Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 218
  • 570
  •   1
Отговори
# 225
  • Замък сред облаците
Таковата… Joy

# 226
Честити бебешочета на всички момичета!

Аз официално си изхвърлям телефона, ако още някой ми пише да ме пита дали нямам индикации за раждане и кога ще раждам.  Тея хора не разбират ли, че само напрягат жените, аз даже имам 9 дни до термин и днес 100 човека трябваше да ми задават тъпи въпроси. Иначе и аз съм като Шу, никакви усещания, нито контракции, нищо, седя с подутите си  баджачета и само си  блея на дивана. Даже и на ми се яде, а ММ само ме гони да ми брои колко съм яла, че да имало за детето...

Аз имам едни остри болки....които не разбирам дали са му от ръцете (понеже вече се е обърнал,а аз ги чувствам сякаш е решил да пробва дали ръката му ще премине през там,от дето ще излиза скоро... 😂😂😂😂) , или са пусти контакции. Вися си,мрънкам си,боли ме, корема ми е камък, ям ритници в ребрата постоянно.....

Отделно всеки звъни..." Как си, какво става?". Кво да става бе, чакам да родя за първи път в живота си, няма да ходя на мисия в Афганистан. Само всяват смут и паника в така или иначе сбърканото ми мозъче.
По улиците...всеки се провиква "Айдееее,когааааа". Аз ако знам...🤮
Ние поне сме от 11 години заедно,поживяхме си и чак сега решихме,че ни е време за дете....и сме от малък град, имам чувството,че в деня,в който родя,ще има всенародни празненства! Няма магазин,павильонче,мазе,дупка,в която да не се намери някой, който да ми каже...че чака!
То и ние чакаме....

# 227
Честито на всички нови мамчета, да са ви много здрави бебоците и мн да ви радват. Бързо да се възстановявате.

Някой от вас знае ли защо се назначават изследвания за хемокултура на бебето?. Каза ха ми, че ще ни изпишат чак в понеделник- на 8 ден от секциото.Вас колко ви държаха. Честно казано не знам дали ще издържа до тогава с тази жега и тез болящи черва и вс неудобства. Сутринта кръвното ми беше 100 на 60 сега 130 на 80. Питат ме какви хапчета за кръвно пия и да ми назначели. Аз кръвно нямам, но ако ме оставят още 2 седмици тук може и да имам и инфаркт. Викат ме за глюкоза утре в 6. А аз днес чак в 7 и нещо смогнах да се наям порядъчно. Няма да са минали 12ч. Ако покяже някакво отклонение, вече не знам...

# 228
  • Замък сред облаците
За инфекция се прави хемокултурата. Примерно ако се е нагълтал с води, ако водите са били зелени и т.н.

# 229
Аз също ще раждам в Майчин дом. Ебаси както не ми понася жегата, как ще издържа там не знам. Да бяха сложили наистина по някой климатик... Файда че правиха ремонт. Аз миналия път бях на 7мия етаж и съм доволна. Сега пак мисля да съм там.
И да знаете мамита!
Кат тръгна да раждам, първо на вас ще кажаа!
Утре влизам в 38 седмица и се надявам сина да си стои там поне още една.
Не знам за останалите, но аз съм свръхчувствителна от една седмица и цивря за всичко.
Решила съм да не излизам много с детето, за да не се натоварвам(и съответно да не получавам контракции).
Ще видим кога ще реши да излиза само.
😇😁

# 230
Лавинка, 5 дни е наблюдението след секцио. Защо ще те държат толкова?
Не че е някакво успокоение за тия 120 лв на нощувка, но поне следващите дни ще се захлади...ще вали доста и ще паднат градусите.

Иначе и аз смятам да раждам в МД, а много ми тежат тия жеги.

# 231
Лавинка, 5 дни е наблюдението след секцио. Защо ще те държат толкова?
Не че е някакво успокоение за тия 120 лв на нощувка, но поне следващите дни ще се захлади...ще вали доста и ще паднат градусите.

Иначе и аз смятам да раждам в МД, а много ми тежат тия жеги.

Много ще ми е готино да се срещна с някоя от вас в родилното! Миналия път бях с 2 каки в стая и ми беше доста приятно. Въобще на 5тата минута забравих, че съм раждала. И болката мина и всичко. Моабет яко, бебетата ни бяха 3 момчета. Общо взето, добре си прекарах.

# 232
Благодаря ви много, момичета за милите думи! Чакам утре да си го видя за повече 🤗😍😍😍

# 233
За инфекция се прави хемокултурата. Примерно ако се е нагълтал с води, ако водите са били зелени и т.н.
Първия ден неанотолозите нищо не ми казаха лошо. Казаха, че изследванията са му перфектни. Днес вече педиатрите Казаха ще ви изпишем в понеделник, че пуснахме едни изслеевания... Какви, защо, никой не казва. Едвам им се процеди през устата хемокултура. Естествено аз се сбърках да, чета и то кофти неща излизат.  Как на първия ден нищо не е пуснато, що пускат сега... уж инфекция, пък ваксините си текат. Аз все логика търся....

# 234
  • Замък сред облаците
По-добре да се застраховат, ако нещо ги съмнява, вярвам, че всичко ще е наред 🥰

# 235
Лавинка, аз родих нормално и ни изписаха на 7-ми ден. Хайде първия ден (28-ми) не се брои, защото родих късно. Още на следващия ден казаха, че изписването е предвидено за неделя (6-ти ден) без да има някакъв проблем, но заради жълтеница ни оставиха още 1 ден и ни изписаха понеделник. С други мами там си бяхме говорили, че почти всички ги задържат повече. Аз се радвам, че при нас се получи така, та да реагираме за жълтеницата.

# 236
Хоуп, честито и от мен! Много се радвам, като прочета за някое бебе, все едно и на мен ми олеква 😄

Тази нощ ме събуди контракция, не беше болезнена, но досега не ми се беше случвало да се будя чак. Вчера имах доста такива подготвителни, но вече влязох в 38ма и някак съм по-спокойна.

Изследвания за сифилис правихте ли? Всеки ден отлагам ходенето до лабораторията, така да не ми се занимава.

За щастие на мен никой не ми звъни все още да ме човърка дали съм родила, но мъжа ми достатъчно ме напряга и даже пропускам да му казвам за някои неразположения, защото се почва едно пулене на очи, все едно бебето ще се подаде всеки момент. Много се притеснява от естественото раждане, сякаш съм си навила на пръста някоя безумна идея, а реално предния път секциото ми беше 5 дни преди термин, бебето можеше хиляда пъти да е тръгнало преди това.

Обмислям да си взема слинг, препоръчаха ми муселонов, като най-подходящ заради жегите, обаче с голямото ми дете никак не се спогодиха с него, както и аз, и сега съм в чуденка какво да правя. Имам раници за по-нататък, но в началото няма как да се ползват.

Още едно питане - по групите масово се тормозят за правенето на клизма в болниците. С първото раждане (планово секцио) ми правиха клизма, обаче чета, че по-скоро е изключение и не се прави, дори при естествено раждане, което пък за мен е много странно и се питам не е ли нормална процедура, при положение, че се очакват напъни?

# 237
Привет, момичета! Аз вече съм мама. Роди се моето сладко момиче. Раждането беше естествено, казаха ми че и доста бързо, имайки се предвид и че е първо.
На 6ти се събудих през нощта от леки болки, започнах да засичам - бяха на около 5 минути. Отидох в болницата със 7см разкритие като контракциите бяха толкова слаби,  че не бях сигурна днес ли ще е деня. И така за два часа - бебе на хоризонта. Какво да ви кажа - бях с друга мама за секцио в предродилна. Позавидяхме си - аз на нея за състоянието и преди раждането, тя на моето след. Успех на тези, на които им предстои! Чувството да се срещнеш с детенцето си е наистина необяснимо!

# 238
  • Замък сред облаците
За сифилис, хив, хепатит правих още края на април изследвания.

Клизмата според всичко изчетено е супер важна. Първо, намаля налягането върху ректума (оттам намаля и риска от хемороиди) и освобождава път за бебето при естествено раждане. Второ, при планово секцио или ако се стигне до спешно секцио в хода на естествено раждане, намаля риска от перфориране на черва, ако са пълни. Неслучайно в чужбина има толкова високорискови цезарови сечения, а протокол за подготовка буквално никакъв.

Банбинда, честито бебче!

# 239
Честито на всички, които вече се обебиха, а на останалите търпение и кураж Simple Smile

Ние сме си вече вкъщи и се гледаме. Колко странно се чувствам, че вече тук има още едно човече и то досега е било в корема ми!

Да разкажа малко за раждането - въпреки че на 1 юли ме приеха за индуцирано такова, всичко тръгна естествено, защото още от сутринта имах контракции (упражненията и миенето на прозорци явно дадоха резултат 😄 ). В 15:30 ми изтекоха водите и от тук нататък, до края на деня, се борихме за разкритие. В 22:30 ми сложиха епидурална (от петия опит, аз даже казах на анестезиолога, че се отказвам, но накрая успя...). В 00:30 започнаха същинските напъни, вече нямах упойка и няма да лъжа, много ме болеше въпреки всичкото дишане, дето издишах. В 00:52 се роди Витан! Гушнах си го веднага и му дадох да суче ❤️

Дните в болницата са ми като на филм, много беше горещо по стаите, малко сме спали, но пък беше невероятно да си гушкам бебе!

Засега бебони е голям кротак, ще видим дали ще де научи да плаче Grinning

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 09:18 от Rianne

Общи условия

Активация на акаунт