Отговори
# 375
Минавам на отчет след първата официална консултация във вторник .За един месец е качил 1.320кг и 5 см. Изписа му Вигантол по една капка и ни даде направление за ортопед. Показа ми масажи и да го оставяме по коремче вече. Доста добре си държи главата, заякнал е. От два дни раздава сладки усмивки.
Не се е изчистил напълно от жълтеницата, защото леко му жълтеят очите. Даже не беше сигурна дали не е от светлината, но като го погледна отблизо каза, че е от жълтеницата. Каза ми да спра напълно да го кърмя за 2-3 дни, защото може да е било от моите хормони, и да давам АМ, да се цедя през това време и да изхвърлям кърмата. Да му давам и глюкоза. Но й казах, че няма да спра кърменето. Абсурдно ми е. Тъй като няма да мога да се преборя с мъжа ми пробвах да му дам вода със захар, но той не я иска. Не знам как ще го бъде, дано да се изчисти от самосебе си до другата седмица, защото сме на проверка.
Каза ми, че трябва да започнем да правим по-голяма пауза от 7-8 часа през нощта, да го залъгвам с водичката. Ами научила съм се вече на такива изказвания да казвам "да, добре" и толкова. Така и с баткото на втория месец ме караше да спирам нощното кърмене.
Питах за витамин К, но ми каза, че понеже е изчерпан от болницата не го назначават. Ще го потърся все пак.
Питах я за каквото се сетих, само за пъпчето забравих, но на мен ми изглежда добре и спрях да го обработвам със спирт и пудра.

По другите въпроси. От три дни не съм давала капки за колики, само Био гайата. Ще видя как ще се чувства.
Бъбълз, при големия ми син бяха около месец и половина коликите. Надявам се и сега да не са значително по-дълго.
Недоспиването е едно на ръка, но мен това приспиване и събуждане ме изтощават ужасно много психически.

Маги, трудно е да си направиш някаква организация сега, когато още нямаш установен режим. Нито знаеш кога ще иска да яде, защото сега може да е на час, час и половина, три часа; нито знаеш кога и колко ще спи и дали изобщо ще спи. На мен това с организацията винаги ми е било трудно, но с времето става по-добре, защото се влиза в някакъв ритъм. Иначе всеки ден е различен и непредвидим.

Мексикана, бързо оздравяване. Дано да минава леко.

Още исках да пиша, но няма време. Това го пиша от два дена.

# 376
  • София
Здравейте, ние също минахме при личната. За 20 дни е качила 500 гр. и 6 см. (вече е завидните 55 см). Аз предполагах, защото рязко минахме на размер 62 Grinning Нищо, че се роди 49 см, явно ще е висока и тя. Шу моята от първите дни в болницата се смее с глас, даже там я знаеха като щастливото бебе. После в педиатрията и там им се хили, понеже не ми вярваха и им демонстрирах. Баткото ми се смееше с глас чак на 3 месец някъде.. Тя всеки ден се смее, най-често като я нахраня поспи малко в мен и почна да я закачам. Имам доста клипчета как се смее, определено не е дискомфорт. Иначе мимиката от колики, която наподобява усмихване я имаме, нооо е далеч от усмивка - то си личи, че не и е хубаво.
Спряла съм Био Гая и Санколик, давам Еспумизан Л с надеждата да я запече малко но уви, още си ака по 8 пъти. Поне вече не го прави плачейки, та се надявам да помага. Две нощи подред суче през час и половина, дано да си регулира кърмата скоро, че ще полудея. Поне после спим до 9, че иначе нз как ще я караме. Определено си е класическо кърмаче, което яде най-много нощем и сутрин. Чела съм, че след 30 дни става по-лесно кърменето , а горе долу след 40-45 дни се регулира лактацията и режимите на кърмене и го няма това висене нон стоп на цица. Ще пътуваме към провинцията за седмица утре - имаме зелена светлина, от там ще си взема и баткото от море.
Мен са ме блъснали хормоните и нервите, имам и хемороид, който втора седмица не минава с Цикатридина и ми се плаче. Личната каза, че ще мине и не иска да ми изписва хапчета през устата заради кърменето, чудя се да ходя ли на гастро.. Та и от него и от хормони, яко ме е хванала нервата и на моменти ми идва да зарежа всичко и да си пия Ципралекса и да съм спокойна, после си казвам най-тегавото мина, остава още малко до 2рия месец (уж най-тежките). Млечните я дразнят, плодове я дразнят, домати я дразнят, полудявам с тая диета допълнително. Знам ,че като поотраснат може едно по едно да вкарвам в менюто, ама до тогава..Confounded

# 377
Хаха, веднага ми скочихте с усмивките 😂😂😂😂
Абе и моето се усмихва, уж, ама… не съвсем.
Хай мир, любов и весел ден.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 12:40 от HappyRSmile

# 378
  • Замък сред облаците
И при нас почнаха несъзнателните усмивки, абсолютно нормален milestone за края на първи месец. Подчертавам несъзнателните, защото социалните са по-натам.
Сутринта имах много умилителен момент в тази връзка: нахраних го и заспа веднага в ръцете ми, след 5 мин се стресна (рефлекс на Моро), отвори очи и размята ръце панически, фиксира ми лицето над себе си, моментално се успокои и затвори отново очи и се усмихна много широко насън. Ясно ми е че е несъзнателно, но ми беше много ценно преживяване.

# 379
Много добре са наддали бебоците ви! Браво!

Мис, абсолютно права си! Не е толкова до неспането, но това с приспиване...

А относно педиатрите/личните лекари с остарели разбирания и познания...няма оправия. Това, че е с лека жълтеница изобщо не би трябвало да е проблем, щом наддава добре малкия Мартин.

И като казах педиатри със стари разбирания, майка ми ще идва, трябва да оттренитам репликата " Да,добре".

# 380
quote author=HappyRSmile link=topic=1462224.msg45129299#msg45129299 date=1659603693]
Хаха, веднага ми скочихте с усмивките 😂😂😂😂
Абе и моето се усмихва, уж, ама… не съвсем.
Хай мир, любов и весел ден.
[/quote] Не съм искала да "прозвучи" като скачане. Ако така се е сторило, извинявам се. Просто изказах мнение и дадох пример, защото определено не е неволна усмивка. Прави го само, когато го закачаме и говорим "лигаво".

# 381
  • София
Няма смисъл от драми, ще свикнете, че околните понякога по-добре знаят какво прави и иска детето ви. Laughing В кръга на шегата разбира се Flowers Hibiscus

# 382
March93, всичко е наред.
Десислава: А, свикнали сме. И важното е да се свикне, че нашите драми не са драми. Това напоследък и от много близки го чувам. Какво толкова си се притеснила за детето за Х, У или Z?!? На теб всичко ти е наред… А усещането е, че не зная къде се намирам 😜
Дет’ се вика, от какво се оплакваме. Нали по цял ден обикаляме градинки и паркове?!?
Ето любим хумористичен текст: Че ти от какво си уморена? По цял ден киснеш в паркове и градинки!

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 15:31 от HappyRSmile

# 383
  • София
И на мен ми е любимо това Grinning Ама от както ММ и бабите висят по площадките с баткото гък не казват хахахааха. Майка ми между другото каза, че това ще му е последното море на Калин само с тях. Спуках се от смях, било глезено и непослушно детето ми, еми то няма 4 години, няма как да се държи като първокласник. И все пак като ми стане криво си представям баща ми на 66 години как го гони по плажа (смешно е, защото е шеф -типичния костюмар).
И BTW любимата реплика на баща ми беше "майка не се става лесно". Сега го чакам от морето да му кажа, че и дядо не се става лесно. Grinning

# 384
Чета ви само и не мога да си включа. Точно си мислим, че има подобрение от коликите и малкото ни пръска - вчера плака от 23ч до 03ч. Мисля, че отново прегракна. Цяла опаковка еспумизан изпи, разлика няма голяма, сега смених с био амика, но явно и там няма да го бъде. Минавам на диета, спирам домати и млечни и каквото друго забележа. Много ще ми е тегаво, не съм била никога на диети и зверски огладнявам от кърменето. И както е постоянно на ръце и ми е трудно да ям, съвсем. Само слинга спасява положението, закупих и хибриден 2ра ръка, да видим. Оригването си остава мисия невъзможно - не мога да я оригна и това е, дори живота ми да зависи от това (а то май си е така).

За хората дето дуднат, поради тази причина не си вдигам телефона в момента - ще почнат да дават акъл за коликите, а аз не искам и да чуя. Пробвам наистина всичко, капки, масажи, диета, така че няма как да ме информират за нещо ново. Върха на сладоледа беше, скоро баща ми как ми даде съвет за кърменето...
Утре ще я водя на преглед да видим и там какво ще кажат.

Вдигнала съм мерника на бабите и се бях заклела, че няма да видят каката до 40 дена на малката. Хич не ми помагат, само я глезят и и купуват сто неща, после у дома аз съм лошата мама, която казва само не. Мен ми е трудно да изляза, камо ли да я заведа за сладолед или люлка. Ама днес сама попита за баба и дядо и я пращам със свито сърце, какво ще ми чуят ушите после. Понякога си мислят, че помагат, ама общо взето все е недообмислено.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 16:37 от deska90

# 385
Бъбълз, и според мен не трябва да е проблем, защото наистина съвсем лек жълт оттенък има в очите, а кожата си му е розова. Ноо тя ме наплаши, че ще му взимат кръв от вената, за някакви системи ми говори. Наддава, на памперси не мога да му смогна. На 4 дена купуваме.
Ха аз със свекървата съм на "да, добре", на майка ми си й казвам. При мен и баща ми прави от време на време някакви изказвания. Абе все ще се намери някой, който повече разбира от теб кое е най-добро за твоето дете.

