Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 208
  • 570
  •   1
Отговори
# 255
Днес 07.07.2022г., с планово секцио, се роди нашата първородна и дълго чакана и желана дъщеричка. Тежи 3370 кг. и е дълга 52 см. За сега съм изключително доволна от всички в болницата, надявам се да не ме разочароват до края на престоя. На всички, на които тепърва им предстои да прегърнат своите дечица, желая успех и кураж. Не е страшно, заслужава си всичко през което преминаваме, и всичко се забравя, след като прегърнеш рожбата си! 💖💖💖 — at МБАЛ "Надежда"

# 256
Честита радост много здраве 🍀💝🍀

# 257
Честито на новите мами и на тези в очакване късмет!

И аз минах днес на тонове и преглед- днес влизам в 40та седмица, а бебокът хич няма индикации да излиза, пълно спокойствие , седи си високо и си се плацика във водичките. Чудя се как го раздвижа  другата седмица, с упражнения ли или аз не знам вече.  При вас кога се смъкнаха коремчетата?

Мен ме пращат утре за урина, заради подутите крака, а хич не ми се вре по лаборатории, кръвното ми е ниско и честно казано не виждам драма, но АГ настоява.

# 258
Здравейте, mama това с гърлото все едно аз съм го писала. Аз ходих на унг днес, каза че не е вирус, от това че съм била с хрема от климатика дълго време и съм дишала през носа ми е червено гърлото. Кашлицата е от секрет и ми изписа Орофар спрей. До тук добре, ама при АГ на стандартен преглед и тонове почнаха контракции. Там само 2-3 през неравни интервали , едната 80, видимо се вижда ама болка йок. Докато гледа бебето пак имах, шийката иначе е добре, но каза да се прибера, да пия магнезий и да лежа до неделя. Ако не спрат да ходя в Шейново. Сега обаче ги засичам на 6 минути май, не са болезнени и се чудя какво да правя. За сега ще лежа и дано устискам до неделя аз.
Дано не е вирус, че се притеснявам и за каката и за майка ми, която е тук да ми помага. Тя е в страшна параноя с ковида вече 2г. и психически ще рухне, ако я хване нещо. Ние пускаме климатик в спалнята, а седим в хола. Но пък после спя в тази спалня със сух въздух, та знам ли… Сутринта имах чувството, че нещо ми е заседнало в гърлото и при говорене леко кашлях, но след това не съм имала кашлица. Ще взема и аз да пробвам този спрей.
Честито Крис, да е здрава принцесата и бързо възстановяване на теб Simple Smile

# 259
Кои останахме "неродили"?
Я да се преброим! 💙

# 260
Happyday, благодаря ти за линка. Малко се поуспокоиха нещата, но си поръчах за всеки случай, че очаквам скоро пак да "цъфнат" Grinning

Shu34, точно вчера се зачудих колко сме останали неродили още и погледнах списъка от първата страница. Ряяязко намаляваме. Grinning Още си го мътя пиленцето в 38+1 г. с.

# 261
Има още, ще видим докога, хем искам да минава, хем нещо не ми стиска.

# 262
Да кажа и аз как мина прегледа.
Бебето си е добре в корема, главата си е мушнал много добре между краката ми, водите са си ток,контракции-нямам, освен когато ходя. Единствено, носа ме удри като на алергия, което не ми харесва. Очите ми се насълзяват също. Какво става не знам.
Ох.. И много се вълнувам. 😔

# 263
Неродила и аз ☺ Приспивам си детето и я гледам как се усмихва насън ❤ Не мога да повярвам, че скоро ще станат две такива. Аз съм единствено дете и ми е много странно Simple Smile

# 264
  • Асеновград
Днес бях на тонове и преглед, всичко е наред, днес влязох и в 36г.с.
Доктора ми обясни за разликата в грамажите и защо на ехографа излиза едно пък се раждат понякога с голяма разлика от измерванията, колкото по-голямо е бебето толкова по-трудно е да се определи колко тежи, защото отклонението е 15% и с увеличаването на грамажа е нормално отклонението да е по-голямо, сега каза че може да е +- 400гр от това което го е измерил ехографа, то и на ехографа си го пише (говорим за един от най-добрите нови ехографи в страната, не за някоя стара машина както са в държавните болници, там отклонението може и да е 1кг.😅) казвам всичко това, защото много момичета се притесняват за тези грамажи, да не си го слагате много.

За спането аз бих слагала само по гръб, според мен така е най-безопасно, поне от това което съм чела. Но аз купих ергономичното матраче cocoonababy, и няма да го мисля как да го слагам да спи, то си заема една и съща поза.

# 265
И аз съм от неродилите още. Честно казано мислех, че вече ще съм, но не би. Контракции си имам, болки и много стегнат корем, но още нищо не е регулярно. Да видим.
Аз каката се опитвах да я слагам по едно време все на едната или другата страна, но бързо се отказах, тоест тя сама все успяваше да се измести. За на гръб и с обърната на една страна главичка ми се струва най-добре.
А тези, които вече родихте и сте си вкъщи, как ги обичате тези бебета?

# 266
Момичета, как бяхте на втория ден след секциото? Аз се чувствам ужасно.. Станах едва няколко пъти, само бебо беше при мен за няколко часа, тогава ставах повече и се наложи да го вдигам. След това започнаха ужасните болки .. Чувствам се като провал, че не мога повече да се движа.. 😭

# 267
  • София
Да се запиша и аз, бях на тонове днес и май всичко е наред🙄 нищо не казаха, проследяващата лекарка се разписа и записа остана при нея.
Аз си имам стягания и то доста, бебка доста активно си рита😳
Имам чувството, че иска да излиза, ама има време нека си почака до 16😅
Другата седмица освен и аз да почвам лека полека с упражнения и стълби🤔

# 268
  • Асеновград
Хоуп, бързо въстановяване, за съжаление всичко е много индивидуално и при всички ни е различно възстановяването, като родя и аз ще споделям... на късмет е работата и до организъм. Днес точно това обсъждахме с доктора, той каза че за съжаление няма голямо значение от начина на операцията, а всичко си е до оранизъм, имало жени които много бавно и трудно се възстановяват от секцио, и такива при които много бързо и лесно става всичко, вика това се отнася и за естественото раждане, има жени които са родени да раждат естествено, и такива при които се случва всичко много бавно и мъчително и възстановяването после е ужас и цялата им полова система на нищо не прилича с извинение.😅
Аз бих си искала още обезболяващи на твое място ако много те боли, но всичко ще мине!❤

# 269
  • София
Ехооо вече и аз в купа на родилите. Снощи след неспиращи леки, но регулярни контракции моята АГ беше на смяна и ме викна на тонове в 9. Оказа се, че госпожицата бърза и събраха екипа. Хвана си тя хубавата дата в последния момент - 23:32 часа, 3150 кг, 49 см проплака Алис ❤ Прекрасна, плаче като коте и с доста коса. Не ми правиха клизма , бая бъзици имаше, че на тръгване спрях до нас на Хесбургер и хапнах един сандвич малък 😂 Ама никакво предчувствие нямах, че ще ме резнат още вечерта. И така, сега съм в реанимация на обезболяващи и вече усещам малко болка. Хоуп, смело си искай инжекции кетонал или аналгин ако не ти помагат свещичиите. Изобщо няма смисъл да геройстваш. ❤

Общи условия

Активация на акаунт