Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 210
  • 570
  •   1
Отговори
# 240
Banbinda, честито бебе! Бъдете здрави и двете!

Rianne, много добре изглеждаш на снимките! Няма следа, че не си спала много и си родила скоро!

# 241
Честито на новите мами! Много здраве и сладки гушки Simple Smile
За всички раждащи в жегите: Мини, usb вентилатор. Малък, но мн мощен. Има 4 скорости. Зарежда се с usb и не му трябва контакт след това. Местите си го навсякъде. Малък но доста мощен:)
Свекърът го донесе и сега се наслаждавам.

https://www.emag.bg/ventilator-diplomat-dfx-363usb-nastolen-usb- … 425/pd/DJWC94MBM/
Мами, Благодаря  на вс за инфото относно изписването при секцио. Сега се чувствам по-добре Simple Smile

АА, нали знаеш че стискам палци Simple Smile

# 242
Banbinda честито бебче. Да е много здраво и на теб бързо възстановяване 💐

Снощи след изминали 48 часа кърмата се засили, сестрите казаха че много хубаво хапва. Дано да продължава така, че я хвана жълтеничката, естествено. Канят се утре да ни изписват, да видим как ще мине и днес.

Изтормозиха ме за това изписване, не бяха минали и 24 часа откакто почнаха да ме питат. И всеки знаен и не знаен ме пита, не мога да разбера какъв е този интерес, какво значение има кога ще се приберем у дома 🙄

# 243
  • Замък сред облаците
Викаш, все едно се канят да идват на поклонение….

Иначе физиологичната жълтеница е нормална, почти няма бебе без нея. Просто досега не са разграждали билирубин и тепърва почва организма им. Затова е и важно да се храни добре с кърма, АМ, или смесено бебето, просто с редовното изхождане след добро хапване изхвърлят билирубина Simple Smile Мен това ми е достатъчен довод да давам АМ в родилното, докато тръгне кърма, ако нещата вървят нормално разбира се.

Ох, нямам търпение за прегледа следобеда, даже и куфарът ще вземем да сме готови за всякакво развитие с ММ. Сега последно пак вадих и слагах разни неща.
Слязох и до лабораторията да пусна пкк и коагулация току що.

И така… благодаря на всички за палчетата! ❤

# 244
И аз днес съм на преглед за бебо. Ще видим как ще мине. Малкия е с мен и ще бъде забавно. Днес влязох в 38-ма седмица и почвам да се вълнувам все повече. Второ дете, но вълнението е дори по-голямо.
Нямам индикации за раждане все още, но на моменти имам много странни предусещания. 🙄🙄🙄😶😁😁😁

# 245
  • Замък сред облаците
Ъпдейт от мен: мина прегледа, бебето е добре, но водите са намалели и ще ме приемат утре сутрин за индуциране, че ще е 7-8 ден преносване. Плацентата все още е между 2 и 3 степен, а кръвните ми изследвания са направо като на неболедувал човек.
Шийката беше на 80% изгладена, АГ разбута малко, та може и през нощта да тръгнат нещата. Главата на бебето е 10 см, теглото го изчисли на 3500 гр 😅 Отсега не ми се мисли 😅

# 246
Стискам палци, АА! Дано"разбутването" е достатъчно! Стиснете и за мен по едни палци и аз да не остана по-назад от АА, ще премина през същото.
Притеснява ме само, че бебето е много високо все още и може да се стигне до секцио...

# 247
Успех на всички в очакване, лесно раждане, пухкаво бебче и готина стая 😁

# 248
AA, стискам палци и аз да тръгне тази нощ и да мине леко и бързо.

Колкото съм уморена и само ми се спи тези дни, не ми се мисли за раждането. Много ме мързи, чудя се ще имам ли сили? Дано тялото си знае работата и от някъде ми се изсипят някакви хормони, които да ми върнат пауъра, че хич не ги виждам нещата така Grinning То наистина не било лесно с лятната бременност, жегата направо ми изпи всякакви сили, чакам 22 вечерта, че да изляза малко на разходка.

# 249
Вие как слагате бебоците да спят? През бременността във всички училища за родители казваха само по гръб с глава настрани, в МД ми казаха само настрани, че се слага бебето задължително и подпряно от другата страна. Откакто сме си вкъщи много го мисля това спане. Пробвах я в началото по гръб, но веднага започна да се свива и затова си продължих, както правят в болницата - настрани.

# 250
  • Замък сред облаците
Ако го слагаш настрани, трябва да редуваш страните, но често бебето предпочита само едната. Има едни специални възглавнички за тия случаи, вече отричат примерно да навиеш на руло одеяло да му подложиш.
Иначе и двете школи за сън имат привърженици, като не ще да спи по гръб още (има връзка с неразгънатите мускулчета и сухожилия впрочем)  ще трябва да прибягваш до алтернативи.

# 251
АА успех, дано разбутването подейства, при мен стана.

Бебка в болницата я слагат настрани да спи с навито одеалце и редуват страните. Обръща се понякога по гръб, но главата ѝ е настрани. Ако съдя по първото, само в началото е така, после сами почват по гръб.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 00:50 от deska90

# 252
Здравейте момичета! ☺Чета ви редовно, но най-накрая да се престраша и аз да пиша. В 37+3 съм и чакаме второ момиченце. Родих каката през март миналата година, доста по-рано със спешно секцио и затова до сега не смеех да се включа при вас. Имам планирано секцио за следващата седмица, но от днес съм с червено гърло. Нямам други оплаквания, карах ковид през февруари, ваксинирана съм и преди месец имах 12500 антитела, та се надявам да не е това. Но въпреки това се притеснявам, пръскам тантум верде и смуча стрепсилс, но не виждам подобрение за момента…☹ Дано успея за 2-3 дни да се справя…

# 253
АА, Bubblezz, стискам всички пръсти всичко да мине добре и възможно най-леко!

Относно спането - и моята голяма я слагаха настрани в болницата, после вкъщи за кратко и аз, но бързо спрях. Днес темата е актуална явно, защото и във фб групата имаше дискусия.

# 254
  • София
Здравейте, mama това с гърлото все едно аз съм го писала. Аз ходих на унг днес, каза че не е вирус, от това че съм била с хрема от климатика дълго време и съм дишала през носа ми е червено гърлото. Кашлицата е от секрет и ми изписа Орофар спрей. До тук добре, ама при АГ на стандартен преглед и тонове почнаха контракции. Там само 2-3 през неравни интервали , едната 80, видимо се вижда ама болка йок. Докато гледа бебето пак имах, шийката иначе е добре, но каза да се прибера, да пия магнезий и да лежа до неделя. Ако не спрат да ходя в Шейново. Сега обаче ги засичам на 6 минути май, не са болезнени и се чудя какво да правя. За сега ще лежа и дано устискам до неделя аз.

Общи условия

Активация на акаунт