Отговори
# 255
  • София
На мен педиатърката ми каза, че ако е наакана да разтворя леко тям като я мия на мивката. След това много крем Галафарм там за да може да си влезе хубаво между гънките. Той попива и нищо не остава.

# 256
Относно коликите да кажа нещо. Странно, но на малкия коликите спряха изцяло след като спрях всякакви капки. Още на другия ден спря и плаченето и напъването, започна да спи по цяла нощ в 21:30 яде последно и към 23:00 заспива до 6 сутринта. Не го будя за ядене, защото качва килца много бързо. За 40дни някъде към 2кг. През деня хапва 5пъти, но по 140. Опитах да давам по-малко,но става нервен от хранене до хранене. Но и като го смятам дали ще давам 6 по 120(така ми препоръча педиатъра) или 5 по 140 излиза еднакво количество мляко за 24ч. Така, че реших да не го мъча.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:44 от March93

# 257
March93, с теб какво става?

# 258
March93, с теб какво става?
Да не ме бъркаш с mimche93? При мен всичко е наред.

# 259
Мммм не мисля ☺
Нали на теб ти беше дошло обилно, на 30-40 мин превръзки сменяше? С това какво става?

# 260
При нас коликите са основно през деня. Давам капки колийф, но не мога да кажа,че минават кой знае колко бързо и леко. На каката и давах едно чайче с копър и анасон, но гледам,че сега е в нови опаковки, на които пише,че се препоръчва за деца над 4 месеца. Много странно, състава е същият.
Иначе паузи между кърменията има 2, макс 3 часа, но 3 часа много рядко избутва. И доста натежала ми се вижда, другата седмица ще видим колко е наддала.
Аз имам един страничен въпрос, исках да си сложа бустерна доза още докато бях бременна, но се разболяхме тогава. Сега обаче вече мина доста време и от боледуването, та мисля сега да си сложа, но не знам пък с кърменето, дали не е рано. По принцип знам, че се предават антитела на бебето, но дали не трябва малко да се изчака да стане на няколко месеца поне? Някой с опит по този въпрос?

# 261
Мммм не мисля ☺
Нали на теб ти беше дошло обилно, на 30-40 мин превръзки сменяше? С това какво става?
Ооо, мина всичко. 3-4дни беше доста обилен, след това още 2дни си беше нормален и спря. Бях на преглед на 26ти АГ каза, че всичко е ок.

# 262
  • Замък сред облаците
При нас коликите са основно през деня. Давам капки колийф, но не мога да кажа,че минават кой знае колко бързо и леко. На каката и давах едно чайче с копър и анасон, но гледам,че сега е в нови опаковки, на които пише,че се препоръчва за деца над 4 месеца. Много странно, състава е същият.
Иначе паузи между кърменията има 2, макс 3 часа, но 3 часа много рядко избутва. И доста натежала ми се вижда, другата седмица ще видим колко е наддала.
Аз имам един страничен въпрос, исках да си сложа бустерна доза още докато бях бременна, но се разболяхме тогава. Сега обаче вече мина доста време и от боледуването, та мисля сега да си сложа, но не знам пък с кърменето, дали не е рано. По принцип знам, че се предават антитела на бебето, но дали не трябва малко да се изчака да стане на няколко месеца поне? Някой с опит по този въпрос?

И аз мисля за бустерна, ще питам ЛЛ като ходим на 8.8. То ще има кажи-речи месец откак го изкарахме, може би ще посъветва да отложим за есента в нашия случай.

# 263
  • София
В темата за кърменето тук има много писано за ковид и ваксина, статии, проучвания и какво ли не. Аз също обмислям да сложа бустер.

# 264
Здравейте, момичета! Аз си изкарах доста време в болницата.. десет дни на какви ли не антибиотици и лекарства, оперираха ме пак.. Цялото място под разреза - пълно с гной, а матката ми - задържала кръв и пълна с кръв.. Беше ми ужасно тегаво... да чукна на дърво, всичко отмина и съм си вкъщи при ММ и бебчо вече 🥰
Кърма нямам.. още в болницата ми намаля драстично - по най-много 10-20 мл от двете гърди с доооста време изцеждане.. не ми позволяваха да пращам кърмата, заради лечението.. Направо ми предложиха да ми я спрат.. Много ми е криво, но каквото такова.. Поне няма да се мъча, болките в гърдите бяха убийсвени..
Вие как сте, момичета? Надявам се всички сте здрави и добре, както и бебчетата! ❤️

# 265
hopetohope Радвам се, че всичко е наред. Бързо възстановяване! И моя случай е подобен. Раната ми се възпали и се наложи да направят две дупчици и да изцеждат гнойта. Сега уж казват, че вече е добре. Пръскам я с неомицин. Теб направо наново те рязаха ли?

# 266
  • Замък сред облаците
Ух, момичета, много ми е мъчно за вашите перипетии. Радвам се, че имате подобрение вече.
Няма да се тревожите за кърма и други такива неща, всичко ще е наред, пък АМ или кърма, все ще наддават бебоците.
И клиширано малко, но … и това ще мине!!! ❤

# 267
  • гр.Пловдив
Леле, hopetohope,лошо си си изпатила ,т.е пак са ти отваряли разреза от секциото ли? Ужас,много болезнено звучи и предполагам е...Важното е,че вече всичко е наред и си ОК и у дома Flowers Four Leaf Clover

Мамита,по колко мл изпиват вашите бебоци ?

Моята е на смесено хранене,но кърма повече от 60мл не излиза на хранене и я дохранвам с количество между 60 и 90мл Thinking По-малко от това няма как,понеже ще има реван на корем Smiling Imp

# 268
Леле, hopetohope,лошо си си изпатила ,т.е пак са ти отваряли разреза от секциото ли? Ужас,много болезнено звучи и предполагам е...Важното е,че вече всичко е наред и си ОК и у дома Flowers Four Leaf Clover

Мамита,по колко мл изпиват вашите бебоци ?

Моята е на смесено хранене,но кърма повече от 60мл не излиза на хранене и я дохранвам с количество между 60 и 90мл Thinking По-малко от това няма как,понеже ще има реван на корем Smiling Imp
140мл. Много рядко да му останат 10мл, ако много му се спи и заспи докато хапва.

# 269
  • София
hopetohope и аз се радвам, че всичко е наред. Бързо възстановяване и както казва АА, голям праз, че сте на АМ. И на мен на моменти ми идва да зарежа всичко и да ида за едно мляко, ама да видим до кога ще издържим. Нямам идея моята колко яде от гърда, предлагам дохранване по 60 мл, от него ако реши да шие пие към 40. Не съм се цедила с помпа няколко дни, виси на цица, реве като няма, кърмата слиза и така сме тези дни. Иначе си пълни памперсите, на 2ри ще видим колко е качила.

Общи условия

Активация на акаунт