Отговори
# 420
Надявам се, че кърмата е най-добрият имуностимулатор. Но и лечение ще трябва.

# 421
Идвам на отчет!

Дарина е 4.600 кг, 53 см /на изписване беше 3700 и 52 см.
ЛЛ беше потресена, че се кърмим 10-12 пъти на денонощие, но все пак на поискване му се вика. Grinning
Майка ми нещо ми говори за сокчета от следващия месец, каква майтапчийка! Joy
А за моята епизиотомия, всичко е наред. Въпросната "лещичка" е реакция на организма ми към конеца, явно се е опитал да го изхвърли.

П.С. И ЛЛ препоръча Ортомедика, та явно там ще запишем час за ортопед.
П.С.2 Nvm, първи свободен час на 10.09.22 за Кацаров, записах си час където и Деси при Тодоров.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 17:06 от Bubblezz

# 422
  • София
Надявам се, че кърмата е най-добрият имуностимулатор. Но и лечение ще трябва.
Щом се кърмите -супер! Успех и дано мине от капките.

# 423
Двама педиатри, независими един от друг, от различни градове ми препоръчаха физиологичен разтвор и аспиратор за нос - Nosko или BabyVac. Малко страшнички ми се виждат тези аспиратори за употреба.

# 424
  • София
Ползвала съм и двата, от Носко май съм една идея по-доволна.

# 425
Изкарахме поредната кошмарна нощ…Вече се чувствам безсилна с това реване от 20-21ч до 3ч… Съдира се от рев и нищо не я успокоява. Никога вече няма да кажа, че каката е била ревлива. Изобщо не съм от поспаливите и нямам проблем с 5-6 часа сън, но не знам как ще го крам на 2-3 часа. Сутрин не знам къде се намирам,  а скоро ще съм сама с двете и трябва да съм адекватна и за каката… Оплаках ви се…

# 426
Здравейте мами. Малката направи месец на 5ти, на 8ми успях да се вредя з преглед при ЛЛ. Пораснала е с 4см (54см) и е наддала почти с 1,5кг - роди се 3200, върна 3100, сега е 4500г. За кърмено бебе си е супер. Много е жилава, супер активна, държи си главата, даже и на лакти я хващам да се подпира. Реагира на звуци и ни проследява с поглед.

Да се оплача - голямата снощи вдигна 37,8 и с бебка избягахме в нашите, пък тя остана с ММ. Много ми е мъчно, че не съм до нея, видимо нищо ѝ няма, само дето милото се притесни от цялата ситуация. Да ѝ обяснваме , че е болничка, да не бута бебето, слагане на оцет и т.н. Сериозно боледуване не е имала скоро и всичко е ново за нея. Ще видим днес какво ще правим.

Коликите - има и много лоши дни има и добри. Уикенда бяхме при свеки и бях забравила капките, сякаш беше добре. Върнахме се почнах ги пак и последните 48 часа ме побърка малкото. Едвам успявах да слагам на всички ни да ядем, за домакинска работа и дума не може да става. Цял ден на ръце, да живее бебеносенето, със слинга сме първи дружки. От вчера пак съм спряла капките, да видим, ще давам само Био Гая и вит Д, така или иначе ефект от тях не виждам (Био Амика, преди това и Еспумизан пробвах).

Бях почнала да глася 40 дни на малката, но да видим дали въобще ще се състоят.

# 427
Момичета, ние сме вече почти изцяло на изцедена кърма (за доброто и на майка му, щото неам нерви повече за дъвчене, ту сукане - ту не и така дс се каже предадох се и помпата ми стана по-приятна и мила от венците на бебето, а и тя винаги изпразва всичко докрай 😂).
Как да е. Поизтрещяла съм. Оказа се обаче че и с шишето имаме проблем, ту не ще да суче, ту му идва много и се дави и реве после, храненето се прекъсва непрекъснато и настава хаос, щото спи и яде по много малко и после айде пак.Още сме с Филипс Авент ама се чудя дали на месец и 10 дни да не му сменим шишенцето, чувала съм че има по-добри освен това - на Чико, на които бебенцето можело по-добре дс контролира струята и четох че може вече с две дупки да му вземем биберон.

Вие как процедирате, дайте акъл че се видяхме в чудо. Не че не се храни и не качва ама е малко мъчение за него и за нас вече, щото на всяко задавяне или каквото става плаче и спира да се храни за известно време. Пробвали сме всвкакви ъгли на шишето, храним бебето почти изправено, за да не се дави

Също така - ползвате ли биберони-залъгалка и какви? Той не си смуче пръстите и не ми се иска по принцип да го прияучаваме на нешо дето после може трудно да се откаже, но пък братовчедка ми беше тук един ден и му дадохме биберон по нейн съвет, и за пръв път той си спа самичък два часа, та изкушението е голямо. В същото време на мен ми се струва че биберонът е като цигарата за възрастните - заместваш удовлетворяването на една нужда (гушкане, внимание) с друга - сукане и успокоение.

# 428
Аз ползвам точно на Chicco и с първото и второто дете (само за вода и чай, кърмя иначе). Chicco Natural feeling (има ги в най-различни разцвет ки) се водят и наистина според мен е с малка дупка и бавна струя, детето суче и само си изкарва всичко.
За залъгалката си е както прецениш - и аз се опитвам да давам, броени пъти се е лъгала, просто защото не искам да се дере от рев. Като я хванат коликите нищо не може да я успокои, иска да суче, което си е омагьосан кръг, да ѝ давам кърма докато я боли коремчето. Но тя я плюе и сякаш са ѝ големи за устичката.

# 429
Залъгалка плюе в по-голямата част от случаите, но я давам в колата или в опит да я успокоя, ако плаче примерно при лекаря. Вкъщи съм я предлагала, за да не ме ползва мен, но без успех, не заспива така и я плюе след 10тина посуквания. Пробвах с такива на NUK и на Chicco най-малкия размер, ще пробваме още 1-2 марки и ако няма успех, отказвам се от идеята. Намерих добри отзиви за МАМ и най-вероятно те ще са следващи.

За шишета не мога да помогна, обмислям евентуална покупка на Medela Calma, защото е препоръчвана за кърмени бебета, но цената не ми харесва, за нещо, което не зная колко ще ползваме. Имаме шишета с биберони на Лорели и Канпол с най-малка дупчица, е дави се. Онзи ден, докато бях на преглед в МД, баща й се е мъчил да я нахрани, успял е да й даде едва 20 мл, на които се е задавила жестоко...по-лесно ще ми е да го науча да дава с лъжичка или чашка.

# 430
благодаря ви, явно това с дупката не е гаранция за недавене, освен да провбам с тези чико, някъде бях чела, че по-контролирано си изсмуквало детето течността, или да взема на филипс авент 1+ ...

# 431
Тъй като от самото начало бебка се храни с изцедена кърма от шише, а вече е на смесено хранене, съм пробвала шишета на авент (natural; anticolic), на медела, на нук, на томитипи. Май само на чико не съм пробвала и аз. Е, това дете, когато си реши, си суче хубаво, когато си реши - не, то едно плюене, цъкане и такива работи.
Иначе за залъгалки си ползваме. В началото и аз мислех да не давам, но още в болницата започна да си бута ръката. По принцип в тази възраст няма нищо лошо в тях, сукателния рефлекс си е успокоителен за бебетата. Не се притеснявай, че заместваш гушкането с тях. Иначе на беба най-много й харесват на авент и каучуковите на бибс.

# 432
  • Замък сред облаците
От залъгалките имаме на Нук най-малките от 0 до 2 месеца, не покриват носа, но вече караме втория месец и ако си отпусне леко устичката вече директно изпада биберона и давам тези от 0 до 6 месеца на Бибс, те са с по-голяма биба.
За него бибероните са повече играчки, много преуморен като е си ги иска целенасочено, иначе може и без тях да си заспива или да се занимава. Правя забележка на ММ само, че има навика като го нахрани директно да бута залъгалката след шишето, на детето не му трябва постоянно нещо в устата.

# 433
Аз нали си останах сама в другата тема, та да пиша директно тука Joy
След като се очакваше да родя в началото на 9ти месец, накрая си я преносих Joy
Всичко е наред иначе, в нас сме си, малката е като котенце, много кротичка.
За бибите/залъгалки, баткото не искаше, но като имаме критичен момент и му я давах. В един момент спрях да му я давам и не сме имали проблем. Сега пак давам, този път защото баткото ревнува още и бебка като се размрънка нещо и не мога да я взема на ръце и давам биба. Общо взето по-добре биба от колкото сърдито бебе Joy Аз не мога да отуча баткото да пие по 5 шишета вода нощем, а е почти на 2г. Въобще не съм очаквала

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 15:38 от Александрия

# 434
  • гр.Пловдив
Маминки,дайте акъл какви са тези ергономични или анатомични възглавнички?

Бебето иска да спи само на дясно,аз я въртя,но тя не иска и реван на корем,докато не се нагоди на любимата страна..А й е хлътнала чак главата и все на една страна захожда,на мен ми е ясно,че трябва въртене на равни интервали,но за сега не ни се получава при все ,че и я подпирам,намествам,следя ,въртя Frowning1

Биба категорично отказва,иска само в количката да се вози ,за да спи ,в къщи ми е доста трудно вече,не съм купувала нито люлки,нито шезлонги,въртя я из стаите по диван,спалня,кошара,яко мрънкане,усещам,че й е "скучно"един вид,но ММ не дава да купувам такива екстри,понеже били натурии ,от ден до пладне и бебето не се разбирало на диван ли е или в гнездо ...

Ще видя какво ще препоръча ортопеда за тази главичка..

През деня се цедя,понеже така и не успя да ми засуче голямото зърно след хиляди опити ,после дохранвам с АМ,педиатърката се изказа,че от това смесено хранене й става карамбол в стомаха и да не се учудвам на газовете в изобилие и реването:frowning1:

Общи условия

Активация на акаунт