За усмивките аз отбелязах, че от няколко дни се усмихва по различен начин. Вчера дойде брат ми да го види, досега все заспал го сварва, а сега беше буден, но мрънкащ, че му се спи. Когато започна да му говори и да го закача на няколко пъти му се усмихна, все едно разбира какво му говори.
Имам много любим момент с баткото. След като родих и ми го донесоха в стаята, гушнах го и тогава ми се усмихна за първи път. Знам, че е било несъзнателно, но беше много хубаво, точно тогава даже го снимах, за да го изпратя на баща му.

И моето голямо момче го гони някакъв пубертет, макар да е на 6. Мисля си, че му се отразява по някакъв начин цялата промяна покрай бебето. Много е добричък, но нещо напоследък не слуша особено.
Докато бях в болницата бабите се оплаквали, че бил труден за гледане, а мен такива изказвания много ме дразнят. Всеки си има характер, не знам какво очакват.

Деска, аз тази вечер успях да вечерям преди 23.30ч учудващо. Закусваме в 12 на обяд, а обядът е някъде между тези часове, когато сварим. Имам си личен рекорд за къпане 4 минути + миене на косата. Общо взето се учим да ядем бързо, да се къпем бързо, та даже и да спим бързо. Няма да се отчайваш. Скоро ще изгрее слънце и ще се успокоят нещата. Аз съм си казала, че когато усетя, че започвам да изпушвам от напрежение, ще си мисля за това, че в момента преживяваме прекрасни моменти с децата си, които никога няма да се върнат и други деца да имаме, няма да са същите. Искам сега да се радвам точно на това бебе, защото и без това не знам дали ще имаме още едно. Искам да го гушкам и да преживявам всяко ново нещо с него, да съм до него. Трудности винаги ще има, неизбежно е. Дори през нощта толкова много ми се спи, а той като се събуди и го усетя, че си ритка и го чувам как дишка до мен...ами спи ми се много, но му се усмихвам, защото е сладък и не е виновен, че на мен ми се спи. Силни сме и ще стискаме зъби.

Ох исках да напиша още нещо, но ще се опитам да спя, макар да съм сигурна, че малкият господин след малко ще се събуди.

# 386
След безумно търсене успях да намеря Ка-вит, нашия прием ще е на 11.08. Ако някоя мама е в същото издирване мога да й го изпратя.

# 387
Здравейте! Отдавна не съм се включвала. Вчера бяхме на преглед. Лъчезара е качила 1.200 кг и 6 см. Докторката ѝ даде 2 капки вит К и каза да ѝ давам по една капка вит Д въпреки, че била с малка фонтанела, заради буйния растеж да не започне рахит. Продължава гипсирането на крачето. Вече сме на третия гипс. Вероятно към средата на месеца ще ѝ направят лека операция.

Определено е по-ревлива от кака си. Коликите ѝ са по-силни сутрин. За сега ги кара сравнително леко, даже като гледам какво пишете все едно ги няма при нея. Тази сутрин бая си поплака. За щастие намирам начини за къде кратко, къде трайно успокоение. Най-често е слинг. Особено за приспиване. Каката съм я носила броени пъти, а Лъчето сигурно би стояла в слинга денонощно.
Като започне криза опитвам оригване на рамо и седнала. Слагам я легнала по корем на бедрото ми, гушкам плътно все едно е в слинг, разхождам се с нея на ръце - тя с лице надолу, пускам сешоар да духа към коремчето ѝ, шъткам на ухото ѝ със силата с която плаче, слагам я в слинга и се тръскам все едно ме е ударил ток 😄. Изреждам ги за да ви дам идея, ако не сте пробвали нещо. Слагането под течаща вода или в коритото също съм чувала, че помага, но при нас няма как да се приложи заради гипса. Имам капки инфакол, но се сещам за ѝ давам на 2 3 дни. Несериозна работа 😁.
За АМ до вчера бях с термос, няколко шишенца и кутията с мляко до леглото ни. Вчера обаче получих кана за затопляне с термостат. Та си нагласям 40 градуса и е готова за секунди. Не я варя защото използвам бебелан. Иначе преди всяко шише си ѝ давам и да суче. Предполагам заради това е вдигнала толкова теглото. Каката беше  качила 600 гр първия месец.

# 388
  • София
И аз днес свърших тая работа с витамин К, отидохме в неонатологията на Шейново и ѝ накапаха с една спринцовка. Сега пътуваме 200 км, за пръв път дълго пътуваме ще видим как ще се представим, забравила съм какво е да мъкнеш багаж за бебе Simple Smile))
Ето нещо за усмивките Simple Smile
https://www.maikomila.bg/да-новородените-се-усмихват/

# 389

Тук моята дъщеря е на 10 дни която се усмихва.

Общи условия

Активация на акаунт