АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 43 334
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Аз тлъстинките си ги имам. Все още съм 86,500кг. Не знам как става този номер. Кантара ми е точен. Вчера реших, че не е и му сменях батериите и го проверявах със захар. Не се бях теглила почти 2 седмици откакто отидох при родителите ми. Вчера нещо се заяждахме с ММ и сядам отгоре му и коментара му беше: "ти защо не тежиш повече, това нормално ли е?" Ами не знам колко е нормално, ще видим как е наддала бебо днес. И ми се смя, че преди да го натисна първо проверявам децата къде са, че ги бяхме научили да си правим пирамидка с баща им отдолу, а сега е малко невъзможно, че и опасно. Обаче той добре наддава, качил е почти 15кг и се жалва, че пак е станал 100, а онова лято беше под 90кг. Е малка подробност е, че той е и почти 1,90. Снощи му се смях, че ще водя него да го тегли докторката.

На мен хич не ми е скучно вкъщи в момента с двете деца вкъщи. И в пълен бардак, който реших, че ще оправям другата седмица. Тогава ще започна и да пера бебешки неща. Багажа ми за болницата изобщо не е готов, но това хич не ме и притеснява. Всъщност имам еднократни подложки за легло. Ако се наложи сестра ми и ММ много бързо ще купят всичко. А за около 3-4 часа бебешките дрехи за болницата могат да бъдат изпрани и изсушени. Това ми е най-малкия проблем. Надявах се като съм в родилно ММ да може да се качва догоре да ми носи багаж, но от това, което каза Joy тази ми надежда бавно умря. Но каквото такова. Да минава всичко пък другото ще го оправим.
Аз ще вземам помпата за кърма с мен в родилното задължително. Това, че няма къде да се стерилизира не ме притеснява. Все пак ще я ползвам само аз за моето си бебе. Аз не съм и луд фен на стерилизацията. С баткото, който беше на АМ стерилизирах 1-2 седмично и то докато стане на около 2м. С малката реално имах да стерилизирам само помпата и я стерилизирах на 2-3-4 дни.

# 376
Аз мисля, че няма да ти откажат и там да я стерилизират, макар и не след всяка употреба, но ти казваш, че това не ти е толкова важно. И все пак е вариант.

97см ми е коремът.

Покажете си пеленките за изписване за момчета, че аз още не съм избрала, а искам да я поръчвам вече. Лека полека почнах да стягам багаж.

# 377
Аз мисля, че няма да ти откажат и там да я стерилизират, макар и не след всяка употреба, но ти казваш, че това не ти е толкова важно. И все пак е вариант.

97см ми е коремът.

Покажете си пеленките за изписване за момчета, че аз още не съм избрала, а искам да я поръчвам вече. Лека полека почнах да стягам багаж.
Не мисля, че там могат да я стерилизират. Там стерилизатора е огромен, стерилизацията е няколко часа и температурата е висока. Не мисля, че пластмасата на помпата ще издържи. Затова ползват и стъклени шишета, въпреки, че капачките им са си пластмасови. Но независимо от всичко не мисля, че ще сложат моята или помпа на пациент там. Моя стерилизатор е електрически и мога да си го взема, но нямам такова намерение. А и от самата болница бяха казали, че щом си я ползвам само аз и само за моето си бебе няма нужда от постоянна стерилизация.

# 378
  • София
Има таблетки за студена стерилизация, помня, че бях купувала.

# 379
  • Пловдив
Ох, бях до докторката в болницата, да видим как вървят нещата и дали ще можем да идем до Търговище.Каза да започвам Магнерот 3х1, даже и 3х2, но само една седмица, че е много далече разходката ни, но няма инфикации да става нещо скоро.
Малчо си седи седалищно, главата му с 3 седмици напред 😳 , аз съм 34+6, BPD e 37+4 (9.22 см) , ~ 2500 е и тя лееекичко ме бута към секцио.Започнах да приемам този факт, какво да правя.. 🙄 И все пак се надявам да ми се размине 😅 Каза, като рита долу с крачета като нищо може да спука водите.От другата седмица ще ходя на тонове, обясни ми къде да ида, какво да правя.

# 380
Ох, бях до докторката в болницата, да видим как вървят нещата и дали ще можем да идем до Търговище.Каза да започвам Магнерот 3х1, даже и 3х2, но само една седмица, че е много далече разходката ни, но няма инфикации да става нещо скоро.
Малчо си седи седалищно, главата му с 3 седмици напред 😳 , аз съм 34+6, BPD e 37+4 (9.22 см) , ~ 2500 е и тя лееекичко ме бута към секцио.Започнах да приемам този факт, какво да правя.. 🙄 И все пак се надявам да ми се размине 😅 Каза, като рита долу с крачета като нищо може да спука водите.От другата седмица ще ходя на тонове, обясни ми къде да ида, какво да правя.
Помисли си пак за разходката. За колко време ще ходите? В понеделник се прибирах от Опака, до Варна са 185км. Пътувам си комфортно и не ми беше проблем уж. Като стигнахме тук ММ имаше работа на няколко места и даже се развижвах, но цялото прибиране вместо около 2ч, продължи към 4ч. Направо се чувствах като пребита и нямах сили за нищо. Прибрахме си и си легнах, той се занимава с децата. После взе големия и пак излязоха, че имаше още работа. Малката не е искала кой знае какво внимание, защото си игра с играчките, все пак скоро не ги беше виждала. А на мен не ми се мърдаше буквално, сякаш цял ден съм копала, а не съм се возила. Нямам контракции, не съм и имала. Всъщност имам, но са 2-3 на ден. Но бях щастлива, че съм си вкъщи, а не някъде и не се налага да се съобразявам, а мога просто да си лежа. И вчера не мога да вляза в кондиция. Чак днес вече се чувствам нормално. А и с това, че не мога да спя вече по гръб ми идва в повечко, схващам се само настрани и единия крак ми изтръпва. Нещо не мога да си наглася завивките и възглавниците. Но остана 1м още. Обмисли пак дали ти се пътуват толкова километри, а и ще трябва да се съобразяваш с други хора. Сега на 14.07 сме на кръщене и честно казано ама хич не ми се ходи, но няма как да откажа. Но поне е във Варна, винаги мога да си тръгна ако нещо не ми е добре и знам, че няма да ми се разсърдят, по скоро ще се притеснят и ще започнат на 15мин да ми звънят.

# 381
  • Пловдив
bolibon, тръгваме в петък следобяд и в събота по обяд се връщаме в Пловдив.
Заради празника им ще идем, съмнявам се точно в тия часове, в които няма да ме има вкъщи да се случи нещо.

# 382
bolibon, тръгваме в петък следобяд и в събота по обяд се връщаме в Пловдив.
Заради празника им ще идем, съмнявам се точно в тия часове, в които няма да ме има вкъщи да се случи нещо.
Не дърпай дявола за опашката. Аз не казвам, че ще се случи нещо, но честно не бих си го причинила. Но ти си знаеш как се чувстваш и най-добре можеш да си прецениш. После ще почиваш като се прибереш.

# 383
Някой знае ли по колко контракции е нормално на ден ?

# 384
Bolibon, Багаж могат да ви носят в АГ Варна.
Оставя се на портиера.
Има режим малкият. За две седмици в неонатологията са го научили. 8.00, 11.00,14.00ч
Кърма имам, но с нея огладнява на 2ч, а той няма сили да цока,  цедя се.

# 385
Bolibon, Багаж могат да ви носят в АГ Варна.
Оставя се на портиера.
Има режим малкият. За две седмици в неонатологията са го научили. 8.00, 11.00,14.00ч
Кърма имам, но с нея огладнява на 2ч, а той няма сили да цока,  цедя се.
Те и в Окръжна оставят долу при портиера, но май в определени часове. А ако може да се качи догоре може да идва по всяко време.
Нормално е на кърма да огладнява на 2ч, даже и на по-често. Предполагам в неащнтологията е бил на АМ. На кърма огладняват по бързо. Дъщеря ми в началото имаше случаи да яде и на час и половина няма значение дали е ден или нощ. Режим на 3ч си направи доста по голяма. Ти се цеди и си му давай от шише, но преди шишето го слагай на гърда, дори и да е на 1ч. Знам, че е трудно и уморително, но ако мине само на гърда ще ти е много по лесно.

# 386
bolibon, винаги даваш доста практични съвети! Друго си е да си мама с опит. На кърма огладняват повече, защото по-бързо се усвоява, така поне съм чувала.

Иначе ходих до лабораторията сутринта, изследванията са ми супер.
Хемоглобинът ми е станал 130, миналия месец беше 120, а преди това 110. Не пия желязо, само витамини за бременни и всеки ден ям месо/яйца, млечни и ядки.
Общ белтък 60, на долна граница е, ама повече не мога да направя за него с храна.

Толкова от мене за сега! Simple Smile

# 387
Аз се връщам от преглед сега и съм малко притеснена (даже си поплаках). Бебка за 2 седмици е качила само 200гр и вече изостава със седмица и половина (на предния преглед изоставаше с една седмица). Доктора казва, че до 2 седмици изоставане е в рамките на нормалното, плацента, пъпна връв и води са си в норма. Тоновете в началото бяха по-лежерни, но той дойде и ме обърна на една страна и каза, че така вече му харесват. Притесних се, защото и той видимо се притесни, мери я няколко пъти и ми каза другата сряда пак да я видим как е и ще трябва да я следим малко по-често да не изостане изведнъж с много и да не се получи страдание. Имам си му доверие, знам че е огледал всичко както трябва и че няма да предприеме нещо рисково, но все пак се притесних..😢 Извинявайте, че така малко негативно, но до момента наистина всичко си ми вървеше както трябва и сега изведнъж това..

# 388
Аз се връщам от преглед сега и съм малко притеснена (даже си поплаках). Бебка за 2 седмици е качила само 200гр и вече изостава със седмица и половина (на предния преглед изоставаше с една седмица). Доктора казва, че до 2 седмици изоставане е в рамките на нормалното, плацента, пъпна връв и води са си в норма. Тоновете в началото бяха по-лежерни, но той дойде и ме обърна на една страна и каза, че така вече му харесват. Притесних се, защото и той видимо се притесни, мери я няколко пъти и ми каза другата сряда пак да я видим как е и ще трябва да я следим малко по-често да не изостане изведнъж с много и да не се получи страдание. Имам си му доверие, знам че е огледал всичко както трябва и че няма да предприеме нещо рисково, но все пак се притесних..😢 Извинявайте, че така малко негативно, но до момента наистина всичко си ми вървеше както трябва и сега изведнъж това..
Не се притеснявай Маноела. Ако наистина качва по-малко и другата се седмица се потвърди,то ти си седмица напред от мен. Аз съм в 35+2 дни,значи си 36 седм поне до другата седмица ще си 37. В 37 бебчетата се водят доносени и е ако е нужно с лекаря ще прецените ще я извадят за да не се мъчи. В такъв случаи това е най-удачното и на вън ще си наддаде много по бързо☺Бъди спокойна до колкото се може 💕

# 389
Минах през докторката. Бебо вече е 2,450 и аз предполагаш, че ще е там някъде. Утре сутрин трябва да ида и на изследвания. Даде ми и документите за прием, както и 45 дневния болничен. Каза, че всичко е нормално. Обиколката на корема ми е 111см, или е намаляла или предния път не съм запомнила правилно, което е по-вероятно. Като гледам как се движи като кила, ако си изчака до секциото ще е долу горе колкото кака си около 3,600кг. Но както казва докторката с точност ще се види като го сложим на кантара.

Общи условия

Активация на акаунт