Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 018
  • 570
  •   1
Отговори
# 465
На мен ми помагаха едни свещички, но нямам идея как се казват. Иначе след няколко дена като закърми хубаво и от свиването на матката, даже и без тях нямах проблеми...

# 466
Честито на Филме, АА и всички останали,  с малко закъснение!
Нека децата Ви да са здрави, щастливи и винаги повод за гордост! 💙🍀

# 467
Благодаря момичета, честито и на всички нови мами и успех на  чакащите.

Моля за съвет вече препатилите по 1 въпрос- с какво успяхте да нормализирате ходенето до wc? Моят стомах по принцип си работеше през ден, сега тук за 48 часа ме озориха да сложа бизакодил от който такива спазми получих, че всички шевове ме заболяха, съответно ми е ужасно да напъвам. Вкъщи мисля да си засиля пробиотиците, магнезия и ако се наложи Мелилакс, не знам защо е драма тук за 2 дни, че бе съм ходила до wc при положение,  че коремът си ми е мек.

Вземи си свещички EvaQ и ползвай както е в указанията, за да има ефект.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010002439

# 468
mexicana___, като си се прибереш нещата ще се нормализират. И мен ме пришпориха на втория ден, че трябвало да ида. Обяснявам си го с това, че изведнъж се освобождава голямо пространство с раждането и е възможно червата да се оплетат слизайки надолу.

# 469
И при мен беше така с голяма нужда.Всеки ден по два пъти ме питаха, но след като се прибрах у дома тогава ми се нормализира стомаха.Овесени ядки ,течности пълнозърнест хляб и така.
На всички нови мами честити рожби!Да са живи и здрави и много щастливи😊🍼❤

# 470
  • Замък сред облаците
Важно е за да нямате запек и да не напъвате шевовете също.

Скрит текст:
Не знам как трябва да заздравява епизиотомията, мен уикенда ми паднаха повечето външни конци и си зее отворен разрез, ходих при АГ, каза че всичко върви нормално и ще си зарастне, но ми изглежда ужасно страшно. Имам боцкане където се разхлабват останалите конци. Седя странично, страх ме е да седна нормално. Не виждам кървене от раната, промивам с водичка, сребърна вода, слагам цикатридина, поливам се два пъти със смрадлика ама шубето е голяма работа.

# 471
От първото раждане акушерката изрично ми каза да не пазя шевовете, а да сядам върху тях, да запушва раната, за да заздравее (също имах епизиотомия, 4 шева). Като е прясна раната сълзи и може да се отвори.

Важно е за да нямате запек и да не напъвате шевовете също.

Скрит текст:
Не знам как трябва да заздравява епизиотомията, мен уикенда ми паднаха повечето външни конци и си зее отворен разрез, ходих при АГ, каза че всичко върви нормално и ще си зарастне, но ми изглежда ужасно страшно. Имам боцкане където се разхлабват останалите конци. Седя странично, страх ме е да седна нормално. Не виждам кървене от раната, промивам с водичка, сребърна вода, слагам цикатридина, поливам се два пъти със смрадлика ама шубето е голяма работа.

# 472
На мен от епизиотомията ми е останало едно като възелче, което не пада. Повече ме притеснява, че май след кървенето ми се появи някакво течение, не знам да не е станала някаква инфекция. В края на седмицата съм на преглед и ще стане ясно. Пък и от напъването и раждането май и вътрешен хемороид ми е излезнал, не съм сигурна, че съм нямала досега..

# 473
  • Замък сред облаците
Лохиите след като спрат да са кървави текат още месец в бяло-жълто.

# 474
Да,  усетих вчера болка, която след самото  раждане даже нямах, а аз си седя нон стоп, в смисъл от както мога, гледам скапан външен хемороид.... сега се чудя с какво да го третирам. Иначе за шевовете от епизиотомията и другите кърпежи съм като с тампони, от всякъде конци Grinning

Надявам се днес да ни изпишат малчо като го нагреят на лампата. Много ми е странно още, как ще се адаптираме вкъщи и как ще бъркам млякото,  защото кърмата още се подготвя, но поне има наченки и гърдите  са камък от вчера.

# 475
  • Замък сред облаците
Поздрави от долния етаж, Мекси  😁 Много е лесно млякото, стерилизацията на бутилките е досада (да живее ММ). Мен едната дежурна смяна ме посъветва мъжа ми да ми донесе помпа още в болницата и съм им много благодарна. Още не ми е силна кърмата, но не е имало тегави болки и облекчава веднага като се напълнят.

# 476
Много ме облекчаваха студени компреси първите 2-3 дни от "слизането на млякото" и масажи както Хедра го е написала "гимнастика на гърдата" https://xedra.wordpress.com/2017/02/01/engorgement/.

BTW, мен шевовете ме заболяха 4-5 ден, започнаха да опъват.

# 477
  • Замък сред облаците
Минах на преглед, падат си външните шевове, направиха ми тоалет и обработка и така. По медицинско мнение вървят добре нещата, а по мое съм голяма паника и си го признавам без бой 😂 Можело да си слагам свещички волтарен да ме облекчават (дадоха ми 5 в болницата, а не ползвах нито една там 😁). Продължавам промивките със смрадлика.

Мултигин имат анални компреси, аз нали взех но не съм ползвала, че се разминах без хемороиди. Иначе лед в кърпа и налагайте за 5-10 мин, компрес със смрадлика също помага, за тоалетна да живее мелилакса, че да няма напъване.

# 478
А да за смрадликата искам да ви благодаря, че от вас я научих, а ми спаси живота. 😀

# 479
Здравейте мами, днес моето второ чудо се роди. Имаме си сладко момченце!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт