Родени през м. май 2022

• 11 755
  • 324
  •   2
Отговори
# 150
Мамита, ето разболях се😡 Дигам втори ден поред 38.2, а сега даже и 38.5. Пия парацетамол и успявам да я сваля. Правих тест, не е ковид, но това не знам какво значение има, защото така и иначе е вирус. Лекарката каза само, ако е ковид да не кърмя. Но, просто няма да ви обяснявам, колко е трудно и гадно в това състояние да се кърми с маска при това. Много се притеснявам малката да не се зарази. Просто....ужас, е сега разбрах наистина думите на моя израждаш лекар. "Трудното мина, започва страшното. " С какво мерите температура на бебчето, аз взех един от тези безконтактните термометри, инфрачервен мисля беше, но нещо не знам защо не ми показва правилно. 😔

Аз също взех такъв ама я меря по 5-6 пъти до като му повярвам😄 обясниха ми внимателно в центъра на челцето на 2-3см разстояние да меря.
Не се притеснявай и аз бях болна че даже детето се разболя първо и после ние с ММ. Не беше вдигала температура но имаше сополи и кашлица. И то това преди 2 месеца сигурно. Беше си гадничко да го слушаш такова дребно как кашля :/ ама ѝ мина за 2 дни!
Слушах Ася Демирева в един уебинар обясняваше че и с ковид можеш да кърмиш, така че не се шашкай. (Бих ти препоръчала по принцип за всички въпроси за кърменето да се обърнеш към нея, аз лично много ѝ се доверявам и няколко пъти съм ѝ звъняла до като кърмех. Всеки ден без неделя между 18:30-19:30ч можеш да ѝ звъннеш) Виж имаше един сайт в който можеш да проверяваш лекарствата които приемаш до колко са съвместими с кърмене, но по мой спомен за температура препоръчваха повече ибупрофен от колкото парацетамол.

Аз гледам да го пия между кърменията, та да има няколко часа поне до следващото. Иначе теста е отрицателен за ковид. Надявам се да мине бързо и да не се зарази. Иначе баща й доста помага 😁 Е първия ден ме питаше кое къде е, но вече свикна. Само дето бебка ме търси и си иска гушкане. ❤️ Ходя с маските, какво да правя.

# 151
  • София
За термометър най-сигурно е със старите живачни или със сегашния вариант - галиеви - слагаш под мишницата и държиш ръчичката към тялото на детето за 3-5 минути. Всички електронни варианти за чело, за ухо и т.н. могат много да подведат родителите относно реалното състояние на детето.

# 152
За термометър най-сигурно е със старите живачни или със сегашния вариант - галиеви - слагаш под мишницата и държиш ръчичката към тялото на детето за 3-5 минути. Всички електронни варианти за чело, за ухо и т.н. могат много да подведат родителите относно реалното състояние на детето.
Да да, аз имам и такива и точно това си мисля че най-добрия вариант е да й държа ръчичката докато я измеря. Че моята доста шава Grinning Grinning

# 153
Ииии аз много знаех да обяснявам че си бъркат в устата защото я изучават, НО ние си имаме вече 1 зъб и 2ри се вижда 😂  Да чукам на дърво за сега няма голям дискомфорт. Малко беше кисела днес и не можеше да спи добре през деня, което е необичайно за нея, но имало защо 😄

# 154
Момичета да ви питам вашите бебчета надигат ли се, опитват ли да се надигат ?

# 155
Да, прави опити и да се обръща и по корем и обратно. Grinning

# 156
Да, прави опити и да се обръща и по корем и обратно. Grinning
Мойта бебка може да се обръща от гръб по корем. Научи се. Но обратно само два пъти го направи, а то без да иска😂 Иначе баща и я хваща за ръцете, когато бебка лежи по гръб, и я надига и тя се мъчи да се надига също😂

# 157
И моята маймуна много се надига. И от толкова напъване да се надигне повръща най-редовно 😄
2 пъти без да иска се обърна от корем по гръб, но реално още не може да обръща нито по корем нито по гръб.

# 158
Привет и от мен.
Най - после сколасах да се разпиша и аз.
Вече сме си у дома след морето. След ваксините бяхме със задна хрема, на морето мина, но беше ужасно с хремата. Много реве, когато ѝ ги почистваме с прахосмукачката, но просто няма начин. След това веднага заспиваше от изтощение. 🥹
Иначе морето ѝ понесе много добре. Топнахме крачетата. Simple Smile

Бебка се надига съвсем сама. Опира се на лактите и се надига. Върти се по корем сама и се връща пак обратно, вече си яде краката. 😂 Изключително активна е, вече не мога да я оставя за секунда без наблюдение.
През деня почти не спи. Веднъж по 2 часа и после две дремки от половин час. През нощта става веднъж за ядене, но нищо не е постоянно, променя се всеки ден.

