Отговори
# 225
Здравейте момичета, пускали ли сте си кръвни изследвания след раждането? Ако да, какви и кога? Благодаря!

# 226
Здравейте

Моето дете вчера все едно го бяха обладали демони. Цял ден мрънка, а вечерта и доста плака. Не можах да установя от какво. От както се е родил не се е държал така. Нищо не му изнася и мрънка от всичко. Докато е буден изобщо не иска да си лежи, а започва да мрънка, докато не го взема. Аз, разбира се, нямам нищо против да го гушкам, но той не знае какво точно иска. Както и да го нося не му изнася, сърди се, избутва се назад. Прав не иска, легнал не иска, в леглото не иска. Гушкам го, пея, разхождам го из стаята. Когато го сложа на гърда пак се сърди, а в същото време я иска. Според мен се сърди, защото иска да ме ползва само за успокоение, а не за да яде. Не знам как да излезем от този филм, защото той постоянно си търси да се успокоява, но в същото време нямам копче за спиране на млякото и се сърди. Ако задреме и се събуди, докато го оставям, след като е дремнал 15 минути да речем, пак иска на гърда или поне не знам какво друго иска. Минавам през всичко, за което се сетя, че може да го безпокои.
 И така 100 пъти.  Така и на мен ми беше много напрегнато, като не мога да го успокоя. Сигурно му е и много топло. В стаята е 28-29 градуса.
Днес горе долу са същите нещата.

Деска, и при нас е същата работа. Надува се, целия почервенява, пръцка и като се изака мисля, че му олеква. Ама си търси да суче много често и докато го прави пак се напъва. И на мен не ми се иска чак толкова често, но не може да се залъже с нищо. Аз давам, защото искам да се успокои. Много е вероятно от жегата да са изнервени, но кой да те разбере.

Аз помощ не съм имала. Таткото беше една седмица вкъщи, та това ми е отмяната. И баткото така сме си го гледали ние, явно и с бебето ще е така. Ноо ми е много трудно сама с двете деца по цял ден. Емоционално тежко изживявям, че не мога да обръщам внимание на баткото. Направо ми се къса сърцето. Колко плаках и си страдам вътрешно. Чувствам се виновна, че го пренебрегвам и колкото и да си мислех, че ще мога прекарвам достатъчно време и с него, докато бебето спи, то просто не става. С това безкрайно приспиване и будене по 100 пъти, после пак приспиване, хранене, сменяне и т.н. А и той като ми каже "ти на мен никакво внимание не ми обръщаш, по цял ден си с брат ми"... ами чувствам се ужасно. Наистина много тежко го преживявам. Много ми липсва времето, което прекарвахме само двамата. От както родих само на един цирк ходихме двамата. А той се радва на бебето, целува го и го гушка, иска да го държи. Има и моменти, в които се сърди и иска да го оставя и до отида при него. А като знам, че трябва да му кажа за пореден път, че трябва малко да изчака...и той излиза тъжен от стаята. Много е чувствителен, изживява си нещата, ама все пак сме рачета, преживяваме нещата много навътре. Не знам дали някога ще ме напусне това чувство на вина. Мъжът ми ми помага ужасно много, не знам как ще се справя без него, но и той е на работа по цял ден. Занимава много баткото, иска му се и на него да не се чувства пренебрегнат. С домакинската работа също - готви, чисти, простира прането. Иначе аз през деня с един мрънчо не мога да свърша почти нищо.
Оплаках се май, но се надявам с времето да влезем е правилния ритъм.

Иначе на Марти най-после му падна пъпчето на 24 ден.

На преглед мисля да отида средата на август, т.е. 40 дена след раждането горе долу. Лохиите ми спряха преди дни, но чета при някои са започнали пак да изтичат, та не се знае. С баткото не съм имала такова повторно изчистване.

Ние сме на консултация следващата седмица и ще видя как се движим с растежа.

