Отговори
# 405
  • Замък сред облаците
Аз знам един изпитан метод от баба ми, която има такива проблеми с години. Откъсваш си едно-две листа широколистен живовляк (има го навсякъде като плевел), измиваш ги, смачкваш ги в шепа (просто да са намачкани, не ти трябва да ги смилаш или нещо), налагаш възпаленото място и увиваш стегнато с марля за през нощта да не пада (може и през деня да носиш докато почне да отминава, над марлята може са сложиш гумено “пръстче”, продават в аптеките).

# 406
Здравейте! Да се включа и аз в тази тема, не съм писала от предишната. Признавам, че прочетох само последните 2-3 странички, много са ми станали пропуснатите и може да повторя нещо, което вече сте коментирали.

Малката вече е на 18 дена, тъкмо свърши бащинството на мъжът ми и от утре оставам сама с трите деца. От сега предвкусвам лудницата, която ме чака..
Бебка е много спокойна, само спи и яде. Колики все още няма, случва се да плаче само ако е гладна и не мога да й дам веднага, защото я преобувам примерно. Но като реши, че е гладна, от първото примрънкване до истеричния рев са точно 5 секунди.
За щастие кърменето и този път се получи. Така и не купих помпа, по едно време се замислих, за да не направя мастит, но успяхме да спасим положението. И на мен се опитаха да кажат да прави 6 часа пауза нощем, след месец 9 часа....само кимам и се усмихвам. През ум не ми е минало да махам нощното хранене.
Вит. К са й дали два пъти в болницата, нямам го изписан.
Масажире и стоенето по корем след първия месец ли започваха?
И още нещо, за да сметнем кога е 40-тия ден за чистата молитва, брои ли се също денят на раждането или не?

# 407
Здравейте.Бебето ми е на 15 дни,от два дни не иска да спи нито през нощта,нито през деня.Най-много да се събират около 4 часа на денонощие.Не знам какъв е проблемът,нахранена е,сменен памперс,не е навлечена.Има нещо,което не е както трявба,но не знам какво да направя.Първо дете ми е и вече се виждаме в чудо.На всичкото отгоре като се нахрани почва да връща мляко през носа.Това според вас на какво се дължи?Много бих се радвала на вашата помощ.

# 408
  • Замък сред облаците
Връщането на мляко е регургитация ако е малко или рефлукс ако е повече. По време на хранене трябва да е в полуизправено или изправено положение доколкото може, а след хранене да се държи пак в максимално изправено положение между 30 и 60 минути, а около 10-15 мин след хранене да се държи да оригне хубаво (не незабавно след хранене, че ще повърне). Ако бебето има рефлукс и му е дискомфортно, може да не спи от това, при преумора също, отделно трябва да се намалят стимулите - да се осигури тишина, затъмнена стая, спокойствие. Ако на 15 дни не спи вече два дни, бих говорила неабавно още утре с педиатъра, много претоварва нервната система на бебето липсата на сън.

# 409
Момичета, с ММ май сме с ковид.. как да процедираме с бебчо сега... 😓

# 410
  • Замък сред облаците
Седите с маска, продължаваш ако кърмиш и си пиеш лекарствата изписанин от лекаря.

Едит: Йоан навършва месец днес, минахме при ЛЛ. Качил е 1400гр, 1,5 см. Дадоха му и вит К капките, ЛЛ препоръча и колега ортопед в 14ДКЦ. Много съм доволна от консултацията.
Масажите след навършен втори месец препоръча и след прегледа при ортопеда, а за лежането да редуваме 2 часа на гръб, 2 на едната, 2 на другата страна, 2 на корем.
За рязането на ноктите - на ръцете заоблени, на крачетата в права линия, за да се избегнат враствания.
Питах за бустерите: за първи бустер, най-рано 3 месеца след боледуване от ковид се слага, а за втори бустер 4 месец след боледуване.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 14:09 от АА

# 411
Рафаела,
На мен като питах в манастира, ми казаха, че като 1ви ден се брои денят на раждането.

Здравейте! Да се включа и аз в тази тема, не съм писала от предишната. Признавам, че прочетох само последните 2-3 странички, много са ми станали пропуснатите и може да повторя нещо, което вече сте коментирали.

