Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 031
  • 570
  •   1
Отговори
# 450
  • Замък сред облаците
Честито на всички нови мамчета и от мен! Хубави и спокойни дни да ви предстоят!

# 451
Честито на всички нови мами ,да сте живи и здрави с бебчетата и бързо възстановяване .🍼❤😊
Ние вече се гледаме вкъщи даже май започнахме и с коликите.

# 452
Честито на новите мами! Blush Да са здрави и много послушни всички бебоци.
И ние вече се гледаме вкъщи. Караме жълтеница, спим много, храним се трудно, но се надявам скоро да потръгнат нещата.Relieved

# 453
Честито на всички нови майчета и от мен ❤ да са ви здрави дечицата и бързо да се адаптирате. На прясно родилите мами - няма да е все така - и за добро и лошо, щото ще ни е мъчно какви са били мънички, докато сме ходили в несвяст Simple Smile аз свикнах със спането през деня на пресекулки и мисля че вече имам добри шансове да запазя разсъдъка си Simple Smile

# 454
Момичета,  тази нощ се роди нашият син Йоан /3кг и 51 см/ за около 8 часа от изтичането на водите хвана последните 5 минути и се яви по часовник на 15 юли / когато ми беше последно терминът/. Много не успях да го нагуша само за малко ми го дадоха, защото ме шиха около час след бая разкъсвания, коити се оказаха заради свръхчувствителна кожа, но важното е той да е добре и утре ще разпитам неонатолога.

P.s. Както се смеех, че първо раждане не става като по филмите, след преглед днес и заключение никакво разкритие, високо седящо бебе, шийката не е изгладена, ще преносиш, в 4 следобед както си седях на дивана се чу "Пууук" и водите шурнаха ама баш като по  филмите. За 2 часа се оправих с багажи, тоалети и стигнахме в болницата, където ми казаха, а 2.5 см разкритие... нищо работа..викам си добре, ще се виси до утре явно. И хоп хоп за няколко часа вдигнах до 5, до 7, тръгнаха да ми  слагат епидурална, ами то добре, ама докато ме хване бях почти с 9 см и вече исках да напъвам, а си ме болеше още. Та криво ляво с 15-20 напъна моето зайче излезе, но аз колкото и да се стараех явно напъвах с лице, въпреки всички лекции, на живо в различно, тази легнала поза много ми пречеше и едвам ми стигаше въздухът. Но екипът неше чудесен,  окуражаваха ме и дори при слаби напъни ми даваха съвети и накрая с малко кръц кръц и епизиотомия, Йо изскочи с див рев. Ощене знам малко къде се намирам и   не съм ставала,  надявам се през  деня да събера сили и всичко е ок.

# 455
  • София
Mexicana честито бебче! Да е жив и здрав Йоан и много щастлив! А на теб бързо възстановяване!

# 456
Mexicana, честит син! Да е жив и здрав, а ти бързо да се възстановиш от разкъсванията!

15 напъна не е толкова зле, някои напъват с часове. Радвам се, че не си стигнала до предизвикване.

Аз с едноседмично закъснение поствам в скрит текст и моето раждане в МД София. Няма да бъда кратка, доста текст е.
Скрит текст:
В четвъртък (07.07) бях на тонове, които бяха отново хубави, но дежурният лекар каза, че така или иначе е време да си ме приемат. Настаниха ме в Рискова/ Патологична бременност. Направиха ми няколко пъти тонове отново, проверка за разкритие и ехограф. Бебето беше голямо, не прилягаше добре върху шийката и всъщност беше високо в таза. Няколко пъти ми се казваше, че ще стане само секцио. Прегледа ме и началник клиника и се съобрази с желанието ми за вагинално раждане, виждаше смисъл да се опита и ме планираха за индукция. Спазвах всичко нужно и за секцио като изисквания, защото се очакваше, че това ще стане. Да не си пил вода над 12 часа и да се опитваш да дишаш добре с пресъхнала уста...
Между другото имах 3 см разкритие, изгладеност 20%. "Тушираха" ме и няколко часа по-късно загубих тапата. Имах кратки контракции за 30 мин същата вечер и нищо повече.
Сутринта на 08.07 ми направиха клизма, тонове и в родилна зала. Изключително съм доволна от екипа на родилното отделение. Сигурно, ако не бях попаднала на акушер Пълова с 44 години стаж, нямаше да родя естествено. Посрещнаха ме със скандал между колеги в родилно и се чудех къде попаднах, но в процеса на самото раждане се чувствах сигурна, че съм в правилните ръце.
Още с първите капки окситоцин, започнаха леки контракции. Абсолютно спокойно се дишаше до към 6 см. Акушерката ми обеща да мога да стоя права и да се разхождам след като ми послушат тоновете и направят контракциите на равни интервали и мощност. Няколко минути по-късно се спука околоплодният мехур, беше жесток звук "пук" иии до там с ходенето, трябваше да остана на запис на тонове до края на раждането. Хем индуцирано, хем лежане по гръб, дайте епидуралната там. Анестезиолог дойде след 5 минути. Трябваше да ми изтръпнат краката, изтръпнаха ми пръстите на дясната ръка,дясната гърда и дясната част на корема. Много странно ме хвана упойката, обезболи, но не изцяло. Можех да се изправям и да ходя, чувствах болките на 40%. Имах много околоплодни води и не спряха да текат до пълно разкритие. В последствие, чух, че и плацентата била голяма.
Изправиха ме няколко пъти, акушерката ме сложи да понапъвам на тоалетната, което много ми помогна също. По едно време отварям очи и влиза цяла делегация - 2 лекари, акушерката, 2 студенти и може и друг да е имало, защото стаята беше пълна.
Направиха ми епизиотомия, която усетих, после да ми казват, че не се усещало! С последния напън лекарката, която после ме ши, съвсем внимателно постави ръка в горната част на корема ми, за да задържи бебето в позиция, защото явно се връщаше много нагоре след като спра да напъвам. Отне ми 6-7 контракции, за да се роди Дарина.
За жалост, не съм безкрайно доволна от условията на 12 етаж в МД. Санитарките бяха луди, всички нахълтват по стаите без да чукат, лоша комуникация с персонала, липса на сведения за състоянието на бебетата и т.н.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 07:10 от Bubblezz

# 457
Mexicana честита радост много здраве 🍀💝🍀

# 458
  • Замък сред облаците
Честито, Мекси! От мен да знаеш, ако нещо са много заети и не ти дадат бебето до 13ч (без обективен приблем) настояваш до откат. Да не стане като при мен - много заети и чак на другия ден. Неонатологията е покрай малката регистратура на АГО вдясно.

# 459
Mexicana честито бебче и бързо възстановяване 💐 дано скоро ви изпишат.

# 460
  • Асеновград
Честито бебче! И бързо възстановяване!

# 461
Честито на новите мами и от мен.
Да се похваля и аз на 13.07 в 18.45 се роди Кристиян/52 см 3300/, чрез спешно секцио. Имах дата за секцио 21.07,но ме предопредиха ,че няма да я дочакам,тъй като върви по -едър.
Успех на неродилите от мен 🙂

# 462
Честита радост много здраве 🍀💝🍀

# 463
  • Асеновград
Честито бебче!💙

# 464
Благодаря момичета, честито и на всички нови мами и успех на  чакащите.

Моля за съвет вече препатилите по 1 въпрос- с какво успяхте да нормализирате ходенето до wc? Моят стомах по принцип си работеше през ден, сега тук за 48 часа ме озориха да сложа бизакодил от който такива спазми получих, че всички шевове ме заболяха, съответно ми е ужасно да напъвам. Вкъщи мисля да си засиля пробиотиците, магнезия и ако се наложи Мелилакс, не знам защо е драма тук за 2 дни, че бе съм ходила до wc при положение,  че коремът си ми е мек.

Общи условия

Активация на акаунт