# 227
И ние имахме кофти дни. Уикенда беше кошмарен, имаше жестоки колики, явно беше от нещо което ядох. Понеделник пак имаше, но беше в рамките на нормалното. Вчера обаче цял ден съм я носила и то изправена. В момента който я сложа да легне балончетата се разместват и надава рев, вземам я и почва едно оригване и пръцкане, аз толкова не съм пръцкала през цялата година, сериозно ви казвам. Много ми е мъчно за вчера, не е имала свястна дрямка. Накрая в слинга я вързах. А на пръв поглед изглежда, че добре засуква, от къде е този въздух не знам. Че не успявам да я оригна винаги, така е, но тя заспива. Разнасям я, тупам я 30мин и чак като я оставя легнала, тогава се качва нагоре явно.
Вечерта по бвърна и на фонтан, както беше на цицата и сучеше, така че това с успокоението го прекратяваме, трябва вече да има някакъв режим. Бях и при ЛЛ понеделник - не е жълта, пъпчето било нормално още да кърви и каза да взема еспумизан, ако искам. И днес май ще ходя до аптеката да взема, че ми е много мъчно как се мъчи. Имало два за бебета, ако някой е купил, кой от двата сте взели? През нощта цялата нощ ръмжа и мрънка.

И голямата е така Мис, винаги иска да правим нещо докато съм с бебето на ръце, пробва ме. Ама импровизирам, добре че много обича книжки, обикновенно четем докато кърмя или я карам да реди пъзел, кубчета. Уж двете ще редим, но тя поначало не ми дава да бутам 😅
Ох гърдите ми са пълни, а нямам никакво време да се доизцеждам след кърмене, като е на ръце все. И на мен не ми тежи просто ми е жал, че се мъчи. Е вчера ми дотежа по една време, от кърменето понякога ме удря на зверски глад и жажда, едвам обядвах някак си.
Лохиите ме вчера спряха, да видим какво ще стане следващите дни.

Домакинската работа ще почака. Едва ям, пък останалото когато дойде, ММ също много ми помага, той много добре вижда какво е положението.

Мислите ли за ваканция мами, балкан, море?

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 08:28 от deska90

# 228
Еспумизан Л и Еспумизан Комфорт са. ЛЛ ми беше изписала на рецепта Л, но от него се дават повече капки. Следващият път ще взема Комфорт, 5 капки вместо 25..При нас също има много газове, много нервно и настоятелно суче и от там мисля идва и всичкия въздух. Снощи сука в просъница и беше като новородено, спокойно равно сукане, после даже нямаше какво да оригва.

# 229
  • София
Добро утро и от нас! Ние също имахме забавна нощ, и двете деца се будиха - едното ръмжи и пръцка , другото му тече кръв от носа от сухия въздух.. Аз от малката не мога да се оплача, но се мъчи и тя, зора е докато се изака при нея. Аз бих ви посъветвала да пробвате с пробиотик. Сериозно, след прием има едни 10 часа спане поне. Изаква се и си е нормалното ми спокойно бебе, което си лежи и оглежда стаята. Но като мине повече време от пробиотика се почва пак по малко запичане и пръцкане и напъване и така до следващия прием. Слеодбяда е най/зле при нея и явно защото са минали вече 24 часа от пробиотика. Да ви кажа за оригването, че тая моята лакомница толкова много въздух гълта при сукане, че сериозно не знам къде го събира и изобщо как остава място за мляко.. чува се нон стоп как гълта въздух и какво ли да правя тя пак така си пие. Даже от пише по-добре пие отколкото от гърдата. Е сега в просъница пие спокойно и нормално, ама това е веднъж на 10 пъти. Та, като не става на гръбче я слагате седнала на баджак, с едната ръка поддържате бебето отпред и брадичката да не се катурне, с другата потупване отзад, много повече успех имам така, отколкото по стандартния начин. Ние тези дни излизаме с количката по детски площадки, ритаме футбол, един самолет пускаме и мисля, че не може да се оплаче баткото от внимание. И на мен мъжа много ми помага, тези дни само той го е хранил и приспивал, обличал и Т.н. Снощи ходихме на едно заведение с приятели Та пак лудува с тяхното дете. Обаче съм нон стоп притеснена да не довлече поредния вирус. И да не хартиса от морето, пък и бебето да не зарази…

# 230
Адаш, сподели моля те какъв пробиотик даваш е предварително благодаря 🤗

Бебка суче супер спокойно и лениво, отпуска се, даже ако е силна струята пуска, не се лакоми.затова се чудя как влиза този въздух, но явно има начин.

# 231
  • София
Био Гая давам, по указания на педи всеки ден пет капки в 16:00 часа.

# 232
  • гр.Пловдив
Моята пък спи много леко и се буди и стряска,една вафла да си отвориш или телефон да звънне и започва да се върти,мрънка ,нервничи ,като някои шумове водят до събуждане и реван след това..Засега сме я оставили саминка  и с бебефон ,да е на тишина,но никак не ми се иска така да свиква ,дано като правим по-дълги разходки с количката да се изглади това с шумовете..

