АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 606
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
От въглехидратите се покачват водите. В смисъл нали момичетата,които са със ГД спазват диета,ограничават въглехидратите. Също съм чувала че сок от морков много помага за увелечаването на водите☺Доктора от Щерев е пълна трагедия! Но като цяло повечето АГ се такива.

# 616
Някъде четох за кокосово мляко за водите, пробвайте, аз ппц си пия кафето с такова, заради липсата на вгх. Иначе за желязото Тотема ама е гадна, с портокалов сок за добро усвояване.

# 617
  • София
За жалост много лекари неглижират резултатите, че дори и не пускат изследвания. Няма значение дали си в държавна или в частна болница и при кого се следиш. Аз заради това съм сложила червена точка на Щерев 🤣. Имаш около месец, ще се вдигнат показателите с правилно лечение.

# 618
  • София
Благодаря ви за подкрепата момичета ❤️
Аз вода пия по много заради урологичните проблеми така или иначе. А д-р Атанасава ми каза да ям диня, сладки плодове, за кокосовата вода и сока от моркови също каза. Даже вече съм взела дооста моркови и един робот за фрешове от твърди плодове от свекървата, че ние нямаме. Заредила съм се и спазвам стриктно. И фурми съм си взела.
Иначе на прегледа ми даде д-рката рецепта за Сорбофер х 1/ден ако ми е ниско желязото, но аз сега ще и пратя резултатите да ги види и да каже дали това е ок или ще го сменя. И ако трябва да си изследвам и още нещо, че кумата ми ми спомена, че си е пускала феритин (запаси от желязо в организма), когато и било ниско желязото в края на бремеността.
Неизвестна, и аз вече им слагам червена точка на Щерев ⭕ Краченцето ми няма да стъпи там. ❌😤😡

# 619
  • Асеновград
Мариелка, Сорбифера е добре, бързо се вдига желязото от него, аз съм доволна. Дано всичко ти влезе в норма за месец.
Как ви е кученцето?😊

# 620
Значи да се похваля, ама да не се смеете в 34+0 успях да си стигна килограмите, на който забременях. Но тъй като си имам доста излишни килограми и стартирах от много в моя случай това не е проблем. Снощи обясних набързо на ММ, че трябваше да тръгва, че трябва да ходя пак на изследвания за кръвна захар, защото била гранична. Той пита какво ще стане, ако продължава да е гранична. В интерес на истината не знам, но сигурно ще ме поставят на диета с малко въглехидрати, в моя случай ще трябва да спра сладкото. И ММ си умря от смях, че аз с количествата сладко, който съм ядяла не съм можела да кача килограми, значи без сладко по скоро съм щяла да отслабна. Нацупих му се, той не че не е прав, ама все пак нямаше нужда да се заяжда с драмата ми със сладкото. Предполагам, че днес вече ще се е усетил, че не ям ли аз сладко и той няма да яде и ще ходи пак да се крие. Laughing този филм вече сме го играли, като предните две бременности до 3м не можех да ям сладко. Не, че ми пречеше, че той яде, но реших, че след като аз страдам и той ще страда солидарно.

# 621
И аз съм доволна от Сорбифера.След като имах проблем с бъбреците в болницата хемоглобина ми беше някъде 99,от Сорбифер за три седмици стана 115. Сега съм на билкова кръв,нещо ужасно е! Сега ще пускам пак урина и щитовидни и ще допълня и еднон ПКК.

# 622
Краси, честито бебче! Да сте живи и здрави всички, много обич и топлина в семейството и само хубави мигове ви пожелавам! Heart

Мариела, на мен Сорбифер ми е изписан 2х1 заради хемоглобин на долна граница. Поддържам го все още около 123, повече не се вдига Rolling Eyes Желязото ми е 9, запасите са ми ниски също...

Аз се следя при двама от страх да не изпусне нещо единият... Не че пак е гаранция, но поне успокоява тревожната ми душа. Като включим и специалист по ФМ, стават трима.

За цялата бременност, само един път единият ми назначи изследвания. Но аз всеки месец ходя с изследвания, които пускам на своя глава, може и това да е причината. Писала съм и преди, пускам си пакет на Цибалаб за около 35 лв, който включва и желязо, и глюкоза, и ПКК, и ТСХ, и албумин, белтък, АСАТ, АЛАТ, холестерол, че отскоро са включили и ковид антитела Grin И допълвам пак по мое усмотрение витамини, показатели за кръвосъсирване или друго. Урина обаче никой не ми беше казвал да изследвам, аз също подходих малко несериозно, че все забравях сутрин да пишкам в контейнер и на преполовена бременност се оказа, че имам еритроцити... Не че предприеха нещо, не било притеснително и се надявам да не изскочи проблем по тази линия...

Ехааа, на вас много добре ви се отразява Сорбифера. При мен, както казах, само поддържа хемоглобина на едни нива. Желязото не съм го следила, а папката с изследвания ми е в колата.

# 623
  • Бургас / Славейков
Аз пия тоз Сорбифер вече почти два месеца заради хемоглобина ,но от 106го вдигнах на 107.Надявам се сега като спрях магнерота.Да имам подобрение.Урина съм пускала 3пъти.В Интерес на истината  пия много лекарства и смятам вече малко по малко като свършват да ги спирам.Не ми се и яде никакво месо ,а трябва . Изследвания доктора ми пуска всеки месец задължително за кръвосъсирването и отделно други по касата.Надявам се да нямам проблем.Нямам търпение до понеделник да ида на тонове.Тайно се надявам момъка пак да се е обърнал главично.Днес ще излизам с дъщеря ми  понякога ми липсват нашите си разходки мама и щерка.Ама от гаджето немогат да се вредя.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 624
Само ми се затвърди негативното мнение за Щерев. Само такива отзиви имам около себе си.
Мариела, витамини пускала ли си? Ако имаш недостиг на вит. В, той също оказва влияние на желязото.

# 625
Ох, за желязото Денис писа, че и цинкът влияе как се усвоява. И че ако желязото не се покачва, то трябва да се търси причината. Та, аз пусках и цинк и се оказа, че е под долна граница, но не предприех нищо.

# 626
  • София
Зависи от лекаря в Щерев. Моята ми пуска, аз си пускам още де (но мен ми е малко мания, така и така ще ме бодат). Тая бременност я изкарах всяка седмица там на преглед (почти). Но моята лекарка се оказа приятелка на нормалната ми АГ, която не изражда за жалост, и подходите им си приличат. И двете знаят, че пускам и някакви неща на моя глава, но вече са ми обяснили кое има смисъл и кое не… Холестерол по време на бременност например… не Simple Smile Иначе в тази болница най-вече от Григорова ме е страх, че ми беше на първото раждане, ама каквото такова.

# 627
  • Варна
Ще споделиш ли какво пускаш? Другата седмица ще ходя за последно преди раждането за TSH и се чудя какво още да си пускам 😄

И двете знаят, че пускам и някакви неща на моя глава, но вече са ми обяснили кое има смисъл и кое не… Холестерол по време на бременност например… не Simple Smile

# 628
  • София
Витамин Б12, витамин Д3 - през месец, защото са по-добре. Гликиниран хемоглобин, който грубо показва как се е движила кръвната захар. Ако не са ми пуснали СРП и него, заради предишното раждане. Предполагам тогава късно хванахме бактерията и не успяхме да я излекуваме на време… водите ми изтекоха тогава в 36+5. Напълно доносено, дълго, но слабо бебе Simple Smile таа пак късмет, ама от тогава ми е паника за водите. Изследвах щивотвидната два пъти - но всичко TSH, ТAT, MAT, FT3, FT4 - т.е и нея на 2-3 месеца я пускам. Предполагам, ако имах някакъв сериозен проблем (а не просто, че съм пълна и паникьосана), щях и за него да видя да изследвам…

Единствения тест, който показва наистина изтичат ли (не говоря за буйно изтичане, там няма как да се сбърка) е Amnisure test (но е скъп и се купува от аптеката), тестът с бромтимола позитивира на хиляда други неща.

# 629
Честито бебче krasi! Нека бъде едно здраво и спокойно бебе, а на теб скоростно въстановяване ти пожелавам! 🤗❤
Честита да си Яна! Пожелавам ти да бъдеш здрава, щастлива и обичана бъдеща млада мама! 🌷🤰🎂
Сорбифер на мен ми изписа заради желязо близо до долна граница, хемоглобина цяла бременност си ми е в норма от 140 в началото падна до 125 миналия месец. За 2 седмици по 1т  сорбифер на ден, освен желязото от 11на 17, ми се вдигна и хемоглобина на 132 😁 Б12 също ако е ниско може да пада хемоглобина

Общи условия

Активация на акаунт