Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 321
  • 586
  •   1
Отговори
# 90
Никаква прилика не усетих, но пак казвам - може да не съм права, защото мозъкът ми почти не го регистрира. Ще трябва да отида някой път и само него да пробвам. Иначе флаконът и рекламата му много ми харесаха. Ясновидство, кристални топки… не съм виждала досега друга такава идея и ми се стори забавно.

# 91
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Така и не харесах нито един Шанел. Тествала съм всички по - известни. За мен са прекалено строги, остри, елегантни, делови. Аз не съм такава. Бих подарила Шанел на майка ми. Тя е елегантна жена. Но тя си има любимец и за нищо на света не иска да го сменя.
Може би просто не съм стигнала до период в живота ми, в който да харесам марката. Кой знае.

# 92
  • София
След като се разочаровах от новия Light Blue Italian love реших да тествам и мъжкия вариант. Същата работа, пак пропускам.

Обаче шило в торба не стои и тествах Forever версията, стори ми се нетраен. От четири часа е на ръката ми, а вече е едва доловим. Interes версията много ли се различава от първия Light Blue? Тези дни съм настоена меланхолично и искам поне с аромат да се върна в безгрижната ми младост. Тогава тайно крадях от парфюма на сестра ми, но сега е дошло времето да си купя мой собствен. Ако се сещате за нещо друго в духа на Light Blue ще го пробвам и него.

SOTD: OLYMPÉA Solar Paco Rabanne

# 93
След като се разочаровах от новия Light Blue Italian love реших да тествам и мъжкия вариант. Същата работа, пак пропускам.

Обаче шило в торба не стои и тествах Forever версията, стори ми се нетраен. От четири часа е на ръката ми, а вече е едва доловим. Interes версията много ли се различава от първия Light Blue? Тези дни съм настоена меланхолично и искам поне с аромат да се върна в безгрижната ми младост. Тогава тайно крадях от парфюма на сестра ми, но сега е дошло времето да си купя мой собствен. Ако се сещате за нещо друго в духа на Light Blue ще го пробвам и него.

SOTD: OLYMPÉA Solar Paco Rabanne

Предлагам като алтернатива на Light Blue, I love love Cheap and Chic Moschino, много си приличат за мен.

Други варианти са Voyage d’Hermes или Escale a Portofino Dior, може би Mandarino di Amalfi Tom Ford и едно бюджетно предложение от колаборацията на Jo Malone x Zara, Amalfi Sunray Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 21:21 от Dewi D

# 94
Някой има ли наблюдения над Chopard Black intense malaki ? ММ е фен на марката, но този не е пробван, изглежда добре по пирамида.

# 95
Свършва ми Pure Musk  и пробвах и https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ea … ristal-73075.html , ще го пробвам по-обстойно на кожа, много ми хареса. Обичам да имам един парфюм, който ми ухае на чисто, като не ми се носи нищо друго.
И на мен ми хареса Кристал-a и ще си взема едно мъничко кубче.

От Шанелите имам и обожавам -  Eau Premiere, № 19 Poudre, Chance Tendre двата вида, Allure EdT, Paris - Venice.
Нямам и искам - Coco Noir, Chance EDP, L' Eau, Les Exclusifs La Pausa.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 10:25 от Анонимен

# 96
Сутринта се парфюмирах обилно с Aqua Sacrae / Le Couvent.
Много свежест и усещане за чистота ми носи този аромат. Прекрасен е в жегата - леката горчивина на чая прави прекрасни белите цветя, включително бели рози усещам аз

# 97
Понеже обожавам миризмата на кокос и бих се омазала цялата в кокосово масло, ако не беше толкова мазно, но все още не съм открила моя реалистичен кокос, кои са вашите любими? Имам Soleil blanc edp и Soleil cristal, но нито един не ми е истински кокосов. За мен натуралистична миризма на кокос е именно кокосово масло/мляко.

# 98
Понеже обожавам миризмата на кокос и бих се омазала цялата в кокосово масло, ако не беше толкова мазно, но все още не съм открила моя реалистичен кокос, кои са вашите любими? Имам Soleil blanc edp и Soleil cristal, но нито един не ми е истински кокосов. За мен натуралистична миризма на кокос е именно кокосово масло/мляко.

