Пазаруване от HМ, тема 58

• 40 809
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
И моите пуловери от H&M издържат макс 2 сезона. Цветовете им са ок, но се появяват топченца и не мога да разбера от какво. Махам ги, след известно носене пак се появяват. Пера ги на деликатна програма/за вълнени дрехи на 30 градуса с течен прах и омекотител. След това в сушилнята ги пускам на кратка програма за вълнени дрехи.
Веднъж съсипах една вълнена жилетка в сушилнята и стана в размер за кучето, та там вече знам. Grinning

# 271
  • София
DeVa и на мен след вчерашната поръчка, нещата след това продължаваха да стоят в кошницата, влизах - излизах, но без промяна, накрая ги изтрих ръчно.

# 272
И моите пуловери от H&M издържат макс 2 сезона. Цветовете им са ок, но се появяват топченца и не мога да разбера от какво. Махам ги, след известно носене пак се появяват. Пера ги на деликатна програма/за вълнени дрехи на 30 градуса с течен прах и омекотител. След това в сушилнята ги пускам на кратка програма за вълнени дрехи.
Веднъж съсипах една вълнена жилетка в сушилнята и стана в размер за кучето, та там вече знам. Grinning
Точно топченцата ме дразнят и мен, някакви фъсчици, махам, ама се дразня, а и някак уж цвета е същият, формата е същата, но като ...стари и износени ми изглеждат, особено от вътрешната страна на ръкавите и тялото дето се трият. Имам много по-стари пуловери (малко са де) от години и не са мръднали, на НМ ми се виждат малко...ми не са добре толкова, затова на промоция и после ги ползвам за вкъщи някои и те така.
Този спортният, дето Дева писа е с доста вълна и страшно много топли, не стана на никакви фъски интересно, обаче пък доста се посъбра, добре че взех голям номер и сега ми е точен, дори май ще ми умалее. Най-много него нося, любим ми е, че ми е топъл, ама аз слагам поло под него тънко, щото иначе не издържам на студ хич. Само на промоция има някаква сметка, ама мин. година нямаше добри, а по-предишната ми се събраха очите, много харесах и на супер цени по 15-16лв с вълна и цветове, модели различни, тогава доста изкупих и ми се малко смеехте тук, ама...сега ми е добре, че ги имам.

# 273
  • Стара Загора
fanfanito, aбсолютно на същите места излизат. По ръкавите все едно котка си е играла. Grinning Колкото и да ги махам, не изглеждат добре и не ми е ок да ги нося навън, а аз съм стара къща и не мога да изхвърлям, макар че заемат място. Оставям ги и аз за вкъщи и после в коша.

# 274
Аз имам два техни пуловера, които приличат на нищо след пет пранета, въпреки че пера винаги на 40 и от обратната страна.
Изцяло преминах на пуловери от Waikiki, редовно пускат за по 10-20 ле и не мърдат.

# 275
Съгласна съм. От Уайкики също са изкуствени, но не изглеждат вехти още от закачалката на магазина, напротив. Носила съм ги по няколко сезона без никакъв проблем. Вече минах на мериносова и кашмир, по-висок клас, и макар и от Х и М, разликата е доста голяма. Цената е по-висока, но са съвсем друго като усещане и вид след пране и носене. Макар да не са супер качество сред кашмирените, но пък и цената е достъпна.
Но за обикновените определено Уайкики са по-добри. И евтини.

# 276
  • Бургас
Напоследък и детските дрехи на Уайкики ми се струват по-добри. Особено в категорията над 2 години.

# 277
Може линк към коментирания скиорски пуловер, който хвалите? Ако го има сега в наличност Simple Smile

# 278
Моето предположение е, че в старанието си да минат на пълно рециклирани дрехи H&M снижава качеството. Не знам как и с какво обработват върнатите дрехи с цел производство на нови, но описаните проблеми преди да кажем 10 години липсваха.
Един лилав суитчър взех (имаше ги в различни цветове), https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0889828013.html - на сайта хубав свеж цвят, аз получавам бледо лилава все едно избледняла от многократно пране блуза. Оказа се супер удобна, но вида е точно захабен. Подобен суитчър за сина ми взех бежов пак така блед изглеждаше.