Малката вече е на 18 дена, тъкмо свърши бащинството на мъжът ми и от утре оставам сама с трите деца. От сега предвкусвам лудницата, която ме чака..
Бебка е много спокойна, само спи и яде. Колики все още няма, случва се да плаче само ако е гладна и не мога да й дам веднага, защото я преобувам примерно. Но като реши, че е гладна, от първото примрънкване до истеричния рев са точно 5 секунди.
За щастие кърменето и този път се получи. Така и не купих помпа, по едно време се замислих, за да не направя мастит, но успяхме да спасим положението. И на мен се опитаха да кажат да прави 6 часа пауза нощем, след месец 9 часа....само кимам и се усмихвам. През ум не ми е минало да махам нощното хранене.
Вит. К са й дали два пъти в болницата, нямам го изписан.
Масажире и стоенето по корем след първия месец ли започваха?
И още нещо, за да сметнем кога е 40-тия ден за чистата молитва, брои ли се също денят на раждането или не?

# 412
Здравейте!

Вчера Марти стана на 40 дни и ходихме на църква да ни четат очистителна молитва. Той беше сънен и сърдит, затова плака през повечето време. Добре, че беше около 10 минути цялата работа. Оставихме сладки в църквата да се почерпят за негово здраве. После и ние седнахме да се почерпим в едно кафене.
Събирането с приятелки ще бъде в неделя.
В петък ходихме на ортопед. Самият преглед не беше повече от 5 минути. Сигурно повече време му писа данните, от колкото го преглежда. Каза, че всичко е наред. Ама и докторът беше някакъв страшен шемет.
 Предстои ни преглед и при кардиолог.
Бъбълз, ние имаме час за Маринов в  Надежда. На феталната морфология ми казаха, когато родя и бебето стане на месец да отидем.

От няколко вечери се прибираме от разходка ревящи и не мога да го успокоя с нищо. Не знам превъзбужда ли се, не уцелваме кога да се приберем ли или и аз не знам. Не мога да разбера какво иска. Хем показва, че иска на гърда, а в същото време се бута и извива плачейки. Иска да го нося, но се извива назад, все едно иска да го оставя да легне, а в същото време се сърди като го сложа в легото. Когато се успокои се съгласява да суче. А като стане вечер мен започват да ме обливат топли вълни, защото не знам как ще протече приспиването. Grinning

# 413
Опитай да се приберете половин час по-рано от разходката. Вероятно се претоварва от впечатления. А като плаче така пробвай тези

https://youtu.be/kdQvPnPjSR0 методът на доктор Карп

https://youtu.be/2Kq62nfrhBY доктор Хамилтън
Този съм го прилагала и наистина спира почти веднага. Друг е въпроса, че като са по-големи вече трудно се удържат с една ръка пред гърдите.

При мен и слингът помага много.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 05:16 от fillme

# 414
Майчета, бебето е на 44 дни. От около 10 дни се появиха сутрин и вечер хрипове. Направихме изследване на носен секрет и се оказа, че има Стрептококи. Лекарката изписа капки Тобрекс 5 дни, 2х1 сутрин и вечер в носа. След 3-4 дни да се направи контрола. Не ми се иска да започвам с тези капки. Няма ли нещо хомеопатично, което да се справи с тези бактерии. Чета, че при прием на антибиотици се тушират за 20-30 дни и пак се появят. И започва въртене в кръг. Бихте ли споделили вашия опит.

# 415
  • Замък сред облаците
Бактерии няма какво друго да ги утрепе освен АБ. Разбирам терзанията, но негативите за дихателните пътища от хронична инфекция ми се струват в пъти по-големи.

# 416
Бактерии няма какво друго да ги утрепе освен АБ. Разбирам терзанията, но негативите за дихателните пътища от хронична инфекция ми се струват в пъти по-големи.
Все имах надежда, че има и друг вариант.

# 417
Все имах надежда, че има и друг вариант.

Има! 2020 гледах лекция от хомеопат, който говореше точно за такава инфекция. Имало си ги нормално, но в малко количество и при инфекция се намножавали и било грешка даването на АБ. Той препоръчваше някакво хомеопатично на боарон. Streptococcinum

# 418
  • Замък сред облаците
За мен хомеопатията е плацебо, но това е лично мнение. Който иска да я ползва, аз просто не виждам ползи от нея.

# 419
  • София
Също не бих рискувала с хомеопатия.. с баткото (още нямаше 3 години) патим от бактерии в нося от яслата ги влачи, имал е стрептококи пневмонае и веднъж от проби  да се лекува с друго ми е правил бронхит! Имайте едно на ум, аз лично като чуя бактерия ми се изправят косите.. Вече е по-голям може би бих експериментирала с хомеопатия,но с бебе абсурд. Иначе кръга е омагиосан ако се заразява отново. Ако няма кой да го заради и е лекуван по Антибиограма не сме имали проблем с повторно инфектиране. Сиреч, направете си и вие тест според мен и може да питате по-скоро нещо за укрепване на имунитета му , не знам дали има такова нещо за толкова малки деца. Но когато се подобри имунитета няма да има бактерии.

Общи условия

Активация на акаунт