Честно да ви кажа, не знам как да я обличам сега. Цяло лято изкара по боди. Поръчах комплекти от ХМ, размер 68, но са ѝ големи още, а 62 са малки, кофти ситуация. 😂

# 159
Здравейте, имам нужда от малко акъл 😅 ние сме, за мое най-голямо съжаление, в сънната регресия на 4ти месец + малката се научи да се обръща + откри, че може да вика, съответно последната седмица се будим няколко пъти през нощта - бебе готово за игри, мама и тати сомнамбули. Друга ми е драмата обаче - тя ляга в 10 вечерта, а ми се иска малко по-раничко да лягам, че да имам 2 часа за себе си вечер. Някой успешно да е преместил часа за лягане по-рано? Или дори, ако не сте, ще ми кажете ли какви са ви режимите криво-ляво, че да си сверя часовника? Спи по 13 часа на денонощие, ако има значение Simple Smile

# 160
Здравейте, имам нужда от малко акъл 😅 ние сме, за мое най-голямо съжаление, в сънната регресия на 4ти месец + малката се научи да се обръща + откри, че може да вика, съответно последната седмица се будим няколко пъти през нощта - бебе готово за игри, мама и тати сомнамбули. Друга ми е драмата обаче - тя ляга в 10 вечерта, а ми се иска малко по-раничко да лягам, че да имам 2 часа за себе си вечер. Някой успешно да е преместил часа за лягане по-рано? Или дори, ако не сте, ще ми кажете ли какви са ви режимите криво-ляво, че да си сверя часовника? Спи по 13 часа на денонощие, ако има значение Simple Smile
Да ние й го преместихме на нашата бебка, сега вече 20:30 я мием и 21ч е в леглото, приспива си се самичка, не я люлеем или нещо такова. Дремките през деня са около 4 примерно за по 40 мин някъде и това е като цяло. Буди се сутрин към 7-7:30.

# 161
При нас вечер винаги е различно. Ако днес яде последно в 20:00ч. утре ще яде в 21:30ч. Няма точен режим. Преди ставаше между 6 и 7ч. всяка сутрин. Сега е много различно. Става между 5 и 6:30ч., яде и пак заспива. След това между 8 и 10ч. яде и излизаме на разходка. Оттам-нататък е много различно. Яде на обяд, ако после успее да заспи - чудесно. Ако не успее, а много мрънка - пак излизаме. След това яде 17-18ч., излизаме и след това 20-21+ч. Като цяло се опитвам да натъманя часовете така, че предпоследното хранене да е към 17ч., а последното - 20:30ч. и да си ляга. При бебка обаче е много важно и в какво настроение ще е през деня. Например онзи ден спа на обяд от 14ч. до 17ч. и беше много послушна, ама днес това спане беше от 9ч. до 11ч. и цял ден крива и плаче. Вчера цяла нощ спа в една и съща поза и аз спах непробудна. Снощи обаче не спря да се върти. Спеше си, но се въртеше и аз не успях да спя. Сутринта ММ като замина за работа в 9ч. , взех бебка на спалнята и заспахме. Явно се чувстваше гузно, че и се скарах, че не съм спала заради нея и тя веднага заспа като се завихме😂 Поне се радвам, че заспива вечер сама и като се нахраним сутринта - върти се много, но по едно време се укротява и заспива. Може би, защото е тъмно. Та така - има някакъв режим горе-долу с няколко часа разлика. Но така е. Няма как да яде и спи всеки ден като по часовник. Случва ми се е и в 20:30ч. да яде и да се събуди в 7:30ч., случвало ми се е и в 5ч. да се събуди🤔 И яде по 5-6 пъти на ден. Ако спи през деня - 5 пъти, ако не спи - 6 пъти.

# 162
Nature SunnyЗдравейте мами, как сте? Grinning Как са бебчетата, да ви питам вие сега как ги обличате като излизате на разходка навън? Мислите ли да взимате космонавт или примерно някакво чувалче за количка? Grinning Слънчева седмица пожелавам InnocentNature High BrightnessNature Sunny

# 163
Здравейте. Ние сме добре.
Обличам с чорапки, дълго панталонче, боди с къс ръкав, якенце и шапка. Може вместо боди с къс ръкав да сложа боди с дълъг ръкав, зависи.
Имам едно космонавтче, размер 6-9м. от h&m доста е хубаво, но е много голямо за сега. Артикулен номер: 0887085024
Имам и две от h&m отново, много удобни гащеризончета. Едното ми е 4-6м. артикулен номер: 1091364003, другото ми е 6-9м. артикулен номер: 1091364004. Много удобни и пухкави.
Якенцето, което сега обличам, отново е от h&m 4-6м. Артикулен номер: 1081514001005, а якенцето, което купих за зимата е размер 6-9м. артикулен номер: 1085806001006.
Имам и грейка много сладка 6-9м. артикулен номер: 1082236001006, но ММ някъде я забута вкъщи и не можем да я открием сега😂😂😂 Имам и много сладки комплектчета анцуг + блузка с дълъг ръкав отново от h&m. Много ми допадат там бебешките неща🥺
А от Вис Виталис купих мега сладкото гащеризонче-мече размер 6-9м. Прилагам линк: https://visvitalisbg.com/product/rainy-bebeshki-zimen-gashterizo … he-48-80sm-kafyav
ММ постоянно ми се чуди защо купувам толкова бебешки дрехи и аз му обяснявам, че бебка веднъж е бебе. Като порасне, живот и здраве, няма да иска да я обличам в гащеризонче-мече с ушички и опашка😞😂

# 164
Здравейете, мамита.
Да си призная ми е много трудно как да я обличам в това променливо време.
Вчера и днес я обличам така: боди тениска, блузка, дънки, дълги чорапи и жилетка. Вчера беше с боди тениска и едно спортно комплектче от ХМ. Направо ми е супер трудно. 😂 Но гледам да не я навличам много хем за да не се поти, хем да я калявам. Та така.
Иначе и нашите дрехи за навън са ХМ, за у дома бодита от пепко и синсей. У дома е с боди блузка, клинче и чорпки. Спинка с ромпърче и чувалче от ХМ. Много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт