Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Живот без деца

 • 7 939
 • 223
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 9 300
Така. Ако жената не е работила на трудов договор поне две години няма как да получава майчинство, освен социалното, което е мижавите 110лв/ месец или нещо такова. Така, че ако жената не работи първо да си намери работа на трудов договор, да се осигурява една година и тогава помнете опити за бебе. Не знам къде живеете, но още утре да почука на вратата на първата болница или старчески дом и да попита за работа. Да, ще е санитарка или ще помага в кухнята. Да, ще е на минимална заплата или малко над, но ще има работа и сигурност. От нея зависи да си я запази, пък някой ден може да се поогледа и за друга.
Мъжът да се хваща в ръце и също да си намери работа - предприятия, фирми, строежи или да заминава на гурбет. Не знам какъв у проблемът - здравословен, алкохол, наркотици, кражба, но няма как - ще си търпи последствията и ще се нагажда.
С какво образование сте?
Какво умеете?
Къде живеете и търсите работа?
Да, в по-малките населени места е по -трудно откъм работа, но пък вероятно имате собствен дом.

Реклама
# 61
 • София
 • Мнения: 8 266
Работил съм без трудов договор и не мога да докажа че съм работил а там къдео съм сега няма да е завинаги

Това не значи, че нямаш никакви умения и няма какво да започнеш да работиш. Един мъж да мъкне тежко най-малкото може да си намери сума варианти, без никакви умения и дори книжка. Не знам какъв недъг имаш, но ще трябва да го приемеш ти пръв, за да има и промяна в отношението на хората.

Започва да ми се струва, че темата е писана за да се намери оправдание пред жената, че финансовото положение няма как да се подобри, и да забрави за деца. Ще бъда напълно откровена, аз ако съм на 32 и разчитам и на финансите на мъжа за да мога да имам дете, ще потърся мъж с по-добри възможности. Ти и след 10 години можеш да изплуваш и да се сетиш да наваксваш, а жената тогава и да иска, трудно ще направи дете. Чист егоизъм е да убеждаваш млада жена да се откаже от деца, защото ти не можеш да осигуриш минимални средства. Ако държиш на нея като жена, си налягаш задника, мъчиш се да направиш нещо от живота си, и заради нея, и заради себе си, и заради евентуалното си потомство. В крайна сметка тоя живот в мизерия едва ли ти е приятен и сега. Ако не, по-добре да я освободиш.

# 62
 • Мнения: 4 373
Тва от мъж ли е писано?
Пич, с хамалска работа вадят повече от не малка част от служителите в офис. Все нещо можеш да правиш, ако нищо не можеш, можеш да подобриш издържливост. Работници в момента няма, плаща се добре и за обща работа, в строителство, складове за дървен материал и цялата индустрия. Но трябва да можеш да мъкнеш, иначе за лежачка никой не плаща.
Ако търсиш оправдание, тва вече е друга работа, такова винаги можеш да намериш.

# 63
 • Мнения: X
Хм, да видим дали съм разбрала правилно. Полунеграмотен мъж, живеещ в тотална бедност, едва свързващ двата края, се информира в бгмама за избора да нямаш деца. Хм.

# 64
 • Мнения: 11 417
Къде, кой, кво?

# 65
 • Мнения: X
ОК, без полу-.

# 66
 • Мнения: 11 417
Избирателно неграмотен. И се изразява като жена.
Сори, днес не съм в настроение.

# 67
 • Мнения: 9 300
Дори и темата да е фейк, то сигурно има двойки в сходно положение, които си задават въпроса да имат ли дете или да останат без деца. Не познавам двойки, които да са избрали да нямат изобщо деца, защото материално са зле, но познавам двойки, в които поради стечение на обстоятелства или друго, жената работи на минимална или близка до минималната заплата и отглеждат по едно дете.

# 68
 • Мнения: 11 417
И аз познавам много такива двойки, само че не са се допитвали до форуми дали да имат дете, преди да изкарат някой лев за него.
А и МРЗ чисто е една сметка за ток над прага на бедност.

# 69
 • Мнения: 1 175
Прекалено крайно  изказване на тоя етап. Добре е, че сте наясно с възможностите и не бързате да създавате дете, но чак това да е окончателното ви решение, не мисля. Изчакайте, вижте дали няма да се отвори възможност да подобрите стандарта си и пак подхванете темата. И аз не знам за случай, когато финансите са били пречка за едно дете. В смисъл единствено. Ако е трето, четвърто и т.н. е друго. Но за едно, винаги ще се намерят средства, при живи и здрави, работещи родители.

# 70
 • Мнения: 2 085
Тези дето нямат си се размножават най-много , колкото по-образован , с по-малко деца .

# 71
 • Miami, FL
 • Мнения: 24 521
Вчера гледах предаването Бригада Нов  Дом и се сетих за тази тема.
Там една жена със 6 деца, без пукнат леви  се нуждаеше от ремонт на общинското жилище в което живеят.
Автора е мрънкач някакъв. Нямало да ходи на гурбет, за да е близо до жена си. Те пък защото в чужбина боб хвърлят за такива, вечно оправдаващи се.

# 72
 • Мнения: 2 085
И аз го гледах , жената сама се справя с толкова много деца , рядкост за българско семейство да имат толкова много деца .

# 73
 • Мнения: 576
Времената са все едни и същи, когато става въпрос за имането на деца. Ето, на няколкостотин километра от нас има война, сега сме в инфлация. Значи да не раждат жените, че как ще ги отгледат тези деца в тези тежки времена? Потребителките дори само тук, родени в началото на 90-те са отгледали, нали? В онези тежки времена, когато много хора останаха без работа. Не вярвам всички да са все израснали материално осигурени, дори доста потребители тук са разказвали колко трудно е било. Но въпреки това ги има на белия свят, нали? Поколението на моите деца е родено в хиперинфлацията - да бяхме седяли и да чакаме по-добри времена. Добрите времена никога не идват и има риск човек да не може да плати тока. Веднъж заима ли деца, все ги отглежда някак.
А знаеш ли колко ми беше неприятно да ходя в магазина 5-6 - годишна да моля за хляб на вересия и после да ям филийка само със сол за следобедна закуска? Ами като ми се подихраваха в училище, че съм бедна? Ако си беден на село е едно, защото все нещо ще си посадиш и ще се храниш. Ама да гладуваш в града си е ужас.

# 74
 • Мнения: 2 085
Е , то в живота никога не се знае , дори да си с повече възможности , може пак да останеш без работа , нищо не е сигурно .
Все пак си мисля , че работа има , за съжаление повечето е за ниска заплата . Нали липсвала много работна ръка .

Общи условия

Активация на акаунт