АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 548
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Аз също имам голям страх от задавяне. Веднъж с круша и веднъж с ябълка се задави...че и се захласва и съвсем не поема въздух. Умрях 2 пъти тогава и.до ден днешен  много ме е страх. Детето не дишаше, аз паника и само крещя на ММ, ще се задуши, направи нещо.. Не искам да се сещам..Записах се на курс по първа помощ, но тази травма си стои и при двамата..Пази Боже!!!

# 721
  • София
Оо и аз карах курса за бърза помощ, даже реагирах адекватно (уж), но просто ми е голям голям ужас това. А как си тика някакви неща в устата… За друго може да не изпадам в паника, но да си връзва нещо на врата и да си пъха играчки в устата (на 4 и половина е) направо побелявам.

# 722
  • София
Моят син така се задави със смучещ бонбон,сигурно около 3 годишен е бил. Такъв кошмар беше,добре че мм беше тук,запази самообладание и му бръкна в гърлото и го избута навътре. Аз съм голяма паника в такива ситуации.
Като ви чета сега и се замислям колко много неща съм забравила от баткото и ще си припомням сега.
Възглавничка не съм слагала,мисля че леко бяхме повдигнали самия матрак с нещо отдолу.
Напълних кошницата в онлайн магазина на Косара,че имат 20% намаление и мисля да ги поръчам. Ще видя какво ще ми дадат една приятелка и братовчедка ми и после ще докупувам каквото трябва.

# 723
  • София
Плюнчене, дъвчене и подобни и аз не понасям. Не знам как го правят другите родители, но всеки си знае.
И мен много ме е страх от задавяне с храна и като цяло. Синът ми като беше новородено съм го виждала как уж спи, но си отваря устата като риба на сухо и сякаш не може да си поеме въздух. Изкарвала съм си акъла и с месеци наред с ММ се редувахме да спим на смени, за да го гледаме. Може би страхът ми е много голям, защото в семейния кръг имаме дете, което почина от СВДС и съм по-изострена към всякакви опасности особено при новородено.

Да дам отчет за Джъмбо (бул. Европа) - доста е заредено, имаше всичко, което исках, освен Термометър за вода. Дано се подсетя да купя от някой детски магазин, защото нито аз, нито ММ имаме подходяща сензитивност. Той обича много студена вода, аз вряла и няма да достигнем до консенсус кой е прав за температурата.

# 724
Аз имам някаква фобия от неща на врата. Като видя някой възрастен да си ляга с гердан или синджир и ме обзема паника.
А като видя бебе с кръстче,направо може да се вика бърза помощ за мен. Последно това беше в Бг, племеницата на ММ… не го свалят докато я къпят и спи. И кръстчето беше на нещо като въженце. Излезнах от стаята защото ме втресе. Естествено нищо не казах, свеки е дълбоко вярваща до фанатизъм, просто няма как да я преубедя, а и детето си има родители. Обаче като си легнахме надух главата на ММ, че ако някой сложи нещо на врата на детето ми ще бъде обесен.

# 725
Аз не разбирам защо сте подхванали такива негативни теми, предвид, че всяка една от нас в момента е достатъчно притеснена от предстоящото и случващото се. Мислете позитивно! За много от нещата, разбира се, има превенция. Или свеждане на рисковете до минимум.

За мен най-голямото предизвикателство пред една бъдеща/настояща майка е именно притеснението и грижата за детето. Започва от забременяването и така цял живот. Да се роди живо и здраво, и да остане живо и здраво. Смяната на памперси и хранене по график е лесната работа. Нормално да имаме страхове, но никой не тръгва на път с идеята, че ще катастрофира.

В живота хипотетично много неща могат да се объркат. Хубавато е, че в повечето случаи не се объркват. И повечето хора доживяват старини.

