Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 290
  • 586
  •   1
Отговори
# 540
Аз също не мога да нося и не харесвам солени аромати. Мога да възприема само върху мъж, иначе ме дразнят ужасно.

# 541
A'mmare не е точно солен. Примерно Acqua di Sale не мога да нося, определено е за мъж, но това творение на Carthusia има невероятна универсалност. Препоръчавм проба, на приятелка която не харесва морски парфюми и се хареса този аромат.

# 542
  • София
Аз бих го формулирала така: A'mmare не е само солен. Simple Smile Билково-ароматичната част е силно изразена и се надявах да направи парфюма носим за мен, но аз лично не успявам да избягам от усещането за солен парфюм. Писах точно от позицията на човек, който не се сработва със солени парфюми. Както с всичко, е добре да се чуят различни мнения и да се пробва при възможност. Simple Smile

# 543
Бихте ли препоръчали парфюм на Давидов търся за подарък дамски и съответно мъжкия. Спрях  се на тази двойка, ако има по-добро предложение -моля споделете

# 544
Имам 7 мл. Guerlain Aqua Allegoria mandarine от Дъглас. Тоест не е менте. Много ми харесва за лятото, но не се усеща и 1 минута колкото и да се поливам.
Така ли е с всичките Алегории?

# 545
  • София
marigold_, повечето алегории са подобни като трайност. Леко ефервесцентни бих ги нарекла Grinning Orange Soleia, с който съм в момента, бих казала, че усещам по-дълго време от Herba Fresca, например. Но имай предвид и че през лятото като се потим, се изпаряват по-бързо парфюмите от кожата. Особено, ако са по-леки формули, без масла.
По принцип идеята на алегориите им е такава - да се припръскваш по няколко пъти на ден. Нямам опит с мандарината, но другите, които имам, си траят поне 2-3 часа, което не е много, ама пак не е без хич.

# 546
Еelishka, най-много харесвам портокала и аз, 2-3 часа ми е супер и пръскане по няколко пъти на ден. Но мандарината още вкъщи не мирише и 1 минута след като съм се поляла и няма как да се съм се изпотила у нас на хлaдно и след душ.
Купих си Chanel Chance накрая, той е траен. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 18:26 от marigold_

# 547
Имам 7 мл. Guerlain Aqua Allegoria mandarine от Дъглас. Тоест не е менте. Много ми харесва за лятото, но не се усеща и 1 минута колкото и да се поливам.
Не, имате аносмия към аромата.

# 548
Изключително много благодаря на всички, които ми отговориха толкова изчерпателно. Честно казано на мен Wood sage & Sea Salt не ми е толкова солен, колкото Eau des Merveilles Bleue. След час-два на моята кожа от втория се усеща само и единствено солеността, което ме отказа от покупката му, дойде ми твърде много. Ще мисля варианти и търся в e-bay виал.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 19:37 от tobsic

# 549
densi и мъжът ми не го усеща изобщо.

# 550
  • Пловдив
При мен алегориите са трайни. Усещам ги поне 5-6 часа. Даже ми е странно, като се има предвид че са тоалетни води.

# 551
  • The Evergreen State
Като споменахте солени парфюми, имам само един такъв - Idole Aura. Рядко го ползвам в интерес на истината но съм развила сентимент към него какъвто имам към всички останали парфюмчета в колекцията си и ако си уцеля настроението с него всъщност го харесвам върху себе си. Обаче солените нотки объркват и моя нос. Idole Aura е малко като експеримент за мен и предизвикателство за собствените ми лимити. 30ца е и шишенцето и цвета и всичко говори за безобиден и нежен парфюм но всъщност е толкова траен, интензивен и противоречив въру мен. Изключително летен за мен, някъде в средата от развитието усещам петуния и ми напомня за детството и горещите лета в България и това стопля сърцето ми. Повече от две пръс от него обаче не мога да изтърпя, тотално ми обзема пространството, като съм в колата с него имам чувството че я изпълва цялата и ме е страх че е неприятен за останалите.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 21:18 от Athena

# 552
Странното е, че и върху моята кожа алегориите са много трайни (с много суха кожа съм и като цяло ароматите върху мен не са много трайни), чак ме душат, ако пръсна повече, особено Coconut Fizz и Flora Salvaggia.

# 553
При мен Mandarine Basilic, Limon Verde и Passiflora, които са цитрусови, издържат около три часа, затова си правя малки отливки и си ги нося с мен, за да подновявам. Flora Salvaggia и Nettare di Sole обаче, които са по-цветни, си ги усещам спокойно до осем чáса. Така че зависи от конкретния аромат и конкретната кожа, но попринцип парфюмите от тази линия са умишлено направени толкова леки и дори с качествени съставки, при такъв тип плодови композиции без тежки бази, трудно би могла да бъде постигната кой знае каква трайност, предполагам.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 22:53 от lorem_ipsum

# 554
  • Пловдив
За мен Idole Aura е доста свеж, напомня ми на чистота и на душ геш или крем за ръце. Въпреки това не знам дали бих си го взела, пак трябва да го тествам.

Общи условия

Активация на акаунт