В Пловдив все едно калорифер духа,вадя я по малко преди 10 и вечер след 19,повече с колата ,че като имаме повече задачи и няма как..

# 233
Мислех хубаво да взема лидълски пелени, но взех от Емаг Pampers premium care на промоция. Идиотска работа без да съм ги пробвала...240 броя. Някой да сподели дали е нормално да миришат на пластмаса? Отвратително е...

# 234
  • Замък сред облаците
Хм, моите не (сега взехме и такива да пробваме), но не е голяма опаковка. Аз даже се притеснявах да не са много парфюмирани, че като гледах дъщеричката на едни приятели преди ме убиваше силната ароматизация на памперс.

# 235
  • София
Аз пък обратното, до сега бяхме с Pampers Premium Care, вчера взех от Лидл (с бсаткото бяхме само с тях) и сега пак ще минем на тях. Еми дадох им повече шанс на Pampers тоя път, ама не са моите... Коя е промоцията в Емаг? Аз ги гледах ама като смятам не са много изгодни на бройка.. Иначе не миришат и нашите...

# 236
Промоцията беше в неделя, двойката https://www.emag.bg/peleni-pampers-premium-care-xxl-box-2-mini-4 … 474/pd/DDK63DBBM/ беше на 56 лева за 240 бройки. Виждам, че в част от коментарите се споменава за лоша миризма...Явно ще ги върна. Обеца на ухото ми е да не купувам големи разфасовки преди да ги пробвам.

# 237
Ох коликите при нас са най-силни сутрин явно, защото много го мъчи коремът. Тази нощ беше спокоен, даже два часа будува. Голямо ритане и мятане на ръчички падна. Беше много сладък, нищо че ми се спеше.  Но призори започва великото надуване.

Деска, аз от днес започнах да му давам Еспумизан Л и ще видя как ще е.
Вчера мъжът ми води баткото на ваксина и личната е казала да вземем на бебето Саб симплекс, но ще видя първо с Еспумизана. Не виждам логика да се сменят капки, които съдържат едно и също вещество, но както и да е.

И аз нямам време да се доизцеждам след хранене, а имам нужда. Марти суче от една гърда на хранене, рядко иска от втората и тази втората понякога имам чувството, че ще гръмне, тече и боли. Освен това се храни бързо, няма го това 30-40 минути кърмене. Сукне 5-10 минути и е готов. Предлагам и другата, но не иска или ако дреме не ме отразява.
Сигурно и затова често си търси. Почти всеки път се дави като яде. Гледам всеки път да го оригвам, но не всеки път успявам. Да не кажа, че и всеки път връща храна.

Баткото започна да покашля. Не се е разболявал от както беше на градина. Знам от къде го хвана и продължавам да се чудя тези хора защо си пускат така болни децата да заразяват. Значи, не стига, че скучае през деня в нас, но и следобед не трябва да излиза, защото може да попадне на някой, на който не му е там мястото. Сега се сърди, че не му давам да целува бебето, а аз се притеснявам да не го зарази.

Море май ще ни се размине тази година. Не сме пропускали, от както се е родил баткото и ми е гузно сега, защото много го обича, но не ни се рискува с толкова малко бебе. Може би, ако беше на няколко месеца, бихме се замислили. Но толкова километри и сега точно с коликите не си го представям. Баткото навива баща си да ходят двамата, но не знам какво ще измислим. Аз пък предложих да отидем някъде наблизо на Спа за няколко дена.

# 238
Привет. Аз да се разпиша и в тази тема, като вече родила. Много ми е криво да съм далеч от детето ми, точно първите дни вкъщи, когато имаме нужда една от друга, да си напаснем и да си свикнем, аз съм в болница с ковид. Бабите я гледат и всеки ме успокоява, че тя е добре. Въпреки това се чувствам ужасно. По принцип съм до събота тук. АГ каза, че ако утре съм добре ще ме пуснат. И сега най - интересното: с тоя ковид се питам трябва да съм изолирана. Казаха да броя 14 дни и ми се пада чак на 5 август да ми изтече. Аз до тогава ще лудна. Не мога да стоя при бебка, не искам да я прихване и нея, но аз си отивам вкъщи. ММ трябва да ме вземе, т.е. ще бъде контактен с мен и после и с нея. Изобщо не знам как да процедираме.

# 239
  • Замък сред облаците
За болни е 10 дни карантината, Мимче. Принципно се счита че след 7 ден не си заразен. Точно днес Кунчев внесе на тази база предложение за намаляне на карантината.

Общи условия

Активация на акаунт