АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 43 329
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Тази вечер ми изтекоха водите.Приеха ме в болница нямам разкритие,нито контракции,и до колкото разбрах,че все още имам малко води.Започнаха терапия за задържане. В 35г.с. съм момичета много ме е страх да бебо.
Здравей, преди седмица позната роди в 35г.с, терминът и беше 1.08,бебенцето е живо и здраво, също и изтекоха водите.
Роди се 2.5кг, не е стояло дори в кувиоз. Успех и спокойствие! Всичко ще бъде наред, в добра седмица си!

# 361
  • Bulgaria
Много благодаря дано да е така.Дано да успеят да го задържат.Падна ми се една отвратителна лекарка,наплаши ме,че ще си уморя бебето и такива ми ги наговори, че направо ми се плачи

# 362
Много благодаря дано да е така.Дано да успеят да го задържат.Падна ми се една отвратителна лекарка,наплаши ме,че ще си уморя бебето и такива ми ги наговори, че направо ми се плачи

До гуша ми е дошло от такива грубияни...
Колкото и да е трудно запази спокойствие!
В петък коментирах с моя АГ точно случая на познатото ми момиче, цитирам го " ее 35та не е изобщо лоша седмица".
Плюс това,че след 34г.с не се води недоносено, а родено преди термин.
Най-добрата ми приятелка роди в 36г.с+0 точно. Момчето е на 4г вече и няма спирачки, нито е бил в кувиоз, нито е имало последствия!
Стискам палци! В коя болница си?

# 363
  • Bulgaria
В Стара Загора болница Киркович.

# 364
Моите близнаци се родиха по същият начин само че 33+1 ден.
Терапията би трябвало да е 3 дни , освен ако има и друг медикамент.
Не знам дали споделих отношението на "моя "   персонал когато ме приеха. Беше подобен на твоя.
Не ми разрешиха да си избера екип.
Господ знае работата и ми се падна лекаря който исках.
Два дена бяха в кувьоза на третият по едничкият бе на легълце.
Дано всик мине добре .
35 седмица не никак малка

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 06:00 от Joy Joy

# 365
Krasi_tv, всичко ще е наред! Не оставяй разни киселици да те филмират. 35та не никак лоша седмица. Съсредоточи се върху това, че ти предстои най- важната среща в живота ти! 🤗 Още малко и ще си гушкаш бебето. 🤞

# 366
В окръжна в Ст Загора са ужасни. Когато бях с бъбречната криза отидох там. Едвам вървях с  количка ме закараха в гинекологичното и беше 3,4 сутринта. Акушерката на смяна ми вика ти къде идваш като не си носиш досието. Какво ти досие ма жено,аз едвам не умрях. Като цяло повечето от акушврките и докторите са сърдите и с ужасно поведение. Имат много пациентки,препълнено е и на патология е само една сестра. Не могат да смогват. Разбирам,че им е натоварено,но това не е наш проблем. Да не казвам че никаква информация не даваха на близките ми може би защото бях от друг град и съответно нямам АГ при тях. Всичко е под всякаква критика. Чистотата също! Едната акушерка на мен ми каза,че най-добре да ми извадят бебка,защото бях с ужасни болки,а бях в 31 седмица тогава. Нямало смисъл да търпя. Много мога да разправям за болницата,а да не казвам че нощната смяна се убиваха да пушат и да спат. Няма кой да ти махне системата. Нещо ужасно,но неонатологията им е доста добра. Така че каквото и да става бебчето е в добри ръце. Аз единствено стисках зъби заради това че ако се наложи да извадят бебка неонатологията  им е на ниво.Единствено ми напарви впечатление че от сестрите или акушерки не ги знам имаше една от ромски произход Галя,само тя беше любезна и адекватна към нас пациентите.Наистина ни обръщаше внимание.Другите всички бяха нацупени все едно си има изял закуската. За докторите същата работа. На мен Терзиева ми допадна. Сега съм в 35+2 дни и силно се надявам да си устискам до 37 минимум за да си родя в нашата малка частна болница☺

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 08:20 от Милото

# 367
  • София
Краси, всичко ще е наред. 35 седмица е много добре, бебета се раждат и в 25та и пак оцеляват. Успех!

# 368
Тази вечер ми изтекоха водите.Приеха ме в болница нямам разкритие,нито контракции,и до колкото разбрах,че все още имам малко води.Започнаха терапия за задържане. В 35г.с. съм момичета много ме е страх да бебо.
Всичко ще бъде наред. Моята докторка ме беше пратила по спешност в родилното заради високо кръвно в деня, в който излизах майчински в 34 г.с и ме предупреди, че ако не овладеят кръвното ще кажат спешно секцио. Но най важното каза да не се притеснявам за бебо, защото вече не се води недоносено и че даже сигурно няма да го сложат и в ковьоз, освен ако не се налага някаква терапия за 1-2 дни. Вече се големи и могат да се справят и сами. Като отидох в родилното всъщност кръвното си ми беше съвсем нормално, но там екипа ме посрещна много добре.

Joy ако имаш кърма не давай АМ. Толкова малко бебе не може да има режим, научих го по трудния начин. Като е гладен и си е вкъщи вече слагай го да сучи на гърда. Дори и да го храниш на шише пак го слагай първо на гърда. Ако те притеснява дали яде и колко вземи си везна, може и най-обикновенна като тази по пазарите. Слагаш го преди хранене и след хранене и виждаш колко е изял. Но не очаквай, че всеки път ще яде еднакво. Но не се филмирай много в тегленето, че аз го направих, а уж беше за мое успокоение. Някога малката ядеше по 5гр и се чудех защо не яде, а тя явно ме е ползвала само да се успокой. В края на деня щом е наддал, значи всичко е наред. Аз теглех вечер преди баня, най ми беше удобно.

# 369
И аз съм сигурна, че всичко ще е наред с бебето. 35г.с е добре. Просто най-важното е да бъдеш спокойна! ❤

Относно помощите, до колкото знам, помощ за бременност се отпуска на база доход. Ако е висок, не може да се получи. А помощта при раждане е за всички. Ще намеря текста и ще го публикувам.

1. При бременност: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … ii/uslugi-814/422

2. При раждане:
https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1103&langId=bg&intPageId=5060

# 370
  • Пловдив
Kateto-S щях да те питам при кой д-р си, нали и ти си в Селена?

Joy joy и аз се сещам за вас, как са бебоците, и ти също?

Да са честити рожденничките рачета🦀, пропуснала съм ви, и аз в петък съм рожденничка.😁

Аз си взех вече всички документи за раждането, остана само да направя ксерокопие на двете лични карти с мм и на акта за сключване на граждански брак. Малко по малко и аз трябва да го довърша тоя багаж, чудя се да взимам ли за болницата помпата, ама няма къде да я стерилизирам, та най добре май да не я мъкна и нея.
За изписването още не съм решила какво да взема за бебчо, нещо от дрешките които вече съм купила ще е, задължително с къс ръкав и една пеленка и сме готови. За мен не знам с какво да съм на изписването.😄

Меджик ти ли беше писала за хемоглобина? Да, още пада след раждането заради загубата на кръв, и поне аз (в момента ми е 119 хемоглобина) ще пия поне една опаковка желязо (сорбифер) след секциото.

При Борис Стоилов съм аз.
Утре сигурно ще ида към Селената за консултация с анастезиолог (била безплатна, доколкото ми казаха от рецепцията на болницата) и направо ще си дам документите, за да няма драми, когато постъпвам за раждане.

# 371
За коремите, аз имам чувство, че моят вече е огромен. Сега го измерих, 91 см в 34та седмица. Като гледам останалите, май не е чак толкова голям.
Аз в петък излизам болничен и съм в някакъв шок, не знам какво ще правя по цял ден. Сега работя, подреждам, пренасям някакви багажи. Надявам се в неделя вече да успеем да се пренесем, че изобщо не знам къде са ми бебешките неща в момента.

# 372
Е, ще имаш достатъчно работа с преместването да си запълниш деня. А и болничният е даден за почивка. Не е лошо да си почиваш. С хубавото бързо се свиква. 😀

# 373
А, Королева, и на мен много ми харесаха мебелите. Нещо подобно е и в стаята на малката. Много харесвам изчистени линии.
Комплект за изписване специален нямам. Взела съм един гащеризон от некст, както и една пелена от текстура и това е.

# 374
За коремите, аз имам чувство, че моят вече е огромен. Сега го измерих, 91 см в 34та седмица. Като гледам останалите, май не е чак толкова голям.
Аз в петък излизам болничен и съм в някакъв шок, не знам какво ще правя по цял ден. Сега работя, подреждам, пренасям някакви багажи. Надявам се в неделя вече да успеем да се пренесем, че изобщо не знам къде са ми бебешките неща в момента.

Моят е 110 ама това мерене е пълна измишльотина, ако имам тлъстини на кръста, обиколката на корема ще е огромна, тоест не мерим само корем

Общи условия

Активация на акаунт