# 279
Може линк към коментирания скиорски пуловер, който хвалите? Ако го има сега в наличност Simple Smile
За съжаление това беше преди 3 години мисля. Няма го вече, беше намален страшно много под 20лв май струваше и имаше над 50% вълна. Той не е точно скиорски за мен, но е спортен де с шарка някаква, не е нещо, но пък топли страшно, добре ми стои, чувствам се удобно в него, ама след пране се събира все с малко май. Много стабилен излезе, това е май единствения хубав и сполучлив пуловер взиман от мен от НМ.
За Кикито бяха добри и те. Ходех да меря и там, имам техни блузи ,панталони и т.н. Ми вече и те не са същите. Последните пъти, когато съм влизала нищо не намирам. Миналата зима и пуловери нямаше хубави в магазина, онлайн може и да е имало. По-изгодно е понякога там, но материята на различните неща не е по-качествена за мен поне. Ама влизам и там, но напоследък нищо не съм купила от Кикито. За деца има много неща и хубави.
ПП. Излъгах, взех едни чехли за плаж и басейн преди две седмици за майка на 7лв. редовна цена.

# 280
Фани, за Waikiki важи същото като и за НМ- в реален магазин рядко може да откриеш нещо свястно. Хубавите неща ca онлайн.
От Waikiki освен многото ми пуловери са и тениските на майка ми, ризи и чорапи за мен, също и сутиени. Учудващо качествени за тези си цени. Имам и други попадения.
От Синсей харесвам дънките, на Ризървд - пуловери, якета, палта.
Най- големите ми разочарования в последно време са НМ и Манго аутлет.
А
Като се сетя навремето за форумското НМ палто и едни чаршафи на точки за без пари… Това бяха попадения- качество без пари. Сега - боклуци за много пари.
Масово е, мъжовете носят Найк и Адидас, Том Тейлър и Гес, редовно едни богати роднини подаряват по някоя тениска Армани, Кавали, ами не са чудо невиждано-де шев крив, къде щампа крива, къде калпава материя. Просто всичко е за един сезон и толкова.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 23:15 от Mateah

# 281
Е да, нали е Армани, кройката я зарежи, нищо че тениските са криви, а децата в детската градина ще ги направят по-добре. Joy
Иначе е факт, че H&M няма нищо общо от преди години. Цените са страшно нагоре, качеството е страшно надолу. Няма вече намаления както преди 4-5 години. Дрехите са еднотипни и бързосъсипващи се. Всичко каквото имам е на топчета, а съм носила 1-2 пъти дрехата..

# 282
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0927936002.html
Ето го, аз съм го кръстила скиорски, че е много дебел.
За топченцата - и мои някои имат. Други не.

# 283
  • Mostly in my mind
Пуснах и аз две поръчки.
Банският изчезна, после се появи. Заради него е втората поръчка. Да видим накрая и с кои маратонки ще се одобря. Но общата стойност на всичко спрямо броя и видя на артикулите е повече от добре. Simple Smile

Мнения за белите маратонки и плетената шапка?

# 284
  • София
Момичета някой има ли тези боти
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0996544008.html
поръчах кафяви от Германия, излязоха ми 36 лв, днес пристигнаха с доставчик, обаче дясната едвам я обух много стегната, кракът ми е като в менгеме около свода, а като цяло не са ми широки стъпалата, та исках да попитам дали има шанс да се отпуснат, понеже са изкуствена кожа, иначе отпред има място пред пръстите, просто е много тясна.
Майка ми ще пътува за Германия та се чудя дали да не я натоваря с едни боти за връщане, иначе много ми харесват Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт