Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 142
  • 570
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново
Честито на новите мами, желая здраве,  много щастие и бързо възстановяване! ❤️
АА , успех и кураж! Скоро ще гушкаш мъничето ❤️.
На мамите, които чакат дано най- скоро време да си гушкате бебчетата! ❤️

Малко отчет и от мен, официално ще бъда юлска мама. Чак не мога да повярвам колко бързо мина тази бременност, въпреки всички притеснения и болежки.  Вчера бях на преглед 36+ 5 г.с. Малката е 2616 гр., камък ми падна от сърцето, че е наддала с килце от последните пъти.
Следващия петък съм на тонове и според тях ще решим кога ще бъде секциото. Ориентировъчно ми каза 21-22 юли.
Вече нямам търпение да дойде моментът и да си гушнем нашето малко момиченце . 🥰🥰

# 286
АА, стискам палци.
Деси и Пенелопе да са ви много здрави, спящи и ядящи малките съкровища.
Мис, разпиши се. Аз не мога защото първия пост е мой.
Ние взехме акта за раждане и онзи ден мина първия преглед и регистрацията при педиатърката. Използвах да взема и бележка за ваксините и вчера подадох документи за детски и за еднократна помощ.
Лъчето не качва достатъчно и увеличавам АМ. Кърмата ще е за залъгалка за приспиване защото за сега отказва биберон.

# 287
Момичета, може ли някакъв съвет - как да се пробвам да го кърмя като много ме боли все още операцията и ме боли да го слагам на мен.. Освен с помпата да се мъча,друго не ми идва наум :/

# 288
Момичета, може ли някакъв съвет - как да се пробвам да го кърмя като много ме боли все още операцията и ме боли да го слагам на мен.. Освен с помпата да се мъча,друго не ми идва наум :/
Легнала настрани. Но в болницата гледат лошо и се карат като видят тая поза. Не знам защо им бърка в здравето.

# 289
Мис, хич да не ти пука, тея безумни съвети са ми любими.

Аз съм още във фазата в която се звъни на ММ, ако не вдигне, веднага на мен, ама така 15 минути като на пожар... все едно ако съм тръгнала да раждам, ще им вдигна  Grinning И всеки път тъпия въпорс-" Има ли нещо ново, то може всеки момент  да стане ... " , А стига бе, не знаех че в 40та седмица може Grinning всеки момент да стане.

# 290
Вчера звънях на майка ми, и след 40 минути ми върнала обаждане...да,ама не съм чула.
Последваха 3 пропуснати на свекървата и две  на мъжа. И ми вика накрая "изкара ми акъла". Е ти добре,че 40 мин по-късно реши да видиш,че съм звъняла.....😂😂😂😂😂
Всичките ми приятелки подпитват,звънят и пишат...."Само да ме видят как съм"! 😂
Много досаден народ,ей.

# 291
АА, стиснали сме палци, малко остана!!

Деси, Пенелопе, честити да са бебенцата, с на вас бързо възстановяване Simple Smile

Аз сега се чудя дали давам залагалка обаче някъде бях чела, че не е добре преди третата-четвъртата седмица. Да, но той си смуче пръстите иначе, дори когато се е наял.

# 292
Честити бебчета и от мен! Да са ви здрави и много весели.

АА стиснати палчета. Да мине бързо и леко.

Аз имам чести контракции, някои болезнени, други не. Засега са супер разхвърляни та не мисля, че са решаващи. Много нагорно ми идва с детето болно вкъщи, умората и огромния корем. Та май затова и контракции получавам.

За спането ще процедирам като първия път. Тогава още от болницата спеше бебето в чувалче по гръб с глава на страни. Сменях само страните от време на време.

# 293
Хоуп, за секцио наистина легнала настрана и бебето залепено за теб.

Rianne, голямата никога не поиска залъгалка, аз и не настоявах, сега дори не съм купила, мисля, да минем пак без. Като се сетя, че после ще трябва да мисля как да я махам и ми призлява.

# 294
Моя позната акушерка с над 30-40г. опит ме посъветва да опитам да кърмя легнала и бебето до мен. В болницата не можах, защото я изписаха от неонатология и реално не е била при мен, но още първия ден вкъщи пробвахме. Беше супер удобно и за мен и за бебето - не го стискаш, не се потите, не ти умаляват ръцете и така изкарахме до 1г. и 3 месеца. Мисля и този път да е така.

# 295
Ако още не можеш да ставаш лесно от легнало положение. В седнало с възглавници отстрани. Лакътят подпрян на възглавниците под наклон. Бебето го подпираш дупето и гръбчето на бебето на лакът и предмишница. И захващаш под вратлето подпирайки и главата с 4- те пръста на ръката. Така го насочваш към гърдата. Краката е хубаво да са опряни на нещо. Това ми го показа консултантката по кърмене от МД Тамара и така почнах още от 1 -2 ден след секциото да се пробвам. Както се кърмят близнаци.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 13:15 от Lavinka

# 296
Аз лично, може би и защото съм 155 го кърмих много лесно и удобно. В нас си слагах една възглавница на краката и се облягах на диван, стол. Слагам детето отгоре и то ми е точно на гърдата. А на вън, понеже много съм го кърмила вънка, си подписах краката някъде, за да са ми по сгънат коленете и пак същата схема.

# 297
Здравейте момичета, от скоро започнах да ви следя, понеже се предположи, че ще родя по - раничко.
Честито на всички вече родили девойки! Бъдете здрави 💐
Да си представя ситуацията накратко- термин 14.08, момиченце. Днес обаче прегледа ми премина доста стресиращо, че бебето вече е "тръгнало", разкритие 1см, скъсена мека шийка...По - интересното е че не ми предложи никаква алтернатива - да лежа за задържане, медикаменти, магнезий... Просто да си почивам и да чакам 🙄 Преди няма и седмица бях на преглед, всичко беше абсолютно нормално.
Та въпроса ми е към родилите около 35 г.с., как са бебетата, имаха ли нужда от кувьоз? Много се притесних 😔

# 298
Здравей - майка ми ме е родила в 33 седмица, всичко е наред! Не се тревожи! Само съм била известно време в кувиоз. Явно му е било писано на твоето бебченце да излиза сега 🥰 Всичко ще бъде наред, стискам палци! ❤️

Здравейте момичета, от скоро започнах да ви следя, понеже се предположи, че ще родя по - раничко.
Честито на всички вече родили девойки! Бъдете здрави 💐
Да си представя ситуацията накратко- термин 14.08, момиченце. Днес обаче прегледа ми премина доста стресиращо, че бебето вече е "тръгнало", разкритие 1см, скъсена мека шийка...По - интересното е че не ми предложи никаква алтернатива - да лежа за задържане, медикаменти, магнезий... Просто да си почивам и да чакам 🙄 Преди няма и седмица бях на преглед, всичко беше абсолютно нормално.
Та въпроса ми е към родилите около 35 г.с., как са бебетата, имаха ли нужда от кувьоз? Много се притесних 😔

# 299
честити нови бебчета на всички мами! ❤ да си ги гушкате и да ви радват много!!
аз съм вече 38+2 и май ще си изкарам до термин ( 21ви ) стига да не ме хване пълнолунието другата седмица.

Меделин, аз от 35та седмица насам си имам стабилни подготвителни контракции всеки ден и 1см разкритие. Не усещам болки но корема ми направо става квадратен, все едно съм глътнала кашон, на уреда стигаха до 90 и си бяха ритмични на 3-4 минути. След като ми видя тоновете лекарката беше сигурна че ще раждам в 35 г. сг. и също ми изкара акъла като каза че било тръгнало бебето, по нейно предписание започнах магнезии и ношпа 3х2.

Гледам да пия и поне по 2л вода на ден защото си забелязах че при мен май от обезводняването се получаваше проблем, и от тогава до сега положението е екстра. Когато човек е обезводнен урината е с по-плътен цвят, колкото по-бистра е толкова по-добре. Следя се и гледам да поемам достатъчно течности, забелязах че помага и при подуването на краката ( обезводненият организъм задържа повече вода в краката )

Почивай си, пий много вода и яж водни храни ( грозде, таратор, разни такива ), ако не усещаш болка няма за какво да се притесняваш според мен и само са те наплашили напразно защото ти можеш и месеци наред да имаш разкритие и това нищо не значи. Но виж ако си усещаш че нещата не се оправят винаги можеш сама да си започнеш магнезий и но шпа по твоя преценка или след консултация с друг лекар ( схемата е 3 пъти на ден по 2 и от двете ). И аз си мислех че ще раждам в 35 седмица но ми се размина, стискам палци и при теб всичко да е наред каквото и да стане!

Общи условия

Активация на акаунт