# 726
Съгласна съм абсолютно с Королева ... На мен малко ми трябва, за което разбира се никой не ми е виновен.
Снощи влезнах да чета глупости, и трилъра вече е в главата ми вече ... Чак и глупости сънувах, сега се чудя с какво да се разсея и да мисля позитивно. И пак казвам никой не ми е виновен, всеки има право да говори за каквото иска, но наистина по ведрите са по полезни за всички Hug

# 727
Момичета големината на корема имали значение с големината на бебето? Рядко излизам на вън,но когато това се случи и срещна някои познати ми се казва постоянно колко ми е малък корема. Изпадам в някакъв филм,че бебка ще се роди супер малка😢Така ми се разваля деня и настроението! Със сина ми бях с доста по-голям корем,но и баща му е голям българин. Сега с девойката баща и е дребен,както и аз. От снощи ми е едно потиснато такова,иначе съм качила 17 кг,но като започнат с темата за корема и после напарво ми е скапан целия ден😏

# 728
  • София
Според мен няма значение,защото имам една позната,която е в 7ми месец вече,а корем има като за 4ти. Даже до последно се чудехме дали наистина е бременна и то толкова напред. Просто са й обяснили,че бебето е заело такава позиция.
Като ходиш на прегледи,нали ти казват,че всичко е наред и бебето си расте?
Въобще не слушай хората, те друга работа нямат,освен да приказват.
С баткото до 6тия месец въобще не ми личеше,че съм бременна. Много си бях щастлива даже, защото хич не обичам да ме разпитват.
И аз съм качила 17кг,даже се чудя къде са,защото не изглеждам чак толкова напълняла. 😁

# 729
Момичета големината на корема имали значение с големината на бебето? Рядко излизам на вън,но когато това се случи и срещна някои познати ми се казва постоянно колко ми е малък корема. Изпадам в някакъв филм,че бебка ще се роди супер малка😢Така ми се разваля деня и настроението! Със сина ми бях с доста по-голям корем,но и баща му е голям българин. Сега с девойката баща и е дребен,както и аз. От снощи ми е едно потиснато такова,иначе съм качила 17 кг,но като започнат с темата за корема и после напарво ми е скапан целия ден😏
Според мен няма значение, макар, че моят корем наистина е много малък, но пък за сметка на това водите ми са в норма, което май е от голямо значение за корема. На мен са ми обяснявали, че зависи от коремната мускулатура, до колко държи матката прибрана.
За мен са глупости, но факт е, че ми казаха, че бебо няма да е по-голям от 3кг., толкова ми бил капацитета. Малък ми е корема наистина, 97см. го мерих, сигурни ако беше по-голямо бебче щеше да е по-голям, но аз съм качила и само 5кг.

# 730
На мен започна да ми личи от много много рано. Но аз бях слаба, за моята височина. И веднага забелязаха всички. А после започна да расте сякаш с по-бавни темпове. В 7ми месец беше огромен спрямо другите. Сега в 9ти виждам много по-големи кореми от моя. Включително от 7ми насам нямам и стрии. Иначе на ЖК ме мерят и расте. Но ми изглежда не много голям.

# 731
  • София
Аз не мисля, че има закономерност в голям корем и голямо бебе и обратното. Много зависи от това как е разположено бебето, структурата на майката и килограмите.

# 732
  • София
С тази бременност почти нямам снимки. Пускам две от току що за сравнение големината на коремчетата.

# 733
Скрит текст:

[spouker\]
Това е коремчето на моя приетелка в 9 месец, няколко дни преди да роди. Момченцето и се роди 3кг и нещо, съвсем нормално на кг и здравичко.
Сега чака второ в 30сед е, преди няколко дни я видях, все едно не е бременна пак Grinning
Аз съм с огромен корем, и ми казват, че бебето няма да е голямо. Излизах по центъра на нашето градче, преди няколко дни и съжалих. Мислех, че хората тук са по тактични. Гледат ме все едно никога не са виждали бременна, един мъж чак се спря пред мен да ме огледа. В магазина правеха физиономии все едно ме съжаляват. Току що се прибирам от разходка с кучето, един дядо само видях в понеделник сутрин и той ме изгледа все едно е видял призрак. Явно наистина съм много голяма Confused днес влизам в 38сед. И аз нямам стрии, така и не започнах да се мажа, а в тая жега ъпсурд да започна.
Скоро мъжа ми излиза в почивка, и ще го пращам него на навън... И без това е 30° в  7 часа Disappointed

# 734
Според мен има отношение към коремната мускулатура. Аз и двете бременности съм с малък корем, но съм активно спортуваща /любителски - пилатес, спининг,табата/. Имах и плочки, даже ако стегна най-горная ред се очертава 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт