Живот без деца

• 11 648
  • 223
  •   1
Отговори
# 105
Дете на позната с висше стана фризьор. Имат си. Направиха му  модерно  салонче, не и беше кеф, но това иска и помогнаха.Даже не знам коафьори ли им викат модерно.

# 106
Аз пак да се включа с пресния пример от съседите.Да, добре,дете създали,на 9 месеца е.С нелекуван конюнктивит, положението е страшно!Жал ми е,ама съм персона нон грата и си трая.750 лв.е майчинството на майката,тя по цял ден реве, включително и днес.Оня е на надница 50 лв .,взима и майчинството и си пудри колата.Веднъж избяга жената (на 20)е, после се върна и оттогава все ядове.Защо, аджеба,го създаде това дете,да страда,да реве,да слуша чалга на макс,да не го лекуваш?Аз, когато гледах моите деца,бяхме и двамата държавни служители, всичко беше топ.Сега съм сама,но децата продължават да имат стандарт.За тях съм готова на всичко,и няма връщане назад,и няма съжаление,че съм ги родила.Ако човек иска да живее пълноценно, трябва да умее да балансира и да има приоритети.Това е!А иначе,оправдания бол....

# 107
Изкривява се, защото трудно се разбира, че някои хора просто не са хора.

Природата не я интересува живо нищо.
Интересува я, точно затова дава механизмите за възпроизводство. Но това не обслужва твоята теза куцо, кьораво и сакато да ражда, децата му да оживяват и това да е ценно само по себе си. Когато родителят не е добре и детето не е добре и умре, какво точно е ценното и за кого? Малко хора се вълнуват от нечие бебе, дете, тийн и почти винаги са му преки роднини. За останалите става нещо значимо едва когато светът проима някаква полза от него - дали ще маха сливици, слага джуки, води дела за издръжка, развозва сладоледи или сервира кафета с цветенце от пяна няма значение, важното е, че вече прави нещо за другите, не го издържат две-три поколения работещи.

# 108
  • София
Баба ми ми е разказвала, че с дядо ми са се пазили!!! четири години, преди да се роди майка ми.
Казваше - ама, бабе, къде да приберем бебе, покрив не сме дигнали, покъщнина няма. Работа от сутрин до вечер и всеки лев се къта, да можем дете да посрещнем.

Семейно планиране преди повече от половин век, какво да говоря.

# 109
Жал ми е за днешните родители,изпитвам гняв към някои от тях!Смятам,че има хора, които не заслужават да имат деца,и хора които заслужават,а нямат късмет,и възможност.....Колко нещастно поколение ще израсте,давате ли си сметка?

# 110
  • София
Анди, проектираш си собствената история върху авторовата, а тя едва ли е сравнима. Различни времена, в които вие сте имали желание за деца и воля за грижа. А не мъж, който търси оправдание да няма и деца, и работа. Не може всяка една история да се постави под общ знаменател. Задоволяването на най-първичната нужда за размножаване без мисъл и оглед за оцеляването на потомството и просперитета му е далеч от природосъобразно. Животните не случайно се разгонват само в определени периоди, а на човека е даден акъл.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 05:37 от Лъвица

# 111
"Под линията на бедност" значи супер малко, а то сега се дели на две. Утре като се раздели на три или четири ще е глад и студ за детето/децата.
Продължавайте с поезията как нямало значение.
Не бих създала дете, което ще живее като малката кибритопродавачка от приказката.

# 112
  • София
Нищо не прожектирам, няма нужда от психологически хватки. Давам пример с нас, защото е най-лесно .  Не коментирам автора на темата, вече е ясно, че е пързалка. А дори да има мъж-търтей, пак жените раждат деца, защото поне тогава правят нещо по-смислено за себе си, отколкото само да перат чорапите на този търтей, който нищо не прави и все охка как няма работа. Природата е направила хората да са способни да зачеват всеки месец, а не само веднъж сезонно. Явно е решила, образно казано, че не се правят толкова лесно човешки бебета, а и трудно се износват, на всичко отгоре само по едно се износва и не се знае то колко време ще оцелее. Като ще си говорим за разгонване накрая ще излезе, че човешките женски екземпляри са разгонени дванайсет пъти в годината, за разлика от другите видове. Ограниченията върху раждаемостта така, както ги представяте тук, са социални и културни, някакви абстрактни, плод  на човешкото въображение. Дори линията на бедността е измислена и се мести според това как се решава административно, от някакви хора някъде, а не е природна. Няма как да ме убедиш, че хората трябва да стоят бездетни, опитвайки се да надскочат някаква въображаема категория. Най-природно всеки си преценя.

# 113
  • София
Може да заченат веднъж месечно, но какъв е шансът, колко деца максимално могат да износят и колко време отнема бременност и порастване на потомството до самостоятелна фаза спрямо това на животните? Сметката е категорична, няма база за сравнение. Човешкото потомство е много по-трудно и сложно за отглеждане, живее и по-дълго, умира и по-трудно, част от това в следствие на подобрените условия на живот през годините. Продължаваш да залиташ в крайности, все едно спорът е за или против раждането. Жената като иска да се реализира отвъд скъсаните чорапи на мъжа си лентяй, да търси мъж, който може да предложи на нея и потомството им повече от скъсани чорапи.

