Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 290
  • 586
  •   1
Отговори
# 555
  • The Evergreen State
Лятна буря, тествай го ако го обмисляш за покупка. Не е свеж, силно плажен е и кремест както си го усетила но е за отворени пространства и вятър и сянка, за почивка или ваканция е идеален. В малки количества за офиса на климатик също става. Излъчва мощно обаче и може да стане неприятен в задушни затворени пространства (в градския транспорт например) или на голяма жега.

# 556

Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук , но ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна. Харесала съм си парфюм Tiziana Terenzi Kirke , намерих го в ОЛХ , но не съм сигурна че е оригинален , някой ако може да ми каже дали е само по снимките? 🙄😁[/img]

# 557
Цитат на: Radina.rrr link=topic=1461494.msg45115322#msg45115322
[/quote
По единствената снимка която виждам ми изглежда фалшиф. На етикета му стърчат ръбовете, с надписа направено във Франция на истинската Кирке по спомен беше гравиран върху самия текст на етикета, не отстрани, вижте и пулверизатора, в основата му трябва да има гравирани символи, ментетата нямат

# 558
Много благодаря и на мен не ми изглеждаше ок, затова реших да попитам , защото не намерих никъде снимка на оригиналния отдолната страна .

quote author=Солена Луна link=topic=1461494.msg45115387#msg45115387 date=1659304009]
Цитат на: Radina.rrr link=topic=1461494.msg45115322#msg45115322
[/quote
По единствената снимка която виждам ми изглежда фалшиф. На етикета му стърчат ръбовете, с надписа направено във Франция на истинската Кирке по спомен беше гравиран върху самия текст на етикета, не отстрани, вижте и пулверизатора, в основата му трябва да има гравирани символи, ментетата нямат

# 559
И при мен ,и при щерката Алегориите са учудващо трайни.Panplelune ни е любимец това лято,няма омръзване.

# 560
Много харесах мандарината от Алегориите, но докато изляза от Дъглас и вече я нямаше... Харесах и една от новите, мисля че беше тази
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Nett … i-Sole-66360.html

# 561
Мандарина - Босилек е много трайна и красива при мен. Много си обичам този аромат за летните вечери

# 562
При мен мандарината щеше да е хубава, ако беше соло. С този босилек ми е горчиво  и зелено в нехубавия смисъл. Не е моя аромат. Хвърлила съм око на кокоса, ако ми изпадне на добра цена.

Пробвах новата Goddes интенз. Страхотен парфюм. Много ми хареса. Мострата се беше разляла, но това, което успях да пробвам е просто един път. Радвам се, че Мюглер все още правят добри аромати.
Новия Идол Нектар е 1:1 с Идол интенз. Излишно е да се притежават и двата. На мен тези парфюми са “газирани”, добра трайност и средна проекция. Имам 10-ка интенз и май няма да подновя.

sotd: Acqua di gioia Armani. Такъв тип летни аромати харесвм. Лек жасмин и сладка мента. Съвсем прилична трайност. А в бутилчето съм влюбена.

Бтв, пробвах и новия ми парфюм за коса Blanche. Сега искам и парфюма… Доста е траен като за такъв тип продукт.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 11:49 от MarilynM

# 563
И аз напоследък нося мандарината за тест, но не ме грабва. Имам Herba Fresca, в която съм влюбена това лято. Трайността на втория е в пъти по-добра и е много по-свеж в жегите, издържа поне 6 ч., а по дрехите и с дни.
SODT Twilly Ginger, страхотен летен аромат, супер трайност от 8-10 часа Heart

# 564
Бях искала отзив за Дама Бианка, взех си и мостра, но много бързо изчезва при мен, буквално за  час,но може да е от топлото.... В момента има добра цена за  30 мл в Мейкъп, може ли някой да сподели как е трайността?
Другата покупка която обмислям е Stricnina на V Canto, към меб пътува отливка, но бих се радвала на пресни мнения

# 565
Здравейте на всички в групата. От скоро влизам и чета коментарите ви, тъй като и аз много обичам ароматите.
Имам малка колекция все още.
Искам да питам, какво точно значи - парфюм без опаковка и мога ли да разчитам на оригиналност. Интересувам се за парфюмите на Hermes Un Jardin Sur La Lagune, Mousse и другите им, които са унисекс. Предимно пазаря от parfium.bg.

# 566
Солена Луна, Stricnina на V Canto съм го запомнила, защото първо ми хареса, писах разни хубави неща за него, а после исках редакция от модератор, за да напиша, че не ми харесва. Чак след дни усетих една бъркотия от листа касис, които не търпя и сладки плодове.
V Canto не е достатъчно да се тестват, а да се разносят сериозно преди покупка. На всичко отгоре са и трайни.

# 567
Здравейте. От няколко години не съм изневерявала на Boucheron Quatre, но май започна леко да ми омръзва. Може ли да ме посъветвате  за нещо близко до Бланш на Дюпонт, Вери на Валентино. Доста стари аромати, но аз съм жена на възраст-52 и вече ме гони носталгия по парфюмите от младостта ми. И понеже след по-малко от два месеца иде есен, бих се зарадвала и на нещо близко до Венецията на Ив Роше, или Absolu на Rochas.

# 568
  • София
Wild_bunny, да може да разчиташ. Без опаковка са тестери в магазините, от които да пробваш аромата. Но тестери се и продават (неупотребявани). Цената им по-ниска. Parfium.bg е изпитан сайт, спокойно може да си купиш желаното оттам. Заповядай и в другата тема "Изпитани сайтове за парфюми", в която се обсъждат сайтове, намаления и изгодни покупки. На 1-ва страница е списъкът с надеждни сайтове, както има и линк към таблицата с кодовете за намаления https://www.bg-mamma.com/?topic=1469594.
И на мен ми идва в повече босилека в Мандарина - Босилек Алегорията. Ако беше в по-малко количесто, щеше да ми хареса.
Днес разнасям Shalimar Philtre. Бях с нагласа за нещо ретро, за нещо трудно. Ами - не. Доста даже ми хареса и не намирам нищо ретро в него, а недолюбвам ретро ароматите. Интригуващ е. В началото цитрусите са доста силни и остри, но бързо омекват, а по-нататък е много много притегателен. Базата е жестока Heart Eyes , много заоблена, мека, гальовна. Има си от всичко - и ванилия, и ирис, и балсам, амбър и малко пачули, но всичко е много добре бленднато. Има и полъх от цитруси, които я олекотяват. Изобщо не ме души, не тежи, а и не е толкова горещо днес и от вятъра се носи около мен и го усещам цял ден. Парфюмно необременена колежка каза, че много хубаво мирише. Питах я: "На какво ти мирише: на лимони, или ретро, или тежко?".  А тя: "Не, не, не, нито едно от изброените, просто мирише много хубаво". Тръгнах да го поръчвам от Нотино, но реших да хвърля едно око и на Парфимо и Оо.., чудна цена - 50 мл за 84.40 лв. Вече си имам Шалимар Grinning

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 18:09 от Vesika

# 569
Весика, честито за Шалимар, много се радвам, че ти е харесал. И за мен няма нищо ретро в Герлените. Ето, онзи ден ММ, отявлен фен на боди спрейовете на Виктория Сикрет нярече Шалимар много нежен. А скоро гледах рускините на слепи тестове да твърдят със супер убеденост, че Жики е "нишова ниша", ретро не беше дори и дискутирано....
Аз междувременно отстрелях една Дама Бианка, "ваниловите рохлички" на дамата по- нагоре ме спечелиха, пък ако трябва ще се заливам през час, защото е много нетраен.
Значи ще се разнася Стрихнина  задължително, много често първо мисля нещо за отвратително, а после мнооого ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт