АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 670
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас / Славейков
Честит да бъде малкия Иван . Много здраве и късмет.А на мама бързо възстановяване.

# 601
  • Велико Търново
Честита радост! Нека бъде здрав и много щастлив! Бързо възстановяване! ❤️

# 602
Честита радост! Много здраве и късмет да има малкото човече! 💙

# 603
Честит да е малкия Иван! Много здраве, щастие и късмет в живота му пожелавам!
На мама бързо възстановяване.🍀🍀🍀

# 604
  • Асеновград
Краси Честита рожба! Да е много здрав Иван!
Аз също съм рожденничка днес, дано този ден му донесе много късмет и щастие в живота!❣
Черпя ви виртуално една тортичка от мен, ставам на 24😅, а пък като родим и по едно газирано винце (или кой каквото пие).🥂

В юлската група има бебевалеж пак, ето че и ние малко по малко започваме, аз също ще съм юлска мама, но съм с вас от началото и в тази група ми е най-приятно. И ще се радвам много за всяка една от нас, когато дойде времето.
Аз също на моята майка не съм и казала датата, на никой не съм, само ние с мм и доктора знаем.😅

# 605
Честит малък мъж, Краси! Да е здрав и много да ви радва.

Аз също не мисля да казвам датата на секциото на нашите,  защото ще падне едно притеснение. А често при планирано секцио за определен час, се явяват спешни и планираното остава на заден план. Та за това ще им кажа след това.

# 606
krasi,честит да ви е Иван. Да бъде здрав, щастлив и гордост за цялото семейство! Бързо възстановяване! И да знаеш, може да си юлска мама, ама си оставаш при нас.

# 607
Честит да е Иван, а на теб бързо възстановяване!

# 608
  • София
Краси, честито! Жив и здрав да е, а на теб бързо възстановяване!

Аз с каката на никой не казах, тръгнахме с моя мъж и само баба му знаеше, че беше вкъщи. Честно казано, аз за жалост нямам и на кой да кажа, имам само баща, с който не съм особено близка и ще му кажа след раждането. Роднините на мм, които също не са много, си знаят да не ми досаждат и си говорят с него. Мнение никой не смее да ми даде, на него и да му дават той знае, да не ми казва, че ще стане страшно 🤣
За реда, и аз не очаквам никой, никъде да ми става или да ме пуска. Но пък аз и не ходя, кой знае къде, лабораторията на цибалаб е близо до нас, главната им, и там се влиза с билетче, съответно си има опция да избереш с дете/бременна и си влизам без драми. Пред блока ми се случва често някой да ми помага, изхвърлям кашони от ремонта и такива неща и някой ако ме засече, обикновено ги взима и ги хвърля.

# 609
Аз предните два пъти все посред нощ раждах и никой не знаеше. Дори да имах дата, няма шанс да я споделя на когото и да е. Ще си знаем само ние с ММ и толкова. Съвети също не приемам. Толкова мразя някой да ми дава акъл, че ще направя обратното, дори да знам, че не е правилно.

# 610
Честито Краси, нека малкия Иван расте жив и здрав, а на мама бързо възстановяване Heart Eyes

# 611
  • София
Честито юначе и радост в семейството, krasi. Да е жив и здрав малкия Иван, да ви радва много и да расте щастлив и любознателен. А на теб бързо възстановяване. Heart Heart Heart

# 612
  • София
Честит син, Краси! Да е много здрав Иван и много да се гордеете с него! Желая ви много щастие ❤️
Аз пак съм назад с наваксването с темата, много бързо се изписват темите и не мога да смогна.
И сега да ви се оплача, че съм бясна. Потресена съм от последните събития при мен.
Моя АГ, който ме следи в Щерев през цялата бременност, последно ми е пускал кръвни април месец и нито веднъж до сега не е споменал, че е хубаво да се изследва TSH, ТЖСК, Албумин и желязо. И вчера отивам аз в Токуда, за да се преместя там при докторката, при която искам да раждам и жената веднага ми каза да си пусна тези изследвания, защото изглеждам бледа, а и да не изглеждах бледа пак щеше да ми ги пусне. И преди малко влизам аз да си видя резултатите.....че те много зле....даже не знам за месец, даже и толкова няма, как ще наваксам с това желязо. Освен това се оказа вчера на прегледа в Токуда, че водите ми са на долна граница и ако не се повишат с високо въглехидратен режим, може да изчакат най-много до 37ма седмица и тогава ще ми предизвикат изкуствено раждането. Аз сега съм 33+5г.с. Къде е блял този доктор от Щерев не знам. Аз за пръв път бременея и нямам никаква представа кога какви изследвания трябва да се правят.
Днес бях в Щерев при него и той ми вика " Ми те са на долна граница водите, ама то не е зле това...пак са в норма, само трябва да следим бебето дали се чувства добре, за да може ако нещо не е ок, да го извадим веднага. И аз като оцъклих едни очи.
И никой не можа да разбере от какво са ми малко водите, защото всички кръвотоци са наред и бебето си е вече 2200гр, т.е. храни се добре и не е от това. Накрая заключиха, че може да си ми изтичат водите по мнооого малко без да разбирам аз изобщо. А аз от два/три месеца разправям, че имам много воднисто течение, а са ми чисти всички микробиологии и този доктор в Щерев изобщо не е зацепил, че може от това да са ми по-малко водите и да си изтичат. И си мълчи и на всеки преглед ми казва как имам достатъчно околоплодна течност, въпреки че на последната фетална споменаха, че според тях не е достатъчно. Абе ужас някакъв. Както си беше спокойно всичко до сега(като изключим урологичните проблеми) така рязко ме притесни безхаберието на някои докторя.
Ето ги и резултатите

Добре, че беше докторката от Токуда да пооправи малко нещата, чееее.
Според вас толкова ниско желязо дали може да повлияе нещо зле на бебка? Знам, че за мен не е добре ако случайно изгубя повечко кръв при раждането, но за нея дали има някаква опасност?

# 613
  • Пловдив
Честита радост, Краси! 🥳💜
Да е здрав и благословен Иван!Бързо възстановяване! 🍀🌹
Лека полека се започва 🤩 Първо Джой, сега ти..🥰
Вчера в юлската тема срещнах коментар на една мацка, която пишеше "обебили" 😄 Много ми хареса! 💜

# 614
Краси, честито ви детенце и от мен!

Mariela относно желязото от личен опит мога да кажа, че също имах много занижен резултат ( на последният контролен преди около 2 седмици) . Изписаха ми хапчета и онзи ден като бях пак на преглед се е вдигнало с две единици. Мисля Червенокоса също беше споменала, че е успяла да го вкара в норма за две седмици. Но предполагам, че трябва да бъде предписан ефикасен препарат та дори и да е по- скъпичък.
Относно водите не съм специалист по темата, но изглежда, че малко немърливо си е вършил работата докторът ти в клиника Щерев. За въглехидрати не знам, но мисля е добре да се пие пооовечко вода.

Общи условия

Активация на акаунт