АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 642
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Явно си зависи от лекаря. На мен досега два пъти ми го удължаваха  - веднъж с 30 дни и веднъж с 6 и двата пъти плащах по 50 лв. отделно преглед. Моята лекарка освен по ЗК, работи и на частно във Вита, София. Не може да им хванеш спатиийте и това е :Д
И аз вчера чаках пред лабораторията 40 мин. права. Никой не ми отстъпи място, нито стана, за да седна. Да не говорим колко задушно беше. Имаше майки с малки деца и бебета и никой не ги пусна да минат по-напред. Ужасни хора има. Всеки се прави на разсеян и луд, такова ни е възпитанието в България за съжаление.

# 556
В повечето лаборатории в София брменните са с предимство, примерно в Рамус и Цибалаб, аз лично директно влизам и отивам най-отпред, ако някой мрънне, му казвам да прочетат правилата на лабораторията и не ме вълнува дали са ядосани или щастливи Simple Smile последно с дъшеря ми си правихме ПСРи в централата на Рамус, опашката до отвън, поне 30 човека, директно ги заобиколих и влизам с нея, тича охраната да ме спре, казва Вие не виждате ли къде е края на опашката Simple Smile Казвам му Виждам, но бременните и децата са с предимство, нали така? И той Да! И аз: Ами тогава ми се махнете от пътя!, изобщо не мисля да чакам Сульо и Пульо да ми кашля и киха във врата бременна

# 557
Не всички са такива, но повечето за съжаление, да. С предната бременност като ходих за тези изследвания пред лабораторията имаше 3-4 мъже. Питам е последен и единия ми вика аз съм сега на ред, минете на моето място вие. Благодарих му. Идва след мен друг човек и също пита, кой е последен и този същия вика "аз". Единия от другите му вика "ама как вие, аз съм последен". И мъжа: "ами аз нали си отстъпих мястото на госпожата, затова съм последен". Та в цялата разправия се намесиха и другите и всеки си зае старото място, но след мен. Обаче като излязох от лабораторията тези същите бяха пуснали с предимство и една баба, че тя влезе след мен.
Днес обаче ходих до педиатърката с двете деца, че ми трябва бележка за да пусна малката на ясла в понеделник. Пред кабинета и има 3 места. Бяха седнали двама мъже, който изобщо и не бяха за моята лекарка и най невъзмутимо се седяха през цялото време и не се мръднаха. Информираха ме обаче, че вътре имало пациентка, която е влязла преди малко и трябва да изчакам. На единия мъж му дойде реда и стана и някакъв друг побърза да седне на неговото място, че и да не взема да го изпреваря почти се блъсна в този, който ставаше. И не говоря за възрастни хора, а за такива, който сигурно са по малки и от мен. Чаках десетина минути само и не ми е проблем, че съм поседяла права, обаче доста си мислех да им се скарам. След мен дойде една майка с бебе на ръце и на нея не и направиха място. Ние излязохме за няма и 2 Мин от кабинета и жената си седеше права с бебето, тя не беше и за нашата лекарка, но като излизахме лекарката се огледа и ги насоли срам нямат ли, че здрави прави мъже седят седнали, а жената държи бебе и е на крака. Не ги знам дали са станали, ние си заминахме.

# 558
А на мен днес цялата опашка от пенсионери ми направи път в пощата да мина отпред. Чух, че дават пенсиите до набор 37ма година, може би наистина възрастните са възпитани много по-качествено. Онзи ден в магазина една жена направи забележка на мъжа ми да ме пусне пред него на касата 😁 Аз изобщо не мога да определя как е позиционирано бебето, имам чувство, че се движи и рита из целия корем 🤷‍♀️ На последните 3 прегледа беше разположено напречно, после седалищно, после уж с главата надолу, но това отпреди 2 седмици. На мен в Шейново ми взеха 150 лв за болничен, после го удължават безплатно. Държавна болница, пък не следят по ЗК 🙄 Избрала съм ги само заради репутацията им, иначе тоталът за раждането ще ми излезе като в частна болница.

# 559
Съгласно Наредба не знам кой номер на МЗ, бременни и майки с деца до 1г. се обслужват с приоритет! Дори съм го виждала разлепено по места. Аз питам и минавам, иначе никой не се сеща...

# 560
Изобщо не е до възрастта, днес една пенсионерка в аптеката мина от съседната опашка директно пред мен, че ги била объркала... И като цяло неведнъж съм била свидетел на нагло и безпардонно поведение от страна на възрастни хора, защото "те са пенсионери"... Явно трябва да си седя в хралупата, защото поносимостта ми към хора вече направо си клони към 0 🤦

# 561
  • Пловдив
Чудесно е, че има някаква наредба за бременни с предимство, но... хората са толкова егоистични, като стадо овце смахнати и намаме никакво самосъзнание. Аз се дразня, когато се редя на опашка в магазин и ми се заврат отзад във врата без грам разстояние.
Предложих така един два пъти на хората, стоящи плътно зад мен, ако желаят да ми платят сметката на касата, ако ли не- малко да се дръпнат. Гледат ме стъписани горките.
А да ме пропуснат някъде да мина преди тях... 😄 какъв е този майтап?!

# 562
  • Пловдив
На мен ми прави впечатление, че повече мъже ми отстъпват ред.Или все попадам на набурсучени жени, не знам 😅 Аз и не държа да ме пускат де, даже ми става неудобно.Ще видим в лабораторията как ще е като ида, но аз ходя и рано и няма толкова хора, а и не е проблем 5 мин да почакам.

# 563
  • София
Мда, аз също съм на мнение, че повечето мъже отстъпват. Последният път като ходих до лабораторията имаше опашка 20тина човека, говорех по телефона и застанах най-отзад. Един познат, приятел на ММ, само къде не ми се скара да минавам най-отпред, никой не ми направи забележка. Аз ако се чувствам добре, не смятам, че някой ми е длъжен да ми отстъпва ред, особено в по-ранните месеци. Сега се възползвам, защото ми е тежко, но и като цяло рядко излизам заради разкритието и гледам да е до магазина до нас.

Аз досега болнични не съм плащала, но си зависи от политиката на лекаря и лечебното заведение явно.

# 564
Момичета, връщам се от преглед с втори специалист, след като следящият ми АГ каза, че поради разширените вени по срамната устна и хемороидите, е по-добре да се насоча към секцио. Днес докторът каза, че няма такова нещо. Вените не са толкова големи и са само там, нямам никъде другаде и дори няма нужда от консултация със съдов хирург. Като цяло на него имам пълно доверие, но казах на следящия ми АГ, че ще раждам при него - само заради разликата в цената на раждането направих избора си.. Сега започнах да се замислям. В крайна сметка най-важно е да си сигурен в лекаря си и да си спокоен в този момент. Грубо ли ще е, ако кажа на АГ по ЗК, че съм сменила решението си и няма да раждам при него?

Някой беше попитал дали искат номер на ЛАК за болничния. Отдавна не искат, няма нужда.

Аз също усещам от два дни бебето доста по-леко и се бях притеснила, но днес на прегледа всичко беше нормално.

# 565
  • Велико Търново
Неизвестна , радвам се че сте добре, уплахата е била голяма.
Аз така все се притеснявах като правихме ремонта да не взема да падна.

Magic , направо се наби между шамарите в онази група 😃, и аз бях питала за същото, та и на мен всички ми отговаряха че не ми трябвало 😃.

Това с даването на реда е било "актуално"  преди, за съжаление сега всеки гледа себе си и се прави че не забелязва другите. Аз трябва да ходя да си правя изследвания на TSH, но не мога да стоя права без да ме заболи или да получа задух, и като знам че никой няма да ме пусне просто не мога да отида сега. Ще чакам ММ да си е вкъщи, че да ми пази ред, а който иска да мърмори.

# 566
  • София
В нашия клон на Рамус преди имаше бележка, на която пишеше "Бременни и деца с предимство". Но като ходих последно са я махнали. Не че преди някой я спазваше.. Всички все бързат за работа и си мислят, че като си бременна и нямаш работа и си длъжна да седиш.
И на мен в магазина са ми отстъпвали предимно мъже. Като цяло и моята поносимост към хората клони към нула последно време. Гледам много да не обикалям, защото ме изнервят. Всеки се бута, кашля в теб, елементарни правила не спазват. А като е топло времето, съвсем неприятно става.
Радди, според мен си гледай твоя интерес. Може да си промениш мнението в последния момент. Все пак твоето тяло ще режат, на доктора му е все едно. Избери този, в който ще се чувстваш най-сигурна. Ако нещо те притеснява, не го оставяй на случайността.
На мен всеки път ми искат номер на картона и ми вписват там болничния. Странно..

# 567
Изобщо не е до възрастта, днес една пенсионерка в аптеката мина от съседната опашка директно пред мен, че ги била объркала... И като цяло неведнъж съм била свидетел на нагло и безпардонно поведение от страна на възрастни хора, защото "те са пенсионери"... Явно трябва да си седя в хралупата, защото поносимостта ми към хора вече направо си клони към 0 🤦
Точно като започваше Ковид с всичките му забрани и дистанция беше ред да захранвам малката. Отишла съм в Била и си избирам моркови, няма никой около мен. Идва една баба, застава също на морковите и започва да ми крещи, че съм се навряла в нея и трябвало да спазвам 1,5 м дистанция да съм се махала. Викам и "ама, госпожо, вие се навряхте в мен". И онази крещи, че и трябвали моркови, не съм спазвала наредбите и да съм се махала. Предложих и да и дам мойте моркови, като толкова много и трябват и бърза, но да спре най сетне с глупостите. Онази се разврещя още по силно. Това става на 2м пред охраната, пред един огромен палет с моркови, защото бяха на промоция, а и аз тъкмо щях да тръгвам, защото си бях взела вече. Охраната дойде, управителя и той, защото онази се разкрещя и на охраната, като дойде човека, че не си гледа работата. Човека и обяснява, че ако иска ще си я гледа стриктно и ще я изхвърли от магазина. Като дойде и управителя вече разбрах каква била работата. Бабата ходела така по няколко пъти на ден и вдигала един и същи скандал, имала предупреждение, повече от веднъж на ден да не ходи. Онази метна морковите и каза, че повече в техния магазин няма да стъпи, управителя я изпрати с думите: "много се надявам този път да си изпълните заканата, защото имам и друга работа освен по няколко пъти на ден да се разправям с вас". Всякакви луди ги има.

# 568
Аз ще ходя за 45-дневния в понеделник. Пари не са ми взимали, няма такава практика.

Аз без Цикатридина маз не оставам вкъщи, постоянно се ползва за какво ли не.
Amelie имаш предвид крема, или освен крем и спрей, има и маз.
Защото аз от Амазон гледам ( да не товаря още свекърва ми с багаж) и се чудех за раната от секциото кое да взема.
Не толкова за белега, колкото противъзпалително искам нещо. Знам че много жени не се мажат, но си го навих сега, гледах рани и инфекции и се наплаших. Ако недай си боже се възпаля или инфектирани нещо , да имам нещо, защото знам че никой няма да ми обърне внимание тук. И да съм подготвена, и поне превантивно да си се мажа.
Аз не попитах, жените в другата тема дали се мажат, всяка си решава, въпроса беше кое е по доброто, към тези които го използват. Но те ме пратиха да раждам в БГ Thinking

Крем, ето такъв ползвам за всичко - https://apteka.puls.bg/bg/dermatologichni-sredstva/naturfarma-tz … a-maz-60-gr-53370

Спрей съм купувала също, но каката се оплакваш, че я щипе и накрая май го изхвърлих. А с този крем съм спасява Ла дори подсечено до кръв, всякакви рани, ползвала съм го при хемороиди и какво ли още не.

Неизвестна16, при мен второто се обърна в 38ма седмица, така че имаш още доста време. Междувременно може да пробваш упражнения, поне при мен помогнаха. Или в краен случай - външно верзио.

М.Ангелова, мен за опашките по магазините не ми пречи, чакам си. Ако не ми е комфортно директно минавам.
Обаче цяла седмица пренасям багаж от единия апартамент в новия и вчера помолих един мъж само да ми свали един от куфарите от багажника, защото е пълен с много тежки неща и той ми каза "съжалявам, но аз съм свикнал само срещу заплащане" и отпраши 😀 И аз хем в ступор, хем ме изби на смях.

# 569
Аmélie направо ме разсмя с този. Бях бременна с първото в 9м и с огромен корем вече. Пазарувам в Кауфланд, ММ ме остави там и имаше да взема нещо от някого и вика ти докато напазариш аз ще се върна. Звъннал ми е, че е дошъл и пита къде в магазина съм да дойде, аз бях на касата и той вика добре идвам там. Обаче защо решава да заобиколи през целия магазин така и не можах да разбера, вместо да дойде пред касите направо. Мъжка му работа. Разтоварвам аз количката и зад мен мъж и жена. Жената бута мъжа и му вика: "помогни на жената, че и е трудно". Аз открих, че наистина ми е трудно да взема от дъното на количката нещата с този корем, ама се справях що годе и вино бях взела по 5л. Мъжът се оглежда и пита:"На коя?" Жена му пак: "На бремената" и горкия пъж започва да се оглежда шашнато и пита: "тя къде е?", хората наоколо започва да им става смешно. Жена му го поглежда и му вика: "Ти сляп ли си или идиот? Точно пред теб?". Човека ме поглежда и казва само: "о, извинете". Разтовари ми количката. Платих си, помогна ми да сложим нещата вътре и вика предполагам сте с кола, ще дойда да ви помогна да ги сложите в багажника. Обясних му, че няма нужда, защото очаквам мъжа ми всеки момент да изскочи от някъде. Оня обаче явно реши, че нещо се притеснявам и вика ще взема и жената с мен ако се притеснявате нещо, ще ви е трудно да си разтоварите сама количката. И през това време гледам моя идиот, който разбутва опашката на касата за да стигне до мен и ме пита, защо не съм го чакала пред касите, а съм се мъчила сама. Обясних му, че аз вече съм била на касата и точно това съм му казала по телефона. Накрая излезе, че с този дето ми помогна се познават, били съученици и се заприказваха и къде с другата жена не се наложи с шутове да ги разделяме, че и пречехме на касите.

Общи условия

Активация на акаунт