради пиперливостта и пикантността, не искам вече да целя греди. Пробутах го на мъжа ми, той пък не го усещал, и повече такива аромати с мъжки нотки, ще пропускам занапред.  Единствените унисекс парфюми които имам и харесвам са Santal royal, Еликсира и сянката на чудесата на Ерме.

# 514
  • Стара Загора
Lioness77, тогава може да пробваш Starry Nights, както са те посъветвали момичетата. И аз съм му хвърлила око.

# 515
Мили хора, може ли някой да каже нещо за Royal Vanilla Mancera?

Прочетох мненията във фрагрантика, че е доста близък до Roses Vanille Mancera, който обожавам и имам, но е на привършване.

Колебая се дали да взема отново познатото или да стрелям на сляпо .. Simple Smile

# 516
Ще дадете ли мнение за този парфюм, дали е подходящ за подарък на мъж на 40 години?
https://makeup.bg/product/317065

# 517
Не съм писала до сега в тази тема, само страстно я чета ☺, но сега искам да споделя с вас за едно мое попадение на сляпо. От известно време не ми излизаше от ума Madeleine parfum masque milano, поръчах си го и вчера дойде.  В първия момент ме лъхна силна орехова вълна, все едно съм смляла много орехи за добуш. Зачудих се, дали е моят...След това усетих сякаш млякото, после и леката ванилия. И се пристрастих! От снощи насам се пръскам с него по няколко пъти, и душа ли душа  с наслада ☺,  и сега стаята ми ухае на орехи ☺.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 08:12 от PeTina Titi

# 518
Честит Madeleine / Masque Milano!

Заедно с Lost Alice са парфюмите ми които имат невероятно развитие и фантастично красива основа, която трае часове. Пристрастяващи аромати 💖

Madeleine е с бяла капачка, а Lost Alice с черна и ми стоят един до друга в шкафа.

# 519
  • София
Скрит текст:
Мили хора, може ли някой да каже нещо за Royal Vanilla Mancera?

Прочетох мненията във фрагрантика, че е доста близък до Roses Vanille Mancera, който обожавам и имам, но е на привършване.

Колебая се дали да взема отново познатото или да стрелям на сляпо .. Simple Smile

Jollie - Mancera Roses Vanille и Royal Vanilla нямат нищо общо. Странно сравнение. Специално пръснах Royal Vanilla - нотките, с които го свървам са - бензоин, ванилия, карамел, амбър, розов пипер, виолетка от по-сух и пудрен тип, пачули и може би сандалово дърво. А комбинацията от всичките нотки, дава известно усещане и за отлежал в бъчви ром или бърбън. Парфюма е зрял, уютен, идеален за есен-зима, за Коледните празници, когато е времето на онези гушливи и стоплящи душата ванилени парфюми.
Тук ванилията е по-суха и има лек опушен нюанс. А в развитието му, се появяват и смолисто-балсамови акорди. Страхотен е парфюма, именно той е една от любимите ми ванилии. Мисля си, че може би, има нещо общо в някаква степен със стила на Dior Ambre Nuit, като разбира се, споменявам това с цялата условност на този вид сравнения.
Доколкото познавам вкуса ти, мисля че, Royal Vanilla ще ти хареса - напълно носим е, както в офисни ситуации, така и за лично време, различен е, но същевремнно не е и твърде екстравагантен за да изисква специални настроения.

Парче за деня - Fulltone & Izhevski - "Orange Gardens" Green HeartYellow HeartGreen HeartBlue HeartPurple HeartBlue Heart

# 520
А на какво ухае лост алис? От пирамидата не мога да си представя.... Маделайне звучи супер интересно

# 521
ето как го виждам аз Lost Alice

# 522
  • София
Ще дадете ли мнение за този парфюм, дали е подходящ за подарък на мъж на 40 години?
https://makeup.bg/product/317065
Ваня Ставрева - извинявам се, че не отговорих по-горе, неволно съм изпуснал питането Ви.
Да, Giorgio Armani Emporio Armani Stronger With You е отличен избор и мисля, че няма да сбъркате, макар годините да не са особен критерий, дали този или онзи парфюм ще е успешен подарък. Ако имате повече инфо, ще е чудесно.
В общия случай, посочената от Вас версия се харесва много, а бих добавил и по-свежия й вариант:
Emporio Armani Stronger With You Freeze / https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Emporio-Arman … Freeze-58808.html
Той е  по-ароматен и младежки, но си носи стила на цялата линия Stronger With You.

# 523
темата за сайтовете е тази
https://www.bg-mamma.com/?topic=1461372
и е посочена в първия пост на текущата тема
въпроси за сайтове тук се изтриват, защото са оффтопик

# 524

Deetron, благодаря ти за отговора! Ще помисля и за другия парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт