Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 147
  • 570
  •   1
Отговори
# 270
Честито, Деси! Да ти е жива и здрава! Бързо възстановяване! ❤️
Не ни дават свещички - само система не знам какъв микс от лекарства,но помня,че има парацетамол и инжекции.

Ехооо вече и аз в купа на родилите. Снощи след неспиращи леки, но регулярни контракции моята АГ беше на смяна и ме викна на тонове в 9. Оказа се, че госпожицата бърза и събраха екипа. Хвана си тя хубавата дата в последния момент - 23:32 часа, 3150 кг, 49 см проплака Алис ❤ Прекрасна, плаче като коте и с доста коса. Не ми правиха клизма , бая бъзици имаше, че на тръгване спрях до нас на Хесбургер и хапнах един сандвич малък 😂 Ама никакво предчувствие нямах, че ще ме резнат още вечерта. И така, сега съм в реанимация на обезболяващи и вече усещам малко болка. Хоуп, смело си искай инжекции кетонал или аналгин ако не ти помагат свещичиите. Изобщо няма смисъл да геройстваш. ❤

# 271
  • Замък сред облаците
Честито, Деси! Звучиш много позитивно Simple Smile

# 272
Добро утро !И аз се присъединявам към отбора на родилите 🙂Вчера сутринта след изтичане на водите ме приеха в болницат и  след обяд в 15ч се роди нашият втори син Любомир 3300 гр 51см.Раждането мина много добре с няколко по-силни напъна и епидурална упойка.Разминах се с няколко външни шева.
Кураж и успех на всички неродили мами .Като си видите малките слънца всичко се забравя!😊

# 273
Добро утро. Момичета прекрасни новини - адаш, пенелопе честити бебенца. Да са много здрави и борбени. Дано бързо ви ги донесат при вас. Пожелавам ви бързо възстановяване 💐 💕

# 274
  • Замък сред облаците
Пенелопе, честито и на теб!

Аз тръгвам към болницата Simple Smile

# 275
Деси, Пенелопе, честити бебенца! Да са ви живи и здрави! Heart

# 276
Честита радост много здраве 🍀💝🍀

# 277
Честито момичета, страхотни новини!

АА, хайде един голям здрав бебок ти пожелавам да се роди леко!

# 278
Честити бебчета, да са много здрави. Heart
И леко раждане на всички, на които ни предстои Relaxed

# 279
Еха, честито Деси и Пенелопе, АА успех!

Много вълнуващо ☺

# 280
Ехооо вече и аз в купа на родилите. Снощи след неспиращи леки, но регулярни контракции моята АГ беше на смяна и ме викна на тонове в 9. Оказа се, че госпожицата бърза и събраха екипа. Хвана си тя хубавата дата в последния момент - 23:32 часа, 3150 кг, 49 см проплака Алис ❤ Прекрасна, плаче като коте и с доста коса. Не ми правиха клизма , бая бъзици имаше, че на тръгване спрях до нас на Хесбургер и хапнах един сандвич малък 😂 Ама никакво предчувствие нямах, че ще ме резнат още вечерта. И така, сега съм в реанимация на обезболяващи и вече усещам малко болка. Хоуп, смело си искай инжекции кетонал или аналгин ако не ти помагат свещичиите. Изобщо няма смисъл да геройстваш. ❤
Честито Деси! Жива и здрава да е Алис!
Много хубаво име сте избрали! На теб бързо възстановяване!

# 281
Честито на всички нови майчета, здрави бебчета да имате и бързо да се възстановявате.

# 282
Честити нови бебчета, момичета! Да са живи и здрави и само радост да Ви носят! Бързо възстановяване! Hug

# 283
  • Замък сред облаците
Ъпдейтче от мен: приеха ме във Вита малко преди 8ч, направиха запис на тонове, клизма, (тоалета съм си направила сама), взеха ми кръв за изследвания, сложиха абокат. Багажа ми оставиха в една стая, а после ще го преместят че отделението е пълно, но днес ще изписват доста дами. Мен ме сложиха в предродилна зала (те са 2 с по 2 легла всъщност) и съм сама за момента, няма други родилки. Чакам да дойде моята докторка да ми пуснат окситоцина, че е била до 5ч сутринта за друго раждане. Имам леки контракции ама разкритието е доникъде.

Едит: пуснаха ми окситоцин, много са поносими нещата засега. И държа да отбележа колко са мили и внимателни всички акушерки и сестри.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 10:53 от АА

# 284
Деси, Пенелопе, честито! Да са здрави и много да ви радват бебчетата!
Честито и на всички родили наскоро! Да са ви живи и здрави бебетата, а на вас бързо възстановяване! Flowers Four Leaf Clover

Вчера нашето момченце стана на една седмица. Blue Heart От неделя сме си вкъщи и много бързо ми минават дните. Мъжът ми сега е при нас, много ми помага и ми е много хубаво, но усещам как съвсем скоро ще се върне на работа и емоционално няма да ми е добре. Така беше и при първото раждане, но сега с батко и бебе ще ми е още по-зле психически да знам, че не е до мен. Heart

Днес бяхме на първия преглед при педиатърката, но понеже нямаме все още акт за раждане само го претегли и даде някои съвети. Изписаха го 3.300, днес го претегли 3.700, но приспадна 200г за памперс и гащеризон.
Още има жълтеница и доста поспива.
Буди се да яде и едва намираме време да го изкъпем покрай спането му.
Кърмя го на поискване и общо взето си имам една ваденка залепена за мен. HeartHeartHeart
Припомням си прекрасното чувство на кърменето, което изпитах и с баткото. А той пък само го обикаля и го целува. Blue Heart Blue Heart
Малкото пухче от два дни го боли коремчето и се свива, напъва и мрънка. Много ми е мъчно, дано да минава бързо, защото ми се свива сърцето.

Много е прекрасно да си гушкаш бебче, да мирише на бебче ...като малко сладко котенце е! Мъничко, топличко, нежно ....Blue Heart Yellow Heart Heart

Да ви кажа на мен никой не ми е звънял да ме пита кога ще раждам, ама сега след като родих свекървата нещо ме влудява. Преди няколко вечери ми беше звъняла в 00.30ч, добре че не съм си чула телефона,  за да ми даде инструктаж как да кърмя, на колко време, какво да ям, и как да се цедя. Беше ми го написала във вайбър после. След няколко дни пак така по нощите ми беше звъняла, но като не съм я отразила после звъняла на ММ и му казала, че трябва да кърмя на 3ч, не по-често, защото щял да има много колики.
Да сме я слушали, две деца била отгледала...Мхм ама нито едно от тях не е кърмено.

Палци АА и Bubblezz! Всичко да мине леко!

Bubblezz, и при мен и при двете раждания бебетата бяха все високо. Първото беше с увита пъпна връв, която го е дърпала нагоре, а сега забравих да питам дали пак е било така. Не се настройвай за секцио. И мен от това ме беше страх, но с малко повече сили станаха нещата. Може да те понатиснат по корема...

Баткото го слагах на една страна да спи, като редувах страните. В болницата беше повит и беше удобно. После вкъщи го подпирах. Сега бебето спи по гръб. В болницата бяха с чувалчета и така ги слагаха. Напоследък често чета, че препоръчително е спането по гръб.

Всички неродоли скоро да се похвалят!

П.с. мислех вече да се разпиша и в новата тема за родените, но гледам, че няма желаещи да се включат там.

Общи условия

Активация на акаунт