Filorga - тема 8

• 19 342
  • 140
  •   2
Отговори
# 105
  • Варна
Inflammatory pigmentation е от по-лесните за премахване, така че ще стане, но много внимавайте със слънцето, мажете винаги.

# 106
Здравейте!
На 28 години съм и от известно време започнах да използвам продуктите на Filorga.Първоначално си закупих Age-purify intensive (серума) и измиващия гел от същата серия,много ги харесах и повторих няколко опаковки.След това преминах на  NCEF reverse крема,не видях много ефект.Пробвах и хидро Филър мат,global repair intensive серума,hydra hyal крема,sleep i peel,тоника им за лице,шийт маските за лице.Доволна съм от марката,но имам няколко въпроса.
Трябва ли задължително да пия добавки и колаген за да имат действие тези продукти? Ако не пия нищо,напразно ли си давам парите?
На повечето кремове пише 40+,ако ги ползвам от  сега,ще предотвратя ли поне малко стареенето на кожата?
Тези неща ,за които пишете, информацията относно състава,пиенето на допълнителни добавки заедно с кремовете,синтеза на колаген,пиенето на вода и т.н ,откъде черпите тази информация?
Как да се ориентирам кой продукт, с кой да използвам?

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 17:42 от Showbeauty

# 107
  • София
Здравейте!
На 28 години съм и от известно време започнах да използвам продуктите на Filorga.Първоначално си закупих Age-
Скрит текст:
purify intensive (серума) и измиващия гел от същата серия,много ги харесах и повторих няколко опаковки.След това преминах на  NCEF reverse крема,не видях много ефект.Пробвах и хидро Филър мат,global repair intensive серума,hydra hyal крема,sleep i peel,тоника им за лице,шийт маските за лице.Доволна съм от марката,но имам няколко въпроса.
Трябва ли задължително да пия добавки и колаген за да имат действие тези продукти? Ако не пия нищо,напразно ли си давам парите?
На повечето кремове пише 40+,ако ги ползвам от  сега,ще предотвратя ли поне малко стареенето на кожата?
Тези неща ,за които пишете, информацията относно състава,пиенето на допълнителни добавки заедно с кремовете,синтеза на колаген,пиенето на вода и т.н ,откъде черпите тази информация?
Как да се ориентирам кой продукт, с кой да използвам?
Здравей!
За да засилиш и удължиш ефекта на бялата козметика, е желателно да се приемат добавки за кожа, вкл. и ХК капс., Колаген... храненето да е протеиново и да не се подлагаш на много стриктни диети, които унищожават колагена + прием на много, много вода.
Козметиката на Филорга е на базата на ХК + различни други иновации .. а на ХК и трябва вода, за да има ефект от нея.
Кожата има т.н. Кожна бариера, която действа в двете посоки. Мисли го така - бялата козметика иска да проникне и под нея, но когато е увредена ( напр. от АД, възпаления и т.н.) това е почти невъзможно. Добавките и Колегенът, различните ПроБ за кожа, ХК... и влияят благоприятно и я поддържат здрава. те действат отвътре, навън.
Вярно е,  само един крем, няма как да направи чудеса.
Учим се чрез много четене, наблюдения и опит с годините Simple Smile
Филорга въведоха информацията с годините, само за да могат клиентите им да се ориентират по-бързо в избора на продукти, те не разработват козметика си на база години, а на база проблеми - слаба хидратация, намален липиден слой, проблем с контура, проблемна кожа и т.н.... а това го има както на 30, така и на 50 г.
Няма проблем, да ползваш козметика на която е посочено 40+, тя прост е по-богата на повече и по-полезни за кожата елементи.
Не забравяй за УВ защитата, защото с годините ще разбереш че ако не си стриктна, пораженията с годините са необратими.
Ползвай козметиката задължително и в зоните шия и деколте - те издават годините Simple Smile, а е и много неприятно, да има хубаво лице, при лош вид на шия и деколте.
И последен съвет - спортувай, защото нищо друго не може да кръвоороси кожата максимално, а само това храни кожата и изхвърля  отпадните продукти отложени или предотвратява да не се отлагат в нея ....освен всичко друго.

# 108
denis©, много исках точно ти да ми отговориш на поста,но не смеех да нахалствам! Чета това, което пишеш в темата и ти се възхищавам,че знаеш толкова много! Благодаря ти!

# 109
  • София
denis©, много исках точно ти да ми отговориш на поста,но не смеех да нахалствам! Чета това, което пишеш в темата и ти се възхищавам,че знаеш толкова много! Благодаря ти!
Много мило, Благодаря.
Имаш късмет -  не винаги отговарям в темите, в които пиша, за да не е много нахално от моя страна и с идеята да не "изземам" самата тема.

# 110
Здравейте, момичета! От известно време и аз се замислям за продуктите на Filorga и ще съм много благодарна малко да ме ориентирате, защото аз нещо не можах Grinning На 29 години съм и забелязвам съвсем леки много фини бръчици на няколко места (най-вече по челото), както и имам тук-там разширени пори от едновремешното стискане на пъпки... Та въпроса ми е коя серия и кои кремове биха били подходящи за мен и бихте препоръчали, тъй като все още нямам особено голям опит с подобна козметика, а не намерих информация за почти нито един продукт за каква възраст е подходящ?

PS: Идеята ми е да не започвам от сега с най-силните кремове и серуми (40+ или 50+), a като за начало нещо по-щадящо, подходящо за моята възраст и кожа.

# 111
Ding.dong, здравей!
Аз съм почти на твоята възраст и съм пробвала доста неща на Филорга.Като цяло за мен марката си заслужава парите,но ти препоръчвам да прочетеш и скорошния пост на denis(тя има много полезна информация за
марката,разрови се.Обясни и как да се използват продуктите за максимален ефект)
Мисля,че за твоята кожа ще е подходящ серумът age–purify intensive.Аз съм много доволна от него! Порите няма как да се затворят напълно,но добре ги изчиства,лицето става гладко,без пъпки,без червени петна.Но аз го ползвах само вечер,оставяше ми лек "филм" върху лицето.Изхабих 5-6 опаковки,смених за да пробвам и останалите неща на марката.Sleep i peel 4.5 е със сходно действие за мен,но е повече с констиненция на крем.Отново изчиства кожата от несъвършенства,не изсушава.Тоника на марката може да го купиш като добавка към рутината си,но не е кой знае какво.В момента за дневен крем използвам Hydra hyal-не съм особено впечатлена.Хидратира-да,но съм получавала и същото усещане и от крем за 20-30 лв,например на eucerin.Ползвам и globar repair серума.Е,това вече е друго нещо! Гладка,подхранена,озарена кожа! Много го харесвам! Констиненцията е по-водниста,бяла.Въпросът ми ,към по- запознатите е дали може да се съчетае с крема Sleep i Lift?

# 112
  • София
Здравейте!
Извинете ме, моля, че ще задам въпрос, който може и да е задаван вече. Но не успях, да открия отговор в предишните теми...
 Към всички дами и denis, моля споделете опит или информация относно пилингите на Филорга. И по специално насоченият към пигментации, работи ли, колко процедури са нужни, има ли ефект...
 Благодаря Ви много!

# 113
  • Стара Загора
Здравейте, кой крем е най-подходящ за използване след Мезо маската?
Вчера за първи път я използвах, след нея сложих серума Lift  designer, но не ми беше достатъчно и сложих какъвто крем имам ( не на Филорга) , но ми се иска да взема на  марката . Гледам в едно ползване да ползвам еднакви серии.
Кожата ми е нормална на 37 г съм, нямам някакви особени проблеми . Освен финни линии по челото  и гневни бръчки.
Другото, което искам да попитам подходяща ли е за използване след пилинг със салицилова кисилина ?
Снощи така я използвах и много ми хареса ефекта. Пилинга почисти кожата ми, маската я стегна . Но незнам дълготрайно дали ефекта би бил добър. Смятам , че 2 пъти седмично е достатъчно.
Не използвам други киселини или ретиноиди.

# 114
  • София
Здравейте!
Извинете ме, моля, че ще задам въпрос, който може и да е задаван вече. Но не успях, да открия отговор в предишните теми...
 Към всички дами и denis, моля споделете опит или информация относно пилингите на Филорга. И по специално насоченият към пигментации, работи ли, колко процедури са нужни, има ли ефект...
 Благодаря Ви много!
Здравей!
Не ми е много ясно за кой продукт става въпрос?!
Ако е за тези - напр. аз имам този:
https://cosmetix.eu/en/products/fillmed-by-filorga-bright-peel-1 … 0-ml-660.html#tak
хубави са и работят, но си трябва търпение и постоянство. В комплекта  няма включени Pre- и Post-Peel, а без тях не може да се ползва... трябва да се поръчат отделно поне по 1-2 броя, като от Post Peel може да ти трябват и 2-3, защото той се ползва повече.
Излиза доста изгодно - ползва се поне 2-3 г. стига да е в достатъчно дълъг срок на годност Simple Smile

Здравейте, кой крем е най-подходящ за използване след Мезо маската?
Скрит текст:
Вчера за първи път я използвах, след нея сложих серума Lift  designer, но не ми беше достатъчно и сложих какъвто крем имам ( не на Филорга) , но ми се иска да взема на  марката . Гледам в едно ползване да ползвам еднакви серии.
Кожата ми е нормална на 37 г съм, нямам някакви особени проблеми . Освен финни линии по челото  и гневни бръчки.
Другото, което искам да попитам подходяща ли е за използване след пилинг със салицилова кисилина ?
Снощи така я използвах и много ми хареса ефекта. Пилинга почисти кожата ми, маската я стегна . Но незнам дълготрайно дали ефекта би бил добър. Смятам , че 2 пъти седмично е достатъчно.
Не използвам други киселини или ретиноиди.
Здравей!
За крема след маската - зависи от кожата и как се чувства тя след маската - при някои трябва повече хидратация (повече ХК) , при  други повече омазняване, т.е. да се нанесе крем, богат на липиди.
Ако Маската се държи до 15-на мин. може да ти трябва по-лек крем, ако е 20-30+ мин. , може да ти трябва по-богат крем.
След пилинг със Салиц. к-на?! - малко агресивно ми се струва, но ти сама трябва да си прецениш, на база тип и дебелина на кожата. Мезо-маската има лек пилинг ефект.
Мезо-маската се ползва по схема - да, в началото е 2 пъти в седмицата, след това по 1 път и т.н., всеки си преценява.
Аз я ползвам напр. от време на време, 1-2 пъти в месеца, без летните месеци.
Изравнява тена, така че който има тен, да не я ползва, за да не стане на неравномерни петна Simple Smile ... да се ползва с УВ защита, който няма тен.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 08:42 от denis©

# 115
  • Стара Загора
Благодаря ти, Денис!
Ще ги редувам маските , сега ми се поизясни. Може би имах малко по-друго разбиране за Мезомаската, за това така ги комбинирах.
Според моята козметичка, кожата ми е по-плътна и е склонна повече към отпускане отколкото към поява на бръчки. Маската я държах 30 минути и усещането ми е, че има нужда повече от подхранване .
Може ли да ми препоръчаш крем с повече липиди? Тайм филъра ли е такъв?

# 116
  • София
denis, благодаря ти! Flowers Hibiscus
 Признавам, че не познавам лично продуктите. Мисля, че е този да.
Дерматолога ми, предложи три процедури да направим. Миналата есен обаче беше топла. А зимата ми се случи неприятност. Отключих дерматит и отложихме. В този смисъл, сама не бих пробвала първият път...
denis, би ли споделила малко повече как, кога, колко го използваш?
 Какво мислиш за теорията, че пилингите увреждат, изтъняват кожата. И я правят чувствителна и т.н...?
  Удобно ли е да попитам и за добавки  за кожа, на лично? Благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 117
  • София
Благодаря ти, Денис!
Ще ги редувам маските , сега ми се поизясни. Може би имах малко по-друго разбиране за Мезомаската, за това
Скрит текст:
така ги комбинирах.
Според моята козметичка, кожата ми е по-плътна и е склонна повече към отпускане отколкото към поява на бръчки. Маската я държах 30 минути и усещането ми е, че има нужда повече от подхранване .
Може ли да ми препоръчаш крем с повече липиди? Тайм филъра ли е такъв?
Hug
За маските - трябва да се гледа състава и начина на действие. Не че не може да се ползват две маски, една след друга, но трябва да се допълват като действие, а не да се припокриват.
За Мезо маската - сама прецени колко минути ти се отразяват най-добре (15-20-25). При мен 30 мин са много и не успявам след това да подхраня кожата, прекалено много се изсушава. Nutri filler е подходящ, поне за моята кожа. ( суха към нормална). Time filler не ми е достатъчен, но ти опитай с него - за теб може да е подходящ.

denis, благодаря ти! Flowers Hibiscus
 Признавам, че не познавам лично продуктите. Мисля, че е този да.
Скрит текст:
Дерматолога ми, предложи три процедури да направим. Миналата есен обаче беше топла. А зимата ми се случи неприятност. Отключих дерматит и отложихме. В този смисъл, сама не бих пробвала първият път...
denis, би ли споделила малко повече как, кога, колко го използваш?
 Какво мислиш за теорията, че пилингите увреждат, изтъняват кожата. И я правят чувствителна и т.н...?
  Удобно ли е да попитам и за добавки  за кожа, на лично? Благодаря ти! Flowers Hibiscus
Hug
Toзи пилинг, макар че е предназначен да се полза само от професионалисти, не е много силен и ако човек знае как да го полза, няма проблем да го прави и в домашни условия. Доста момичета го ползват Simple Smile
Най-правилно е първо да се направи при дерматолог, поне да си наясно за етапите, времетраенето и правилното отстраняване на продукта.
Да, вярно е, че пилингите изтъняват кожата и трябва да се внимава с тях. Ако е направен правилно, от специалист, не би трябвало да увреди кожата.
Ок., пиши на ЛС, ако имаш въпроси.

# 118
  • София
Здравейте! Търся си хубав крем за околоочната зона и за двата проблема там - сини кръгове и бръчки. На 40 г. съм с чувствителни очи, като поради второто ми препоръчаха точно козметиката на Filorga. Все пак да питам, ако някой има опит със следните кремове да даде съвет към кое да се насоча: NCEF -REVERSE EYES, OPTIM-EYES или GLOBAL-REPAIR EYES & LIPS? Сега се мажа с дневния на Clinique, тъй като крема за около очи на Lancome, който си взех за целта не ми влияе добре на очите.
Благодаря предварително!

# 119
Момичета,някоя може ли да сподели мнение за skin prep серията?Много обещаващо изглеждат продуктите.
В българския сайт на филорга са пуснали травъл продукти,поръчах си няколко работи и ми пратиха 4-5 тестера.
Искам да попитам тези от вас,които пият много вода,повече от необходимото за организма ,не се ли товарят бъбреците и да се получи дехидратация? Започнах да се старая да пия поне по 2л вода,но направо едва пия,чувствам се подута.Само да отбележа ,че по принцип въобще не пия вода,само при силна жажда.

Общи условия

Активация на акаунт