# 114
Притеснителното за мен в казуса на автора е, че в една много добра възраст, той обмисля дали да не останат без деца, защото били бедни ш нямало перспективи. Един търси възможности, друг оправдания. Авторът е от втория тип. И е по-лесно да каже на жена си "Ето виж, и бг мамите смятат, че е по-добре да нямаме деца и ще сме щастливи и без, вместо да се напънем да променим положението и да отгледаме едно дете."
Автори, вероятно има двойки, което са взели решението да останат без деца, но то няма да е поради бедност, а заради начин на живот или разбиранията им, или репродуктивни проблеми. Но ако дори единия от двамата не е убеден, че това е правилният избор, ще дойде ден, когато ще избере детето и ще се разделят. И ако един мъж и на 50 може да стане баща по естествен път, то за една жена след 35-30-гозешна възраст тази врата се затваря. От там нататък следват опити инвитро, които гълтат средства, ама много средства. И рядко става от първия път.
И не знам защо, но ми се струва, че жена ти работи на минимална или близка до това заплата, а ти се оправдаваш, че не те вземат никъде. Дори и без договор, дори и временно, но щом си на работа, гледай да се задържиш. И търси възможности, а не оправдания.

# 115
  • София
Природно  колкото-толкова. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Това, че някакви неща се случват за подобряване на живота не е привилегия в измислянето от умните и красивите, за да си мислят последните, че те определят правилата на играта. От шест милиарда население, само милиард е "цивилизованото".
Накрая жената със скъсаните чорапи изпраща внуци на училище, докато друга, която се има за умна и красива, едва изпраща в детската градина първото си дете. Природно познай кой печели.

# 116
  • София
Природно  колкото-толкова. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Това, че някакви неща се случват за подобряване на живота не е привилегия в измислянето от умните и красивите, за да си мислят последните, че те определят правилата на играта. От шест милиарда население, само милиард е "цивилизованото".
Накрая жената със скъсаните чорапи изпраща внуци на училище, докато друга, която се има за умна и красива, едва изпраща в детската градина първото си дете. Природно познай кой печели.

Противоречиш си. Количество или качество последно?

Печели този, който е отгледал здраво и щастливо потомство, оцеляло по този начин до старини. Игнорирайки за миг колко е абсурдно да се свеждат децата до печалба. И изобщо без да навлизаме колко добре е в пренаселените и бедни региони, за човека или природата.

Мама Ру, подкрепям. Но тук им казват да си подобрят положението, а не да се откажат от деца изобщо. А че мъжът си търси оправдания и за децата, и за работата, за мен е видно. Лошото е, че завлича жена, която още е млада и има шансове както за деца, така и за по-добър живот.

# 117
Печели тази, която в края на живота си може да се обърне назад и да почувства удовлетворение. Печели тази, която е отгледала здрави и (по възможност) успешни и щастливи деца. Печели тази, която, освен да се размножи, има пълноценен личен живот, включително и баща на тези деца, който все още обича именно нея.

# 118
Лъвица, едно дете би дало стимул на жената да промени живота си и положението си. И ако връзката е пред разпад, по-добре да се разпадне. Може точно детето да стане катализатор за промяната.
Колкото до това, което написа Андариел, че количествените натрупвания водят до качествени изменения, да така е. Колкото повече деца се раждат на света, толкова по-голям шанс да излезе някой успял. На върха има малко, но за да стигнат те до върха, трябва да има основа за пирамидата.
Уиш, да се, ама шансът млада жена да роди и отгледа здрави деца е по-голям от шанса на жена на 40-45 да роди и отгледа здраво дете. Колкото и да у успешна тази жена, природата е заложила процесът размножение да се случва в една определена възраст 15-35 години. След това рязко намалява този шанс. Да, благодарение на медицината една жена може да износи дете и на 50+, но първо то няма да е генетично нейно, т.е тя няма шанс да предаде своите успешни жени, второ нейното тяло вече си взема своето. Целта на възпроизводството е да оцелеем като вид. Целта на ниво семейство е да предадем нашите гени на следващото поколение. Естествен подбор - младите и здравите имат по-голям шанс за здраво потомство. Печели жената на 55, която изпраща първокласник пред жената на 55, която има първокласник.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 08:06 от Mama Ru

# 119
Женските екземпляри на хомо сапиенс не се разгонват 12 пъти годишно, ако нямат условия и/или имат заболявания. Форумът за тях е 3 реда над този.
А раждане, за да си осмислиш живота, наистина не е дело на умнокрасивите, а на грознотъпите. Повечето жени така или иначе раждат. Няколко хиляди години цивилизация е доказала, че онези, които раждат след някой и друг по-незначителен житейски успех - в днешно време диплома, работа и две-три повишения - възпитават по-умни, по-можещи и по-полезни деца. И колкото повече са незначителните успехи преди раждането, толкова по-здрави, умни, можещи и полезни излизат децата. Това, което е стандарт при едните, е изключение и късмет/липса на късмет при другите.
Както някой назад писа, тези глупости как по-добре детето да расте бедничко, че да стане борбено, са си точно глупости. По-борбено от родителите си в 99.99999% от случаите няма да стане, те вече са израснали и развити нещастници и то става като тях.
Да не говорим за качеството и продължителността на живота. Грознотъпите, освен че раждат грознотъпи деца от скука, ги хранят зле и им гарантират болести и по-ранна смърт.
Това са съвсем стандартни и закономерни явления, не е някаква топла вода да откривам.

Общи условия

Активация на акаунт