АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 604
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
След като и изпратих изследванията, освен Сорбифер ми каза да си взема и Неофолик мета 1х1 ден (фолиева киселина), Метилкобаламин 1000 (В12) за под езика 1х1 ден и Билкова кръв по 20 мл/ден.
Иначе витамини съм пускала на своя глава и аз Д и В12 последно април с останалите кръвни, които доктора ми беше назначил и бяха в норма. Вит Д ми беше ниско в началото на бременността, но с едно спрейче на Better you го бях вкарала в норма.
Надявам се с тези неща да има резултат.
При последните кръвни хемоглобина ми беше 125, но това беше края на април и сега не съм пускала, но с това желязо вероятно ще е нисък.

Иначе кученцето е добре. Супер сладичка е и много слушка за бебе на 4месеца. Е ..прави от време на време някоя малка беличка, но не е кой знае какво. Единствено още не иска да ходи до тоалетна навън, защото е свикнала на пелена вкъщи и стиска докато се приберем да се изходи на пелената 😆😅 ама това лека полека ще го оправим. Водихме я на почивка в Хисаря с нас. Беше много добре. Че даже и взехме и столче с чадърче 😆😅
Ето я по време на пътя в колата 😁

А ето я и на басейна 😁

Ето ни и нас:

Аз не посмях да вляза в басейна, само краката си топих на плиткото 😁
А ето я и бебка от прегледа в Токуда:

Главичката и е в плацентата и очичките не се виждат, но поне устенца, бузки и носле се виждат 🥰
Доста дълго стана, но като не съм се вясвала много в темата отдавна, най-вече заради ремонта, който още не е приключил и да си разкажа какво се случва с мен 😁

# 631
Краси, честита рожба! Да расте здрав и щастлив!

Яна, честит рожден ден! Обичай и бъди обичана!

Мариела, много си хубава, изглеждаш страхотно, а кученцето е много сладко.

Аз сутринта ходих на тест за преносимост на глюкоза. Мислих в двата часа между вземането на кръв да се прибера, но не ме пуснаха. Пратих ММ да разхожда кучето и поне той да закуси. А на мен ми стана зле накрая, но нали съм твърдоглава минахме и през магазина и едвам допълзях до нас. Не знам от глад ли беше това, падна ми кръвното, но се налявам да не е реакция на глюкозата. На някой ставало ли му е зле при такъв тест? Аз по принцип съм доста… куча марка, рядко се оплаквам или споделям с ММ като не се чувствам добре, само ако чувствам че е сериозно, та днес му казах, че ако падна в магазина да не е неочаквано.

# 632
На някой ставало ли му е зле при такъв тест? Аз по принцип съм доста… куча марка, рядко се оплаквам или споделям с ММ като не се чувствам добре, само ако чувствам че е сериозно, та днес му казах, че ако падна в магазина да не е неочаквано.

Паднала ти е кръвната захар, защото след такъв тест се отделя много инсулин. На мен са ми го правили това изследване, първия път ми стана лошо на 3-4 час. А сега като го правих (преди няколко седмици) вече се бях подготвила, и по препоръка на АГ и в лабораторията, веднага след последното взимане на кръв и преди да стана да си ходя трябваше да изям нещо сладко и да пия течности. Носех си меденка, кола и вода.

# 633
  • София
Днес реших да гладя. Майко мила, бях забравила колко е досадно. Имам и някакви контракции, та взех и но шпа и се надявам да размине. Остава ми още един календарен месец до термина, не мога да повярвам колко малко време е.

# 634
Честит Рожден Ден, Яна! Бъди здрава и щастлива ,прекрасна мама и обичана съпруга!
Сорбифера и на мен за месец ми вдигна хемоглобина от 96 на 126, но пък аз приемам също Б12(метилкибаламин) и неофолик мета.
Аз забелязвам нещо в себе си , за което съм чела , че е предвестник на скорошно раждане.Отслабнах! Смисъл , от два дена имам кокалчета на глезените и според мм съм по - слаба и в краката и в лицето.Според кантара съм около 5-600 грама по - малко, което скоро не е било да ми дава надолу .Освен това снощи пишках над 7 пъти през нощта .Иначе вчера имах една контракция и лек менструален дискомфорт , днес пак сутринта едно такова стягане като крампа.Дето се вика нищо не е ....
Ето и къде съм чела това със загубата на тегло:

# 635
Момичета в 32г.с+1 съм. Попринцип бебето е доста активно, но днес вече ме вкара във филм.
Да, усетих го слабо днес. Сега пих пак кафе, ядох шоколад, пих студен чай и едвам усетих как мръдна. Да се притеснявам ли? Може и да сте писали, ту гледам да не го мисля, но ..

# 636
И на мен ми се е случвало , особенно ако съм е движение през целия ден. Бъдете спокойна, скоро ще усетите ритничета ❤

# 637
Имала съм такива дни с по-малка активност. Да не би да сте била в движение и да не сте забелязала?

# 638
И аз така се притеснявах и се оказа, че бебчето се е обърнало с гръб към кожата на корема ми и се движи към гръбнака ми , за това не усещам

[/b]
Момичета в 32г.с+1 съм. Попринцип бебето е доста активно, но днес вече ме вкара във филм.
Да, усетих го слабо днес. Сега пих пак кафе, ядох шоколад, пих студен чай и едвам усетих как мръдна. Да се притеснявам ли? Може и да сте писали, ту гледам да не го мисля, но ..

# 639
Хоуп, при мен беше същото преди седмица. В момента съм в 32+0, но миналата седмица имаше 2-3 дни, в които бебчо не риташе, усещах само нещо като наместване. Бях се изплашила и даже мислех да ходя на преглед, но питах в групата за бременност и ми казаха, че е нормално, защото мястото намалява. Сега от 2 дена пък е доста активен, рита почти по цял ден. Моята логика е, че миналата седмица е бил с гръб към корема ми и затова не съм го усещала.Така че споко Wink

# 640
Днес на бял свят се появи нашия син Иван. Роди се 2520 кг. 49 см.
Честито! Да Ви е жив и здрав! 💙 Бързо възстановяване! 🍀

# 641
  • София
Момичета, аз като осъзнах, че след 3 седмици може да родя и рязко се задействах с багажа за болницата и дрешките за изписването.
Някоя от вас (извинявам се, че не помня точно коя) беше споменала за народни мотиви по дрешките за изписването и на мен толкова много ми хареса идеята, че реших да си открадна тази прекрасна идея. Току що поръчах ето това комплектче за изписване:

Като мисля отделно да взема едно бяло, обикновено боди с дълго ръкавче и едни бели ританки за всеки случай ако случайно в деня на изписването е студено както е днес например в София.
И тъкмо се чудя какви дрехи да си приготвя за себе си за изписването и ми хрумна идеята да погледна дали няма пък да намеря рокля за мен и риза за ММ с народни мотиви и взех че намерих и поръчах и за нас 😁

# 642
Mariela, страхотна ви е комбинацията!

А от къде поръча бебешките дрешки?

# 643
Краси честит бебок, да ви е здрав и щастлив!
Аз вчера бях на преглед пусна ми всички изследвания по каса, бебчо в 33+6 е 2260, каза че върви по-малък от брат си от което аз съм доволна че брат му се роди 4 кила. Питах я дали смята че масажите на пиринеума помагат за еластичност и по-лесно раждане, а тя ми се смее и каза че щом съм изкарала 4 килограма съм си разширена достатъчно и няма нужда, това щяло да излезе лесно.

# 644
  • София
Яна, Честит Рожден ден! Бъди много здрава и безкрайно щастлива! 💐

Момичета,от къде пазарувахте дрешки за бебчетата?
Какво взехте, какъв размер и по колко бройки?
Иска ми се от едно място да ги купя, но нищо не ми харесва,а и съм в чуденка какъв размер да взема.
За баткото не помня кой размер съм взимала.

Общи условия

Активация на акаунт