АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 630
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Аз по лаборатории и лекари тук не чакам на опашка,защото е със запазен час. В магазините не виждам защо трябва да ми се отстъпва ред. Реално може хората преди мен да се чувстват по-зле. И в крайна сметка е мой-избор да ходя до магазина. Аз отстъпвам като видя че някой е с един хляб, а аз с пълна количка.
Но онзи ден чаках пред банката, понеже вътре беше пълно, отвън чакахме 4-5 човека. Като не сме залепени един за друг и сме оставили пространство да могат хората да излизат от клона. И един «нашенец» най-нагло ме пререди и влезна. И аз след него на Бг «не сме в Бг, не е нужно да ме пререждате, и аз чакам, той се обърна и по лицето му личеше, че ще ме прати в Пловдив, ама зад мен ММ 2 метра висок с много сериозно лице и този вика «ма аз ни тЪ видЕх». Нали, аз определено не съм Малечка Палечка 😂 нито на ръст, нито на ширина 😂 А го познах че е нашенец по ансамбълчето с трите ленти и чантичката през рамо. ММ само ми се смее, че правя от него страшилище. Той е много добродушен, но прилича на Рамзан Кадиров, само че висок 🤣

# 571
Идвам да се оплача. Майка ми от вчера е решила, че ще раждам. Терминът ми е чак на 8.8. и не съм й давала никакъв повод за такива заключения. Звъни по 937373818 на ден и като не вдигна ми оставя гласови съобщения от сорта: как си мами, да не си родила вече 😤😤😤. Божееее толкова съм бясна, че едва се контролирам! Преди малко направо й затворих, че инак щях да й кажа неща от които да се разреве... Па взех, че й на писах, че ще си изключа телефона ако не спре с тоя терор и глупостите 😒.
Абе и вашите майки ли са такива терористки?!? Ако това продължи още 1-2 дни ще стане страшно...

# 572
Само с първото ме проверяваха, ама тогава секциото беше 1 ден преди термин, с второто беше 9 дни по-рано и ги изненадах, сега е доста по-рано датата и съвсем няма да очакват според мен.

# 573
Моята майка с първото след като влязох в 9м в началото ме проверяваше по 5-6 пъти на ден. После ограничи обажданията до максимум 3 след като я насолих, че няма да и вдигам повече. Тъкмо си легна и тя ми звънеше. С второто беше по скромна. Сега като си запиша дата за секцио се чудя изобщо да и казвам ли, че тя много я бива да си втълпява разни работи и хич и не се усеща, че и околните изнервя и напряга като започне да въздиша и да се тюхка. И без това още от самото начало е против тази ми бременост, заради възрастта ми и защото трябва да ми е трето секцио, та може и да си спестя малко нерви.
Предполага се, че след като влезеш в 9м всеки момент можеш да родиш и затовате проверява. Сигурно се освен за всичко друго се притеснява и да не изпусне момента.

# 574
Мен това много ме притеснява, че ще се започнат проверките. Все едно няма да разберат, гати.  Моята майка се усеща и спира след първа забележка. Ама имам други досадни близки и роднини, които ще се наложи да секердосвам.
Една моя роднина покрай войната редовно ми досаждаше и аз не знам какво очакваше от мен, но започна всеки ден да ми пише и ла ме пита как са роднините. Нали първо, че не я засяга, второ, че освен да и кажа «ок са» не виждам какво мога да и отговоря. Достатъчно ми беше тежко, че да се занимавам и с нея. Послелния път не и отговорих на съобщението. Всичко си има граници. Не може да не подържаме контакт с години и като ми е най-тежко като първа клюкарка да се наредиш за новини.

Същото беше като не бяхме сигурни за пола, братовчедка ми всяка седмица ме питаше кога ще разбера. Докато не ги секердисах със сестра ми, която беше досадник номер 2 «като разбера ще кажа на всички освен на вас двете».
По принцип аз съм егоист.  Ако някой ми причинява дискомфорт намеквам леко, ако не се усети режа в дъно. Ядосвам се 5 мин, но после ми е леко. Психическото ми състояние е по-важно от любопитството или съветите на когото и да е.
И да, не ме интересува с добро или лошо го правят. Щом ме дразни, значи е редно да прекратят. Не мога и не искам да съм удобна за който и да било.

# 575
Ооо то беше в началото на бременността ми едно тръшкане да била идвала началото на юни, демек 2 месеца преди термин, да ми "помага". А на мен ще ми е първо детенце у не ми трябва помощ. Па го извъртя на друга страна: да била идвала да присъства на раждането 😤...направо онемях! Викам, мъжът ми ще присъства а не ти. И тя: еми тогава ще гледам през прозореца как раждаш 😱😱😱! Тогава така жестоко я насолих за тая глупост, че чак хубаво ми стана. После с много засегнат тон ми писа съобщение дано доживеела да си види внука😒. Направооо нямам думи! Сякаш прави всичко възможно да ме изкара от релси

# 576
Мен с първото много ме изнервяха, не можех да се наспя, сега не са започнали още, но сигорно ще е същото.

Въпрос към мамчетата, който ще раждат нормално, с доктора коментирали ли сте гел лака на ръцете и краката?

# 577
Моите близки знаят,че карам кофти бременност и са тактични. Попринцип не обичам да се обеснявам, майка ми е голяма паника. След преглед казвам добре са нещата, никога не съм изпадала в детайли, дори и да ми е зле ...
На близки и роднини даже ако звънят рядко вдигам, за да не ме разпитват 😁, натоварват ме просто и избягвам да давам отчети. Същото е и с родителите на ММ, на тях пък съвсем.
Смятам,че тези неща са между мен и ММ, как се развива бебето и детайли. Така бях и с каката, снимки от ехограф също не показвам,освен на ММ. Дано не звуча като някоя откачалка, но понякога дори не знаят и в кой месец съм 😁😁😁.

# 578
Мен никой не ме проверява, но съм решила да не казвам датата за секцио, когато решим. Не си представям предната вечер да се превърна в телефонна централа. С майка ми се чуваме всеки ден и говорим по 20-30 минути, но ние сме много близки, живеем на 250 километра и това не ме напряга, дори напротив. Тя и ММ са ми най-голямата опора и с тях споделям всички вълнения.

# 579
Мен с първото ме взеха да полежа в болницата заради преносване, нашите още същата вечер отпразнували бебето 🤦‍♀️. Роди се 4 дни по-късно, като се започна изобщо не им казах, бях включена вече на окситоцин, майка им звъни дали ми харесали био бисквитите, баща ми звъни да сляза, че ми носи мандарини 😆 отивай си, викам, днес цял ден ще ми правят изследвания и не мога да слизам на входа. Като се обадих следобед, че съм родила, не знаеха как да реагират от изненада, ами те не очаквали 😆😆😆

# 580
  • Пловдив
Моята е пич в това отношение значи 😅 Даже сама ми каза, като дойде времето да не й казвам, за да минело по-лесно раждането.Майката вика  не трябва да знае.Викам знам, но не знам как ще го изпълня.Ако е през нощта - добре, но през деня... а и тя един, макс два пъти звъни на ден.

# 581
  • Бургас / Славейков
Моята майка засега не ме притеснява.Тя по принцип е много съобразителна.И дори и да не и кажа нещо тя усеща .Решила е че накрая на месеца вече ще се настройва да бъде баба.В понеделник съм на тонове и  ехограф мислех ММ почива да дойде и да го види вече туй бебе ,но уви.Ей сега доктора е публикувал от понеделник с маски и без придружител.А часа ми е в 14.30в най- големия пек.Само отвън ще стои.Много ме е яд.Сега сигурно и свиждания няма да има.Frowning1

# 582
Моята всяка сутрин звъни в 7:30, да пита днес не ми ли харесва датата. "Айде какво съм го стиснала, за къде го пазя"... Тя нямала търпение, че аз имам ли? Ама искам да си постои още. Днес аз също и казах, че ако тръгне преди секциото няма да й кажа, ъпсурд да си го причиня. Направо ще получи снимка. А тя реши, че щом е така щяла да дойде другата седмица да го варди, кога ще тръгне Pensive затова се шегуваше.
Но преди два дена, отново в 7:30 така ме натовари, че не издържах, затворих без да успея да кажа и дума и ревнах. Крещя ми като луда, само защото няколко пъти съм направила забележка да не говори в множествено число, и че аз ще си гледам детето. Като например, ще го нахраним, ще облечем, ще го отгледаме... Ще го къпем, въобще всичко. И аз поправям само, и казвам, че не ми е приятно. Накрая излезнах и аз незнам каква, отказах бабата да дойде да си види внучето, твърдо решена е, че за един ден ще дойде. Защото аз съм зла, и не искам никой да гледа и пипа детето ми!
Заради никой и нищо друго не съм се ядосвала и ревала, цяла бременност, само тя успява, да ме изкара от кожата ми. Всеки ден едни същи въпроси, едни и същи коментари дразнещи. Да се съобрази, че ме натоварва, че ме обижда, че съм човек с емоции, бременна, незнаеща, донякъде изплашена от предстоящото, НЕ за нея хората са роботи, и никога не се замисля как се чувства даден човек и как му влияят нещата, обижда без да мисли, без да се извинява... Пфф, толкова мога да говоря за нея и толкова ме боли, че  по добре да спра....
Стремях се, всичко да организирам, всеки да дойде когато му е удобно, всички да са щастливи и доволни, да няма сърдити. След тоя разговор /монолог, защото и дума не успях да кажа, се отказах. Казах на мъжа ми да се оправя, малко той с майки, да види хубу ли е.... Pensive

# 583
Обмислям дали да не пратя на роднините снимка, едва като мине всичко. Хем ще са щастливи, без излишно да се притесняват, хем на мен ще ми е по-спокойно…представям си, че ако не звънят, то със сигурност ще ми пишат съобщения. Ще видим де, може пък да съм на друг акъл тогава.
Притесняваме тоя Ковид, ще забранят сигурно свижданията. Не че са много разрешени и сега в моята болница, но поне пускат таткото само след раждането.

Иначе днес си подредих скрина с дрешки, ще си приготвя и багажа следващата седмица. Малко ме е страх да бързам с него, зада не предизвиквам нещата 😀.

И още нещо. Ако някой не си е взел кошче за кола. Попаднах на добра цена на кошче  с много добра оценка в ADAC.
https://www.baby.bg/product/koshnitsa-za-kola-recaro-privia-0-13-kg-cherry/

Има и изофикс база.
https://www.baby.bg/product/isofix-baza-recaro-recarofix/

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 20:13 от NI_CI

# 584
NI_CI, аз така направих. Най-вече, за да не ме мислят. Знаеха само мъжът ми и лекарят ми, че раждам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт