Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 297
  • 586
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте. Дадоха ми този парфюм, но не е моят. Не намирам цена в Интернет, защото е изчерпан навсякъде. Някой знае ли колко струва, дали мога да го продам? Нищо не ми говори марката.

# 526
La Prairie е скъпа марка. Тази серия е на по-прилични цени от другите им парфюми. Парфюмите от тази серия се намираха за около 100 лв, но тъй като са спряни, цените им в еВау са неприятно високи, като тази на Platinum е най-нормална.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=la+prairie+life+threads+gol … LtYhoC1RQQAvD_BwE

# 527
Някой да е пробвал парфюмите на Kayali?

# 528
Здравейте. Дадоха ми този парфюм, но не е моят. Не намирам цена в Интернет, защото е изчерпан навсякъде. Някой знае ли колко струва, дали мога да го продам? Нищо не ми говори марката.
намерих 50мл за 100 лв, ако това може да Ви ориентира. Може би въпросът е за другата тема, за сайтовете.

# 529
Парфюм и песен за днес:
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Poudree-36679.html (най-после се сдобих с него, исках го от месеци)
и
https://www.youtube.com/watch?v=vaAVByGaON0

# 530
  • София
Ралица, Магда, благодаря ви!
Намерих поста на Ковачева. Тя така уникално разказва за ароматите, че думи нямам просто Simple Smile
След работа днес реших все пак да отскоча да ги пробвам паралелно двата. Ама то в тая ужасна жега и влага в Бургас, всеки тест е много относителен. Определено като се прибрах вкъщи на климатик и хладно, ЕДТ ми харесва много повече. Има обаче нещо, което ме спира да го поискам веднага, та ще го помисля още малко. От много време искам и Либре ЕДТ, след като приключих ЕДП, та има вероятност и да се върна към първоначалната си идея. Ще пробвам и новия НР Кристал, че нещо ме гложди, че още не съм го тествала, а НР ми е голяма слабост Simple Smile

Аз точно една топла лятна вечер в морския Лозенец се влюбих в Irresistible EDP. Имах мостричка и съвсем случайно реших да се пръсна с нея, като не очаквах да ми хареса толкова, а то какво стана! Heart Eyes

# 531
  • София
Солена луна, бях обещала да дам отзив за препоръчания от теб Chanel No 5 Eau Premier като го пробвам Simple Smile
Не ми допадна, хладен парфюм, сапунено усещане ми създава, предполагам от алдехидите. Като невидяла тествах и други шанели. Години наред ги избягвах, защото каквото е да съм пробвала, не ми е допадало. Коко Мадмаозел е пачулест и генеричен, прилича на куп други дизайнерски парфюми от последните години. Габриел на блотер е като разводнена версия на КМ, пак бие на пачули. Може би Габриел Есенс е приятен, но на блотер е трудно да кажа.
Хареса ми Allure ЕДП, напомни ми на Адикт като усещане и ги пръснах и двата, но вече не можех да преценя ясно. Може ли някой, който е ползвал и двата да направи сравнение? А няколко думи за Габриел Есенс? Simple Smile

# 532
  • Бургас
Алюр няма нищо общо с омразния ми Адикт поне за мен, нито като усещане , нито чисто като аромати.Габриел едп не ми прилича изобщо на КМ  , ама грам не си приличат.Имах Габриел Есенс писала съм тук и го махнах, за мен е много безхарактерен и се разпада бързо при мен и не прилича на Габриел, не си струва парите.Блед и незавършен го усещам.Винаги бих избрала Габриел едп, който е златен като настъпващата есен, елегантен и траен, но това си е мое мнение.Щеше ми се да е по- малко цитрусов, но няма пълно щастие.Избери , който ти стои най- добре и пробвай Габриел Есенс на кожа, не само на блотер.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 23:39 от Bright Crystal

# 533
И за мен Габриел есенс не си заслужава, нетраен и много безхарактерен аромат.

# 534
На мен пък той ми харесва много повече от Габриел и ми трае над 10 часа.

# 535
Момичета, може ли някой да сподели каква е разликата между двата колона на Roger&Gallet Fleur de figuier и Feuille de figuier. Имам вторият и за мен е автентични листа от смокиня. Приказен ми е за 35- 40 градуса. Понеже толкова ме очарова исках да взема още някой и видях този с цвета на смокинята, който и и творение на Куркджиян, но все пак исках да се посъветвам с вас, преди да стрелям насляпо. Приемам и друга предложения за Roger&Gallet.
Снимката е от фрагрантика.

# 536
другият е по-сладък и плодов
притежаването на единия не изключва притежаването на другия
по-скоро го допълва за различно настроение
имам и парфюма, но той е още по-сладък и ми допада най-малко от трите

# 537
Здравейте! Някой да има отзив за този аромат? Заинтригува ме, а май няма къде да го тествам.

Carthusia - A'mmare

# 538
Feuille de figuier при мен след 1/2 час почва да ухае по-мъжки и не го искам, но началото му е приказно.

на Roger&Gallet имам Tubereuse Hédonie, линеен аромат, почти няма развитие, за цената си е прелест.

A'mmare е летния хит вкъщи 🙂
Много свеж, морски, стои еднакво добре и на мъже и на жени.

добавям: поръчах мостра от Essenza Nobile, а парфюма купих с отстъпка като имаше промоции - един от Aus Liebe zum Duft и един от Spray Parfumes, че сега всички искат да го ползват, а все някой пътува насам-натам

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 11:11 от Al Georgieva

# 539
  • София
Tobsic, да, в България не се предлага официално Carthusia за жалост. Постарах се да харесам A'mmare, купих си мостра още като излезе миналото лято и го пробвах пак това лято, дадох си време да го разуча, защото бутилката е феноменална, радост за oкото и много ми се щеше да го добавя в колекцията си. За съжаление обаче не мога да нося солени парфюми, за пореден път го установих - ако усетя полъх от такъв парфюм върху някого, не ме дразни, макар че не бих искала да е дълго около мен такъв аромат, но за лично ползване - не. Което не ми пречи да оценя парфюма като добре направен, билковата част ми миришеше на смес между лакриц и анасон (а то е розмарин по пирамида). Мек е, сравнително прибран до кожата, с нелоша трайност. Хладен, солен, минерален - това може да очаквате, но като се казва морски, не си представяйте класически акватик от 90-те например, различни категории са, в A'mmare можете да очаквате по-скоро сол, не calone. Бих Ви посъветвала да потърсите проба, ако нямате никакъв опит със солени парфюми, и да не купувате насляпо. За референтна рамка могат да се дадат парфюми като Acqva di Sale Profvmvm Roma, в който има и водорасли и е класиката в този жанр, изключително мощен и експресивен е, а в другия край на спектъра, доста по-тих и обран, е Jo Malone Wood Sage & Sea Salt, някъде по средата пък е Amouage Beach Hut, в който има плавей и се усеща добре. Ако сте в София, Профумум може да пробвате в Салон Олфактив, Джо Малоун - в Делириум. Амуаж не съм сигурна къде може да се пробва в момента, отделни парфюми имаше във Висша Козметика, но не е представена цялата линия и не знам конкретно Бийч Хът дали е наличен. От дизайнерските предложения солени са Aqva Divina Bvlgari и Reveal Calvin Klein. За мен солените парфюми не са лесна категория и искат пробване, за да се увери човек, че се сработва с тях. Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 18:16 от Klodilia

Общи условия

Активация на акаунт