Отговори
# 240
И аз да се включа и тук🤗 Ема вече е на две седмици и майка й все още свиква с всичко😅

Продължавам да я кърмя, като имам и АМ за всеки случай, рядко го използваме и то предимно вечер, когато воя, глада и безсъницата е силна. Бях си докарала стабилни бучки в гърдата, но с ръчна помпа и студени к топли компреси овладях положението, без запушване. Иначе редувам гърдите- единия път яде от едната, другия от другата, ако усещам напрежение след нея доизцеждам, като гледам да не прекалявам да не докарам хиперлалтсция.

За къпането я къпя през ден, като дупето го мия всеки път когато е много омацано положение, т.е почти всеки път, само вечер пропускам, че този сън много ми липсва😅 Пъпчето падна на 8я ден, сега само го минавам в 70% спирт, когато го намокря, почти е зараснало.
Минахме и през Хормоналната криза, с подутите гърдички и червения секрет от влягалището, бая се бях изплашила😅

Снощи не спа особено спокойно, мисля, че коликите атакуват, въпреки, че смятам, че е рано за тях. Продължавам да пия Омнибиотика, от днес и на нея започнах да давам. Надявам се да има ефект, че педиатърката е в отпуска, а аз нямам си и на идея какво друго да дам😅

# 241
10 дни броя от вдигането на първата температура ли. Поне така ми казаха тук.
За болни е 10 дни карантината, Мимче. Принципно се счита че след 7 ден не си заразен. Точно днес Кунчев внесе на тази база предложение за намаляне на карантината.

# 242
  • София
Нямаш ли възможност да идеш някъде другаде докато ти изтече карантината? Ако мъжа те вземе от болницата според мен ще се зарази. Ние го играхме това, мм се разболя, уж се изолира в едната стая, не сме се засичали или виждали и след 3 дни цъфнахме всички. Кърма имаш ли? Ако имаш се цеди да и дават да пие, в нея има антитела. При сестра ми като бебето беше на 14 дни всички караха ковид с нас, само на бебето нищо му нямаше. Не знам какво да те посъветвам, ако има къде да седиш да не си у вас е най-добре май. Иначе това, че сте разделени е просто един период, който ще мине и няма и да го помниш. Горе главата.

# 243
Ние обмисляхме варианта с изолацията в една стая, както ти казваш. Не знам колко ще свърши работа. Пак си е рисковано. В болницата казват да не давам кърма защото ми слагаха 2 вида антибиотик. Още умуваме какво да правим, няма кой друг да ме вземе. Ше стоим с маски и аз на задната седалка. Другия вариант е да ида в къщата на родителите ми и да се изолирам там.

# 244
  • София
Още ли си на антибиотик? Ако не - може да даваш вече, иначе Аглументин е съвместим с кърменето, може би и други има.

# 245
Още ми слагат тук. АГ ми каза вкъщи да продължа с Ксимебак. Не знам до колко е съвместим, трябва да го обсъдим.

Малко встрани от темата:
Май беше обсъждано тук, но пак да питам.. Как да почиствам гениталиите. Беше зачервена и слагах судокрем, който се отмива доста трудно. Между външните и вътрешни срамни устни е чисто бяла, дали е възможно да е от крема насъбрало се. Педиатърката ми каза да сменя с бепантен иначе. И между другото от време на време и изтича някакъв бял секрет. В болницата казаха, че е нормално и съм и го предала от мен. Щяло да мине.

# 246
  • Замък сред облаците
На една от лекциите казаха судокрем само на дупето именно за да се избегне това натрупване на срамните устни, че водело до сраствания. Може да пробваш с линимент да го отстраниш, хвалят много този на мустела, друг вариант е с мазно олио за тяло, но при всички положения цинковия крем се маха с нещо мазно, а после хубаво трябва да се отмие каквото и са ползваш.

# 247
https://e-lactancia.org/breastfeeding/cefpodoxime-proxetil/product/

Активното вещество в Ксимебак е цефподоксим проксетил и е най-нисък риск, малки количества преминават в кърмата.

И на мен ми казаха да редувам с Бепантен, все още не съм го пробвала. Иначе малко течение е нормално, хормонална криза както е написала по-долу N0Ham3. Аз бърша с мокрите кърпички отпред-назад и внимателно и старателно през всички гънки.
Чувала съм, че може с тампонче с мазнина /примерно зехтин?/ да се минава между устните, за да се избегне синехия, лично аз не го правя към момента.

Тъй като някои от вас наближават момента с първия преглед при ортопед, моля, след като посетите съответния специалист да споделите кой е и дали сте доволни. Лично ме вълнува детски ортопед в София.

# 248
Мами, за такива колики само легенди бях чувала. И днес цял ден малката се скъса да реве, чак прегракна. Вече ме е страх да и подам гърда, след всяко хранене става луд рев. Не се лъже с биба и бял шум, докато не премине нищо не помага. Не е спала като хората, уморена е, сега стимти като коте само.
И аз взех днес еспумизан L е го почнах, заедно с био гая. Дано да помогнат, че няма в име за проба-грешка. Мислех аз хубаво да си я водя на педиатър, ама ЛЛ не ми даде направление...

# 249
AA Бебешко олио ли да взема? Има ли значение коя марка?

# 250
Мимче, судокрем, крем Здраве и другите цинкови кремове могат да предизвикат срастване. Дори са предизвикали срастване на момиченцето на една позната. С такива само на дупето, не отпред.
В Токуда ни казаха да почистваме интимните й части с марля с физиологичен разтвор отгоре-надолу. Аз мажа там с олио/зехтин, също мажа и гънките между крачетата, че на първото му се  бяха зачервили без мазане.

# 251
  • гр.Пловдив
И мен много ме страх от тези кремове с цинков оксид,иначе са добри,запечатват,подсушават,но трудно се отмиват и се притеснявам и аз от т.нар. слепване при момиченцата...За сега минавам с тампонче с мицеларна водичка за бебенца по гънките и като мажа с крем , гледам само да е само  в зоната на дупето ..

За капките за колики -за сетен път се убеждавам,че файда няма,1 опаковка от 19лв я пие за 3 дни и реван на корем-емии няма да стане Rage Вбесих се и като е много напечено я буфкам в коритото с вода и млъква на секундата-явно й действа успокояващо водата,изморява се и каталясва за сън -по 2,3 пъти на ден я къпя от зор Smiling Imp

Мимче-какво олио в тези жеги?

# 252
Ние ходихме при д-р Кацаров в Ортомедика. Беше ми препоръчан от моя приятелка, доволна съм, ама не знам какво точно да споделя. Прегледа й ставите на ехограф, после показа някои упражнения, които да правим.
https://e-lactancia.org/breastfeeding/cefpodoxime-proxetil/product/

Активното вещество в Ксимебак е цефподоксим проксетил и е най-нисък риск, малки количества преминават в кърмата.

И на мен ми казаха да редувам с Бепантен, все още не съм го пробвала. Иначе малко течение е нормално, хормонална криза както е написала по-долу N0Ham3. Аз бърша с мокрите кърпички отпред-назад и внимателно и старателно през всички гънки.
Чувала съм, че може с тампонче с мазнина /примерно зехтин?/ да се минава между устните, за да се избегне синехия, лично аз не го правя към момента.

Тъй като някои от вас наближават момента с първия преглед при ортопед, моля, след като посетите съответния специалист да споделите кой е и дали сте доволни. Лично ме вълнува детски ортопед в София.

# 253
  • Замък сред облаците
Мимче, не мога да препоръчам, ние нали сме с момченце. Мицеларната вода бебешката сигурносъщо върши работа, нали и в нея има олиа.

# 254
Аз ми трябва за да изчистим гениталиите от судокрема. Ядосвам се, че не съм знаела и си мажа, мажа. Отделно не съм при нея и трябва таткото да го направи това.

И мен много ме страх от тези кремове с цинков оксид,иначе са добри,запечатват,подсушават,но трудно се отмиват и се притеснявам и аз от т.нар. слепване при момиченцата...За сега минавам с тампонче с мицеларна водичка за бебенца по гънките и като мажа с крем , гледам само да е само  в зоната на дупето ..

За капките за колики -за сетен път се убеждавам,че файда няма,1 опаковка от 19лв я пие за 3 дни и реван на корем-емии няма да стане Rage Вбесих се и като е много напечено я буфкам в коритото с вода и млъква на секундата-явно й действа успокояващо водата,изморява се и каталясва за сън -по 2,3 пъти на ден я къпя от зор Smiling Imp

Мимче-какво олио в тези жеги?

Общи условия

Активация на акаунт