Отговори
# 210
Аз ходих да ми махат конците, а за цито и прочие аг каза след два месеца някъде да отида.

# 211
  • София
Аз родих на 7 юли, АГ ме вика на 16 август за преглед, тоест 40 дни някъде.

# 212
След естествено раждане, мисля че пак е хубаво да те погледнат с ехограф и шевовете. Тази седмица има кой да гледа децата и затова планирах да отида. От друга страна мислех, че съм приключила с лохиите, но пак тръгнаха и сега ми е притеснено.
Не помня слев първото раждане кога съм ходила.

# 213
  • Замък сред облаците
Скед 6 седмици ми каза АГ контролния, иначе за шевовете ходя по веднъж седмично, че ме тормозеше епизотомията.

# 214
Аз съм на преглед утре. 42дни след раждането(секцио).

# 215
На мен ми казаха също след 6 седмици. Ако нямам някакви оплаквания, обаче, най-добре след 2 месеца за цито и МБ.

# 216
Мамчета, вашите бебчета по колко най-дълго стоят будни?
Моя господин будува по час,два или три- като снощи. От 9 без 10,чак в 12 заспа. Нищо не го успива, мърмори на често. Има газове милото...Но не мога да му давам през 1 час да суче,при положение че е ял и от двете гърди час преди това.

# 217
И при нас вечер е голям зор. Денем спи и е много кротка, но вечер не знам какво й става. Не мисля, че са колики, но по 2-3 часа се приспиваме и след час се буди пак да яде и наново…Снощи бях заспала с нея върху мен и в кокуната…много се стреснах, добре, че не съм я изсипала…

# 218
Моята госпожичка изкарва по 3 часа будна вече, но не всеки път. Веднъж го направи между 2 и 5 сутринта...Газовете не ми помагат никак, а Еспумизанът действа до някъде.

Да се похваля, днес я измериха 4180, качила е 300 гр за седмица. Според новият й ЛЛ няма жълтеница. Мисля да спра да я будя за ядене, надявам се да не ми изиграе лоша шега с лактацията и с наддаването...

# 219
Привет!

Утре сме на педиатър, ще видим колко е качил бебони. На дължина е с 3 см за 20 дни, та имаме хубав прогрес. Продължава да е само на кърма, но и мен продължават да ме наболяват зърната, ако не се изцедя преди да му дам да суче (някога спира болката, нали?). Започна да си изправя сам вече главата, не я задържа за дълго, но пак е нещо Simple Smile Много е готин във ваната, плува - т.е. аз му придържам главата, а той махайки с крака постоянно е в поза звезда!

Още сме далеч от това да имаме някакъв по-установен режим или график, действаме си на поискване и с хапването (което, заедно с преобуването, трае минимум час, просто е много бавен от гърда, а не е като да няма мляко), и със съня, разходките, банята.

И нещо да се оплача и да поискам съвет - мисля, че ми се образува фисура. Вече две седмици имам болка и кървене, но последните дни не се трае Sad Утре ще търся да запазя час за проктолог. Ако имате някакви съвети или ви се е случвало, готова съм да пробвам всякакво консервативно лечение - мазила, диети, само да не се налага операция. Тъпо ми е, че допуснах да се стигне до тук в следствие на обезводняване, предполагам. Дано в крайна сметка, намерим начин за лечение, който да не пречи на кърменето...

# 220
  • Замък сред облаците
И ние имаме по 3 часа будуване понякога, а тия сни имаме и по 4-5 часа непрекъснат сън поне 2 пъти дневно.

За проктолози горещо препоръчвам др Пенева и др Денев от Юнион клиник, само уточнявам че клиниката не работи по ЗК.

# 221
  • София
Аз имах такова цепване след миналото секцио, от постоянното носене на превръзки. Тогава личната ми изписа Тридерм маз и мина, сега отново го ползвах, защото имах отново такова цепване + вътрешен хемороид бонус. Та отново го взех, на втория ден вече нямах болки, цикатридина свещички и превръзки с лайка смених и вече съм топ.

# 222
И аз използвам цикатридина свещичките от вчера, кой да се сети, че са по - подходящи от спрея. Деси, ще взема и аз такова мазило, не е противопоказно при кърмене сигурно?

АА, точно за Пенева четох добри отзиви, при нея ще ходя значи Wink

Днес бяхме на педиатър, Витан е пораснал с цели 6 см. от раждането (сега е на 24 дни)! За сметка на това, не бил наддал достатъчно,  само 450 гр., а трябвало 700. Някой беше споменал по-рано за таблица или формула за смятане?

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 13:53 от Rianne

# 223
  • София
Това го знам от първото дете - бебетата или наддават на ръст или на тегло. При 6 см е съвсем нормално да е наддал по-малко тегло. Ако е 1-3 см на ръст; ще е повече на тегло.

# 224
И аз така знам, на ръст или на тегло.
За кърмени бебета имам това от Хедра като ориентир, но не се споменава за ръст:

А за съвместимост на лекарства с кърменето: https://e-lactancia.org/.

Общи условия

Активация на акаунт