АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 679
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм взела на козметика Биодерма. Ще взема и бепантен ако има зачервяване. Джинджирата също я заглеждам.
Не знам в болницата какво ще ползват.

Изпрах една пералня с наши дрехи, сгънах ги, прибрах ги..и бебешките перални няма да са днес.

# 481
Как гладите бе момичета? Аз съм отвикнала и краката ми както са отекли сега напарво станах дроб! То напарво ужас.
Аз ми остават още толкова неща.Пердета да изпера,стъклата да бърша и имам на сина ми в стаята пътеки и в нашата също,ама ще ги нося на автомивка.
Аз гладих седнала, права е просто абсурд с тези подути крака. Това с пердетата и прозорците го свърших в 5-ти месец, просто бях убедена че няма да успея като напредна в жегите.

# 482
Късметлийка, моя също е от 28ми, но дори не е подаден към НОИ. Нито предния от 14.06 до 27.06. Работодателят ми винаги чака последния възможен ден за подаване (10то число на следващ месец) и преводи имам около 20то число.

Сега се сетих и аз да си проверя продуктите, които съм взела.

Някой беше питал за болнични мисля. Аз излязох на 28.06 и са ми изплатили сега на 07.07 за юни (3 дни). Или поне така изглежда от сумата.

П.П Аз съм взела Sudocrem, защото някой го беше препоръчал, а в приложението го дават много зле.

Не съм късметлийка. Просто явно зависи наистина от работодателя, а аз съм си сама на себе си. 😀

# 483
Аз миналия път карах на комбинирано хранене. Ам е най- добре да се вземе същото, каквото е в болницата за начало, защото детето го е приемало няколко дни и е наблюдавано с него. Вече, ако искаш да го сменяш по някаква причина го обсъжда с педиатъра.

# 484
Може ли някоя от вас да направи скрийншот в страницата на НОИ кое точно гледате дали болничния е подаден от работодател?
Тъй като аз намирам , че ми е подаден болничния , но мисля , че става въпрос от самото лечебно заведение , защото инфото се появи още на следващия ден.Ще приложа снимка къде го гледам това , за което говоря ей сега

# 485
  • София
Включвам се и аз за болничния. Моя преди 45-дневния (който е от 1.7.) имах от 23.06. до 30.06. и днес видях, че са ми го превели. Очаквах да има драма, понеже си смених фамилията, личната карта ми излезе вчера. Болничният беше със старата фамилия, но са ми превели парите.
Иначе това, което гледаш, е така, Орехче. Постъпил е болничният в НОИ от работодателя. При мен излизаше същото. Отнема май 10 работни дни след изтичането, за да се изплати.

# 486
Сечо, не знам как е при вас, но при нас сам си носиш това с което искаш да ти нахранят детето. Моя позната тук дава това , но предполагам при теб ще е по-доьре да вземеш нещо немско.

# 487
Орехче, да, ти гледаш дали е подаден от лечебното заведение. Ето тук можеш да провериш дали работодателя ти го е пуснал към НОИ.

# 488
Мерси , момичета

# 489
  • Bulgaria
Да мина и аз на отчет.Днес сутрината трябваше да ми направят секциото,бях в операционната минах консултация с анестезиолог и всички готови и влизат докторите и казаха днес не.Трябвало са минат 24 часа от втората доза за дроб четата.Питам аз утре кои е на смяна и като ми казаха др.Цонева и аз се разплаках.
Оправиха нещата и ми уредиха друг екип.
Сега ми следят тоновете и може би утре ще е секциото живот и здраве

# 490
Да мина и аз на отчет.Днес сутрината трябваше да ми направят секциото,бях в операционната минах консултация с анестезиолог и всички готови и влизат докторите и казаха днес не.Трябвало са минат 24 часа от втората доза за дроб четата.Питам аз утре кои е на смяна и като ми казаха др.Цонева и аз се разплаках.
Оправиха нещата и ми уредиха друг екип.
Сега ми следят тоновете и може би утре ще е секциото живот и здраве

Успех🙏

# 491
  • Бургас / Славейков
Да и аз така гледам.Моя до 27.06 е изплатен и после от 27.06 до 10.08 е 45дневния ми болничен който е издаден и даден на работодателя ,но вече незнам кога ще бъде изплатен.предполагам юли края . Козметика взех на Бочко и от ДМ .И на Орифлейм че дъщеря ми стана консултант та да и направя оборот.Но те са за по нататък като попорасне.Иначе бепантен кремче.А бе много неща станаха ,тъй като предположих че ще ми искат и в болницата като преди и станаха .много неща .Моята дъска за гладене се сцепи сега ще купувам нова.Добре че преди време прах и гладих сега не бих издържала.толкова време на крака.

# 492
Да се отчета и аз.Преди малко се върнах от преглед със смесени чуства, както върви така май няма да родя нормално, може да се наложи секцио каза док.Очакваме голямо бебе 34+6 съм бебока се движи все на горна граница 2,830кг. тежи в момента.Все пак и годинките са ми почти 40😊 и ми обесни как стоят нещата с родовия канал и мускулите. Ще ми дадат възможност за нормално раждане и в процес на раждане ще решат🙁ако се види зор.
Водите са ми в норма, шийката е 30мм., а плацентата от втора към трета.Трябва да стискам още поне 10 дена ми каза, защото се е пуснало надолу, явно няма да дочака до термин🤷‍♀️👶

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 19:31 от Linka@

# 493
Момичета днес минах на жк, в 31+0гс съм, едното бебе е 1400 гр, а другото 1520 гр, лекаря каза, че са добре, но мен ми се струват малки, спомняте ли си вашите колко бяха в тази седмица? Изписа ми лекарства за контракциите- изоптин и салбутамол wzf, дали някоя мама ги е пила и помогнали ли са?

# 494
Момичета днес минах на жк, в 31+0гс съм, едното бебе е 1400 гр, а другото 1520 гр, лекаря каза, че са добре, но мен ми се струват малки, спомняте ли си вашите колко бяха в тази седмица? Изписа ми лекарства за контракциите- изоптин и салбутамол wzf, дали някоя мама ги е пила и помогнали ли са?

Lizi, на мен ми изписаха салбутамол и магнезий още 2 хапчета, тоест 4х2. Реших да пробвам с магнезия първо няколко дни и значително ми намаляха стяганията. Салбутамолът не съм го почвала, изписан ми е 4х1/4. Относно него докторът каза,че е напълно безвреден и за майката и за бебето.
Ние с теб сме с почти седмица разлика. Миналия петък бях в 31г.с и бебето беше 1.7кг, но излезе че съм с 4 дни напред, мисля размерите им са добри и на твоите бебенца.
Забелязвам,че при мен качва с около 150гр. седмично.
Относно Циклогест,видях си в чудо да го открия по аптеките, вече за пореден път... При вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт