Отговори
# 555
След вчера ми идеше да се гръмна, плака  милото от обяд до 11 вечерта, стигнах до там да пускам бял шум през телефона, което бях казала,че няма да правя. Съответно съм сама с него и се чувствах най-смотаната майка на света,че не мога да го успокоя и че не смогвам да правя всичко. По едно време, той седи и се дере до посиняване, аз трябва да го оставя млякото му да правя, пък се напишка, после се наака и аз като лудите търча на посоки и мия ръцете по 100 пъти. И като ви чета се чувствам малко по-добре , че не съм толкова ошашавена само аз .

Освен това като съм сама ми е много трудно да го мия на мивката, той много шава, а  аз не съм много силна в ръцете и вече се чудя как да процедирам, за да не го изпусна с едната ръка него да държа, с другата да го сапунисвам, абе цирк. За къщата няма да коментирам, пълна лудница е , ама с това разполага детето, ще ни търпи за родители Grinning

P.S.

Тоя вигантол и аз винаги го забравял на сутрешното хранене и давам на второто. От  2 вечери оставяме детето да спи по 5-6 часа през нощта и добре му се отразява, но винаги се буди мокър,явно памперсът пропуска и не смогва за толкова време. Той е 3900 сега, чудя се дали да не минем скоро към 2-ката,която е от 4 кг нагоре?

# 556
И аз да се включа. Димитър вече е на 2месеца и 4дни. Много спокойно детенце. Колики имаше само няколко дни и спряха веднага след като престанах да му давам капки против колики. За мен и ММ това е сумарно 4-то дете. Хич не се впрягаме за нищо. Всяка сутрин излизаме след като детето се наспи, а това е след 10:30ч. Прибирам го около 13:00 часа. Правим си обяд на двора, малкия заспива към 15:00 до 18:00ч. Тогава и ние си дремваме. Научихме го да заспива сам. Порева си два-три дни, че не е на ръце и свикна. Когато се събуди следва баня, мляко, оправяме се и към 19:30 излизаме отново на разходка, на гости, на ресторант. Прибираме се чак към 23:00ч. Понякога малкия е заспал в количката и направо го местим в кошарата , понякога яде и тогава заспива. Ако е хапнал около 23:00ч спи до 6. В 6ч. яде и веднага пак заспива до към 10. И цялото това нещо се повтаря отново. Витамин Д-то забравям редовно, но той достатъчно стои на слънце така или иначе. Масажи още не правя. По корем рядко го оставям, защото не му харесва, но той си държи главичката много добре, така че май и няма нужда. На педиатър ходихме след първия месец. Сега вече ще го водя само при нужда. Тегля си го и го меря в къщи. Ваксини за сега отлагам, понеже първия ми син имаше доста проблеми след една от ваксините и ме е страх. Още се колебая дали изобщо да ги слагам или просто да ги отложа за след годината или две,  но хайде да не навлизам в тази тема, че да не избухне някой скандал. И това е, лоши родители сме ние😀. Но пък детето е доволно и спокойно. Редовно раздава усмивки, мъчи се да гука, много обича да му говорим.

# 557
  • гр.Пловдив
Ехеее, Mexicana,March 93 ,вие сте отличници с тия дълги спанета Simple Smile

Моята се буди на всеки 2 часа от 22ч до 06ч и яде между 90 и 100мл ,през деня не спи особено,нямаме досега 3 часа плътен сън нито денем- нито нощем Thinking

Бодърства,мрънка,мята се,рита та чак задвижва кошарата да се люлее,с ММ се бъзикаме,че включва турбото и пали мотора Smiling Imp

Сигурно е вече към 5кг ,доста ми тежи,все иска да ми заспива в ръцете,биберон категорично отказва,а с баткото ми беше голямо улеснение,понеже мълчеше и не ми вадеше душата докато го преобуя и приготвя млякото ..

По корем я слагам,но стои 5 мин и започва якото мънкане ,ортопеда каза,че по гръб и със силно разкрачени крачета тип жабка била най-добрата поза ..

# 558
  • Замък сред облаците
За памперсите, заради голямата разлика в килата не минахме на Памперс 2, а пробвахме Пуфис 1 (пак са 3-5кг, но по-големи от Памперс), Бейбилино 2 (3-6кг), Бейбилав 2 (марката на ДМ, 3-6кг). За момента тия от ДМ му пасват най-добре, Бейбилиното също са добри, но силно ароматизирани, Пуфис пропускат на гръбчето при нас при по-мощно наакване. Бейбилав имат ластиче на гърба и крилца отпред също и определено са ми най-практични. А, имат и същата лента за напишкано/наакано като Памперс.

# 559
АА, точно на гръбчето пропускат Пуфиса и то явно като пишка много.Вече няколко приятелки ми препоръчват ДМ-ските памперси, ще отида да взема за проба.

А момичета, как обличате бебоците навън, аз много се затруднявам да преценя, защото сега почнахме да го извеждаме след като направи месец и все се чудя да не го претопля или изстудя. Излизаме преди обяд, онзи ден сутринта към 8.30 като го водихме на педиатър беше с гащеризон с дълъг ръкав/крачоли и една пелена на около 21-22 градуса и мисля че му беше ок, но не мога да се пречупя още с късите ръкави/панталони наистина не знам да не му стане студ на детето/  излизането ни е макс до 11.30/12 преди да е станало жега.

# 560
  • гр.Пловдив
АА, точно на гръбчето пропускат Пуфиса и то явно като пишка много.Вече няколко приятелки ми препоръчват ДМ-ските памперси, ще отида да взема за проба.

А момичета, как обличате бебоците навън, аз много се затруднявам да преценя, защото сега почнахме да го извеждаме след като направи месец и все се чудя да не го претопля или изстудя. Излизаме преди обяд, онзи ден сутринта към 8.30 като го водихме на педиатър беше с гащеризон с дълъг ръкав/крачоли и една пелена на около 21-22 градуса и мисля че му беше ок, но не мога да се пречупя още с късите ръкави/панталони наистина не знам да не му стане студ на детето/  излизането ни е макс до 11.30/12 преди да е станало жега.

Моето излизане е макс до 11ч и е само по боди с къс ръкав с голи стъпала и кълки без завивка и се прибираме с мокър гръб и коса

# 561
  • Замък сред облаците
Ние излизаме след 18ч, по боди с къс ръкав без крачоли и памперс. Ако подухва - леко одеялце на крачетата. Поти се много и моят. Вдна приятелка роди преди две седмици, бяха изкарали бебето с гащеризон с ританки и дебело одеяло - само докато го гледах и умирах от жега.

# 562
ние нашето го обличахме в ромпър и завивахме с тънка пелена първите две седмици, после минахме на бодита с къс ръкав, завиваме го с тънка пелена или плюшено одеалце вечер като захладнее, но тук в Драгалевци често има два три градуса темп. разлика с града долу. Гледам да го обличам както на мен би ми било добре. За нещастие не е прилично да ходя по боди

# 563
  • гр.Пловдив
Аз и през нощта не я завивам, само по боди е и на отворен на ножица прозорец и пак е 28-29 градуса, нямам климатик в спалнята, а охлаждам  от хола..

Аз и затова не мога да си представя да не я изкъпя.. По гънките на врата и на ръчичките се зачервява  от жега, по врата като се стича и мляко, я мия и през деня, а докато я храня и се изпотява цялата милата.. Косата  я мия всеки ден, не я мажа с абсолютно никакви мазила по тялото, само малко крем на дупето след акане..

# 564
абе не почваха ли по-късно да се потят, мойто чаве още собствена пот не е усетило, затова пък ние го потим понякога, като е много жега.

# 565
Как намирате време за толкова дълги постове. Едвам ви изчетох.
С Лъчи чакаме ММ да дойде да ни вземе от болницата. Днес я изписаха. Операцията мина добре. Сега ще изкара още 20 дни в гипс.
Храня си я смесено, не я къпя, не я масажирам, не правим упражнения и рядко се сещам за стоене по корем и витамин Д.

# 566
Според интернет трябвало да се потят по-нататък, а и плачене със сълзи от по-късно. И двете ги забелязах към втората й седмица!

И на мен ми се е случвало да се ядосам на детето и да рева с него, задето му се ядосвам, а то е беззащитно и колко я обичам, и как не я заслужавам...Но олеква ми, събирам се и продължавам. Всякакви подобни мисли са нормални, надявам се. Както и мисли от порядъка как бих по невнимание да я нараня, и как трябва после да се килна.

Всяка сутрин между 5 и 7 почва велико напъване, ръмжене и грухтене. Не разбирам това дете как не се събужда, но покрай него не мога да спя. Толкова се надявам скоро да израсте тези стомашно-чревни терзания и да се научи спокойно да си попръцква.

И нещо за забавление
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 13:52 от Bubblezz

# 567
  • гр.Пловдив
Според интернет трябвало да се потят по-нататък, а и плачене със сълзи от по-късно. И двете ги забелязах към втората й седмица!

И на мен ми се е случвало да се ядосам на детето и да рева с него, задето му се ядосвам, а то е беззащитно и колко я обичам, и как не я заслужавам...Но олеква ми, събирам се и продължавам. Всякакви подобни мисли са нормални, надявам се. Както и мисли от порядъка как бих по невнимание да я нараня, и как трябва после да се килна.

Всяка сутрин между 5 и 7 почва велико напъване, ръмжене и грухтене. Не разбирам това дете как не се събужда, но покрай него не мога да спя. Толкова се надявам скоро да израсте тези стомашно-чревни терзания и да се научи спокойно да си попръцква.

И нещо за забавление
Скрит текст:

Bubblezz,
,не се ядосвам ама грам,даже се забавляваме много с нея-за пръв път чувам и виждам бебе да пърди така като картечница,толкова често и продължително..За грухтенето и ръмженето  -същата като вашето-не бях чувала подобни звуци,а все пак ми е второ дете Smiling Imp

Реван със сълзи и е потна като магаре ,само преобличам,и по 2 пъти я къпя,да не й се усмъди врата,че както каза педиатърката й -това дете няма врат-има само гуша Stuck Out Tongue Winking Eye

# 568
  • Замък сред облаците
Има 2 типа потни жлези, като едните са активни още през първия месец след раждането, а вторите се активират в пубертета.

https://www.henryford.com/blog/2021/07/babies-and-heat

# 569
Леле колко пъти съм стигала до заключението, че не съм организирана и дисциплинирана мама, а хаотична забравана. 😀 Ха, ами такава са си ме избрали и ще си се търпим и обичаме. Витамин Д аз го забравям, но таткото не. Той го дава. За масажи и гимнастики и сега като първия път съм се записала на курсове. 1 път седмично за около 8 пъти. Така поне няма да забравям и да се стъкавам, ами с други мами заедно ще действаме и след това на разходка с колички и кафенце.

Само лежането по корем успявам да го правя всеки ден (засега).

Памперси ползваме Либеро. По-добри не са ми попадали. Имат ластик отзад, не миришат и не са твърди. С каката ги открих и сега съм се запасила с много от размерите в началото.

А и аз имам терзания за каката. Утре ще излизаме по женски за пъви път от раждането. И двете от много време чакаме този ден. И така съботите ще само наши. Мъжете отиват някъде, жените заедно другаде. Неделите са семейни. Да видим дали ще проработи...

Общи условия

Активация на акаунт