Благодаря за темата, Денс! 🌹

Не харесвам Шанел, не харесвам историята на бранда, морала му и въобще това, което се опитва да втълпи на клиентелата си. Засега удържам и нямам нищо тяхно, включително грим, козметика и разбира се дрехите и аксесоарите. Предпочитам да си дам парите на брандове с повече “ценности”.

Sotd: La vie est belle Soleil cristal. Страхотен парфюм. Минито ми свършва и обмислям бутилка. Почти не долавям кокос, но излъчва една тропическа кремавост, която обожавам.
Здравей, може ли да разкажеш нещо повече по въпроса за Шанел, кое е притеснително и неморално ? Обзе ме любопитство 😊

А за темата , благодарим Денси 💟
От години само ви чета и се образовам парфюмно от вас. Много полезни неща научих и много нови брандове опознах тук ,което не е евтино ....но страст цена няма 🙂
Да се представя ,аз съм Сали на 45 и живея от 20 години в Германия. Та точно тогава в една парфюмерия тествах Шанел 5 .... мъка ,ужасно бабешки ми се стори . Миналата зима реших да го поръчам на сляпо онлайн ,заради пландемията нямаше къде да подуша, и се влюбих. Значи осъзнах ,че ароматите си имат възраст и сезон 😉 Мъжо ползва още от преди да се запознаем,значи над 20г, Егоист... това е нашият аромат. Но последните години спряха афтър шейфа и се насочи към Платинум, но не е същото.
Поръчах си първия ексклузив  Парис-Венис ,чакам го утре.
Показвам моето скромно шанелско имане
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 19:07 от bubanka

# 99
Истински кокос - тип лосион за тяло е Mancera Coco Vanille. Прекрасен е за мен, но трябва да си върл фен на кокоса, защото е много наситен и траен.
Alien Goddess е съща с добре осезаем кокос, но има допълнителни дървесни нотки.

Аз имам предръзсъдъци към Шанел 5, защото в Белгия всяка втора бабка е офъщяна яко с него, а аз усещам много добре в него мухозолената нотка.

# 100
Някой пробва ли вече Viktor&Rolf Good Fortune? Зареден е и му се чудя, има сравнения с Alien, които не ме плашат.Плашат ме обаче сравненията с Poison Dior.
Аз го пробвах - приятен, ободряващ. Не е "свежак", но има живинка в него. Не ми прилича на Alien, по-лек е. Poison не познавам и не мога да сравня. Аз направих асоциация с Aura EDT - не мирише на него, но ми носи същото усещане.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 17:44 от White Silence

# 101
Първо дъно за юли. Сбогом, Аlien Eau Sublime, моят лимонов сладкиш:

Рецептата е от готварската книга на Reese Witherspoon.

# 102
Ако трябва да опиша Chanel с една дума, то тя за мен е “класа”. Любимците ми са Coco Mademoiselle и Chance. На моята кожа това са най-трайните аромати.
Моля за мнение, има ли прилика между Trussardi Donna и My name? Усеща ли се във втория твърде осезаемо виолетката?

# 103
Здравей, може ли да разкажеш нещо повече по въпроса за Шанел, кое е притеснително и неморално ? Обзе ме любопитство 😊
Не съм MarilynM, ако ти се чете, препоръчвам книгата на Лиза Чани CHANEL. Животът ѝ отблизо. Сама ще направиш изводи. Към клиентите си са безупречни като опаковка, мостри, възможност да се напише калиграфски пожелание. Тази година супер мн се изложиха с адвент календара си, какъв беше този календар!
Парфюм за деня God of Fire Stеphane Humbert https://www.fragrantica.com/perfume/Stephane-Humbert-Lucas-777/G … f-Fire-72381.html

# 104
Много интересна пирамида, как точно са екстрактнали кумарина от Тонката ми е чудно? Някой може ли да опише аромата  на кумарин?

Общи условия

Активация на акаунт